Курсора на мишката ми сече при ъплоуд?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
uncivilized

Курсора на мишката ми сече при ъплоуд?

Мнение от uncivilized »

Сцепих се да търся из google и каде ли не но не намерих никакво решение.Дано някой от вас се сети нещо :-/

Проблема е че преди месец ми подариха безжична мишка Logitech за лаптопа ми.Мишката е страшна, лично аз си я избрах, но има адкси гаден дразнещ проблем.Когато дърпам торент примерно и ъплоудва почва да сече и да лагва курсора, същото е и когато ъплоудвам в 4storing примерно.Няма никаква връзка с процесорите и рамта,защото при рендване на 3d max примерно го няма този проблем а 2te cpu-та са на макс.

Лаптопа е ASUS M51TA - AMD ULTRA Turion™ 64 X2 ZM-82 2.2GHz , 2MB L2 Cache , 4GB RAM (800Mhz)
Мишката е Logitech NX80:

Изображение

Имам инсталиран SetPoint и съм Windows Vista Ultimate 32-bits.Моля без тъпи коментари от рода на "купи си нова мишка".Дайте някакви съвети.Благодаря!
Аватар
anthony
Не барай

Re: Курсора на мишката ми сече при ъплоуд.Help pls!!!

Мнение от anthony »

Прави ли го с друга мишка или с тъчпада? Ако го прави, просто дискът ти е зле. При ъплоад / даунлоад се товари основно той, докато при рендер се товари паметта и процесора. За това с Мах-а нямаш грижи. Само ако паметта не му е достатъчна, почва да ползва swap файлът на диска и тогава пак ще имаш проблеми.
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Не го прави и с нормална usb мишка и с тъч пада :( нещо софтуерно е според мен, защото иначе мишката е пушка, има огромен обхват и е супер гладка когато не свалям :-/ не го прави и само при download , когато свалям с няколко МБ от датата примерно.А и самия комп няма забавяния, само курсора :(
Аватар
Razer
Обратна връзка:

Мнение от Razer »

доста ми грабна окото таз мишчица :) сега ще си я добавя в кошницата ;) аз досега цукам с ей тази - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36312" onclick="window.open(this.href);return false; ... мен много ме радва самия надпис LASER отстрани :) и сега като видях тази, направо ... :) като си я взема ще изкажа впечатления
• iPhone 5 16GB • iPad 4 64GB • iPod Video 30GB • iPhone 4s 16GB • MacBook Pro 13,3" • 2x Apple Magic Mouse • 3x Apple Bluetooth Keyboard • Apple TV 2 •
uncivilized

Мнение от uncivilized »

дано да нямаш същия проблем =;
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Пробвай да махнеш Setpoint драйверите и да я ползваш само със стандартните на Виста. Смени и USB портът.
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Ще пробвам, но дори и да го махна няма да ми върши работа защото използвам страничните копчета за "middle button" благодарение на SetPoint, а ми трябва за 3д макс.А скрола се натиска, ама защото има 2 скорости-бърза и бавна :( Ся ще разцъкам без SetPoint, но кофтито е че то принципно сече когато си иска :-/

Edit : Ми и без него пак сече, ма не мога да схвана кога.Не винаги при ъплоуд сече, баси аномалията o:|
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

utorrent ли ползваш?

А предполагам си забелязал, че започва да насича само когато ъплоад/даунлоад скоростта скочи над мегабайт в секунда... тоест връзката е по-скоро с харда ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Bloody написа:utorrent ли ползваш?

А предполагам си забелязал, че започва да насича само когато ъплоад/даунлоад скоростта скочи над мегабайт в секунда... тоест връзката е по-скоро с харда ;)
Ами преди ползвах uTorrent и положението беше яко зле.Сега съм с Bitcomet и е по-добре.Връзката рядко отива над мегабайт защото компа ми е много далеч от рутера.А ако връзката е с харда, защо тогава сече само безжичната мишка? Тъч пада , нормална мишка а и самия комп няма никакви забавяния.Само самия курсор и "кликванията"... :(

btw: Това за uTorrent не успях да си го обиясня, но е факт.

Харда ми е 2.5" 9.5mm SATA 320GB,5400rpm

ПС:Между другото, излязла е нова версия на SetPoint, сега ще пробвам.
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Курсора на мишката ми сече при ъплоуд?

Мнение от Bloody »

Ами предполагам че се получава някакво вътрешно претоварване из шините на лаптопа, поради което USB-то не може да опреснява с достатъчна скорост (предполагам мишката е 500 Hz честота на опресняване, за разлика от 125 за стандартните) и се получава този лаг. Забелязал съм го и с други безжични мишки на Logitech в подобна ситуация...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Не знам дали за тези херци говориш,но за мишката(а и на USB приемника) пише:
# Logitech’s advanced 2.4 GHz cordless technology: Dramatically reduces interference with 300 times faster data rate.*** Virtually no delays or dropouts. Enjoy all the benefits of a cord with the convenience of cordless.

Забелязвал си го и на други мишки? Аз никъде не успях да намеря подобен случай b-( Сега ъпдейтнах SetPoint и ще тествам да видя.

