За iPhone 2g/3G четете в другата тема -> Dev Team пуснаха Jailbreak за FW 3.1 (2G/3G) за МАК
Официална информация
Телефона трябва да е бил джейлбреакнат с Redsn0w като е с версия 3.0 / 3.0.1 преди да ресторнете с къстъм версиите на 3.1 !!!!
Ако желаете или ви се налага да се върнете на оригинален немодифициран 3.0 който после да джейлнете с Redsn0w четете в тази тема (там влиза в употреба запазения файл в сървъра на Саурик): Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS ТЕСТВАНО
intruder написа:Custom Firmware 3.1 за 3GS:
iPhone21_31_7C144_Custom_Restore_NotActivated.ipsw (размер 322,925,184 bytes)
ЗА ФАБРИЧНО ОТКЛЮЧЕНИ:
- БЕЗ aктивация - САМО ЗА ФАБРИЧНО ОТКЛЮЧЕНИ
- Без update на baseband-а
- 900MB Root partition
- Без custom лого
- Включва Cydia (без Icy), OpenSSL и OpenSSH
ЗА ФАБРИЧНО ЗАКЛЮЧЕНИ:
iPhone2,1_3.1_7C144_Custom_Restore_Activated.ipsw (размер 322,859,194 bytes)
- Активиран - САМО ЗА ФАБРИЧНО ЗАКЛЮЧЕНИ
- Без update на baseband-а - след restore ползвайте ultrasn0w за да отключите телефона
- 900MB Root partition
- Без custom лого
- Включва Cydia (без Icy), OpenSSL и OpenSSH
Official Bittorrent Releases -
PwnageTool 3.13 Torrent
SHA1(PwnageTool__3.1.3.dmg)=4141b7ecd3928c3a0c954bb06c86225a56b2f3e7
balivo написа:Dev Team завърши Pwnage tool за iPhone 3GS Firmware 3.1, последният ъпдейт от Епъл съдържаше бейзбанд обновление 5.11.04, което не е съвместимо със Ultrasn0w и телефона не може да се използва със друг оператор, освен ако не е фабрично отключен. Благодарение на Dev team, PwnageTool v3.1.3 който позволява да обновим основния фирмуер без да пипаме проблематичния бейзбанд - тоест, който си е имал отключен телефон при версии 3.0 или 3.0.1 ще продължи да се радва на същата възможност да ползва каквато сим карта сметне за необходимо и като цяло ще има най-доброто и от двата свята.
_____________________________________________________________________________________
Дали Pwnage tool 3.1.3 е за мен или не?
1. Имам iPhone 3GS 3.0/3.0.1 със redsn0w : За теб е!
2. Имам iPhone 3GS 3.1 със запазен SHSH във сървъра на Cydia : За теб е, но трябва да върнеш фирмуеъра си до 3.0 - търси в интернет инструкци за: "Downgrading iPhone 3GS from 3.1 to 3.0 with Cydia SHSH".
3. Имам iPhone 3GS 3.1 но нямам SHSH във сървъра на Cydia : Нямаш късмет за сега...
4. Купих си нов iPhone 3GS 3.1 от магазина : Нямаш късмет за сега...
Накратко, новият pwnage tool е специално за 3GS потребителите които използват все още 3.0.Х. Ако сте обновили до 3.1 без да сте запазили SHSH сигнатурите за Вашия телефон в Cydia, тогава за сега нямате решение.
_____________________________________________________________________________________
Изисквания :
* iPhone 3GS
* Mac OS X Leopard, Snow Leopard
* iPhone Firmware OS 3.1
* Pwnage Tool - има торенти, не знам дали имам право да публикувам директен линк тук.
По мрежата вече има и подробни инструкции "стъпка по стъпка" на английски.
Слагайте каската и започвайте!![]()
Успех!!!
intruder написа: Във връзка с това след като се изготви custom firmware-a, той трябва да се ресторне от Recovery mode, а не от DFU. Ако някой все пак се обърка и го пусне от DFU mode, най-вероятно ще даде грешка 1600.
И все пак... ако искате да се върнете на 3.0 (за 2G/3G)
Понижаване от 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS