HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
MadM@X

Re: HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)

Мнение от MadM@X »

Файл : iUSB-iTunes8.rar

Линк за сваляне Rapidshare: http://rapidshare.com/files/292198996/i ... 8.rar.html
MD5: 35C9E7DF4316342310810D160A093DE1
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
doctavus

Мнение от doctavus »

Относно темата, която не е по темата :D аз нямам такава джаджа, но пък си имам Wi-Fi на лаптопа :D ....но един пробем....не получавам интернета си през кабел, а ползвам си УиФи-то. Та как ще стане номера при моя случай?

Сигурно някой ще попита " Защо тогава не се свързваш директно от Айфона си на тази мрежа?" - отговор: немога, идва ми прекалено далечна мрежата и не я откривам с Айфона си ;)
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
Аватар
WolfDale

Мнение от WolfDale »

Първо имах проблем със WinSCP свързването, но после се оправих чрез Compiability Mode : Win XP SP2 (с vista x64 съм). Проблема ми е в последната стъпка, където старираме ssh сървъра, но след като стартирам проксито - след 1-2 секунди се затваря само и в ssh излиза това:

Изображение

Някой да има някакви идеи.

P.S. Пробвах и тях да ги направя съвместими с XP Sp2 - резултата е същия.
Горд собственик на iPhone 3G 8Gb 3.1.2(CFW) Jailbroken & Unlocked
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

iTunnel.exe е само за Windows XP/Vista 32bit.

За отварянето на "тунел" по кабела м/у телефона и компютъра ползвай програмата от тази тема, само се пуска, еквивалентно е на пускането на iTunnes.exe/1_start_ssh_tunnel.bat:

Връзка на вашия iPhone с WinSCP/PuTTY през USB кабела

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
WolfDale

Мнение от WolfDale »

В интерес на истината аз, след като пуснах поста направих точно това, но забравих да пиша - пуснах iphone туннел suite 3.0, лампата си светеше зелено и тогава пуснах и проксито, но сега нещата опряха тука :

Изображение

П.П. Да не би проблема да е в това, че съм спрял интернета от Мтел ? (EDGE е включен)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Този прозорец е ОК, но незнам точно кое се опитваш да направиш понеже в темата е описано как дап сунеш интернет от омпютъра на телефона но и как да пуснеш интернет от телефона на компютъра, така че кое от двете правиш ти?

Този прозорец си стои така пуснат и трябва да имаш нет на телефона идващ от компютъра...

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
WolfDale

Мнение от WolfDale »

Точно това се опитвам - да пусна нет на телефона, обаче без успех. Проксито си стои така, обаче нет в сафари няма. Мисля, че може нещо .plst файла да не сам направил както трябва правата/допълнението.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

WolfDale написа:Точно това се опитвам - да пусна нет на телефона, обаче без успех. Проксито си стои така, обаче нет в сафари няма. Мисля, че може нещо .plst файла да не сам направил както трябва правата/допълнението.
Щом нямаш нет по кабела значи наистина проблема е в файловете които си променял.

Това изпълнил ли си го като условие?
Трябва на телефона да имате работещ EDGE! /не трябва да го махате с Bossprefs или да му давате грешни настройки!!!/

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
WolfDale

Мнение от WolfDale »

EDGE е включен, настройки нямам на интернета (той е изключен от мтел). Проверих си файл и всичко беше наред - дори след рестарта го отворих с iFile и видях, че дори добавката се подравнила заедно с другите ... Ще опитам да въведа настройките на интернета и в краен случай ще го пусна и ще пиша какво се е получило. Благодря ти за отделеното време!
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

Тва става ли за iPod Touch 2nd Gen 3.1.2. джейлнат или да не се мъча ? А да и линка на първата страница не ти бачка

2. Свaляте този архив Парола: iphone-bulgaria.com ... сваляме ама друг път сваляме ... линка не бачка ...
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

BenJi написа:Тва става ли за iPod Touch 2nd Gen 3.1.2. джейлнат или да не се мъча ? А да и линка на първата страница не ти бачка

2. Свaляте този архив Парола: iphone-bulgaria.com ... сваляме ама друг път сваляме ... линка не бачка ...

Първо пиши грамотно.

