Обложка на албум

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Аватар
ogledalo

Обложка на албум

Мнение от ogledalo »

Значи http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... ?f=25&t=28
използвам това, но като сложа дадена обложка/снимка от моя компютър и то си я слага обаче като изтрия снимката от папката обложката вече я няма x_x Ако кача на Ipoda песните ще си има ли тези обложки трябва ли да качвам снимката някъде ?
vokut

Re: Обложка на албум

Мнение от vokut »

Аз лично ползвам една програмка, която се казва TаgRunner. Платена е, но може да се намери лекарство за нея :)

Избираш си песен или песни и тя търси в интернет информация. Може да ти добави и текста на песента, както и album artwork, като могат да бъдат или вградени в самата мп3-ка или като отделни файлове. Ако ползваш първото, няма да ти се налага да прехвърляш картинки :)
intruder

Мнение от intruder »

Аз ползвам http://www.mp3tag.de/ - перфектна и безплатна. Толкова съм доволен, че даже ги подкрепих лекичко. :P
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

intruder написа:Аз ползвам http://www.mp3tag.de/ - перфектна и безплатна. Толкова съм доволен, че даже ги подкрепих лекичко. :P
Може ли малко инфо как да добавя обложката? и ще трябва ли да качвам и картинката на Ipoda ??
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Aко в тага на песента има името и изпълнителя - iTunes сам може да ти добави обложката - менюто Advanced 0 Get Album artwork (разбира се избери песните на които искаш да добави обложка).
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

MadM@X написа:Aко в тага на песента има името и изпълнителя - iTunes сам може да ти добави обложката - менюто Advanced 0 Get Album artwork (разбира се избери песните на които искаш да добави обложка).
Ам въпроса е там, че аз си измислям името на албум и слагам вътре квито песни искам. И като сложа обложка на албума трябва да я избера от компютъра и ако изтрия после картинката на песента или албума не излиза дадената обложка. Затова търся някакъв начин
vokut

Мнение от vokut »

Доколкото съм забелязал iTunes може да извлече album artwork само за песни с попълнени тагове. Затова аз ползвам програмката, която споменах по-горе. Тя извлича тагове, текст на песента и album artwork, като проверява в няколко сайта.
victor11

Мнение от victor11 »

Потърси си картинката за албума чрез Гугъл и вместо да я сваляш на компютъра, в iTunes укажи URL адреса на изображението.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Добавяш си файловете в iTunes, избираш тези на които искаш да сложиш еднаква обложка. Даваш десен бутон и избираш "Get info".
Отваря ти сепрозореца от картинката и в полето "Artwork" дърпаш картинката. Слагаш и отметката пред полето и това е. Като дадеш ОК обложката се запазва във всеки файл и се показва като слушаш песента на iPod-a.

Само полетата които са избрани с отметка пред тях променят информацията в файловете, ако няма отметка пред тях не се променят (дори да са с различни имена, изпълнители и т.н.).

Изображение

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

MadM@X написа:...

При мене е друго явно сме със различни версии iTunes . Стана, но като завъртя Ipoda нали изкарва Албумите защо картинката не излиза и за албум ? =;

Изображение
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ogledalo написа:
MadM@X написа:...
При мене е друго явно сме със различни версии iTunes . Стана, но като завъртя Ipoda нали изкарва Албумите защо картинката не излиза и за албум ? =;
Излиза.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

Оправих се ... Благодаря ти много ! O:-)
А колкото до това за създаване на папки нещо неми се получава. Ако може малко помощ и там @-)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Създаване на папки?

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

MadM@X написа:Създаване на папки?
Еми примерно за Клипове вместо сички клипове да са на едно място, да си създам папки за да си ги сортирам.
Както и за снимки да си създам папки в снимките аз от компютъра ако ги кача от няколко папки ги прави в папки ама е много гадно че и на папки а пък и на едно сички има и става мн дълга работа...
По важно ми е това за папки в клиповете...
Междодругото доста добре обясняваш ако може да обясниш как да си качвам (и от къде мога да си сваля) и кракнати приложения на Ipod 2g soft 3.0
Ще съм ти страшно задължен :) O:-)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Клиповете понеже се слагат през иТунес и се синхронизират неможе да са в папки по никакъв начин. Папки въвъ "Видео" неможе да има. Само списък е на клиповете и толкова.

Относно програмите - има много теми.
Първо трябва да си направил тази тема за да ти работят кракнатите приложения.
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =22&t=3732

После може да си ги теглиш от нета. Слагаш си програмката Installous от :
- В Cydia добавяте нов източник за инсталация на софтуер: http://cydia.hackulo.us

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

MadM@X написа:Клиповете понеже се слагат през иТунес и се синхронизират неможе да са в папки по никакъв начин. Папки въвъ "Видео" неможе да има. Само списък е на клиповете и толкова.

Относно програмите - има много теми.
Първо трябва да си направил тази тема за да ти работят кракнатите приложения.
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =22&t=3732

После може да си ги теглиш от нета. Слагаш си програмката Installous от :
- В Cydia добавяте нов източник за инсталация на софтуер: http://cydia.hackulo.us

Код за потвърждение: Избери целия код

Внимание: За да ви работят кракнатите приложение, трябва да изпълните следните три неща;
1. Да имате регистрация в appstore и да сте sign in.
2. Да сте дали оторизация на компютъра. (от iTunes -> Store -> Authorize Computer)
3. Да сте инсталирали поне едно free приложение от AppStore (след като сте инсталирали AppSync (за 3.х) респективно MobilleInstallation (за 2.х).
1. Имам регистрация
2. Да
3. Нещо тук неразбрах ? трябва да инсталирам MobillInstallation ???
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Пише си много ясно - за версии 3.х е една програмата, за версии 2.х (стария фирм) е друга програмата. Ти с кой фирм си и тогава коя от двете е за теб?

Ядосах се понеже е написано кратко и ясно и пак има въпроси :)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

3.0
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ogledalo написа:3.0
Еми като си с 3.0 коя според теб от двете програми написани в т.3 е за теб? ?:-/

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
ogledalo

Мнение от ogledalo »

MadM@X написа:
ogledalo написа:3.0
Еми като си с 3.0 коя според теб от двете програми написани в т.3 е за теб? ?:-/
Абсолутно нищичко не разбирам, попринцип съм такава със технологиите. @-)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Еми то си е написано в линка който ти дадох: Има ако си с 3.0 (3.х) и ак оси с 2.х фирм. Следователно четеш и правиш само това, което е за твоята версия.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Публикувай отговор