Custom firmware 4.2.1 iPhone 3G / 3GS / 4 untethered
Re: Custom firmware 4.2.1 iPhone 3G / 3GS / 4 untethered
Телефончето вече джитка на М-тел, хиляди благодарности на lian!!!
-
Здравейте,
искам да попитам, че нещо не схванах как трябва да стане. имам 3 GS; 05.15.04, версията е 4.2.1. Заключен е към Глобул. Джейлнат е.
Как мога да го отключа да работи с всички оператори?
Поздрави
искам да попитам, че нещо не схванах как трябва да стане. имам 3 GS; 05.15.04, версията е 4.2.1. Заключен е към Глобул. Джейлнат е.
Как мога да го отключа да работи с всички оператори?
Поздрави
-
Здравейте,
Имам питане, ако може да ми помогнете и предварително се извинявам, ако не съм видял дали някъде по форума не е отговорено на моя въпрос, но просто малко ми е сложно да се оправям с тези jailbreak и т.н...
Имам Iphone 3G, version 3.1.2 (7D11) и модем firmware 05.13.04,заключен към At&t, jailbrеак и работи без проблем, може ли да качи custom firmware на 4.1 и след това да се jailbreak и всичко ще е Ок?
Имам питане, ако може да ми помогнете и предварително се извинявам, ако не съм видял дали някъде по форума не е отговорено на моя въпрос, но просто малко ми е сложно да се оправям с тези jailbreak и т.н...
Имам Iphone 3G, version 3.1.2 (7D11) и модем firmware 05.13.04,заключен към At&t, jailbrеак и работи без проблем, може ли да качи custom firmware на 4.1 и след това да се jailbreak и всичко ще е Ок?
Може да качиш Custom 4.2.1, освен ако нямаш SHSHs за 4.1.
Здравейте искам да ве помоля за помош. Имам телефон Iphone 3G беше с iОС 2.2.1 basbanda 1.0.14 и реших да направя custome restore до 4.2.1. Какво направих истеглих iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw инсталира се без проблем след това од Cydia инсталирах ultrasn0w но пак нямам обхват, a в момента basband ми е 02.30.03 и сега незнам какво да правя многу Ве моля помогнете слагам карта към оператоа които е заклуцен пак ми пише No Service.
Качваш оригинален 3.1.3, за да се качи бейзбенда до версия, която подлежи на отключване с ultrasn0w. Чак след това вече може да качиш къстъма за 4.2.1.
Здравейте!
Може ли нов линк към хактивирания 4.2.1. От линковете на първа страница работи само един и то е 330 MB и в айтунс показва съобщение, че не е правилния фирм.
Благодаря!
Може ли нов линк към хактивирания 4.2.1. От линковете на първа страница работи само един и то е 330 MB и в айтунс показва съобщение, че не е правилния фирм.
Благодаря!
Пичове, извинявам се предварително ако ще ви изтормозя с въпроса си, но след няколко дневно четене на най-различни теми и проблеми продължавам да не съм наясно как стават нещата...
Въпроса ми е следния:
С АйФон 3Г съм, фабрично заключен, фърм 3.1.2, модем 05.12.01, отключен към момента и джейлбрейкнат с ултрасноу... искам да ъпгрейдна до 4.1 с къстъма от тази тема... до тук добре, от там нататък какво трябва да направя? До колкото разбирам от прочетеното трябва да ресторна, да джейлбрейкна и след това да ънлокна? така ли е?
Въпроса ми е следния:
С АйФон 3Г съм, фабрично заключен, фърм 3.1.2, модем 05.12.01, отключен към момента и джейлбрейкнат с ултрасноу... искам да ъпгрейдна до 4.1 с къстъма от тази тема... до тук добре, от там нататък какво трябва да направя? До колкото разбирам от прочетеното трябва да ресторна, да джейлбрейкна и след това да ънлокна? така ли е?
iPhone 3G 8gb ФЗ fw-4.2.1
Да ! Ама джела е вътре в къстама ! Само ънлок ще ти трябва !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Съжалявам, но понеже искам да съм сигурен, че няма да направя беля, систематизирано така ли изглеждат стъпките:
1. Тегля си това на десктопа:
или това:
благодаря...
1. Тегля си това на десктопа:
2. Правя това:3G :
Предварително активиран:
Свали
чрез това ръководство:Вкарайте телефона си в DFU режим чрез програмата iReb (http://ih8sn0w.com/) и след като екрана стане зелен/черен на телефона ви можете да ресторнете с този къстъм (Shift+Restore).
3. И накрая от това ръководство:Как да ресторнем с custom firmware без да имаме Jailbreak
ънлоквам телефона... но в случая това ли ми трябва:Unlock BB от 04.26.08 до 01.59.00
- номера на модема ми3.1.3 : Modem FW 05.12.01 - чрез Ultrasn0w
или това:
- новата версия на фърм-а?4.1 : Modem FW 05.14.02 - чрез BB 06.15.00 update redsn0w + ultrasn0w
благодаря...

