Custom firmware 4.2.1 iPhone 3G / 3GS / 4 untethered
Информация за налично отключване:
Unlock BB от 04.26.08 до 01.59.00
За тези от вас които притежават iPhone 3G, 3GS или 4 и желаят да инсталират iOS 4.2.1 като запазят версията на бейсбанда.
Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak
Вкарайте телефона си в DFU режим чрез програмата iReb (http://ih8sn0w.com/) и след като екрана стане зелен/черен на телефона ви можете да ресторнете с този къстъм (Shift+Restore).
Линк за сваляне на файловете:
3G :
Предварително активиран:
Свали
Ако линка неработи:
Свали
Без активация:
Свали
Ако линка неработи:
Свали
3GS :
- неактивиран, за тези които имат сим карта за активация
iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore_3GS_nonactivated.ipsw (404.78 MB)
- предварително активиран (за тези които нямат сим карта на оператора за активация)
iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore_3GS_activated.ipsw (405.04 MB)
4 (GSM):
iPhone3,1_4.2.1_8C148_Custom_Restore_4_nonactivated.ipsw (632.49 MB)
- предварително активиран (за тези които нямат сим карта на оператора за активация)
iPhone3,1_4.2.1_8C148_Custom_Restore_4_activated.ipsw (632.75 MB)
IPSW: Не се разархивира!
RAR: Свалете всички архиви в една папка и ги разархивирайте до получаването на един файл .ipsw .
Не ъпдейтвайте!!!
Къстъм версия за iPhone 3G 4.2.1 - предварително активирана.
Вкарайте телефона си в DFU режим чрез програмата iReb (http://ih8sn0w.com/) и след като екрана стане зелен/черен на телефона ви можете да ресторнете с този къстъм. Премахнат е ъпдейта на бейсабнда, така че ще запазите старата си версия и ще можете да използвате Ultrasn0w за отключване (ако сте с версия която може да се отключи).
Къстъм версия за iPhone 3GS 4.2.1 - без активация
- ще ви е нужна или оригинална карта на оператора към който е заключен телефона или да изберете Редсноу да ви го активира.
В тази версия съм премахнал само и единствено ъпдейта на бейсбанда.
Къстъм версия за iPhone 3GS 4.2.1 - с активация
- предварително активиран за тези които не притежават сим карта за активация на оператора към който е заключен телефона.
Тази версия може да се сложи на телефони които са и с верси по-стара от 4.1 ползвайки iReb.
След рестор с тази версия и активация със сим карта стартирайте поне веднъж YouTube и Maps да ви локализира.
Ако липсва икона на Сидия е нужно да си направите джейл с Редсноу по тази тема:
Jailbreak iOS 4.2.1 [iPhone/iPod Touch/iPad] чрез redsn0w (Windows)
Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04
Това е всичко.
Unlock BB от 04.26.08 до 01.59.00
За тези от вас които притежават iPhone 3G, 3GS или 4 и желаят да инсталират iOS 4.2.1 като запазят версията на бейсбанда.
Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak
Вкарайте телефона си в DFU режим чрез програмата iReb (http://ih8sn0w.com/) и след като екрана стане зелен/черен на телефона ви можете да ресторнете с този къстъм (Shift+Restore).
Линк за сваляне на файловете:
3G :
Предварително активиран:
Свали
Ако линка неработи:
Свали
Без активация:
Свали
Ако линка неработи:
Свали
3GS :
iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore_3GS_nonactivated.ipsw (404.78 MB)
iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Custom_Restore_3GS_activated.ipsw (405.04 MB)
4 (GSM):
iPhone3,1_4.2.1_8C148_Custom_Restore_4_nonactivated.ipsw (632.49 MB)
iPhone3,1_4.2.1_8C148_Custom_Restore_4_activated.ipsw (632.75 MB)
IPSW: Не се разархивира!
RAR: Свалете всички архиви в една папка и ги разархивирайте до получаването на един файл .ipsw .
Не ъпдейтвайте!!!
Къстъм версия за iPhone 3G 4.2.1 - предварително активирана.
Вкарайте телефона си в DFU режим чрез програмата iReb (http://ih8sn0w.com/) и след като екрана стане зелен/черен на телефона ви можете да ресторнете с този къстъм. Премахнат е ъпдейта на бейсабнда, така че ще запазите старата си версия и ще можете да използвате Ultrasn0w за отключване (ако сте с версия която може да се отключи).
