Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Публикувай отговор
Аватар
valentin_karov

Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Мнение от valentin_karov »

НОВО! Нов метод за спиране на нежелания data трафик ще намерите в:
How to Disable Edge/3G Data on Your iPhone

Превод на български благодарение на subzer0:
Как да спрете EDGE/3G на вашия iPhone чрез SBSettings Data Toggle

Ръководството се отнася само за телефони с отключена файлова система
1. влизаме през програмата Сидия.
Изображение

2. Изчаквате да се зареди.
Изображение

3. След като се зареди началната страница маркирате Featured packages.
Изображение

4. След като зареди и тази страница скролвате надолу.
Изображение

5. Намирате иконата на SBSetting (приложение което променя настройките на вашия телефон) и кликвате върху нея.
Изображение

6. В горният десен ъгъл има квадратче на което пише "instal" (в моя случей там има надпис modify защото програмата вече я има на този iphone) натиснете го.
Изображение

7. Сега ви се появява страница която ви показва информация за обема на програмата и чака потвърждение за да се инсталира. На същото място където преди малко беше бутонът "instal" се е появил бутом "confirm" натиснете го.
Изображение

8. Сега стоите и чакате Сидия да свърши с инсталацията.
Изображение

9. След като свърши инсталацията ще се появи голям син бутон натиснете го и изчакайте

10. Приложението е инсталирано но никъде не се е появила нова икона за да го стартирате, това е така защото това приложение има много тарикатски метод за стартиране. Плъзнете пръст горе по статус бара както е показано на картинката.
Изображение

11. Ето го и него. Но икона за спиране на EDGE няма ако и при вас е така натиснете ботона "more".
Изображение

12. Намерете Set Toggles, маркирайте.
Изображение

13. Отваря ви се страница с всевъзможни опций за включване и изключване на различни неща. Намерете "EDGE" (това е интернет достъпа през мобилния оператор който ви създава грижи и ви трупа големи сметки). Трябва иконата да е в зелено за да е достъпна за изключване. ако е така и все пак я няма включете я излезте от програмата пок влезте и я включете.
Изображение

14. Натиснете хоум бутона на апарата за да излезете от програмата и изчакаите системата да се рестартира.

15. Влезте отново по начина описан в т. 10

16. Вече виждате че се е появил бутон EDGE в зелено. натиснете го.
Изображение

17. Вече е в червено, което означава че не трябва да се притеснявате за трафика през мобилния оператор
Изображение

Успех на всички. Дано съм ви бил полезен и съм ви спестил някой лев от сметката.
Последно промяна от valentin_karov на 18 Юли 2009, 22:42, променено общо 2 пъти.
Dexter

Re: как да спрем мобилния интернет на своя iphone

Мнение от Dexter »

Това гарантирано НЕ работи при Глобул!!! IPhone OS 3.0 продължава да си прави сесии през GPRS, а изтривайки настройките на оператора, батерията се стапя за броени часове. Сесиите, които се генерират като трафик не са големи, но все пак при мен означава 25-30 лв отгоре в края на месеца! :(
iPhone 3G 8GB 3.0 Unlocked
Аватар
valentin_karov

Пробвал съм го на няколко телефона на мои приятели м/у които и такива с глобулски карти.
Досега никой не се е оплакал от това че му е генериран трафик.
Незнам защо при теб е така, другият ти вариант е с Boss-Prefs обаче за 3.0 нещо не го биваше.
Аватар
mtx88

Мнение от mtx88 »

и аз го имам същия проблем.Инсталирах SBSettings иключих EDGE но трафика си върви....направих грешни настройки и сигорно за това бързо ми пада батерията ?
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Re: Kак да спрем мобилния интернет на своя iphone

Мнение от noo_good »

Как разбираш,че трафика си върви?
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Аватар
valentin_karov

mtx88 написа:и аз го имам същия проблем.Инсталирах SBSettings иключих EDGE но трафика си върви....направих грешни настройки и сигорно за това бързо ми пада батерията ?
Aко няма никога да си използваш EDGE просто се обади на оператора и си деактивирай услугата няма смисъл от всичките тези щуротий.
А ако си спрял EDGE от SBSettings и си въвел грешни настройки то просто няма откъде да се трупа трафик. Провери си след няколко дни сметката пак, понякога информацията при оператора закъснява.
Аватар
mtx88

Мнение от mtx88 »

мда от както се обадих на оператора сметката ми не е скачала с 20 лв :)) но батерията много бързо си заминава
psydisrupter

Мнение от psydisrupter »

Аз пък като се обадих на оператора ми казаха да си изтрия настройките за WAP и нищо друго (Вивател)...

