Отключване на 1.1.4 iPhone (ZiPhone + Installer)
Re: Отключване на 1.1.4 iPhone (ZiPhone + Installer)
Благодарение на aveliky и перфектното му обяснение и съпровождане по време на процеса вече съм с 1.1.4.Благодаря!Не се притеснявайте да минете на 1.1.4 изпробвано е и всичко е както трябва да бъде.
iPhone 2G 3.1.2 - Used as a testing device (I know... Its not fair...)
iPhone 4 32GB - 4.3.3
iPad 32GB 3G + Wi-Fi - 4.3.3
iPhone 4 32GB - 4.3.3
iPad 32GB 3G + Wi-Fi - 4.3.3
Eто малко шотове:

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
като премина на 1.1.4 и след като приключа с отключването, по-добре е да го регистрирам като нов телефон или да му направя back up чрез iTunes, сега съм на 1.1.3 отключен със Ziphone 2.4
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
ми аз си му направих рестора вместо да го регистрирам като нов. върна ми всичко в телефона и работи перфектно...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
а връща ли ти shortcut-овете на дисплея
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
да
и преди да правиш каквото и да било направи един синх. с айТюнс, за да може да ти бекъп-не и последните промени дето си правил по телефона 

Колеги,айде тия дето сте ъпдейтнали вече да споделите как стоят нещата с програми,игри и т.н,върви ли всичко,ако не кои,щото здраво съм напълнил телефона и се чудя дали ще върви всичко след ъпдейта. 

iPhone 4GB,FW 2.2
Toчно поради тази причина си седя на 1.1.2 и си кротувамZaro написа:Колеги,айде тия дето сте ъпдейтнали вече да споделите как стоят нещата с програми,игри и т.н,върви ли всичко,ако не кои,щото здраво съм напълнил телефона и се чудя дали ще върви всичко след ъпдейта.

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
Мдаа,за сега и аз мисля да не ъпдейтвам,че с тия три страници игри и програми...мерсаж! 

iPhone 4GB,FW 2.2
мога ли само да ви питам дали е задалжително да си с 1.1.3 и тогажа да ъпдейтваш до 1.1.4 или може телефона да е като моя случай с 1.1.2 и от 1.1.2 направо да се сложи 1.1.4 че нещо май се притеснявам
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
можеш да ъпгрейднеш до 1.1.4 независимо от това с кой фирм си в момента
Здравейте,
Имам въпрос:
В момента съм с 1.1.2 (3B48b) бейсбанд 04.02.13_G (телефона беше 1.1.1 OTB). Трябва ли да да downgrade-на към 1.1.1 и да "virginize"-на телефона (т.е. да се лок-не пак) за да се update-не бейсбанда след рестор към 1.1.4?
Благодаря.
Имам въпрос:
В момента съм с 1.1.2 (3B48b) бейсбанд 04.02.13_G (телефона беше 1.1.1 OTB). Трябва ли да да downgrade-на към 1.1.1 и да "virginize"-на телефона (т.е. да се лок-не пак) за да се update-не бейсбанда след рестор към 1.1.4?
Благодаря.
НЕ!
Директно рестор/ъпдейт към 1.1.4
Директно рестор/ъпдейт към 1.1.4
iPhone 5 16GB 8.1.3 Фабрично отключен
при мен защо след като направих цялата процедура два пъти все още си седи на 1.1.3 ,и днес цял задавам един и същи вапрос във форума ако някой знае защо -качил сам си поне по 3 начина версия 1.1.3 и телефона ми работи перфектно без проблеми,но в момента в който рестартирам телефона и при трите вариянта ми остава вав Recovery режим ,ако някой знае да помогне каде греша,а пак сега и на 1.1.4 .пак не става
По-добре направо за 1.1.5 - така или иначе няма нищо по-ново от 1.1.3.
Въпрос: Някой може ли да сподели как се прави бакъп на всичко инсталирано?
И още един въпрос: Има ли начин да се мине на по-нова версия с джайлбрейкове и т.н. и да си запази всичко - кирилици, програми, настройки... Аdamov - ти май си постигнал това?
Благодаря.
Въпрос: Някой може ли да сподели как се прави бакъп на всичко инсталирано?
И още един въпрос: Има ли начин да се мине на по-нова версия с джайлбрейкове и т.н. и да си запази всичко - кирилици, програми, настройки... Аdamov - ти май си постигнал това?
Благодаря.
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
няма нищо ново от 1.1.3?
кой те излъга?
кой те излъга?
Хора, моля помогнете ми...
Ъпдейтнах си софтуера на телефона от 1.1.1 на 1.1.4, без въобще да прочета нещо във форума... Знам, че грешката е моя, но ако някой ми помогне ще му бъда много благодарна!
След ъпдейта не съм изключвала iTunes, но прекъснах връзката на телефона с конпютъра. Сега телефонът ми е заключен и нищо не може да прави и нямам идея как да го оправя. Четох по-нагоре, но не ми стана много ясно.
Моля някой да ми обясни как точно да го оправя.
Благодаря предварително!!! :oops:

След ъпдейта не съм изключвала iTunes, но прекъснах връзката на телефона с конпютъра. Сега телефонът ми е заключен и нищо не може да прави и нямам идея как да го оправя. Четох по-нагоре, но не ми стана много ясно.
Моля някой да ми обясни как точно да го оправя.
Благодаря предварително!!! :oops:
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
сваляш ZiPhone от http://www.ziphone.org и след като го пуснеш отиваш на Advanced Features там има едно Recovery mode ... натискаш го и след като на телефона видиш диск и кабел натискаш горе в ляво Do it all! След около 10ина мин. ще имаш отключен телфон...
Adamov, благодаря! 8-) Respect! 

Не съм послушна... :twisted:
Здравейте!
Бих искал да попитам, имам iPhone от 6 месеца вече, но честно казано не ми се даваха 100лв. за SIM картата, която отключваше версия 1.1.2 и от тогава не съм се занимавал/рискувал да ъпдейтвам телефона, тъй като така, или иначе си ми върши нужната работа. Тъй като ми се беше прецакал Installer-а и той доста отдавна, чак вчера се наканих да го оправя. Записах си най-новата версия на тази програма ZiPhone и наистина без никакви проблеми се оправи.
Сега въпроса ми е, мога ли от iTunes да му дам да се ъпдейтне на 1.1.4 и след това само от ZiPhone да се отключи?
Сегашната версия е 1.1.1.
Благодаря предварително!
Бих искал да попитам, имам iPhone от 6 месеца вече, но честно казано не ми се даваха 100лв. за SIM картата, която отключваше версия 1.1.2 и от тогава не съм се занимавал/рискувал да ъпдейтвам телефона, тъй като така, или иначе си ми върши нужната работа. Тъй като ми се беше прецакал Installer-а и той доста отдавна, чак вчера се наканих да го оправя. Записах си най-новата версия на тази програма ZiPhone и наистина без никакви проблеми се оправи.
Сега въпроса ми е, мога ли от iTunes да му дам да се ъпдейтне на 1.1.4 и след това само от ZiPhone да се отключи?
Сегашната версия е 1.1.1.
Благодаря предварително!
iPhone 5 - 16 GB черен закл. към М-тел
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
да, можеш
има чудесни теми тук как се прави това
рестор до 1.1.4 през айтюнс и след това със ZiPhone 2.5с му даваш Do it all
запомни обаче, че след като iTunes засече нов телефон трябва да му дадеш Set as New iPhone
съвет: преди да правиш каквото и да било си направи копие на всички контакти от телефона
има чудесни теми тук как се прави това
рестор до 1.1.4 през айтюнс и след това със ZiPhone 2.5с му даваш Do it all
запомни обаче, че след като iTunes засече нов телефон трябва да му дадеш Set as New iPhone
съвет: преди да правиш каквото и да било си направи копие на всички контакти от телефона
С риск да стана досаден :oops: , как бих могъл да си направя копие на контактите?
И ще може ли едно линкче, ако има нещо по-специфично при самото ъпдейтване към новата версия, ако не ще потърся по-късно и ще видя какво ще се получи. Надявам се няма да го разваля. :roll:
И ще може ли едно линкче, ако има нещо по-специфично при самото ъпдейтване към новата версия, ако не ще потърся по-късно и ще видя какво ще се получи. Надявам се няма да го разваля. :roll:
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
