Aктив. откл. и джейл с 2.0.2 /iPhone 2.0/-Windows only-new
Re: Aктив. откл. и джейл с 2.0.2 /iPhone 2.0/-Windows only-new
А имаш ли идея дали новият winpwn 2.5, който ще излезе всеки момент, ще ползва quickpwn за unlock или ще е както предишните версии? Че нещо не съм убеден, че quickpwn е читава работа. Не съм доволен от работата на телефона ми. Доста бавно работи, особено с контактите.
Твърдят, че ще ползват.... по-скоро, ще ги има и двата варианта...
Съмнява ме вина затова да има QuickPwn
Съмнява ме вина затова да има QuickPwn

- iFlashFreak
И според мен quickpwn маже доста по телефона. В момента ми е по-бавен телефона с 2.0.2 отколкото с 2.0.1 къстъм фърмуер. Хем е по-лесно за качване, хем по-бързо ми вървеше. Дано наистина го има стария вариант с модване на фърмуер.anthony написа:А имаш ли идея дали новият winpwn 2.5, който ще излезе всеки момент, ще ползва quickpwn за unlock или ще е както предишните версии? Че нещо не съм убеден, че quickpwn е читава работа. Не съм доволен от работата на телефона ми. Доста бавно работи, особено с контактите.
Сравнявате круши с домати: ) 2.0.1 с winpwn vs 2.0.2 quickpwn..Качете си 2.0.1 с QuickPwn и тогава може да правите изводи. И най-важното!!!
Ако сте си сложили 2.0.2 по най-първия начин - не е много коректно (ставаше лек хибрид
) (ако си спомняте, избираше се 2.0.1 оригинал)
Най-добре е да се ресторнете до оргинален 2.0.2 и да използвате сегашната версия на quickpwn.
Ако сте си сложили 2.0.2 по най-първия начин - не е много коректно (ставаше лек хибрид

Най-добре е да се ресторнете до оргинален 2.0.2 и да използвате сегашната версия на quickpwn.
QuickPwn и сега чете някакви неща от firmware 2.0.1 само, че не го изисква, защото го има в АРХИВА. Можете да ртазгледате какво има в QuickPwn.exe, което е всъщност архив със скрипт за изпълнение на разни неща след стартирането. QuickPwn.exe се отваря с коя да е архивираща програма.
Аз лично ще изчакам някакъв по-читав метод и тогава ще кача на 2.0.2.
Аз лично ще изчакам някакъв по-читав метод и тогава ще кача на 2.0.2.
iPhone 2G 8GB firmware 1.1.4 -> 2.0.1 -> 2.2
Щото в winpwn има нещо друго 
И двете са базирани на един и същ сорс код, просто са различни методики.

И двете са базирани на един и същ сорс код, просто са различни методики.
- iFlashFreak
каква е разликата между двата bootloader-a 4.6 и 3.9 ?
Доколкото ми е известно новите firmware-и изискват 4.6 (не съм сигурен). Докато бях с 1.1.4 си качих буутлоудъра на 4.6 и забелязах, че телефона се държи по-стабилно с него. Заводкси телефона ми трябваше да е с 4.6, но ZiPhone го сваля на 3.9.
Информация какви са разликите м/у двата буутлоудъра може да има, но като гледам така Apple не си изписват промените във версиите на firmware-ите пък дума да не става за буутлоудърите.
За всички, които може да решат да си качват буутлоудъра: Бъдете внимателни да не си прецакате телефона. Има достатъчно информация тук във форума и в Интернет кое как се прави.
Информация какви са разликите м/у двата буутлоудъра може да има, но като гледам така Apple не си изписват промените във версиите на firmware-ите пък дума да не става за буутлоудърите.
За всички, които може да решат да си качват буутлоудъра: Бъдете внимателни да не си прецакате телефона. Има достатъчно информация тук във форума и в Интернет кое как се прави.
iPhone 2G 8GB firmware 1.1.4 -> 2.0.1 -> 2.2
3.9 е стария, 4.6 новия....някога само 3.9 можеше да се отключва, но вече може и 4.6.
Най-същественото различие е, че само 3.9 дава да даунгрейтваш модема. Но пък, ако си на 4.6, винаги можеше да го флашнеш на 3.9 и от там да даунгрейтнеш.
Има и непотвърдена информация, че 4.6 повече пести батерия. Не съм си играл да засичам....
Дори и да си на 2.0.2, нняма проблем да си на 3.9 буутлоудър...гарантирано
Най-същественото различие е, че само 3.9 дава да даунгрейтваш модема. Но пък, ако си на 4.6, винаги можеше да го флашнеш на 3.9 и от там да даунгрейтнеш.
Има и непотвърдена информация, че 4.6 повече пести батерия. Не съм си играл да засичам....
Дори и да си на 2.0.2, нняма проблем да си на 3.9 буутлоудър...гарантирано

