Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
-
Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone
имах ги и двете ... сега ще видим как се държи телефона ...
все пак да не разваляме темата .. как да го спрем този edge ... това през Мтел е решение но не е там работата ..
все пак да не разваляме темата .. как да го спрем този edge ... това през Мтел е решение но не е там работата ..
- noo_good
- Обратна връзка:
Свали си BossPrefs и спри EDGE.Малко трудно става,но става.После си следи трафика и пак сподели...
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1
Peace
Peace

-
той ми е спрян ... и си ми беше и преди .. но постоянно си точи по 1-2 КБ през определено време ...
сега вече не точи 'щот си спрях gprs-а директно от оператора .. та ми е мирна главата
сега вече не точи 'щот си спрях gprs-а директно от оператора .. та ми е мирна главата
Da споделя мнение, че с BossPrefs не става.. Не се спира EDGE!
Aз съм на ВИВАТЕЛ (vivatel) и тея меко казано малоумни оператори na 123 ми натякваха, че съм си слагал /инсталирал/ сам настройките ето каквао направих досега:
1. На Cellular Data Network и 3-те първи реда са ми "noedge".
2. B BossPrefs EDGE ми е на OFF
iPhone 3GS, 3.0.1

Aз съм на ВИВАТЕЛ (vivatel) и тея меко казано малоумни оператори na 123 ми натякваха, че съм си слагал /инсталирал/ сам настройките ето каквао направих досега:
1. На Cellular Data Network и 3-те първи реда са ми "noedge".
2. B BossPrefs EDGE ми е на OFF
iPhone 3GS, 3.0.1
3GS | 16 gb | 3.0.1 | Redsn0w | GloBul vivacom
- noo_good
- Обратна връзка:
Е според теб за 1-2 КВ,милиони ли се плаща....instructor написа:той ми е спрян ... и си ми беше и преди .. но постоянно си точи по 1-2 КБ през определено време ...
by NoGood
Peace
Peace

-
Не, но не са 1-2КБ за месеца .. а през 1-2 часа .. някой път и по повече...
Пак не се трупа голяма сметка .. но защо да давам по 5 лв. за нещо което не съм ползвал.. не че с 5 лв. ще станеш по-богат или по-беден, но защо пък да ги давам на Мтел, а не на някой който има нужда.
Пак не се трупа голяма сметка .. но защо да давам по 5 лв. за нещо което не съм ползвал.. не че с 5 лв. ще станеш по-богат или по-беден, но защо пък да ги давам на Мтел, а не на някой който има нужда.

- noo_good
- Обратна връзка:
Така е.Не знаех,че става въпрос за няколко часа.Прав си 

by NoGood
Peace
Peace

Аз съм на Глобул спрял съм EDGE от SbSettings. Но продалжава и при мене да си взема по 1-2 и повече Кб. И сметката ми расте с 1-2 лева за 3-4 дена. Изчетох всичко в форума и направих каквото е описано. Когато вляза в Safari и ми казва, че нямам нет. Обаче горе седи това кръгче до надписа Глобул. Никаде не намирам в settings>General... настроики за GPRS да ги променя..... Обаждал съм се в Глобул да ми спрат мобилния нет ,но те ме одрязаха с мотива, че и аз мога да си го спра от телефона и те неможели да го спрат. Годато пусна sbsettings ми показва на Data IP Address:10.8.... някакво IP.... С Iphone 3GS и Firmware 3.0 съм. Моля помогнете ми , че ще ме разори малката гад.
Намерих как да сложа profile махнах edge-то и почна да става проблема със загряването и падането на батерията.....
-
1. Launch Safari on your iPhone
2. Go to http://iphonenodata.com
3. Tap the disable Edge/3G button
4. Tap Install
5. Tap Install Now to Confirm
Беше написано в една от темите , мога да гарантирам че това спира мобилният интернет.
2. Go to http://iphonenodata.com
3. Tap the disable Edge/3G button
4. Tap Install
5. Tap Install Now to Confirm
Беше написано в една от темите , мога да гарантирам че това спира мобилният интернет.
Така е спира го както написах по горе телефона ми почна да загрява и да хаби батерия, като ненормален с този начин... Освен да пробвам с някои друг софт.... ?
-
Ами метода го пробвахме на няколко телефона , и го няма това с батерията.
Нямам представа защо при теб е така.
Нямам представа защо при теб е така.
Ами прочетох целия форум преди да пиша.. и имаше и други хора с моя проблем ама незнам за 3GS ли говореха или 3G и за кои firmware...
Открих решение, което никои не се сети да ми предложи. Просто ще си купя за 5 лв. на Глобул пакета GoWeb25, които включва 25 мб нет
Ако някои има моя проблем по добре 5 лв да даде от колкото 10
А и навсякаде ще имам нет.

