Телефонен указател с имена на кирилица

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
ivosiliev

Телефонен указател с имена на кирилица

Мнение от ivosiliev »

Здравейте,
Поради наличието на iPhonetic за 2.2 си направих всички записи в телефонния указател на кирилица. В момента обаче искам да премина на 3.0, за който все още няма iPhonetic и следва хамалогията да преименувам всичко от указателя на латиница, т.е. над сто имена и фамилии, за да е възможно бързото търсене по буква.
Има ли начин чрез приложение или някакви промени по кода да поставя кирилизиран азбучник в указателя. Или ако някой е срещал програма, с която мога да го обърна в латиница автоматизирано?
Благодаря предварително, надявам се някой да се е сблъсквал с проблема и да има решение, пък бирата после ще я оправим :) - ще ми спести доста нерви и време.
drank

Re: Телефонен указател с имена на кирилица

Мнение от drank »

Здравей,

Ако си с iPhone 2G или 3G, то има решение - http://iphoneapps.ru/forums/index.php?showtopic=9056

Не е необходимо да ги пренаписваш на латиница, можеш да си ги оставиш на кирилица - ще си излизат без проблем в списъка. Горното решение е за кирилизиране на азбучника (лентата вдясно).

Засега горното не работи за 3GS. Аз съм го пробвал върху 3G с 3.0 и нямах никакъв проблем (аз също съм с имена на кирилица).

Поздрави
ivosiliev

Мнение от ivosiliev »

Много ти благодаря! С 2G съм и ще е супер щом работи [-o<
Имам да черпя :)
dmk

Мнение от dmk »

Здравейте,
с iPhone 3G 16GB, ФО, FW 3.1 (джейлбрейкнат) съм, имам същия проблем с имената в указателя на кирилица и невъзможност за търсене от лентата която е на латиница, с нетърпение чакам iPhonetic 3.1 но явно няма скоро да бъде готов. Някой има ли идея за решаване на проблема опитах с решението от този линк http://iphoneapps.ru/forums/index.php?showtopic=9056, но не сработи. Дори файлове липсват в папките в които са дадени в описанието. Изключително трудно се работи така с телефона, не мога да си намеря контактите когато реша да набирам някой, а не ми се преименува всичко на маймуница.
Благодаря ви предварително.
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Бихте ли описали по-подробно кой файл се мести или преименува, тъй като и с моите добри познания по руски не разбрах какво точно да направя?! За протокола съм с Iphone 3G 16GB FW 3.0 софтуерно отключен. Благодаря!
Iphone 3G 16GB BLACK FW4.2.1
Yotce

Мнение от Yotce »

Тези стъпки ще подменят лентата за търсене A-Z в Contacts с лента А-Я.

1. Копираш ABContactSections.plist от този архив
http://zagorov.com/iPhone/ABContactSections.zip

в /System/Library/Frameworks/AddressBook.framework/English.lproj
(ако си с меню на английски, иначе в съответния .lproj).

След тази стъпка лентата ще е подменена, но тъй като търсенето всъщност се прави по скрито поле, което (явно) се обновява при създаване/редактиране на контакт и ползва информация от файла с дефиницията на лентата за търсене е необходимо да накараш iPhone да ти обнови скритото поле (индекса):

2. Запазваш актуалните си контакти през iTunes.
3. Отново от iTunes, избираш Info - Advanced - Replace information on this iPhone - маркираш Contacts.
4. Синхронизираш отново.

Изпробвано на iPhone 3G fw 3.0.1 и на iPod Touch 1G fw 3.1.1 - сигурен съм, че ще работи без проблеми и на iPhone с fw 3.1. За 3GS не знам.
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Благодаря! Работи перфектно, направо се родих, беше ми писнало да скрулвам постоянно! =)) =))
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Сега се появи обаче друг проблем. След като синхронизирах ми се лепнаха стари неизползваеми контакти и за да не ги трия един по един, изтрих файловете от Adressbook и качих стари файлове с актуалните ми контакти чрез Ifunbox. Сега обаче не мога да синхронизирам, защото телефона прекъсва синхронизацията. А най-лошото е , че не мога да добавям нови контакти или да добавям информация към наличните! Помагайте!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

kalinkov написа:Сега се появи обаче друг проблем. След като синхронизирах ми се лепнаха стари неизползваеми контакти и за да не ги трия един по един, изтрих файловете от Adressbook и качих стари файлове с актуалните ми контакти чрез Ifunbox. Сега обаче не мога да синхронизирам, защото телефона прекъсва синхронизацията. А най-лошото е , че не мога да добавям нови контакти или да добавям информация към наличните! Помагайте!
В настройките за синхронизацията на контактите в iTunes има една опция - да замести контактите на телефона с тези от компютъра... така че си изтрий неизползваемите контакти от адресната книга на компютъра и после синхронизирай и същите ще са ти на телефона...
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
dmk

Мнение от dmk »

Ееее, родих се... Много, много БЛАГОДАРЯ!
Имам само още един въпрос как да направя върху лентата за търсене да се показват всичките букви от азбуката защото сега са през една и липсващите са заменени с "точка"?
kalinkov

Мнение от kalinkov »

В настройките за синхронизацията на контактите в iTunes има една опция - да замести контактите на телефона с тези от компщтъра... така че си изтрий неизползваемите контакти от адресната книга на компщтъра и после синхронизирай и същите ще са ти на телефона...[/quote]

Работата е там , че не ми разрешава и при тази опция да ги синхронизирам , а ми дава същото съобщение , че телефона прекъсва синхронизацията! И взе да ми намирисва на рестор и без повече подобни екстри докато не излезе българско меню за 3.0 .Все пакк благодаря! Други идеи приемам всякакви. :)
Yotce

Мнение от Yotce »

Под "качих старите файлове" вероятно имаш предвид, че си копирал директно .sqlite файловете? Има доста сериозна вероятност при такива копирания да се е попрецакал файла, потърси някой тул за проверка/поправка. Или ако инсталираш SQLite 3.x от хранилището на saurik, там не може да няма някоя програмка от команден ред, която да свърши това.
Каквото и БГ Меню да изкарат, дори Apple да го направят, лентата ще се поддържа с подобен файл, така че не може това да е причината.
kalinkov

Мнение от kalinkov »

След неколкократен рестор установих , че ако направя бекъп през Itunes след това не мога да качвам контакти или да ги редактирам, както вече писах. Това ме навежда на мисълта , че има дефкт в някой файл при бекъп-а. След като синхронизирам започва да ми дава съобщението , че телефона отказва да синхронизира контактите. Мога лесно да реша проблема като не ползвам Itunes, а само Ifunbox,но това значи без музика и видео, както и снимки?! Помагайте! Благодаря!
intruder

Мнение от intruder »

MadM@X написа: В настройките за синхронизацията на контактите в iTunes има една опция - да замести контактите на телефона с тези от компютъра... така че си изтрий неизползваемите контакти от адресната книга на компютъра и после синхронизирай и същите ще са ти на телефона...
Напиши какво е точно съобщението, когато правиш това, което MadM@X ти каза?
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Itunes could not sync contacts tothe Iphone "....." because the Iphone canceled the sync
intruder

Мнение от intruder »

А какви са пермишъните на двата файла в /User/Library/AddressBook (използвай WinSCP)?
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Думата пермишън не ми е понятна :) , но чрез Ifunbox като погледнах имам освен двата стандартни файла и един Nokia.vcf!? (Adressbook.sqlitedb и AdressbookImages.sqlitedb)
kalinkov

Мнение от kalinkov »

Щом и модераторите замлъкнаха значи , ще ми се наложи да забравя за Itunes?! :)
intruder

Мнение от intruder »

Не съм замлъкнал - имах друга работа. 'Пермишъните' (permissions) са правата на файловете - всеки файл има права, които се настройват. Можеш да ги настроиш примерно с WinSCP. Как - има си тема за това.
kalinkov

Мнение от kalinkov »

И сега ми кажи , че има и тема в която пише при такъв случай какви права да задам и няма да отварям повече темата , ако има ефект?!Благодаря!
Аватар
papalin4o
Обратна връзка:

Мнение от papalin4o »

Yotce написа:Тези стъпки ще подменят лентата за търсене A-Z в Contacts с лента А-Я.

1. Копираш ABContactSections.plist от този архив
http://zagorov.com/iPhone/ABContactSections.zip

в /System/Library/Frameworks/AddressBook.framework/English.lproj
(ако си с меню на английски, иначе в съответния .lproj).

Здравейте!
Искам да си направя и аз лентата със БГ букви,но малко съм зациклил :(
Значи,влизам във /System/Library/Frameworks и други папки нямам (тези двете липсват /AddressBook.framework/English.lproj).Въпросът ми е,аз ли трябва да си ги създам или трябва сами да се появят и ако е така,какво да направя за да се появят.
Благодаря Ви. iPhone-а е 3G 3.0 Фърм

Ако някой има желание да ми обесни може да ме потърси на Скайп: papalin4o
intruder

Мнение от intruder »

Неможе да ги няма. Нещо не гледаш там, където трябва. С какво го гледаш WinSCP, iFunbox? Я дай да видим screenshot.
intruder

Мнение от intruder »

Явно съм изпаднал в умопомрачение @-) , откакто е излязъл FW 3.0 аз си стоя с лента на латиница и контакти на кирилица! Всеки път съвестно си прелиствам всички контакти като търся, някой контакт - и така си джиткам. Тази тема съм я чел поне 10 пъти и изобщо не ми е минало през акъла, че мога да си сменя лентата и да не се мъча. b-(

Чак сега се светнах и си я смених. :))

Всичко си бачка както е описано на 3GS FW 3.1.2.

Аз обаче исках да имам на лентата и кирилица и латиница. С благодарности към victor11 ( много мерси колега, тъкмо се бях хванал да си изрисувам мой ABContactSections.plist :) ), това стана по следния начин:
victor11 написа:Като вземеш файла ABContactSections.plist от папката ru.lproj и го поставиш в тази, която ползваш (English.lproj, ако си с меню на английски).
Аватар
papalin4o
Обратна връзка:

Мнение от papalin4o »

intruder написа:Неможе да ги няма. Нещо не гледаш там, където трябва. С какво го гледаш WinSCP, iFunbox? Я дай да видим screenshot.
Гледах през iFunbox.Обаче вчера вечерта когато човърках през iFile през телефона забелязах,че я има тази папка ,но аз съм гледал във друга папка /Library,която не е във /System, така,че грешката е в мен.По-късно ще пробвам наново да се справя със кирилизирането на страничната лента на контактите.
Приятен ден.
Публикувай отговор