Къстъм версия за iPhone 3GS 4.2.1 - без активация
- ще ви е нужна или оригинална карта на оператора към който е заключен телефона или да изберете Редсноу да ви го активира.
Къстъм версия за iPhone 3GS 4.2.1 - с активация
- предварително активиран за тези които не притежават сим карта за активация на оператора към който е заключен телефона.
Тази версия може да се сложи на телефони които са и с верси по-стара от 4.1 ползвайки iReb.
След рестор с тази версия и активация със сим карта стартирайте поне веднъж YouTube и Maps да ви локализира.
Ако липсва икона на Сидия е нужно да си направите джейл с Редсноу по тази тема:
Jailbreak iOS 4.2.1 [iPhone/iPod Touch/iPad] чрез redsn0w (Windows)
Отключване на iPhone 3G/3GS за modem firmware версии - 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 и 05.13.04
Това е всичко.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Re: Custom firmware 4.2.1 iPhone 3G / 3GS old boot
Постоянно ми излиза error 21, след като дам рестор с къстъм фърмуера. Не можах да намеря и решение. Телефона е 3G и мисля, че е бил с 4.0. За бейса съм сигурен 05.13.04
Ползвай IREB за да вкараш в ДФУ мод.
Еййй "прави го, като хората". Нали обясних вече, че го правя, както му е реда. За тази грешка от Епъл заменят телефоните в гаранция, а то ще излезе, че аз не съм правил нещо, като хората. Няма значение...
Ми като епъл заменя телефоните , ти какво очакваш, някой от форума да то го замени ли ? Пък и нервничиш на всичкото отгоре , ясно е че ситуацията е неприятна за теб , но единствено може да ти се даде да опитваш тези варианти , това е !
Колега това не е хардуерен проблем.Просто не го вкарваш в ДФУ.gamo написа:Еййй "прави го, като хората". Нали обясних вече, че го правя, както му е реда. За тази грешка от Епъл заменят телефоните в гаранция, а то ще излезе, че аз не съм правил нещо, като хората. Няма значение...
http://theiphonewiki.com/wiki/index.php ... s#Error_21
Error 21
Custom firmware restore fail (PwnageTool since 4.1). You have to put your device into the DFU mode and not into recovery mode. Device won't boot correctly an stuck at the Apple logo after the error. Press and hold power and home button until it reboots.
Re: Custom firmware 4.2.1 iPhone 3G / 3GS / 4 untethered
Грешката 21 е дава ако в хост файла е зададена информация за адрес gs.apple.com
Преди да пишете глупости , проверете за грешките!
Благодаря много за къстъм файла за 3g. При мен стана от първия път и всичко си работи. Батерията за 2 часа не е паднала с процент. Впечатленията са ми отлични. Направих го на телефона си който е 3g ФЗ. Имам единствено един въпрос. В този къстъм не са включени мултитаскинга и процентите на батерията. Възможно ли е да се включат допълнително и как. Благодаря предварително.
Iphone3G 8gb/ бейзбенд 05.13.04 / FW 4.2.1 ФЗ
Качи си zToggle от Сидия.
victor11 благодаря ти, но програмата има опция само за уолпейпърите и за мултитаскинга а за процентите на батерията липсва опция. Би ли ме подсетил как се казваше приложението за процентите в Сидия. Благодаря предварително.
Пусни Redsn0w0.9.6b6 и дай отметка само на "Enable battery percentage".Но първо виж в Settings>General>Usage да не би да е там battery percentage и отметката да е на "of"
Пускам Redsn0w и му посочвам къстъма който сложих с който съм. Обаче програмата нещо не го харесва
изписва ми Unable to recognize specified IPSW. Да не би да трябва да сваля и посоча в Redsn0w оригиналния файл за версия 4.2.1 и на нея да дам отметките?

Да оригинален 4.2.1 и отметка само на "Enable battery percentage"
Пуснах мултитаскинга първо с програмата Toggle от Сидия. Уж работи но когато съм в дадено приложение и пусно друго което също е в мултитаскинг режима телефона влиза в сейф мод режим и иска да го рестартирам. Махнах Toggle от Сидия понеже помислих, че нещо от нея може да е. Пробвах с redsn0w и го включих чрез него. Проблема е същия. Крашва когато се влиза от едно приложение в друго което е в мултитаскинга. Има ли решение на този проблем? ?Mobile substract еди какво си изписва в грешката.
