Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS ТЕСТВАНО

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Аватар
MadM@X

Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS ТЕСТВАНО

Мнение от MadM@X »

САМО ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ВЕРСИЯТА ОТ 3.1 КЪМ 3.0 САМО ЗА УСТРОЙСТВА СЪС СТАРИЯ БУУТРОМ !!! НЕ СТАВА ЗА IPHONE 3GS / IPOD 2G/3G С НОВИЯ БУУТРОМ !!!!

ТОЗИ МЕТОД СВАЛЯ ЕДИНСТВЕНО ВЕРСИЯТА НА ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА НА ТЕЛЕФОНА !!!
С ТОЗИ МЕТОД НЕ МОЖЕ ДА СВАЛИТЕ ВЕРСИЯТА НА МОДЕМА (BASEBAND) АКО СТЕ ЪПГРЕЙДНАЛИ !!!

Ето един пример за връщане на версия 3.0 за собствениците на iPhone 2G, 3G, 3GS. Тествано !!!

Ето и друг метод специално за 3GS: 3GS Downgrade асистент 3.1 към 3.0

Ако решите да изпълните това ръководство, правите го на собствен риск!
Не нося отговорност за причинени от вас проблеми на устройствата ви, понеже ви е мързяло да прочетете всичко!
Моят съвет е да изчакате излизането на официален джейл за 3.1.

How to Put an iPhone Into DFU Mode
How to Put an iPhone Into Recovery Mode

Всички необходими файлове ще намерите тук:
Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

ВАЖНО!!!
iPhone 2G - Следвайте директно "РЪКОВОДСТВО", след което може да използвате RedSn0w 0.8 за джейл и отключване.
iPhone 3G - понеже версия 3.1 е ъпдейтнала и baseband-а на телефона с по-нов, може единствено да се джейлне с RedSn0w 0.8 но Ultrasn0w няма да работи ! Решение за откключване на GSM функционалността засега няма.
САМО ЗА IPHONE 3G !!! Downgrade iPhone 3G Baseband с Fuzzyband
Само които са с буут лоадър 5.8 може да свалят версията на бейсбанда и така да ползват наличните жълт и ултра сняг.

iPhone 3GS - важи същото като за iPhone 3G, но освен това трябва да направите и следното:

Код за потвърждение: Избери целия код

САМО ЗА 3GS !!!!!
САМО АКО СТЕ СИ ЗАПАЗИЛИ SHSH ФАЙЛА НА СЪРВЪРА НА САУРИК В СИДИЯ!

Отворете следния файл с Notepad C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Windows) или /etc/hosts (Mac OS X) и добавете следния ред накрая на файла, след което го запазете:

74.208.105.171 gs.apple.com

(това лъже iTunes че подписва фирмуеъра с Apple, но всъщност се свързва към сървъра на Саурик /Сидия/ )
intruder написа:Изрично трябва да кажем, че горната стъпка от ръководството важи за телефони (3GS), които са си запазили файлчетата на сървъра на saurik. САМО ЗА 3GS !!!!!
За тези които не са си запазили файловете на сървъра на Саурик излезе ново решение за генерация и запазване на компютъра:
musashi написа:iH8sn0w пусна iREB 3.1-3, приложение, което премахва грешки 16xx и 21 при downgrade от 3.1 до 3.0 с iTunes. Довчера си мислех, че проблема да не мога да мина на предишната версия на FW е, че нямах време да запазя SHSH в Cydia. Всеки път като се опитвах ми показваше различна грешка 16хх - 21. Използвах този малък tool и успях да възтановя FW 3.0.
http://ttapple.net/ Страницата на iReb
http://blog.ih8sn0w.com/ Блог на iReb

Ето и ръководството и начина на употреба:
http://www.funkyspacemonkey.com/ih8sn0w ... ware-31-30

Само за iPhone 3GS прочетете и тук за по-подробна информация от сайта на Саурик.

РЪКОВОДСТВО:
---------------------------------------------------------------
- Стартирайте ITunes 8.2 и свържете iPhone през USB.
- Изключете iPhone и го пуснете в режим DFU
- ITunes ще разпознае DFU режим на вашия iPhone.
Изображение

- Натиснете Option + Restore (Mac) или Shift + Restore (Windows).
- Изберете Firmware 3.0 (сваления от вас файл за вашия модел телефон!) и натиснете Restore (ще ви даде грешка (1015), спокойно, нормално е).

Изображение
Изображение
Изображение

В края на темата има решение за тези които немогат да се справят с програмата iRecovery или не могат да работят с команди в кознола.

Ако iRecovery ви даде грешка, пуснете телефона в Recovery режим (не DFU) и ресторнете пак 3.0. След това iRecovery ще работи нормално.