A това по горе го направих дава ми иконата, изключвам да е в червено, но това "Е" си седи на екрана и сметката ми отново е с 4 лева повече от вчера (при положение че не съм говорил цял ден). Ако има някакви други идеи или теми, към които да ме насочите ще съм ви благодарен. Или да ме насочите какво точно трябва да им кажа на тези оператори че да ме разберат, че не искам телефона ми да ползва какъвто и да е достъп до интернет освен Wi-Fi (ако изобщо има такава опция де)

Извинете за невежеството но съм нов с тази техника и не ми се иска да се набутвам всеки месец.

ЕДИТ: Днес отново се обадих, и ми казаха че няма как те да ми ограничат достъпа до интернет и трябвало аз да съм го направел от настройките на телефона...ако може да ми обясните как да ги спра ще съм ви благодарен понеже вече имам да плащам 270лв сметка и никак не ми е забавно ония от вивател да ми казват че не може да ми спрът достъпа. Накрая ще взема да мина на предплатена услуга за да могат само да ме търсят ако продължават да се правят на интересни тея оператори.
Melir

Мнение от Melir »

знам как се чувстваш и аз бях така след като за един ден сметката ми стана с 40 лева ои-голяма. Аз лично ползвам Bossprefs и за сега не ми е генерирало. Ако искасхш да пробваш първо трябва да си изтриеш SBsettings защото става голямо мазало ако ги смесиш. Все едно да инсталираш две антивирусни.
Аватар
valentin_karov

psydisrupter написа:Аз пък като се обадих на оператора ми казаха да си изтрия настройките за WAP и нищо друго (Вивател)...

A това по горе го направих дава ми иконата, изключвам да е в червено, но това "Е" си седи на екрана и сметката ми отново е с 4 лева повече от вчера (при положение че не съм говорил цял ден). Ако има някакви други идеи или теми, към които да ме насочите ще съм ви благодарен. Или да ме насочите какво точно трябва да им кажа на тези оператори че да ме разберат, че не искам телефона ми да ползва какъвто и да е достъп до интернет освен Wi-Fi (ако изобщо има такава опция де)

Извинете за невежеството но съм нов с тази техника и не ми се иска да се набутвам всеки месец.

ЕДИТ: Днес отново се обадих, и ми казаха че няма как те да ми ограничат достъпа до интернет и трябвало аз да съм го направел от настройките на телефона...ако може да ми обясните как да ги спра ще съм ви благодарен понеже вече имам да плащам 270лв сметка и никак не ми е забавно ония от вивател да ми казват че не може да ми спрът достъпа. Накрая ще взема да мина на предплатена услуга за да могат само да ме търсят ако продължават да се правят на интересни тея оператори.
Момчета нещо не правите като хората или го изпускате, пробвайте всичко както е описано стъпка по стъпка няма начин да не стане. Методът гарантирано работи, снощи го направих на още един телефон на мой приятел (7-мия поред) и става.
тази икона Е която стои на статусбара ви показва само, че имате достъп до такава мрежа а не че я ползвате, и при мен се показва но не дърпа трафик.
Направете тест спрете WiFi-то и се пробвайте да заредите някоя страница от сафари и ако не я зарежда значи е спрян ГПРС-трансфера на данни
Аватар
Blade1980

Мнение от Blade1980 »

Здравейте.На мен въпреки че съм спрял GPRS от SBSettings ми генерира трафик.При спрян GPRS не ме пуска да влизам в интернет а ми точи трафик.Пробвах и SBSettings i Bossprefs ne stava.Софтуера ми е 3.0 а телефона 2G 8GB с bconnect karta e.Ако някой знае как да го оправя ще съм му благодарен.
iPhone 4 32gb ФО iOS 6.0.1
sersh

Мнение от sersh »

Браво пич работи без проблем i phone 3g GLOBUL
kokolinooo

Мнение от kokolinooo »

Момчета помагайте. Сигурно съм един от първите с iPhone още 09,2007 съм го взел и съм голям инвалид.Опитвам се да си спра нета (EDGE), но стигам до стъпка 7 от инструкциите viewtopic.php?f=17&t=11965 проблема е, 4е нямам горе в дясно бутон "Confirm" i syotwetno sym do tam. Otdolu mi pi6e

NOTE:The requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Точно след като инсталирах тази програма ми се получи конфликт с wifi-то. В програмата е посочено ON, в Settings също е ON. Свързвам се към която и да е мрежа успешно, но опитам ли да браузна през сафари, да видя прогноза за времето или по какъвто и да е начин да използвам безжичен интернет - успех няма.
След премахване на приложението, всичко се върна към норма :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
FoxDie

Мнение от FoxDie »

Момчета при мен се появи следният проблем ....

