От 31.07.09 Глобул започва продажбата на Iphone 3GS, цена?

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
666

Re: От 31.07.09 Глобул започва продажбата на Iphone 3GS, цена?

Мнение от 666 »

Що за глупав въпрос?

Щом не се налага да ползваш ultrasn0w или производни е хардуерно отключен.

Че се произвежда в Хонг Конг е сигурно.

Ако нямаш какво да правиш не го прави тук.
SAN

Мнение от SAN »

666 написа:Що за глупав въпрос?

iPhone се произвежда от Foxconn
http://de.wikipedia.org/wiki/Foxconn

Може би не се разбрахме добре. Ти си имал предвид да е фабрично отключен. Или?
Аз имах предвид, че лок-а може да е само на софтуерна основа или по-скоро да се изпълнява на софтуерно ниво.

П.П. Това с "глупавия въпрос" мога да ти го върна в твойто поле, защото тук е форум - за обсъждане. Ако те дразнят някакви взпроси няма нужда да коментираш :)
Аватар
fizo

Мнение от fizo »

Цената им е прилична, ние сме бедни и винаги ни се струва скъпо... :-/

п.с. Дано сега търгашите които искаха по 1600лв за телефон да предложат нещо по-добро от Глобул и дано да им увехне бизнеса на тия алчни хорица.
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user :(
xcit3
Обратна връзка:

Мнение от xcit3 »

SAN написа:
666 написа:Що за глупав въпрос?

iPhone се произвежда от Foxconn
http://de.wikipedia.org/wiki/Foxconn

Може би не се разбрахме добре. Ти си имал предвид да е фабрично отключен. Или?
Аз имах предвид, че лок-а може да е само на софтуерна основа или по-скоро да се изпълнява на софтуерно ниво.

П.П. Това с "глупавия въпрос" мога да ти го върна в твойто поле, защото тук е форум - за обсъждане. Ако те дразнят някакви взпроси няма нужда да коментираш :)
Мога да кажа само че ГЛОБУЛ в момента продава както заключени така и отключени телефони. Разликата е че трябва да попиташ и телефона е малко по скъп. Така че вие ми кажете как точно ще е фабрично закючен и те ми го дават откючен и кой според вас ще тръгне да произвежда и заключени отключени и тн. Когато ти го активират в ГЛОБУЛ в зависимост от IMEI номера ти го заключват кам тях или ти остава отключен. За това съм почти сигурен че е вапрос на hardware-ен чип който в единия случай се активира а в другия завинаги умира. Раликата в процедурата е че в единия случай просто ти го активират през системата а когато си платиш малко повече се праща фактурата и IMEI номера на телефона се задава като откючен и след това нямаш проблем. Утре отивам да си взема така че ще потвърдя на 100%.
<<<-XcIt3->>>
SAN

Мнение от SAN »

Мога да кажа само че ГЛОБУЛ в момента продава както заключени така и отключени телефони. Разликата е че трябва да попиташ и телефона е малко по скъп. Така че вие ми кажете как точно ще е фабрично закючен и те ми го дават откючен и кой според вас ще тръгне да произвежда и заключени отключени и тн. Когато ти го активират в ГЛОБУЛ в зависимост от IMEI номера ти го заключват кам тях или ти остава отключен. За това съм почти сигурен че е вапрос на hardware-ен чип който в единия случай се активира а в другия завинаги умира. Раликата в процедурата е че в единия случай просто ти го активират през системата а когато си платиш малко повече се праща фактурата и IMEI номера на телефона се задава като откючен и след това нямаш проблем. Утре отивам да си взема така че ще потвърдя на 100%.
Има държави, където заключването на апарати не е разрешено законово.

Аз пък не виждам логика да се произвеждат екстра чипове, които в някои апрати да не се използват въобще.

А дори и приемем, че е така това "активиране през системата" хардуерно ли е или софтуерно :)
iOff

Мнение от iOff »

b-connect iPhone ще бъде ли отключен за други оператори???
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Не .. написано е по-рано в темата.