Изтеглете един от тези файлове

За Mac:
http://rapidshare.com/files/280006522/DownFirmMAc.zip
http://www.megaupload.com/?d=O9MCXS1Q
http://chronicdev.googlecode.com/files/ ... ry-Mac.zip
http://rapidshare.com/files/299972694/iRecovery-Mac.zip
http://dox.bg/files/dw?a=b34f09a6d9

За Windows:
http://rapidshare.com/files/280008531/DownWindows.zip
http://www.megaupload.com/?d=8Z9PPJ58
http://www.ziddu.com/download/3366256/i ... 2.zip.html
http://rapidshare.com/files/299972789/i ... yWin32.zip
http://dox.bg/files/dw?a=b34f09a6d9

Разархивирайте IRecovery, инсталирайте libusb от архива (за Мак от тук) и отворете терминал на MAC или Windows Command Prompt и въведете следното (в терминала отидете в папката, където сте разархивирали iRecovery)

iRecovery -s
Изображение

След влизането на телефона в Recovery Mod, въведете в терминала:

Fsboot

iRecovery Last Command fsboot
алтернативен начин:

стартирайте командата ’setenv auto-boot true’

след това ’saveenv’

и пуснете ‘fsboot’
Изображение

След като iPhone се рестартира, ще видите, че можете да правите само спешни повиквания, така че просто трябва да го активирате отново с RedSn0w и ще имате фърмуер 3.0 на вашия iPhone.

Ако след повторен рестор с 3.0 iRecovery не работи или не се справите с него направете следното.
Телефона ви е в рекавъри режим след като сте направили ДВА рестора с iTunes и ви е дал грешка 1015. Просто спрете iTunes след това, стартирайте Redsn0w и джейлбрейкнете с 3.0 фирм, и сте готови.

Източници:
MacRumors Forums
How to Downgrade iPhone 3GS 3.1 to 3.0 OS
Saurik
Последно промяна от MadM@X на 19 Сеп 2009, 15:27, променено общо 11 пъти.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Re: Понижаване от 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

Мнение от GVB »

10х! Много добре си направил ръководството!
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
MadM@X

Re: Понижаване от 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

Мнение от MadM@X »

За iPhone 3G
Всички теми необходими за пълно сваляне на версиите, в последователност на изпълнение, така че всичко да ви работи и телефона да е напълно използваем.

1. Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

2. Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8 (Win)

3. Downgrade iPhone 3G Baseband с Fuzzyband

4. Ако трета точка е успешна: Софтуерно отключване за iPhone 3G 02.28.00 с yellowsn0w

5. Ако после ресторнете наново с оригинален 3.0 (3.0.1) -> Отключване на iPhone 3G/3GS с Ultrasn0w за fw 3.0

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
tau

Re: Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

Мнение от tau »

А никой не обясни какво е libusb и къде се намира, защото не го видях в никакъв архив :)
Аватар
MadM@X

Re: Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

Мнение от MadM@X »

tau написа:А никой не обясни какво е libusb и къде се намира, защото не го видях в никакъв архив :)
http://libusb.darwinports.com/ за Мак

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
sa6omh

Re: Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS ТЕСТВАНО

Мнение от sa6omh »

Ако iRecovery ви даде грешка, пуснете телефона в Recovery режим (не DFU) и ресторнете пак 3.0. След това iRecovery ще работи нормално.

Изтеглете един от тези файлове

За Mac:
http://rapidshare.com/files/280006522/DownFirmMAc.zip
http://www.megaupload.com/?d=O9MCXS1Q
http://chronicdev.googlecode.com/files/ ... ry-Mac.zip

За Windows:
http://rapidshare.com/files/280008531/DownWindows.zip
http://www.megaupload.com/?d=8Z9PPJ58
http://www.ziddu.com/download/3366256/i ... 2.zip.html

Разархивирайте IRecovery, инсталирайте libusb от архива (за Мак от тук) и отворете терминал на MAC или Windows Command Prompt и въведете следното (в терминала отидете в папката, където сте разархивирали iRecovery)

Код:
iRecovery -s

След влизането на телефона в Recovery Mod, въведете в терминала:
Код:
Fsboot

iRecovery Last Command fsboot

алтернативен начин:
Код:
стартирайте командата ’setenv auto-boot true’

след това ’saveenv’

и пуснете ‘fsboot’

След като iPhone се рестартира, ще видите, че можете да правите само спешни повиквания, така че просто трябва да го активирате отново с RedSn0w и ще имате фърмуер 3.0 на вашия iPhone.

