Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G Custom FW

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
intruder

Re: Jailbreak FW3.1.2-iPhone 2G/3G/3GS, iPod 1G/2G с Pwnage Pie

Мнение от intruder »

MtMCooLBG написа: Ако има някаква възможност телефона да се активира към iTunes (без да се отключва/jail-ва) след оригинален restore, споделете.
Може с оригиналната сим карта. ;)
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Лек напредък от моя страна. ;) След краткотрайни опити да update-на Cydia през wi-fi-то забелязах че като изключа wi-fi на телефона и го включа после, имам връзка за около 10секунди. Та реших да си направя един експеримент.

Като за начало да спомена че около половин час обновявах Cydia, като непрекъснато спирах и пусках wi-fi-то на телефона през SBSettings(които бях инсталирал ръчно вчера). Та си викам дали ще мога да пусна интернет на телефона през лаптопа?

Като цяло пуснах еднa Ad-hoc мрежа през wi-fi-то на лаптопа и си share-нах LAN-a. До тук добре. 5мин настройки на IP-та и евала, iPhone-а се върза, Cydia си работи, youtube също. От време на време за няколко секунди дропи пакети като го пингвам, но предполагам че това е нормално.

Изводите ми до момента са:
1. Хора никога не си купувайте рутери D-Link. Те просто НЕ стават (или аз не съм го настроил както трябва, но определено това е втория с които имам проблем).
2. За всеки случай, при първа възможност ще обиколя кафетата да изпробвам нета и там, да съм 100% сигурен.

Ако имам нова информация ще споделя. Все пак ако някой изпитва или е изпитвал подобни проблеми, нека да сподели опита си.
Казвам го защото тия проблеми определено се появиха след custom-a и си мисля,че може да има някаква връзка. Но може и да греша. ;)
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

intruder написа:
MtMCooLBG написа: Ако има някаква възможност телефона да се активира към iTunes (без да се отключва/jail-ва) след оригинален restore, споделете.
Може с оригиналната сим карта. ;)
Такаде, имах впредвид с неоригинална. :P някфо мини хакче.
Бе ако проблема ми е от рутера както писах по горе (и на което се надявам адски силно), ще ви кажа.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
Аватар
gothicmanbg

Мнение от gothicmanbg »

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ :(
С 3GS фабрично заключен 16GB съм и преди седмица от 3.0.1 минах успешно на 3.1.2 по указания в началото начин!
Преди малко направих абсолютно същото с друг 3GS фабрично заключен. След рестора се появи всичко както тряба. Има Wi-Fi, Cydia.
Отключих го с Ultrasnow от репо repo666.ultrasn0w.com
И след рестарта на телефона се появява за кратко ябълката, изгасва и края....черен екран :(
Моля Ви помогнете
intruder

Мнение от intruder »

Нещо друго инсталирал ли си след рестора с custom-а? Ако не си направи отново рестор с custom-a, но от Recovery mode.
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Вече съм убеден, че проблема не е от телефона а от рутера. Custom-a работи безпроблемно, чакам само unlock :)

Относно проблема на рутера и как го разреших можете да погледнете тука: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 32&t=14136
Аватар
gothicmanbg

Мнение от gothicmanbg »

intruder написа:Нещо друго инсталирал ли си след рестора с custom-а? Ако не си направи отново рестор с custom-a, но от Recovery mode.
Благодаря ти intruder :)) :)) :))
Благодаря и на MadMax!!!
Този път стана
gbaggins

Мнение от gbaggins »

Здравейте, искам да споделя какво се случи с моя 3G(s) от глобул с фърм 3.0.1, съответно заключен към оператора.
Опитах с къстъм фирмуера от тук и с активирания и неактивирания, и ми показа грешка 1604. Телефонът си остана в Рековери мод (на дисплея - usb-кабела и иконата на iTunes). Хубавото бе, че не изпаднах в паника след прочетеното тук и не го вкарах в DFU mode!!! Опитах да ресторна с оригиналния фърм на 3.0.1 и iTunes, не ресторна нищо - просто извади телефона от Rеcovery mode и стартира телефона както си беше преди да започна каквито и да е упражнения.
Мисълта ми е следната, с тези Custоm Restore тук във форума не става!!! За допълнително инфо съм с MAC, а не с Win може и да е от това но не съм сигурен. За целта си дръпнах PwnageTool_3.1.4, изтеглих си и iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore. Опитах с PwnageTool да си създадам "мой" Custоm Firmware, интересното е че, с поща на PwnageTool, накрая на създаването на къстъма, следвайки всички стъпки, телефонът се вкара в Рековери мод, с помощта на което в iTunes със (Shift+Restor за Win) и (Alt+Restor за MAC) без никакви грешки се Jill-на.

Извода според мен е или да се вкарва телефонът в режим Рековери мод (на дисплея - usb-кабела и иконата на iTunes) посредством PwnageTool_3.1.4 и тогава (Shift+Restor за Win) или (Alt+Restor за MAC) в iTunes с някой от тук постнатите къстами или си създайте сами такъв!!!

След всичко минало по вода с ресторването и Jill-ването, в Cydia не можах да заредя http://cydia.hackulo.us, даде ми грешка за URL-а и отказа да го адне, интересното е че на iPod Touch 2G се зареждаше, но ако се опитам да инсталирам някое ново приложение от http://cydia.hackulo.us ми даваше грешка 404 сякаш страницата на hackulo.us се бе изпарила. Мисълта ми е че, сайта им имаше проблем явно в този ден. Ако някой се сблъска с подобен проблем, има решение! Адвате друг сайт - http://repo.beyouriphone.com в него има AppSync for OS 3.0 и 3.1
iPhone 3G, fW 3.1.3, MF 04.26.08, ФО
iPhone 3G, fW 4.0, MF 05.13.04, ФЗ
intruder

Мнение от intruder »

gbaggins написа:Мисълта ми е следната, с тези Custоm Restore тук във форума не става!!!
Ако обичаш не подвеждай потребителите - тези custom-и си работят. Можеш да се убедиш в това по мненията на хората, които са ги ползвали без проблем.