Дал съм алтернативни линкове и информация точно под цитираната точка от теб. В подписа ми също има линк (втория) към всички необходими програми. Прочети всички мнения в темата както и другата тема която съм дал под точка 2.
Линк съм дал и на тази страница в мнение което е най-отгоре.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

За пореден път си мисля, че всичко е брутално сложно и имам ужасен късмет o:| ! Първо не знаех какво е това OpenSSH, намерих го и го инсталирах на iPod-a. Не се появи нова иконка за нова програма ама то дори не знам дали трябва ... благодаря, че сте каза какво е тва OpenSSH как се ползва и изощбо яде ли се, мирише ли се. Та почнах да работя по точките и като стигнах до winscp ми даде грешка. Прочетох АБСОЛЮТНО всеки един пост в темата ... имаше човек който има същият проблем като моя, НО никой нищо не му каза. След това инсталирах това с тунела и най-накрая това winscp тръгна. По време на пускането на двете програми ме пита 2 пъти дали съм сигурен в този host и т.н. давах навсякаде Yes. След като дадох Yes na winscp-то ми даде ерор, но още преди да го прочета той изчезна и програмата тръгна. Намерий файла preferences.plist и го копирах на десктопа. Преименувах този който беше в папката System нещо си и пробвах да го отворя с WordPad и ми даде ерор ... пробвах пак и стана. След което забелязах, че има написани 1 тон неща всяко от които започва на различно място, всмисъл, че не са в правилен ред. Пробвах да намеря каде са тези редове които сте дали за пример ( преди червените ), но не ги намерих. Та до там съм ... не знам каде да попна тези червени редове ... убеден съм, че дори и да го направя ще имам още доста проблеми, НО съм длъжен да опитам :).
xopxe

Мнение от xopxe »

Златен си Макс.
sconer

Мнение от sconer »

Здравейте, някой може ли да ми каже какво съдържа архивът от точка 2 или от къде да го сваля, че линкът не работи :-/
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Telnet Proxy startup failed!
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Имам проблем със свързването на iPhone 2g 3.1.2 с iPhone Tunnel Suite 3.0 и WinSCP 4.1.2 - изписва ми connection time out... Естествено съм включил SSH , нямам wi-fi ,но по-рано днес се свързах и си видях IP адреса. Възможно ли е проблема да е в това ,че програмите да не работят на версия 3.1.2 на фърмуера?
Аватар
Emo91

Мнение от Emo91 »

2ра стъпка не ми отваря линка ?:-/
Naso

Мнение от Naso »

Прочетох всичко написано в темата и доста други теми и не мога да подкарам нет на телефона от компа:
iPhone 3G, fw4.1, на WIN XP Prof SP3 съм-
имам .NET 3.5, имам Java, iTunes 10, EDGE е пуснат и работи, пускам SSH, пускам Iphone Tunnel Suite 3.0, светва веднага зелената лампичка, обаче и двете приложения като ги цъкна ми дава: "Network error: Software caused connection abort"
После с iFunBox свалих на компа, редактирах и сложих пак на телефона файла preferences.plist, пускам ccproxy, пускам 1_start_ssh_tunnel.cmd и като пусна и proxy_tunnel.cmd след няколко секунди се затварят и двете cmd-та...
Какво да правя?
Последно промяна от Naso на 14 Ное 2011, 22:45, променено общо 3 пъти.
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Толкова ли няма по нормален начин? На андроид става супер лесно с програмата pdaNet ,дали я има и за ios...
nicora

Мнение от nicora »

Проблема е следния:

След като променя файла със настройките ми изчезва интернета през wifi то някой някакво предположение
nicora

Мнение от nicora »

Имам следния въпрос та при мен всичко си тръгна тип топ но, след като откача кабела и съм пуснал дата интернета като дам рефреш на някоя страница наистина не отваря страницата а дава грешка както трябва да бъде но ако съм се логнал във фасебука продължавам да получавам съобштения от каде идва този интернет?

Как мога напълно да спра интернета от оператора?

Във .плист файла само съм добавил червения текст не съм трил нищо да не би да трябва да се изтрие част от настройките?
Kiryakov
Обратна връзка:

Мнение от Kiryakov »

Няма работещ линк.
Публикувай отговор