проблем с възстановяване на парола

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
KDelchev

проблем с възстановяване на парола

Мнение от KDelchev »

Здравейте колеги, преди половин месец си блокирах Iphone. Минах през всички мъки до момента, и днес най-накрая получих СМС за apple recovery. Следвах стъпките, смених паролата и разблокирах акаунта си в ICloud. В последствие започнах с възстановяване на телефона, пита ме за нов код, въведох, повторих, прие го, после следвах обичайните стъпки за първоначално стартиране и настройки, въведох успешно моя ICloud и избрах опцията за възстановяване на данните през него, прати ми парола, всичко точно тръгва да зарежда профил....и изведнъж иска Enter Old Passcode. Опитах с новата парола, която въведох в началото на инсталацията, но не става, спрях до тук, защото ме е страх да не го блокирам отново. Моля за вашата помощ с мнение по темата.
Аватар
centur

Re: проблем с възстановяване на парола

Мнение от centur »

Грешката ти е, че се опитваш да възстановяваш информация от стар backup, който "помни" старата парола за отключване.
Решението е Set Up as New iPhone и от тук нататък ще си прави нов backup (а за старите backup-и ще пиеш една студена вода щом не си спомняш паролата) и вече бъдещи снимки/видео/програми и т.н. ще си ги архивира, докато имаш място в iCloud.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
KDelchev

Мнение от KDelchev »

Благодаря, колега! А, когато му дам set-up for new i-phone, и дам преди това restore в ICloud на последния backup, има ли вариант после да се качи инфото от ICloud на телефона? Предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав, не разбирам от тия неща, но просто се опитвам да спася поне нещо от информацията в телефона /най-болно ми е за номерата, защото имам сигурно 1000 контакта/;
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Просто му задайте като ново у-во без никакво възтановяване и когато ви попита за ид си ги въведете.Всичко синхронизирано което сте имали в айклауд ще ви се възтанови.
Публикувай отговор