Push активация за FW3.1 и оправяне на проблемната Cydia

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
agisofttm

Push активация за FW3.1 и оправяне на проблемната Cydia

Мнение от agisofttm »

След двудневна битка с PUSH-a за iPhone 3.1 - най-накрая се преборих. Ето и файла който ви трябва. http://4storing.com/fq9whk/ced0a7ec786c ... d3ecf.html

1. През SSH влизате в телефона и правите резервно копие на папка Keychain:

>ssh root@(адреса на вашия телефон)
>iPhone:/ root# cd /private/var
>iPhone:/private/var/Keychains root# cp -R Keychain Keychain.bak

2. Разпъвате файла, който свалихте от по-горния линк на компютъра си и качвате цялото съдържание (общо 5 броя файлове) през SFTP клиент на телефона в следната папка с потребител root :
/private/var/Keychains

3. Пак отивате в папка Keychains на телефона и давате права на inject:
chmod 755 inject

4. Стартирате inject
./inject

5. На Телефона разкарвате всякакви месинджъри които ползват PUSH и РЕСТАРТИРАТЕ
6. Качвате пак месиндър по ваше желание и в Settings на телефона активирате.
Воала - всичко ще работи :)

Относно гърмежите на Cydia последните няколко дена се оказа че има нещо бъгаво в адреса на репоситорито на ModMyi.com. Отидете в Cydia / Repositories и махнете ModMyi. След тва добавете ръчно през Manage / Sources това:

http://modmyi.com/repo/dists/stable/mai ... oneos-arm/

и Нещата ще се оправят.

Поздрави и се надявам да съм бил полезен на някого =;
Последно промяна от agisofttm на 03 Окт 2009, 10:34, променено общо 1 път.
victor11

Re: Push активация за FW3.1 и оправяне на проблемната Cydia

Мнение от victor11 »

Съжалявам, че трябва да го кажа, но с ръководство в подобен вид не можеш да бъдеш полезен на почти никого. Ако го направиш както трябва, за да бъде разбираемо - да, но не и в този си вид.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

http://modmyi.com/repo/dists/stable/mai.......

Редактирай си поста защото линка се е прецакал. Като слагаш линк използвай бутона URL, над полето за писане се намира.

Това на кой модел на телефона си го тествал?
Става за iPhone 2G, 3G, 3GS?
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
agisofttm

Мнение от agisofttm »

MadM@X написа:http://modmyi.com/repo/dists/stable/mai.......

Редактирай си поста защото линка се е прецакал. Като слагаш линк използвай бутона URL, над полето за писане се намира.

Това на кой модел на телефона си го тествал?
Става за iPhone 2G, 3G, 3GS?
Сори за Линка - оправих го вече.
Това работи успешно на 2G и 3G - за съжаление нямам 3GS за проба.

Колкото до това как е написано ръководството, кое не е ясно ???? Все пак си мисля че хора, които се занимават с Мак, Линукс и т.н. са достатъчно наясно с командите и какво точно съм написал. Ако тръгна да описвам всяка една команда какво е тая ТЕМА няма да ми стигне.

До една седмица ще пакетирам за Cydia (ако успея де....)

Любопитно ми е какво се случи с проекта за локализация на Български? Или всичко замря ....
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

То хората,които се занимават с MAC и Linux те разбират,ама тези дето не се занимават-какво?Да гледат тъпо и да се чудят ли :-/
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
tau

Мнение от tau »

Аз съм с мак.
Какво означава пуш активация, предполагам е нещо различно от ънлок!?
victor11

Мнение от victor11 »

Темата обяснява как да се активират Push Notifications при фабрично заключени телефони - за фабрично отключените тази процедура не е необходима.
agisofttm

Мнение от agisofttm »

Обяснявам какво е PUSH!!! ----> Съобщение, което се Доставя до определно ID на дестинацията още от момента на пускането МУ !!! т.е в момента в който вие изпратите е-маил или съобщение по ICQ, Skype, Ichat, MSN, Jabber, GaduGadu и т.н то да бъде доставено веднага след пускането му независимо дали АБОНАТА към който го пускате е ОН-ЛАЙН или НЕ- ано НЕ е онлайн автоматично получава съобщението - за нй-големите ламери .... това се явява СМС по интернет !!! само 1 КилоБайт На Телефона под фомата на Текст !!!

Е тва е ПУШ !!!!!!! и ако трябва да съм честен това върши работа в Групи от поне 5 човека, които трябва да имат връзка постоянно по даден проект във всяко едно време независимо от дестинацията ....... е върши работа и за лични цели ...... но... всеки си г намира сам :x

М/у другото за да не пускам още една тема в БГ ПРЕВОД .... някой наясно ли е с локализацията за FW 3.XX ????? Имам огромното желание да помогна там, както и за локализация на Mac OS x Snow Leo .....

