Нов съм във форума и потърсисх подобна тема, но не намерих необходимата информация. Предварително се извинявам ако се повтарям с въпроси.
Обмислям покупката на нов телефон (7 или 7+) и разглеждам както физическите магазини така и онлайн такива (предимно през pazaruvaj.com). Питането ми е свързано с онлайн покупката. Търговците се кълнат че телефоните са неразпечатвани, ФО, чисто нови и тн, но всички знаем за измамите, които нерядко се случват с телефони поръчвани онлайн. Аз лично съм гледал как запечатват с фолио "чисто нови iPhone-и" и ги пращат за нови, та има ли признаци по които да си личи, че телефона е разпечатван някога, на по-старите имаше стикери, които като скъсаш после няма как да възстановиш, на 7ците гледам е с едно слипче което стърчи и се дърпа нагоре, не знам като се разпечата веднъж след това може ли да се запечата пак

Куриерските опции са преглед преди да платаиш, разбира се, но то като го погледнеш телефона на пръв поглед изглежда "неразпечатан" и после като го отвориш почват изненадите. Дори наскоро ми попадна клип с пратен през амазон телефон, фабрично "запечатан" и вътре имаше трупче вместо така желания iPhone