Няма ли някакъв вариянт да се даде приоритет на мишката пред всички останали програми като процес?

Странно.В сайта на Logitech , Set Point e версия 4.6.22. В google ми излезе по някви други сайтове 4.7.213. Качих я , инсталирах я и я тествам.Едновременно:
-пуснах 2 торента през uTorrent
-пуснах Bitcomet
-копирам hdtv филм от външен хард със скорост 20-30mb/sec, a мишката не сече.Ако още 1 ден продължи така,значи работата е ясна, но ме опасява че и преди е имала моменти на издръжливост.Времето ще покаже...
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Мдам, на моя VX Revolution го прави същия номер от време на време... но не съм си играл да установя конкретно къде е проблема. И надали е в драйверите, защото и без тях ми се е случвало да се получи. Имам още няколко алтернативни теории, които трябва да проверя на практика тези дни, възможно е и да се получават смущения в 2,4GHz спектъра, заради Wireless-а на лаптопа...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Хмм, странно.Баща ми е с VX Revolution и същия модел лаптоп като моя, а засега не се е оплакал.Интересно е че с новата версия на SetPoint (4.7) засега нито 1 път не ми е засякло.А съм отворил всички възможни дразнители : Bitcomet, uTorrent, 4storing .Това за херцовия диапазон и аз го четох в някакъв чуждестранен сайт.Дали е възможно софтуерно да са го фикснали !? :-/

Edit: С RX Revolution бил 8->
Последно промяна от uncivilized на 28 Яну 2009, 23:01, променено общо 1 път.
Аватар
julianstefanov
Обратна връзка:

Мнение от julianstefanov »

Проблема ти е във Видео Картата. Мога да се обзаложа дори! Тези проблеми с cursor-а на мишките при големи натоварвания на системата (по-точно на Hard Disk-овете) идват от способността на модела Видео карта която използвате и по-точно как се справя тя със "Hardware Cursor" ако изобщо го поддържа. Много от платките на Intel дори нямат тази екстра и дразнещото лагване и накъсване на Cursor-а направо те кара да си хвърлиш компютъра. Това е от мен, дано съм ти бил полезен донякъде.
iPhone 3G 8Gb Black - Officially Unlocked by Apple - FW3.0.1+Jailbroken
uncivilized

Мнение от uncivilized »

В моя случай не е май така,защото както казах по-горе при 100% cpu рендване + много отворени програми не сече.Сече понякога без да съм отворил почти нищо.От какво ще е натоварена видео картата когато свалям от uTorrent примерно ? Лагва когато си поиска и няма връзка с това колко е натоварен компа.А от външен хард копирам на харда с 40-50 мб/сек и не сече.

Иначе видео картата ми е ATI Mobility™ Radeon® HD 3650, External 512MB VRAM Hyper Memory ако има някакво значение.
А и ако е от видео картата защо във игри от типа на Call of duty 4 или всички по-нови няма никакъв проблем, а видео картата очевидно е натоварена?
Аватар
julianstefanov
Обратна връзка:

А тествал ли си да направиш следното:
- взимаш една папка с много файлове и я пускаш да се копира в същия Hard Disk някъде.
- взимаш още една или същата и я пускаш да се копира на друго място пак в същия диск.
- започваш да разцъкваш Старт Менюто.

Накъсва ли курсора?

Не гледай натоварването на CPU-то в случая. Cъщо така, рендиране на 3DSMax не използва нищо от функцията Hardware Cursor на видео картата ти, така че дори и да натовариш машината докрай с рендиране, това няма да повлияе по никакъв начин на Cursor-а ти. Идеята е да се напълни буфера на RAM-а, след което да започне да работи усърдно с Page File-а обаче да има Random Access по диска в който е зададено да е Page File-а (това се постига когато копираш множество малки файлове от една папка в друга в същия диск). В този момент обаче да имаш и активирана антивирусна, защото всичко минава през нейното прокси и Read/Write операцийте се умножават двойно. Тогава трябва да ти лагне и Cursor-а. Дано не е много объркано :)
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Ако правилно съм те разбрал взех една папка, в която има 1900 файла.И почнах да я копирам на 3 места едновременно.Стартменюто хвърчи та пушък се вдига.... Лошото е че нямам антивирусна.Друг тест ?
Аватар
julianstefanov
Обратна връзка:

Най-добре дай един Skype/ICQ/MSN на лично, за да не офлудим темата. Ако не използваш такива неща ще ти пиша на лично тук.
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Като заключение мога да кажа, че вече бая време вече не ми е секнало нито един път след като ъпдейтнах Setpoint от 4.6 на 4.7, която я няма в сайта на logitech по незнайни причини.Дано продължи така, ако не ще пиша.. мерси за съветите =;
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами аз си свалих 4.70 точно от сайта на Logitech. Не знам защо казваш, че го няма.
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Ами незнам защо като натисна Support на мишката ми и дори и сега изкарва версия 4.6 http://www.logitech.com/index.cfm/639/4 ... en?osid=13" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit: Писах на logitech support да си фикснат сайта 8->
Публикувай отговор