помощ за рутер

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

помощ за рутер

Мнение от zdravko96 »

Здравейте, искам да попитам дали някой разбира от рутери - по точно от ADSL рутер. Значи попринцип в къщи има 4 рутера които са си WAN + wireless, но когато развалихме договора с виваком ми казаха че тяхния рутер който е ADSL не им трябва и че мога да си го задържа. Та въпросът ми е - мога ли този рутер да го ползвам както другите рутери - смисъл да пъхна кабел (WAN) в порта за LAN и рутера да ми взима сигнал от него, а не от входа за ADSL защото на comnet кабела си е LAN/WAN тип. На другите ми рутери си работят с този тип вход (wan) и нямам проблеми но на този няма такъв вход. Ако някой знае нещо по въпроса как да си направя рутера да ми телги сигнал от някой от LAN портовете ще съм мн. благодарен.

П.П. Барникал съм всички настройки на рутера от 192.168.1.1 но не намирам нищо което да ми е полезно във случая, а пък рутерчето ще ми е от полза защото буквално 16 устройства използват рутерите в къщи и имам малко проблеми с натовареността. На рутера дори съм му сложил новия firmware. Благодаря предварително :)

в един сайт един пич беше написал че знае как да направи рутера да тегли от LAN, но като го попитаха да каже и се покри в дън земя :))

Изображение
Последно промяна от zdravko96 на 24 Окт 2011, 22:03, променено общо 1 път.
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Re: помощ за рутер

Мнение от zdravko96 »

TTL-а си го пингва и имам достъп до 192.168.1.1 с името и паролата на рутера. С една дума въпросът ми е - има ли начин WAN интернета да го шерна от този рутер който има само вход за ADSL от който да приема? :(
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Бях я правил тази гимнастика и ставаше да се ползва БТК рутер (черния) с нета на Булсатком :) но...беше отдавна това.
Поразрови се из настройките, не е сложно. ;)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

оххх вече се мъча от 4 часа и нищо :( иде ми да го изгърмя в земята щото по тая логика ще ми седи като паметник... целия гугъл видях и нищо което да ми помогне да разбера не намерих :(
edit - day after :) - хайдее... няма ли някой който да разбира от такива работи... :( поне един :)) :-/ :-/ :((
Публикувай отговор