Намокрен iPhone

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
sonderklasse

Намокрен iPhone

Мнение от sonderklasse »

Здравейте,
преди малко си изпуснах iPhona в кофа с вода и сега се чудя какво да правя?Другият проблем е че не мога да го разглобя,за да му сваля батерията :( Какво да правя?Дайте някои съвет.Мерси предварително
Аватар
housemd70

Re: Намокрен iPhone 4

Мнение от housemd70 »

Изключваш телефона веднага. Подсушаваш с кърпа до където е възможно да стигнеш и го поставяш вертикално в някакъв съд пълен с ориз! Нека постои ден, после ако не тръгне...сервиз братче. Другата опция е направо там да отидеш!
"Legio Patria Nostra"
viktorkalev

Мнение от viktorkalev »

Мен ориза ме спаси преди време :))
sonderklasse

Мнение от sonderklasse »

За ориза знам и сега е в една тенджера :) Обаче не съм в БГ и нз кога ще си дойда,за да го занеса на сервиз.Мерси все пак за съвета :)
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Ами още по-добре,че не си,потърси си специализиран сервиз в твоят град :)
iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел(JailbreakMe.com)
iPhone 3GS 32 GB ФО FW:4.2.1
sonderklasse

Мнение от sonderklasse »

Оправи сеееее :)) :)) не знам дали е заради ориза, но се оправи.Обаче има някъкви петна по дисплея, но тъчскрийна работи?? Трябва ли да се сменя??
MPOWERR

Мнение от MPOWERR »

Ами,ако не ти пречи не го сменяи,но да знаеш,че корозиата ще си дойде на думата и едва ли машунката ти ще издържи много ...
iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел(JailbreakMe.com)
iPhone 3GS 32 GB ФО FW:4.2.1
Аватар
KENWOOD
Обратна връзка:

Мнение от KENWOOD »

Остави го още 24ч. в ориз и петното ще изчезне
Nitrous Oxide Systems
M-PoweR Performance Team
Georgi Zafirov

Мнение от Georgi Zafirov »

Здравейте,
преди два дни намокрих iPhone 4 и от тогава няма признаци за живот дайте съвет моля.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Два дена са много време...какво си направил и пробвал до момента?
"Legio Patria Nostra"
Georgi Zafirov

Мнение от Georgi Zafirov »

Нищо не посмях да направя а и не бях в България, но днес сутринта го изпратих по куриер до gsmservice24 с надежда. Благодаря за отговора, ще пиша за резултата щом имам някакъв, до скоро.
dublesko

Мнение от dublesko »

здр много съм объркан в чантата ми се разля вода имам iphone 4 и iphone 4s започнах да ги тръскам да излезе водата след това ги сложих на слънце да съхнат единият iphone 4 само вибрира без звук нито картина ,а на другия 4s му свети само светкавицата отзаде и дотам .Моля да ми даде някой съвет какво да правя да ги пращам в сервзиза или да ги слагам в ориза прави .
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

и двата телефона са пътници, вибрира ли без да е пуснат, чао.

трябвало е да ги изключиш веднага. можеш да ги занесеш в сервиз да ги погледнат евентуално ако могат да ги оправят. но не влагай много надежда.

само аз ли си пазя телефона като писано яйце? тва не е нокиа 3310 да го малтретираш на воля!
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
mapto

Мнение от mapto »

Здравейте! От глупост си натопих телефона в морето за около 10 мин. Някакъв шанс според вас? Сега обикалям по сервизи но...

Iphone 4s
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Никакъв,дори и да успеят да ти го оправят морската вода оставя необратими последствия !
jester

Мнение от jester »

DanteIX написа:и двата телефона са пътници, вибрира ли без да е пуснат, чао.

трябвало е да ги изключиш веднага. можеш да ги занесеш в сервиз да ги погледнат евентуално ако могат да ги оправят. но не влагай много надежда.

само аз ли си пазя телефона като писано яйце? тва не е нокиа 3310 да го малтретираш на воля!
Колега :) това че вибрира не означава че е пътник. Това е нормално, понеже окасява някъде вътре и телефона почва да активира несвързано някои елементи. Имал съм многократно такива телефони които са ми ги носели и да ви кажа до сега никой не е сдал багажа :) единият 3гс е вече на 4 години и момчето си го ползва постоянно. Направена е диагностика на телефона и в повечето случаи GPS-а дава фира, но при него си върви всички неща. Имам направен дори клип с потапяне на телефона във вода и какво трябва да се направи. А това дали ще оживее е божа работа. Наскоро един приател от съседния щат ми донесе телефон на едно момиче което преди месец го е изтървала в тоалетната и не работеше. Отне ми малко време и сега телефона работи. Но най-добре е при такива ситуации ако не разбира човек да го занесе в сервиз , или на първо време да го постави в торба с ориз. Отностно петната по дисплея няма проблем- изпъвате телефона на някое тежко приложение или игра и телефона от топлината отделяна от процесора ще се премахне ;) Успех. Ако някой има въпрос може да ми пише. Приатен ден .
uricatoli

Мнение от uricatoli »

mapto написа:Здравейте! От глупост си натопих телефона в морето за около 10 мин. Някакъв шанс според вас? Сега обикалям по сервизи но...