Ми нали за това ползваш къстам да запазиш сегашната версия на бейзбанда.
Ресторваш и направо го отключваш после с ултрасноу от Cydia.
Ресторваш и направо го отключваш после с ултрасноу от Cydia.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
@Soze благодаря!
ще пробвам днес или утре, дано стане!
ще пробвам днес или утре, дано стане!

Ресторнах успешно, но след това в АйТюнс не ме пита дали искам да Set As a New iPhone... това проблем ли е и мога ли да си го направя ръчно и от къде?
До колкото знам не те пита, когато е спрян Backup-а на айтюнс,или айтюнс е "прясно" инсталиран.
Judas Be My Guide
@miroslavm
ясно, благодаря!
Значи само да споделя, при мен се получи, естествено не без проблеми
при шифт+рестор от айтюнс на 2 пъти ми даде грешка 1600 и веднъж грешка 1602... но при четвъртия опит стана... логика - никаква 
ясно, благодаря!
Значи само да споделя, при мен се получи, естествено не без проблеми

Хора... от няколко дена съм с въпросния къстъм, но забелязах, че батерията ми пада адски бързо... дори само като разглеждам снимки или цъкам нещо по настройките на телефона, за секунди падат 5-6 процента. Да не говорим кво става при телефонен разговор...
Някакви идеи къде може да е проблема? След рестора единственото което съм правил е да си го отключа от сидия с ултрасноу... нищо друго нямам инсталирано?

Някакви идеи къде може да е проблема? След рестора единственото което съм правил е да си го отключа от сидия с ултрасноу... нищо друго нямам инсталирано?

Здравейте. Имам 3G с софтуер 3.1.3 и бейсбенд 05.16.00 и искам да му сложа софтуер 4.2.1. Насочете ме към правилната тема ако не е тази и ми обяснете какво да направя, защото пробвам вече няколко дни и нищо не се получава.
Благодаря
Благодаря
А ще ми дадете ли линк за 4.2.1 без активация за 3G, защото линковете от първото мнение не работят....
Mod Edit: линкът е премахнат.
iphone 5s 16gb
iphone 4s 64gb
iphone 4s 64gb
Ако обичаш, не му давай линкове към оригинални фърмуери! Ще му оправиш ли телефона после?
@Roch:
@Roch:
.
Последно промяна от svetlio_v на 07 Мар 2013, 10:50, променено общо 1 път.
iphone 5s 16gb
iphone 4s 64gb
iphone 4s 64gb
По ред причини и т.н. в крайна сметка телефона сега е с 3.1.2 и иска да се активира към съответната SIM карта. Мъча се да го джейлна, но не мога да го вкарам в DFU режим... пробвах и с IReb и пак не става. iTunes-а го лови, че е заключен и затова няма как да го ъпдейтна до 4.2.1...... Та какво следва от тук нататък.... съжалявам, че ви занимавам с глупости, но никога не съм се занимавал с фабрично заключени телефони ( и никога повече няма да се занимавам ) и затова ....
Не може да не става, просто не го правиш както трябва. В твоя случай за 4.2.1 ти трябва активиран къстъм, а не такъв без активация.