Ето го решението. Явно не е само при мен.
http://www.ifans.com/forums/showthread.php?t=323402
http://www.ifans.com/forums/showthread.php?t=323402
Здравейте,
/iPhone 4, iOS 4.3.3, Jailbroken - redsn0w_win_0.9.6rc16, ФЗ, 04.10.01/
Новия фърм 4.3.3 забавя анимациите доста (пробвах разни фиксове като да трия 2 реда от N90AP.plist но не помагат ...) и искам да даунгрейдна до 4.2.1. Възможно ли е и ако да как?
Благодаря,
СК
/iPhone 4, iOS 4.3.3, Jailbroken - redsn0w_win_0.9.6rc16, ФЗ, 04.10.01/
Новия фърм 4.3.3 забавя анимациите доста (пробвах разни фиксове като да трия 2 реда от N90AP.plist но не помагат ...) и искам да даунгрейдна до 4.2.1. Възможно ли е и ако да как?
Благодаря,
СК
Отговора е в подписа ми -> Полезни ръководства -> TinyUmberlla - как да я ползваме
(или за напреднали Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х/4.х) на iPhone 3G/3GS/4, (iOS 4.x) iPod 2G/3G/4G чрез SHSH от Cydia)
(или за напреднали Понижаване (downgrade) към по-ниска версия (3.х/4.х) на iPhone 3G/3GS/4, (iOS 4.x) iPod 2G/3G/4G чрез SHSH от Cydia)
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Здравейте на всички!
Искам да изкажа своите най-искрени благодарности на всички, които се грижат за лаици като мен, които за 2 дни научиха всичко необходимо за да заменят операционната система на телефона си, при това с огромна лекота, описана по перфектен начин от гореспоменатите! Голямо благодаря!
P.S. Мога да предложа единствено да се направи една тема, в която някой да се грижи да има линкове към последните update-и на повечето от необходимия software. Това от своя страна би улеснило още повече нещата, както и да доведе до драстично намаляване на излишните въпроси от страна на потребителите!
Поздрави, Румен!
Искам да изкажа своите най-искрени благодарности на всички, които се грижат за лаици като мен, които за 2 дни научиха всичко необходимо за да заменят операционната система на телефона си, при това с огромна лекота, описана по перфектен начин от гореспоменатите! Голямо благодаря!
P.S. Мога да предложа единствено да се направи една тема, в която някой да се грижи да има линкове към последните update-и на повечето от необходимия software. Това от своя страна би улеснило още повече нещата, както и да доведе до драстично намаляване на излишните въпроси от страна на потребителите!
Поздрави, Румен!
Още малко като навлезеш в материала, впрочем не знам защо пишеш и в тази тема ! Ще разбереш че въпроса ти е бил излишен.
Навсякъде от където инсталираш софтуер има проверки за ъпдеит. И в appstore и в installos4 , cydia.
Навсякъде от където инсталираш софтуер има проверки за ъпдеит. И в appstore и в installos4 , cydia.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
добре де , качвам на 4.0 (iphone 3g ФЗ бейзбанда ми е под 6.15) и как да го отключа сега,
като в тази тема пише Този метод не работи вече. - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19089
като в тази тема пише Този метод не работи вече. - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19089
Ако е ВВ 05.14.02 / 05.15.04 няма как да го отключиш със ultrsn0w 

с оригиналния софт е 3.1
-
Колеги дадоха ми да оправя един Iphone 3g firmware 4.2.1 (8C148) BB 05.15.04 и е с Bootloader 6.4 ,
който не ми позволява да сваля beisbenda. Аз го ресторнах с някав 4.2.1 custum и менюто работи всичко,
само не намира обхват.Аз ли бъркам някаде или са допуснали грешката да го ъпдеитнат и така се е ъп. беизбенда.
и мога ли някак да ъпдеитна BB до 6.нещо си и да си отклучи.
който не ми позволява да сваля beisbenda. Аз го ресторнах с някав 4.2.1 custum и менюто работи всичко,
само не намира обхват.Аз ли бъркам някаде или са допуснали грешката да го ъпдеитнат и така се е ъп. беизбенда.
и мога ли някак да ъпдеитна BB до 6.нещо си и да си отклучи.