Отварям си Cydia, отивам на Featured packages, отварям страницата на SBSetting там няма "Install", нито пък "Confirm", там е "Reload"....
и така ..........
как мога да го изтегля и да го инсталирам това чудовище ???

Благодаря много за посочените отговори предварително :)

----------------------------------------------------------------------------------------------
ЕДИТ
----------------------------------------------------------------------------------------------

Успях да го инсталирам, но сега като натисна на more ми се показва това меню само за секунда и се скрива... пробвах няколко пъти да натисна без да се е скрило, но не работи........

Рестартирах телефона, но пак е така...
някакви идей ???

Благодаря много !
instructor

Мнение от instructor »

Всичко съм направил както е описано ... EDGE ми е в червено ... но като отида на Settings->General->Usage и винаги имам отчетен трафик на Cellular Network Data през определено време след като съм си го reset-нал за да го следя.
Като опитам да отворя нещо през Сафари при изключен Wi-Fi ми връща грешка че не може да отвори страницата защото не е вързано към Интернет. А трафика в Usage продължава да си расте от време на време (не в случая че съм отворил Сафари)
Също .. в менюто което се показва от т.11 в надписите отдолу при изключено EDGE имам IP на Data IP Address .. това нормално ли е?
Забелязах че при превключване от изключено EDGE към включено обновява този IP адрес и също повишава трафика в Usage. Направих обратната процедура .. от включено към изключване ... пак смени IP адреса и пак генерира повече трафик в Usage.

Има ли за какво да се притеснявам ... или след като EDGE иконата е червена може да съм спокоен с тия отчитания на трафик в Usage?
kenvel0

Мнение от kenvel0 »

При мен се получава същото като при 'instructor'... през няколко часа ми отчито по 1-2 кб! А и батерията ми пада бързо. На няколко места видях, че проблема е в SBsettings... смятам да го махна. Ако може някой да каже алтернатива за спиране на нета...?
instructor

Мнение от instructor »

да точно както kenvel0 каза .. през няколко часа по 1-2кб
Но не е проблема в SBsettings със сигурност .. до днес бях с BossPrefs (което си е баш подобно) ... проблема си продължава и след смяната му с SBsettings ... та и под двете продължава да си точи ...
ogito

Мнение от ogito »

При мен стана следничя гаф , докато се опитвах да спра интернета нещо направих не както трябва и ми изчезна cydia и немога да го открия
saiman67

Мнение от saiman67 »

При мен стана мн благодарности на колегата valentin_karov =)) =)) =))
Живота е сладак но кратък
pavelcho69

Мнение от pavelcho69 »

АЗ само да кажа че днеска си сложих това обаче след като го инсталирах се опитах от "повече"за нагласч за еджа и постоянно ме изхвърля какво да правя
Аватар
valentin_karov

Срам ме е да си призная след токлкова време но скоро си проверявах пълната разпечатка на фактурата от Мтел и забелязах че всъщност телефона си генерира трафик на някъкви малки емисий по 1сек. всеки път като пусна приложение на което му трябва интернет, а не съм свързан чрез wi-fi телефона се опитва да се свърже чрез GPRS и секунда след това програмата му забранява, но след секунда.
в фактурата ми за последните 2 месеца имаше около 120 емисий за по секунда през GPRS. това са около 8;9лв за 2-та месеца.
не е болка за умиране но се оказва че тази програма не решава до край поблема ще потърся друго решение и ще пиша.
saiman67

Мнение от saiman67 »

Има нещо вярно защото на мен пак ми тегли но за целя ден ми тегли 0,90ст. примерно а сега ми спряха телефона за неплатена сметка и няма как да тегли и батерята по4на да се стопява за 4асове :-O
Живота е сладак но кратък
instructor

Мнение от instructor »

Aз си спрях GPRS-а от Мтел и вече с радост мога да кажа че не ми точи bytes в Usage. Остана да си реша проблема с бързото падане на батерията ... но да видим какво ще стане ... че през 2 дена все се налага да я зареждам без да пускам приложения които да водят до нейното изхабяване. @-)
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

Ако имаш SBsettings и WinterBoard -махни ги....Батерията ще ти пада тройно по бавно...!
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Публикувай отговор