Би ли обяснил на кой проблем точно си намерил решение?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
На този, които съм описал 3 мнения по горе. Виж ми всички 5 мнения и ще разбереш.
Заглавието на темата е "Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone", така че според мен не си открил нищо!
И сигурен ли си, че на края на месеца сметката ти няма да е с 15 лв повече, вместо с 10. Дано да си прав.
И сигурен ли си, че на края на месеца сметката ти няма да е с 15 лв повече, вместо с 10. Дано да си прав.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Това не помага ли поне за never locked:
1. Visit Apple - Support - iPhone - Enterprise and download the utility.
2. Start the utility and choose "Configuration Profiles" then click "New"
3. In the "General" Section, enter the following parameters
Name: Disable APN
Identifier: Turn off EDGE
Description: Disable EDGE and 3G to save money.
4. Go to the "Advanced" Section and click on the "Configure" Button. Enter the following parameters
Access Point Name (APN): Some bogus APN
Access Point User Name: Bye-bye APN
Note: You can use any Name, Identifier, Access Point
5. Now export this profile and save it. It will be saved as "Your_Given_Name.mobileconfig" format.
6. Send an email to an account (attach the file you've created), which you can access from your iPhone 3G/3GS.
7. Open that mail, click on the attachment, then choose "install" and "install now" to confirm. You will get a warning about the profile not being verified, but you can ignore it as you have created the profile. Once completed, hit ‘Done’ and you should be all set.
8. Now that you have set your APN to some fake-address and that causes your Iphone not to connect to 3G or EDGE accidentally. Also turn off a) 3G tab b) Push in mail (Use manually).
9. You can find this newly created profile under ‘Setting>General’
10. If you ever need to turn EDGE and 3G on again, go to Settings – General – Profile, choose the Profile and click “Remove”.
1. Visit Apple - Support - iPhone - Enterprise and download the utility.
2. Start the utility and choose "Configuration Profiles" then click "New"
3. In the "General" Section, enter the following parameters
Name: Disable APN
Identifier: Turn off EDGE
Description: Disable EDGE and 3G to save money.
4. Go to the "Advanced" Section and click on the "Configure" Button. Enter the following parameters
Access Point Name (APN): Some bogus APN
Access Point User Name: Bye-bye APN
Note: You can use any Name, Identifier, Access Point
5. Now export this profile and save it. It will be saved as "Your_Given_Name.mobileconfig" format.
6. Send an email to an account (attach the file you've created), which you can access from your iPhone 3G/3GS.
7. Open that mail, click on the attachment, then choose "install" and "install now" to confirm. You will get a warning about the profile not being verified, but you can ignore it as you have created the profile. Once completed, hit ‘Done’ and you should be all set.
8. Now that you have set your APN to some fake-address and that causes your Iphone not to connect to 3G or EDGE accidentally. Also turn off a) 3G tab b) Push in mail (Use manually).
9. You can find this newly created profile under ‘Setting>General’
10. If you ever need to turn EDGE and 3G on again, go to Settings – General – Profile, choose the Profile and click “Remove”.
аз съм нов и нямам cydia
- noo_good
- Обратна връзка:
Ако не дадеш малко повече инфо за това с какъв телефон си и кой фирмуеър,няма и да имаш.....
by NoGood
Peace
Peace

Имам следното питане. Имам Iphone 3g който като съм в чужбина ми генерира интернет трафик през РОУМИНГ което вече е доста дебело. Искам да знам възможно ли е без да се спира Edge-a и GPRS-a защото все пак ми трябва интернет от време на време да може да се премахне тая простотия която ми генерира по 100к горе-долу през 1 час ? Идеята е да си имам интернет през GPRS-a но да не ми генерира тоя излишен трафик и да не ме набутва допълнително за нищо ?
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user
PC user

Settings-General-Network -> Data Roaming OFF
Сигурен ли си че става ? Това само за в чужбина ли се отнася ? Защото като съм БГ на 2г това ми е OFF и въпреки това ми генерираше трафик ?
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user
PC user

Сигурен съм!
Според теб какво означава Data Roaming? В BG ще има ефект, ако си с карта на един оператор, но си се вързал в мрежата на друг оператор.
Според теб какво означава Data Roaming? В BG ще има ефект, ако си с карта на един оператор, но си се вързал в мрежата на друг оператор.
-
Здравейте! Направих всичко стъпка по стъпка за да изключа Edge , и се получи ,но ми излезе нов проблем сега когато включа wirelessa, търси мрежи , но не намира нищо ,мислех си ,че е слаб сигнала ,но застанах до 2 рутера не хвана нито един от двата , имате ли представа от какво може да се получава това дали не е от SBSettings ,или защото вчера му направих JB i Unlock (Телефона е закупен от Глобул) с blackrain .Телефона е 3гс 16гб със Firmwear 3.1(7C144) modem firmwear 05.11.07 оригиналният firmwear беше 3.0 .Също така ми дава някаква грешка когато качвам файлове от компа на телефона и неможе да се качи нищо.