Забравих да кажа .... не Инсталирайте на телефоните си BeeJive версия 3.0.19 (ака 3.02) - Записва Id-то ви и ви реже по всички правила, защото НЕ Е ПЛАТЕНО .... т.е. това се отнася за версиите свалени или през Installous или през Appulous (което си е едно и също нещо де...)
intruder

Мнение от intruder »

Колега - притеснен съм! До преди малко си мислех, че знам какво е Push. ;) Тотално се обърках дестинации, моменти, ламери, смс-и, килобайти, групи - страшна работа. :)
Виждам, че имаш идея за какво става въпрос, но обяснено по този начин ми се струва, че по-скоро ще обърка някой, отколкото да му се изясни.

Apple Push Notification service - е услуга, която дава възможност, потребителите на дадено приложение, да бъдат уведомени за нова информация (примерно, че са получили e-mail, sms, skype съобщение), независимо от това, че самото приложение може и да не е стартирано. Самото уведомяване може да изглежда по няколко начина:

- като съобщение на екрана, от което потребителя може да стартира приложението (както при смс-ите);
- като иконка с цифри в горния десен ъгъл на иконата на приложението - badge (както е при пропуснатите повиквания или новите e-mail-и и смс-и);
- като звукова сигнализация и/или вибрация.

Тези начини могат да бъдат и комбинирани по между си. Начина по който ще се извършва уведомяването се избира от разработчика на приложението.

Уведомяването се извършва през интернет - т.е. за да работи е необходимо устройството да има достъп до интернет независимо дали е през WiFi или EDGE/3G.

Как се извършва самото уведомяване:

1. Потребителя на приложението се съгласява да бъде уведомяван за нова информация, свързана с конкретно приложение. При съгласяването се изпраща заявка до сървърите на Apple, която съдържа уникалния идентификационен номер на устройството на потребителя ( ID-то му :) ).
2. Apple предоставят информация на разработчика кои потребители са се съгласили да получават уведомления.
3. При получаване на нова информация за приложението разработчика изпраща заявка до сървърите на Apple, като заявката съдържа информация кое устройство да бъде уведомено и по какъв начин.
4. Устройството на потребителя (iPhone или iPod Touch) проверява периодично (със заявка към сървърите на Apple) дали за това устройство не са получени нови уведомления.
agisofttm

Мнение от agisofttm »

intruder написа:Колега - притеснен съм! До преди малко си мислех, че знам какво е Push. ;) Тотално се обърках дестинации, моменти, ламери, смс-и, килобайти, групи - страшна работа. :)
Виждам, че имаш идея за какво става въпрос, но обяснено по този начин ми се струва, че по-скоро ще обърка някой, отколкото да му се изясни.

Apple Push Notification service - е услуга, която дава възможност, потребителите на дадено приложение, да бъдат уведомени за нова информация (примерно, че са получили e-mail, sms, skype съобщение), независимо от това, че самото приложение може и да не е стартирано. Самото уведомяване може да изглежда по няколко начина:

- като съобщение на екрана, от което потребителя може да стартира приложението (както при смс-ите);
- като иконка с цифри в горния десен ъгъл на иконата на приложението - badge (както е при пропуснатите повиквания или новите e-mail-и и смс-и);
- като звукова сигнализация и/или вибрация.

Тези начини могат да бъдат и комбинирани по между си. Начина по който ще се извършва уведомяването се избира от разработчика на приложението.

Уведомяването се извършва през интернет - т.е. за да работи е необходимо устройството да има достъп до интернет независимо дали е през WiFi или EDGE/3G.

Как се извършва самото уведомяване:

1. Потребителя на приложението се съгласява да бъде уведомяван за нова информация, свързана с конкретно приложение. При съгласяването се изпраща заявка до сървърите на Apple, която съдържа уникалния идентификационен номер на устройството на потребителя ( ID-то му :) ).
2. Apple предоставят информация на разработчика кои потребители са се съгласили да получават уведомления.
3. При получаване на нова информация за приложението разработчика изпраща заявка до сървърите на Apple, като заявката съдържа информация кое устройство да бъде уведомено и по какъв начин.
4. Устройството на потребителя (iPhone или iPod Touch) проверява периодично (със заявка към сървърите на Apple) дали за това устройство не са получени нови уведомления.

Еваларката .... добре че има и хора които наистина могат да обясняват на прост и нормален език :) Оппеделено на мен не ми е сила :)) Като каза Apple Сървъри ...... м/у другото на 10.6 Snow Leopard Server бая се озорих но го подкарах тоз PUSH :)
Аватар
josephbg
Обратна връзка:

Мнение от josephbg »

Може ли друг линк за файла от първият пост, че този не работи нещо.
root is a state of mind
pbukov

Мнение от pbukov »

Може ли линк за файла от първия пост, или друг метод за активация ? Push Doctor ми дава Hash sum mismatch накрая и не става.PushFix също ми даде някаква грешка при инсталацията. С 3G ФЗ съм, IOS 3.1.3(05.12.01) ,джейлнат и unlocked с ultrasn0w
pbukov

Мнение от pbukov »

Никой ли не може да ми помогне да активирам Push-a и youtube . Четох много, изпълнявах всички стъпки по ръководствата в нет-а,но не сработи при мен.
Публикувай отговор