Това, че ти си имал проблем е друг въпрос. Грешка 1604 комуникационна и се появява обикновенно ако правиш на 3GS рестор на custom fimware 3.1.2 от FW 3.0(.1), който не е jailbreak-нат. И решението е точно това, което си направил - да се вкара телефона в Recovery mode.
Аватар
regime
Обратна връзка:

Мнение от regime »

Някой може ли да даде актуален линк за fw3g, 3.1.2 activated? този от първия пост го няма в dox.bg
thanks
intruder

Мнение от intruder »

Линка работи - току що го пробвах.
Аватар
regime
Обратна връзка:

Мнение от regime »

вярно работи сега...до преди 10 мин. се заклевам казваше, че няма файлове в папката
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

regime написа:вярно работи сега...до преди 10 мин. се заклевам казваше, че няма файлове в папката
Освен това съм ги дублирал файловете, пише го пак в първия пост:

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
ngeorgiev

Мнение от ngeorgiev »

Новините май са много добри, в момента върви обратно броене и незнам дали е за тази тема но ГЕОХОТ пак е напред за тези които заседнахме с новия модем и не можем да ползваме ГСМ функции.
http://www.blackra1n.com/countdown/
ngeorgiev

Мнение от ngeorgiev »

Видеото е много обнадеждаващо,, с риск да спамя тази тема....
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Ънлока е факт - може да използвате програмата blackra1n без проблем и на телефони с къстъм версии. Приложението си се качва и после може да направите ънлок. Или просто да си добавите сорса в Сидия и да инсталирате ънлока.

Коментари и информация в темата за blackra1n !

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
wicked6699

Мнение от wicked6699 »

Мерси от мен, ръководството е като за малоумници направено.. с 3G 8GB (04.26.08),слагане на custom firmware-a (set as new), контактите и бележките ги добавих чрез iPhoneBrowser , слагане на снежеца, рестарт.
Имам само един въпрос, след този процес намирам една разлика (преди това бях със 3.0) - не ми излиза надпис коя е мрежата ми (горе в лентата с часа). Проверих в "Settings -> General -> About -> Network - Not Available / Line - MOBILTEL" , така ли трябва да бъде или... иначе нямам проблем при провеждане на разговор.
Iphone 4 16gb ФО / Iphone 3g 8gb ФЗ
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

wicked6699 написа:Мерси от мен, ръководството е като за малоумници направено.. с 3G 8GB (04.26.08),слагане на custom firmware-a (set as new), контактите и бележките ги добавих чрез iPhoneBrowser , слагане на снежеца, рестарт.
Имам само един въпрос, след този процес намирам една разлика (преди това бях със 3.0) - не ми излиза надпис коя е мрежата ми (горе в лентата с часа). Проверих в "Settings -> General -> About -> Network - Not Available / Line - MOBILTEL" , така ли трябва да бъде или... иначе нямам проблем при провеждане на разговор.
Това е бъг от програмата с която е направен къстъма и се появява понякога. Ако можеш да говориш всичко е наред. Може да използваш някоя програма (MakeItMine) и да си напишеш ти името на мрежата.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
wicked6699

Мнение от wicked6699 »

Мерси за бързия отговор, ще се възползвам от съвета ти за MakeItMine.
Iphone 4 16gb ФО / Iphone 3g 8gb ФЗ
Coco_Mademoiselle

Мнение от Coco_Mademoiselle »

Може ли някой да ми линкне къстъм фърмуер за 3GS (отключен)? Пише ми файла го няма..
iPhone 3GS FW iOS4 Jailbroken & Unlocked

iPod 2G FW 3.1.3
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Coco_Mademoiselle написа:Може ли някой да ми линкне къстъм фърмуер за 3GS (отключен)? Пише ми файла го няма..
Точно под линковете има MIRROR как не го виждаш незнам ;)
от MadM@X: Ако линковете по-горе не работят ми пишете лично и ще ги кача наново.

MadM@X написа:
iPhone 3.1.2 custom firmware - DOX.bg mirror

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Coco_Mademoiselle

Мнение от Coco_Mademoiselle »

Даа, моя грешка. Малко полудях около този ънлок. Успях да си го ъпдейтна :)
iPhone 3GS FW iOS4 Jailbroken & Unlocked

iPod 2G FW 3.1.3
Аватар
nikosann

Мнение от nikosann »

Здравейте, моля за малко помощ защото нищо не разбрах до тук. Много информация и всеки нещо различно казва, поне на мен така ми се струва. Аз съм с Iphone 2G 3.0 (7А341), 04.05.04_G. Моля ви , нека някой да ми каже как стъпка по стъпка да си го ъпдейтна и джейбрейкна до 3.1.2. и също и да го отключа. Благодаря ви много предварително. Много съм ви задължен.
**iPhone 6 - 16GB silver grey FW 8.1.1**
intruder

Мнение от intruder »

Немога да разбера какво толкова неясно има!

1. Теглиш custom firmware-а от първия пост за твоя телефон.
2. В iTunes даваш Shift+Restore и посочваш изтегления в т.1 firmware.
Аватар
nikosann

Мнение от nikosann »

OK, това го рабрах но после как да го отключа за сим? Трябва ли да слагам blackra1n или нещо друго и от къде? Благодаря!!!
**iPhone 6 - 16GB silver grey FW 8.1.1**
Публикувай отговор