няма да развалиш нищо .. backup-a на контактите става през outlook. Ако има (а то има) алтернативни варианти, нека колегите помагат, защото аз не знам ...
- Tomi_m
- Обратна връзка:
Ето и начин за Save на контактите с ibriskr.
Стартирата ibrickr, влизате във file после var/root/mobile/library/AddressBook и download-вате тези 2-ва файла ("AddressBook.sqlitedb и AddressBookImages.sqlitedb") това са файловете с контактите и фаворитите който сте извадили отделно от PhoneBook-a.
После ги връщате след преинсталацията пак там. Успех!
P.S. Миля, че операцията с iphonebrowser-a е аналогична. (тук става свалянето с десен бутон save, после връщането е с влачене от папката на PC-то ви до папката в телефона var/root/mobile/library/AddressBook)
Стартирата ibrickr, влизате във file после var/root/mobile/library/AddressBook и download-вате тези 2-ва файла ("AddressBook.sqlitedb и AddressBookImages.sqlitedb") това са файловете с контактите и фаворитите който сте извадили отделно от PhoneBook-a.
После ги връщате след преинсталацията пак там. Успех!
P.S. Миля, че операцията с iphonebrowser-a е аналогична. (тук става свалянето с десен бутон save, после връщането е с влачене от папката на PC-то ви до папката в телефона var/root/mobile/library/AddressBook)
iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Благодаря ви много за помощта, но възникна един малък проблем:
Така, направих си бекъп на контактите както Томи описа, след това отидох в iTunes дадох Restore and Update, изчаках го да свърши. След това, като се включи телефона изписа на няколко езика нещо от сорта на "за повече информация" и имаше възможност само за набиране на телефон. Както и да е, пуснах ЗиФон и му дадох Do it All, след като свърши, рестартирах телефона, отидх в iTunes всичко си тръгна както трябва, дадох му Set as a new. Пробвах телефона, мога да звъня. YouTube нещо даваше само Loading, но после ще го проверя дали работи (ако не работи нали трябва да изпише, че не може да се свърже? ) .
Проблема е, че като тръгнах да си качвам на ново контактите (ползвам iPhone Browser) ми излизат само две директории, като долу в левият ъгъл пише "iPhone is connected, not jailbroken" . Като го видях, отидох пак в ZiPhone и му дадох само Jailbreak, но промяна няма. :roll: Някакви идеи? Дали, ако направя всичко на ново, ще се оправи?
Така, направих си бекъп на контактите както Томи описа, след това отидох в iTunes дадох Restore and Update, изчаках го да свърши. След това, като се включи телефона изписа на няколко езика нещо от сорта на "за повече информация" и имаше възможност само за набиране на телефон. Както и да е, пуснах ЗиФон и му дадох Do it All, след като свърши, рестартирах телефона, отидх в iTunes всичко си тръгна както трябва, дадох му Set as a new. Пробвах телефона, мога да звъня. YouTube нещо даваше само Loading, но после ще го проверя дали работи (ако не работи нали трябва да изпише, че не може да се свърже? ) .
Проблема е, че като тръгнах да си качвам на ново контактите (ползвам iPhone Browser) ми излизат само две директории, като долу в левият ъгъл пише "iPhone is connected, not jailbroken" . Като го видях, отидох пак в ZiPhone и му дадох само Jailbreak, но промяна няма. :roll: Някакви идеи? Дали, ако направя всичко на ново, ще се оправи?