Счупено стъкло на дисплей

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
e_kamenov

Re: Счупено стъкло на дисплей

Мнение от e_kamenov »

diana_kamenova написа:Здравейте,
Вчера си изпуснах Iphona (3G 8 GB) и стъклото ми е на парчета :( мнооого съм нещастна :(
Хубавото е, че дисплея си е ок и телефона работи :)
Исках да попитам дали сте доволни от подмяната на стъклото в М-свят?
Купен е от JEFF, но въобще не съм доволна от сервиза там и не ми се иска да ги посещавам :(
Значи, аз днес да кажа, утре да кажа и все не оставаше време.
В М-свят, техникът ми се обади по телефона и каза - цитирам: "Мога да ти сменя само стъклото без да пипам touchscreen-a, ще ти струва 80лв, но не ти давам гаранция дали touchscreen-a няма да има някакъв проблем и да не работи, и мога да ти ги сменя и двете за 120лв. като ти давам гаранция за работата която съм свършил и за частите които слагам"
Прецених че той може и да направи някоя беля и да трябва да ги сменям после пак така че дадох 120лв. и си реших проблема, телефона си работи на пушка и всичко е ОК.
Само да кажа че споделям опит, и не казвам на никого как да се бори с този проблем :)

Успех

А само да ти споделя моето мнение за JEFF - от както има мобилни телефони на Българския пазар ги има и JEFF, преди бяха едни от най-добрите сервизи, но сега щом казваш може и да са се изложили, но пак казвам те са много адавна в този бранш.
diana_kamenova

Мнение от diana_kamenova »

Много, много благодаря за инфото :)
А за МСвят мн странно - минах поне през 3 магазина и едва ли не ми се изсмяха на въпроса дали сменят скучепо стъкло на iphone : ( не го правели... та от там право в JEFF - искат ми 240 лв. Струват ми се малко множко : ( А и при условие, че на теб са ти го сменили за 120.
Ще съм много много благодарна, ако ми дадеш някакви координати на този техник от мсвят - ако е възможно разбира се :)

Мерси предварително.

Диди
Аватар
marlin

Мнение от marlin »

То хубаво се продава само стъклото, но някой опитвал ли е да махне напукано стъкло от работещ дисплей успешно ( без да повреди и дисплея при 2G) за 3G може да се направи тая интервенция???
Аватар
batence

Мнение от batence »

аз ще се пробвам и ще направя видео :-t некъде края на септември и началото на октомври ...
"I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write." Ken Thompson
Аватар
Thillate

Мнение от Thillate »

и на мен ми се спука стъклото ... телефона падна от 40см ама ъгъла и се напука ... направо ми прилуша ама реших да не го пипам , че ако се преебе дисплея 350 лева ....
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

А дали не са те информирали грешно ?:-/ Я погледни по-добре тук....
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Аватар
Thillate

Мнение от Thillate »

то тва стъкло дето го има в дигитален е 5-6 долара от китай... само че много трудно се маха, защото е залепено с дисплея буквално... и ако нямаш опит и не си супер сръчен има голям шанс да си преебеш LSD или дигитайзера
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Аватар
Thillate

Мнение от Thillate »

LCD... се тая, в контекста и на кирилица да го напиша като ЛСД пак ще го разбереш
angel_199707

Мнение от angel_199707 »

http://digitalen.org/item1271 eto ви дисплеи и стъклени стъкла :D
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

angel_199707 написа:http://digitalen.org/item1271 eto ви дисплеи и стъклени стъкла :D
Интересно ми е кой би си купил стъкло на такава цена. Аз купих моя тел с пукнато стъкло за 280 лв. 280+290=570лв - за тези пари се намират здрави 3G Без ремонти , без нищо. ? ?:-/
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
eli1283

Мнение от eli1283 »

в александър сервиз ги сменят заедно с тъ4 скрина излиза 200лв и ав бях с4упила моя
ivoshkin

Мнение от ivoshkin »

Моля те, e_kamenov, кажи ми кой си питал и къде да го намеря този от М-свят, защото днес паднах и на айфона ми му е счупено стъклото отпред. Много съм нещастен, защото майка ми не иска да ми смени стъклото за 250-300 лева, а 120 сигурно ще я устроят. :(( :(( Забравих да спомена, че имам iPhone 3G 8гб и тъчскриина си работи перфектно. Само стъклото е напукано :(( :(( :((
Аватар
batence

Мнение от batence »

луди ли сте, дисплея (плазма, дигитайзер и стъкло) са 88 долара в ebay.
"I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write." Ken Thompson
Аватар
koraba

Мнение от koraba »

Познавам човек които може да сменя стъкла с дигитайзер на айфони :)
Работи перфектно и не взима скъпо за моя ми взе 120лв но го направи като нов :)
iPhone 4s 16Gb Black Jailbroken iOS v6.1.1
iPhone 5 16GB Black iOS v6.1.2
DjeFF
supporter

Мнение от DjeFF »

А ще дадеш ли някакви координати на този младеж ?
Аватар
koraba

Мнение от koraba »

DjeFF написа:А ще дадеш ли някакви координати на този младеж ?
Изпратил съм ти ЛС
Mercedes

Мнение от Mercedes »

апф току що и аз си спуках дисплея...с тъча нямам никакъв проблем, но "пластмасата" от горе е доста грозно напукана.попринцип не е болка за умиране, но предполагам, че това има шанс да създаде проблеми със самият дисплей по-късно, а вмомента 120 лева за ремонт не мога да дам.та какъв е най-евтиният възможен вариант...?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Издебваш някой, който има Айфон и го удряш по главата, след което му взимаш телефона и си тръгваш. По-евтино от това не знам, особено след подробното описание на модела на телефона ти.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Mercedes

Мнение от Mercedes »

sry малко неадекватен пост :D.гейфона е 3г 8 гб... :)

иначе т'ва е идея с удара, но препоръчайте предмет който да ползвам o_O
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Кирка =))
Аватар
koraba

Мнение от koraba »

Mercedes написа:апф току що и аз си спуках дисплея...с тъча нямам никакъв проблем, но "пластмасата" от горе е доста грозно напукана.попринцип не е болка за умиране, но предполагам, че това има шанс да създаде проблеми със самият дисплей по-късно, а вмомента 120 лева за ремонт не мога да дам.та какъв е най-евтиният възможен вариант...?
имаш ЛС
Аватар
Astral

Мнение от Astral »

batence написа:луди ли сте, дисплея (плазма, дигитайзер и стъкло) са 88 долара в ebay.

Аз си купих 17$ и дойде стъклото задната част, не съм сигурен дали е дигиталайзера, но мисля че е той, с интрументи за отваряне, но все още не съм го сменял и мисля на сервиз да ходя, че малко ме е шубе. Което ме навежда на мисълта този сервиз на спирката метростанция Младост добър ли е? Там ли да го нося или другаде?
People Can Fly"
-
iPhone 6S
SZA

Мнение от SZA »

Здравейте, стъклото на моя телефон също се счупи след изпускане на пода :(. Телефонът е 3G 18 GB, бял. В Александър сервиз ми казаха, че ще ми струва смяната (плюс частта) 150 лв. Чудя се това включва ли тъча или е само стъкло? И някой сменял ли е там, как работят?
Публикувай отговор