Ако след повторен рестор с 3.0 iRecovery не работи или не се справите с него направете следното.
Телефона ви е в рекавъри режим след като сте направили ДВА рестора с iTunes и ви е дал грешка 1015. Просто спрете iTunes след това, стартирайте Redsn0w и джейлбрейкнете с 3.0 фирм, и сте готови.
----------------------------
може ли да ми обясните тези стъпки малко по подробно - най вече това -
"Разархивирайте IRecovery, инсталирайте libusb от архива (за Мак от тук) и отворете терминал на MAC или Windows Command Prompt и въведете следното (в терминала отидете в папката, където сте разархивирали iRecovery)

Код:
iRecovery -s" , защото когато въведа в команд промт командите не ги разпознава ... може ли да дадете малко повече инфо .... благодаря ...
Iphone 3gs 32 gb BLACK !
V I P E R
Обратна връзка:

Мнение от V I P E R »

На мен Itunes ми дава грешка 3004 и не мога да кача 3.0, а и iRecovery не ми разпознава командите под Windows.
diavol4eto_1

Мнение от diavol4eto_1 »

качих версия 3.1 и сега не мога да го сваля на 3.0
стигам до irecovery -s
:((
моля за помощ
благодаря предварително
intruder

Мнение от intruder »

Би ли споделил с кой модел телефон си по-точно?
diavol4eto_1

Мнение от diavol4eto_1 »

В момента съм с iPhone 3G версия 3.1 и искам да сваля до по-ниска версия , защото приложенията след ъпдейта не ми работеха
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

Не работи iRecovery означава, че не може да се въвежда ли?
Зациклих зверски с това нещо.
iPhone 4
victor11

Мнение от victor11 »

V I P E R написа:На мен Itunes ми дава грешка 3004 и не мога да кача 3.0, а и iRecovery не ми разпознава командите под Windows.
iRecovery няма как да ти познае командите, ако не си в неговата директория.
(в терминала отидете в папката, където сте разархивирали iRecovery)
xsport

Мнение от xsport »

тоя драйвер не бачка нещо под виста =)) цялата система се шашна сини екрани ала бала :)) ........ та под сафе мод не ми прави проблем само дето като стартирам команд промпа и ми го клолзва некав савет от каде мога да го оправя че ме марзи да слагам ХП
intruder

Мнение от intruder »

Когато го стартираш в Safe Mode нямаш ли възможност за избор 'Safe mode with command prompt'?

Все пак съвета ми е колкото и да те мързи да си оправиш Windows-а защото нямаш гаранция дали няма да се появят и други проблеми - да не говорим, че можеш да си омажеш телефона ако дрйверите ти не са наред.

П.П. Би ли използвал препинателни знаци, където е необходимо, и да започваш изреченията с главни букви?
ynikolov
Обратна връзка:

Мнение от ynikolov »

здравейте и от мен
Първо да кажа че след 2 денощия борене успях да падна от 3.1 на 3.0 3г 8гб
и с помоща на victor11 който ми зададе само един вапрос и вапроса е беше iRecovery
след като ми го зададе аз си задодох около 1000 вапроса
е стана номера
савети
Windows 7 - инсталваш iRecovery и ти забива сичко
Windows XP супер и с него го направих но ови с Microsoft .NET Framework 3.5
а не с 2.0
така че лесно става стига да имате нужния софт
ако някой изка да пита съм на среща
скайпе : ynikolov
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Мерси за информацията - добавен е линк и за версия .Net Framework 3.5
Стандартно всички версии на .Net Framework се инсталират и през Windows Update.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
westol

Мнение от westol »

Аз пробвах с по-новата версия на iTunes 9.0.1.8 (стара версия 8.2 ми даваше грешка) и .Net Framework 3.5 и след няколко часа работа стигнах до целта :)) та метода наистина работи ,следвайте всичко до край
Браво на MadM@X за темата
pvitanov

Мнение от pvitanov »