Iphone 4s
какъвто и да е телефон паднал в морето вече не става... окисите почват след ден.. докато в чиста вода има шанс за оцеляване..
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Дрън-дрън. На жена ми 2г-то стоя 13 мин в морето, докато го види къде е :) Чистих го чак в София, след почти седмица и така...вече 4 год. след мокренето. Има само няколко светли петънца по екрана, за спомен ;)
Продължава да го ползва шеста година и не иска да чуе за друг модел.
"Мисля-значи съществувам"
vivera9

Мнение от vivera9 »

uricatoli написа:
mapto написа:Здравейте! От глупост си натопих телефона в морето за около 10 мин. Някакъв шанс според вас? Сега обикалям по сервизи но...

Iphone 4s
какъвто и да е телефон паднал в морето вече не става... окисите почват след ден.. докато в чиста вода има шанс за оцеляване..
На теория е така,но в америка извадиха една 4-ка която беше престояла в морска вода цял ден и успяха да го спасят [-o<
uricatoli

Мнение от uricatoli »

До седмица ще е мъртвец.. от личен опит знам :)
Аватар
jozan

Мнение от jozan »

Темата е стара, но винаги има някой в нужда:). Не се шашкайте, има шанс дори след морска баня. Аз моят тел си го изтървах в едно гадно тъмно място ( корабен баластен танк) с около 40 см морска и мръсна вода на дъното. Дори не видях къде падна. Намерих го след около 30 секунди просто защото светна:(. Естествено не искаше да се изключи. Нищо не функционираше, само светеше. И така , докато падна батерията. Изплакнах го в сладка вода, премесена с чист спирт, подсуших го механично и го поставих в ориз. Постоя два дни и се пробвах да го заредя. И.. О,ЧУДО..работи..Имаше обаче много петна между слоевете на дисплея и часовникът изоставаше всеки ден с 3 часа. Това съм го писал и преди в темата (или друга тема, не помня). Та след още няколко престоя в ориза, сега телефонът работи перфектно, няма никакви петна и часовникът се оправи. Всъщност часовникът май се оправи след като телефонът постоя закачен на зарядното около 15 дни без да го изключвам. Вероятно има батерийка отделно за часовника (да ме прощават знаещите) която е била разредена от късото, предизвикано от солената вода и зарядката я възстанови. Когато стана белята, потърсих съвет тук, във форума. Всеки казваше, пиши го бегал. Имам си нещо на ум, но телефонът е пушка - факт!
Ain't no fun, waiting round to be a millionare!

iPhone 3G-4.2.1
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Наводните ли си телефона - по възможно най-бързия начин се опитвате да го изключите. Дори и това да не стане - слагате го веднага в торба с ориз за поне 24 или ако може повече часа. НЕ ГО ТРЪСКАЙТЕ!!! ТАКА МУ ВРЕДИТЕ ПОВЕЧЕ (защото където не е попаднала вода при разтръскването има голяма вероятност да я разпределите по всички части на телефона ;)).
След това телефона би трябвало да работи. За всеки случай може да се повтори процедурата с ориза. Ако не стане - чак тогава бягате към сервиза. А ако ви е гаранционно устройството - при попадане във вода -> забравяте за гаранцията.
До сега не съм си изстървал телефона във вода, надявам се и да не ми се случва. Написах препоръките по-горе, съдейки от безбройните torture tests от CNET на iPhone, Galaxy-та, Mаc Book Air и пр.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
vivera9

Мнение от vivera9 »

Eдин съвет и от мен , ако телефона ви е извън гаранция му извадете батерията веднага! L-)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ако е в гаранция, ще познаят ли? :) Пък и гаранция с розови маркери...
"Мисля-значи съществувам"
Mitaka87

Мнение от Mitaka87 »

Здравейте, моя айфон също се намокри, можете ли да ми кажете сервиз, в който мога да го оставя да го оправят :) мерси :)
Публикувай отговор