Отключен е този за свободна продажба и на по-висока цена,дето няма никъде официална информация,че се продава.
chris4o

Мнение от chris4o »

Никой не се е похвалил досега и предполагам, че няма да съществува, но да питам - на някой да му е била предложена някаква "примоция" при ъпгрейд от 3G към 3GS от Глобул?
svetoslav@parno.bg

Мнение от svetoslav@parno.bg »

Продават само заключени телефони. При запитване, срещу 1149 лв. (за 16ГБ), и попълване на молба за отключване, си вземате телефона. До 72 часа телефона се отключва автоматично през АйТюнс. Това е положението...
Rogue

Мнение от Rogue »

В Германос ми обясниха, че след изтичането на годишния договор, iPhone-a закупен от тях може да се отключи безплатно. Подава се молба и в рамките на няколко дни се телефона се отключва. Звучи прекалено хубаво за да е истина :) Някой има ли подобна информация?
Последно промяна от Rogue на 06 Авг 2009, 23:12, променено общо 1 път.
Аватар
MagiX

Мнение от MagiX »

Не знам,но днес в Глобул показвах на продавача как се пуска Voice Control и какво прави Spotlight L-) =:) =))
Аватар
ereptor
supporter

Мнение от ereptor »

Rogue написа:В Германос ми обясниха, че след изтичането на годишния договор, iPhone-a закупен от тях може да се отключи безплатно. Подава се молба и в рамките на няколко дни се телефона се отключва. Звучи прекалено хубаво за да е истина :) Някой ли подобна информация?
Izvinqvam se za latinicata, po princip ne pisha taka, no sam na moreto s iphona. Az poluchix sushtata informaciq ot slujitelite na globul.
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
lubobaroto

Мнение от lubobaroto »

Момчета телефона се заключва от производител при поръчката на оператора.Глобул примерно си поръчва 10 000 Iphone и когато се закупи на свободна продажба се отключва софтуерно с код.За тези който не знаят телефон закупен с дългосрочен договор не се отключва преди изтичането му,защото се закупува на по ниска цена от обявената на свободна продажба.Също така апарати купени с предплатени карти не се отключват от повечето оператори тука не съм сигурен и за Глобул но го имайте в предвид. Допълнително проверих ,че апарата се предлага и на лизинг по два начина. Така че помислете си за цена 1029лв + biconnect от 30лв=1059лв ми се струва не лоша за телефона 3Gs.
chris4o

Мнение от chris4o »

Цената от 1029лв включва и b-connect-а ;)
xcit3
Обратна връзка:

Мнение от xcit3 »

lubobaroto написа:Момчета телефона се заключва от производител при поръчката на оператора.Глобул примерно си поръчва 10 000 Iphone и когато се закупи на свободна продажба се отключва софтуерно с код.За тези който не знаят телефон закупен с дългосрочен договор не се отключва преди изтичането му,защото се закупува на по ниска цена от обявената на свободна продажба.Също така апарати купени с предплатени карти не се отключват от повечето оператори тука не съм сигурен и за Глобул но го имайте в предвид. Допълнително проверих ,че апарата се предлага и на лизинг по два начина. Така че помислете си за цена 1029лв + biconnect от 30лв=1059лв ми се струва не лоша за телефона 3Gs.
Няма код. Купуваш Iphone 3GS 16Gb за 1149лв подаваш молба за отклучване. Обаждат ти се от 123 че е обработена, и ако си касметлия след 4-5ч. връзваш към iTunes и си активиран и отключен. Купих 3 телефона така в понеделник за мен и 2ма приятели всичко е ток. По принцип процедурата е в срок от 48h и ГЛОБУЛ си дават малко време та обявеното време е до 72.
Успех
<<<-XcIt3->>>
Аватар
Jupiter
Обратна връзка:

Мнение от Jupiter »

Дайте информация за лизинга ....
● iPhone 4S 16GB iOS 7.0.3 *None JB* ФЗ (М-Тел) ●
anrito

Мнение от anrito »

Globul предлагат лизинг с ОББ и Пощенска Банка, като оскъпяването и през двете е около 12 % за една година грубо казано (това е за отключен 32GB iphone 3GS - незнам дали има значение).
Germanos предлагат освен с ОББ и Пощеска, също така и TBI. Тук, пак при 12 месеца, ОББ е без оскъпяване, Пощенска е с почти същите условия както по-горе, а в TBI доколкото знам е най-солено, но за тях не знам подробности.