Здравейте , аз съм нов във този форум и се нуждая от спешна помощ . Имах наблагоразумието като си купих Iphone 3GS 32 GB от Сащ с договор да го влюча в Itunes 9.0 и да му дам restore директно ( което в последсвие разбрах ,че е голяма глупост ) . След всичко това разбира се Iphone ми е само на спешни повиквания и Itunes го намира само под Recovery и DFU mode деинсталирах Itunes 9.0 и сложих Itunes 8,2 и започнах с инструкцийте на MadM@X , ще напиша всичко което правя стъпка по стъпка за да кажете къде греша :
1. Софтуеърът ми и Win XP , Itunes 8,2 , Microsoft .NET Framework 3.5 (kaldata.com) , redsn0w-win_0.8 , iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw
2. Стартирам ITunes 8.2 и свързвам iPhone през USB.
3. Изключвам iPhone и го пускам в режим DFU
4. После Shift + Restore и , redsn0w-win_0.8 , iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw
5. Дава ми грешка “iPhone” could not be restored. This device isn’t eligible for the requested build.”
6. С Windows Command Prompt намирам пътя и стартирам iRecovery –s и дава грешка
7. Стартирам iPhone във Recovery mode и пак стартирам iRecovery –s този път изкарва всички там надписи от картинката след това пиша Fsboot но не ми искарва този ред от картинката (HFSInit Partition: 0x4ff ) просто дава нов ред (Recovery) iphone$ след това пиша другите команди iRecovery Last Command fsboot, setenv auto-boot true , saveenv , fsboot но пак нищо само (Recovery) iphone$ по инструкций трябва да се рестартира или греша ?
8. След това сартирам redsn0w-win_0.8 намирам iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw и следвам инструкцийте точно но когато почне да качва нещата вече в Recovery mode изчезва кабелчето от екрана на phone и не се показва нищо повече и умира така стой си черен екран redsn0w свършва казва DONE но екрана си стой черен и това е ( гледам в youtube появява се някява картинка със стрелка че сваля нещо после някакви надписи , при мен нищоо) като го рестартирам след дълго изчакване свсе е дно нищо не съм правил пак сис стой на спешни повикваня
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ,че ми истекоха очите да чета по различни теми и нищо все на същото място се намирам
iphone 3gs
victor11

Мнение от victor11 »

След това, което си направил, а именно качването на последната версия от Епъл, даунгрейдът за теб е безсмислен. За момента решение за отключване няма - можеш да го ползваш само с оператора, към който е заключен.
intruder

Мнение от intruder »

Ами не можеш да downgrade-неш защото не си запазил SHSH сигнатурите на сървъра на saurik и сега Apple не ти позволяват да ресторнеш FW 3.0.(.1).

Изтегли custom firmware, и от Recovery mode направи рестор с него. След това ще си имаш iPod докато не се появи следващия unlock.

За iPhone 3GS ФАБРИЧНО ЗАКЛЮЧЕНИ - Root partition 613MB
iPhone2,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_613MB_Activated.ispw(Размер: 324 342 049 bytes)
pvitanov

Мнение от pvitanov »

Мното благодаря за бързият отговор.Пробвах веднага да рестор през itunes даде грешка 1604 . А през redsn0w като натисна browse и избера файла на ми дава next . И в двата случая съм Recovery mode .

П.С. Между другото този линк не работи аз го имах този файл от друго място
iphone 3gs
schwarz_dimi

Мнение от schwarz_dimi »

Стигам до iRecovery, ок разархивирам я инсталирам libusb, отивам в Windows Command Prompt т.е. отварям старт менюто и натискам run, след това пиша: cmd. И там за да отида вав папката на iRecovery пиша: CD<iRecevery> , но пише, че не става и няма такава папка. :( някой може ли да обясни по подробно как да вляза в Windows Command Prompt т.е. как да ида в терминала кадето съм разархивирал папката... мх много благодаря предварително!
Иначе го върнах с iTunes до 3.0, даде ми грешката и сега на телефона седи картинка с кабелче и надпис Connect to iTunes.
kotrag

Мнение от kotrag »

Здравейте, имам нужда от съвет...след даунгрейд 3.1.2-3.0 и след това джеилбрейк на ipod touch 1G с redsnow 0.7 всичко мина чудесно и айпода работи, инсталират се приложенията и през айтюнс, благодаря за чудесните обяснения наистина изключително ми бяха от помощ! Само, че сега снимките и музиката които бяха на айпода не се виждат или са изтрити не мога да разбера. Айтюнс показва, че има заети 250мб в графа "други", Ifunbox също не ги вижда въпреки, че сложих afc2add през сидия. Сега има вероятност айтюнс да ги е изтрила след като отмених синхронизация която тръгна да прави, но може би е било късно... въпроса ми е как мога да разбера сега има ли нещо от старите файлове или няма? Благодаря предварително!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Нищо не е останало. Метода зачиства и нулира цялата памет на апарата. Каквото имаш на компютъра това е, ако не си си свалил предварително музиката с програма като SharePod. afc2add се инсталира единствено ако iFunbox не отркива устройството.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kotrag

Мнение от kotrag »

Благодаря за бързия отговор! Не е проблем, че са затрити файловете - просто се чудих да не би да е заключена файловата система на айпода...явно всичко е по реда си, нека обаче това да се знае от всеки който мисли, че файловете след рестор и джейлбрейк ще останат незасегнати...правете бекъп на компютъра си предварително -задължително! Всичко останало е обяснено перфектно и работи! Поздрави и благодаря още веднъж :)
Публикувай отговор