- iFlashFreak
Новия quickpwn в инструкциите е малко различно.. Казва в началото да държа Home, после е като при това.а) Задържаме Power за 5 сек.;
б) Без да отпускаме Power, почваме да държим Home за 10 сек;
с) После отпускаме Power и държиш Home 30 секунди.
А бе и после не е точно като това, но го коригирах точно както е 

Днес сайтът http://www.winpwn.com" onclick="window.open(this.href);return false; не работи, а трябваше да излезе новата версия 2.5. Много странна работа.
Може да са пуснали новия winpwn и сайтът да е паднал заради претоварване от заявки 
п.п.
А може да не са си платили нетЯ

п.п.
А може да не са си платили нетЯ

Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
- iFlashFreak
Надявам се не се сърдиш от поправката, вършиш супер работа и вече втори телефон отключвам и следвам ръководството. Бих се оправил и сам понеже нямам проблеми с английския, ама така се чувствам по-спокоен да не прецакам нещоammcfc написа:А бе и после не е точно като това, но го коригирах точно както е

Може ли да ми дадете link към оригиналния Firmware 2.0.2 обаче за iPhone 3G
Мерси предварително.
Мерси предварително.
May The Force be with You!
Той фърмуерът си е един - няма отделен за 2G и 3G.
Моето творчество!
Моето творчество!
И аз се оправих най-после. След неуспешен опит преди 2-3 дни, сега всичко е точно!
Благодаря на ammcfc за ръководството!
Благодаря на ammcfc за ръководството!
iPhone 2G 8GB FW 2.1
При 2.0 бяха различни. Предполагам и при 2.0.2. е така.Sisq0 написа:Той фърмуерът си е един - няма отделен за 2G и 3G.
Oki защото след няколко дни трябва да jailbreak един 3г от Италия, и мисля да го направя с QuickPwnRC3.Sisq0 написа:Той фърмуерът си е един - няма отделен за 2G и 3G.
А като си правя custom за него трябва ли да сложа чавка на activate, все пак той нали е купен активиран?
И аз някъде бях чел че са различни и от един час търся линк в нета ама нещо не намирам.anthony написа:При 2.0 бяха различни. Предполагам и при 2.0.2. е така.Sisq0 написа:Той фърмуерът си е един - няма отделен за 2G и 3G.
Странно. Пропуснал съм я тази особеност 

Моето творчество!
Моето творчество!
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Ако има разлика то 100% версията за 3G ще я има в сайта на Епъл.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Ето ти линк - http://www.modmyifone.com/forums/dlcat-firmware-6/" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и за 2G и 3G.
Има и за 2G и 3G.
Дам и аз точно попаднах на тази страница
Намерих ги:
2.0.2 (2G):iPhone1,1_2.0.2_5C1_Restore.ipsw
2.0.2 (3G): iPhone1,2_2.0.2_5C1_Restore.ipsw

Намерих ги:
2.0.2 (2G):iPhone1,1_2.0.2_5C1_Restore.ipsw
2.0.2 (3G): iPhone1,2_2.0.2_5C1_Restore.ipsw
Днес направих рестор, джайлбрейк и ънлок на ново, използвайки последният quickpwn. Вече нямам проблеми с бавнодействие. Всичко работи чудесно. Явно това, че го бях отключил с първият quickpwn е било причината.