Iphone 3GS няма никъде, затова ако искаш да си вземеш трябва да почакаш малко - тази или другата седмица ще има доставка, но по колко бройки ще им дадат на магазините никой незнае. Днес в един от магазините ми казаха, че са им заредили по 3 бройки - представете си, и са се изкупили веднага!!!

Поздрави!
За тези, които все още не са се сдобили с 3GS - дерзайте! :P
lubobaroto

Мнение от lubobaroto »

xcit3 написа:
lubobaroto написа:Момчета телефона се заключва от производител при поръчката на оператора.Глобул примерно си поръчва 10 000 Iphone и когато се закупи на свободна продажба се отключва софтуерно с код.За тези който не знаят телефон закупен с дългосрочен договор не се отключва преди изтичането му,защото се закупува на по ниска цена от обявената на свободна продажба.Също така апарати купени с предплатени карти не се отключват от повечето оператори тука не съм сигурен и за Глобул но го имайте в предвид. Допълнително проверих ,че апарата се предлага и на лизинг по два начина. Така че помислете си за цена 1029лв + biconnect от 30лв=1059лв ми се струва не лоша за телефона 3Gs.
Няма код. Купуваш Iphone 3GS 16Gb за 1149лв подаваш молба за отклучване. Обаждат ти се от 123 че е обработена, и ако си касметлия след 4-5ч. връзваш към iTunes и си активиран и отключен. Купих 3 телефона така в понеделник за мен и 2ма приятели всичко е ток. По принцип процедурата е в срок от 48h и ГЛОБУЛ си дават малко време та обявеното време е до 72.
Успех
Да за Iphone явно е такъв начина.Само този апарат не съм отключвал още.Но за всички други важи горното правило.Само искам да те попитам по какъв начин закупи апаратите защото не виждам такава цена за 3Gs.И ако е било на сметка или с biconnect как ти го отключиха.Защото на мене ми казаха до изтичане на валидноста на biconnecta.
em2em

Мнение от em2em »

Някой да знае, кога ще можем да очакваме телефона пак да се появи по магазините на Глобул? Според мен е недопостимо да се бият в гърдите, че са единствените, които предлагат телефона и да го няма никъде. Голямо лансиране, няма що. Сигурно са внесли 20 телефона и сега ще чакаме няколко месеца за още 20...Май Мтел трябваше да ги внасят...
tchav

Мнение от tchav »

Изказваш се неподготвен.
Недостига не е само за България.
Мтел не отговарят на условията на Ейпъл.
em2em

Мнение от em2em »

хехе, нарича се supply & demand. 100% Глобул са вкарали минимални бройки. Ако бяха внесли 2000 телефона със сигурност нямаше да имат проблем сега. А това не вярвам да е било проблем.
tchav

Мнение от tchav »

Един линк от страната на неограничените възможности:
http://www.wireless.att.com/cell-phone- ... pple=apple
em2em

Мнение от em2em »

Мерси за линка :) Само че това какво има в warehouse-a, от където изпращат телефони за online поръчки и наличностите по магазините им са различни неща. :)
em2em

Мнение от em2em »

Ето един линк и от мен. Е, не става дума за "нашия" Iphone, нито за пазар с нашите мащаби, но явно има нещо гнило някъде по веригата...
http://www.ibtimes.com/articles/2009081 ... tember.htm
georgie

Мнение от georgie »

Това са цените за бизнес абонати на Глобул.
Изображение
Публикувай отговор