От 31.07.09 Глобул започва продажбата на Iphone 3GS, цена?
Re: От 31.07.09 Глобул започва продажбата на Iphone 3GS, цена?
На някой направи ли му впечатление,че има разлика в цените на сайта и в магазина?
на сайта:Цени на iPhone с предплатения пакет Предплатен пакет Цена
iPhone 3G 8GB + SIM карта 849 лв.
iPhone 3GS 16GB + SIM карта 1 029 лв.
iPhone 3GS 32GB + SIM карта 1 209 лв.
Всички посочени цени са с ДДС.
в магазина:Цени на iPhone с предплатения пакет Предплатен пакет Цена
iPhone 3G 8GB + SIM карта 859 лв.
iPhone 3GS 16GB + SIM карта 1 039 лв.
iPhone 3GS 32GB + SIM карта 1 229 лв.
Само за инфо да кажа,че Globul са взели Iphone 3g от епъл по 420 евро бройката
Само не знам за 8 или 16 гб
Ако и за новия са плащали така надценката не е много
на сайта:Цени на iPhone с предплатения пакет Предплатен пакет Цена
iPhone 3G 8GB + SIM карта 849 лв.
iPhone 3GS 16GB + SIM карта 1 029 лв.
iPhone 3GS 32GB + SIM карта 1 209 лв.
в магазина:Цени на iPhone с предплатения пакет Предплатен пакет Цена
iPhone 3G 8GB + SIM карта 859 лв.
iPhone 3GS 16GB + SIM карта 1 039 лв.
iPhone 3GS 32GB + SIM карта 1 229 лв.
Само за инфо да кажа,че Globul са взели Iphone 3g от епъл по 420 евро бройката
Само не знам за 8 или 16 гб
Ако и за новия са плащали така надценката не е много
Последно промяна от cveto на 31 Юли 2009, 16:55, променено общо 1 път.
chris4o написа:При Германос винаги е било така, обаче много хора са казвали, че специално за iPhone-а гаранцията важи само за държавата, където е закупен, затова се зачудих. Ако някой има чуждестранен телефон от Германос и да са му признали гаранцията в България нека каже да знаем със сигурностhorror написа:Приципно гаранцията трябва да ти важи в цяла европа. Стига да си пазиш гаранционната карта и/или касовата бележка.
Can I get my iPhone serviced outside the country of purchase?
No, service for eligible repairs is only available in the country where your iPhone was originally purchased.
http://www.apple.com/support/iphone/ser ... q/#repair3
ЕвалаSAN написа:chris4o написа:При Германос винаги е било така, обаче много хора са казвали, че специално за iPhone-а гаранцията важи само за държавата, където е закупен, затова се зачудих. Ако някой има чуждестранен телефон от Германос и да са му признали гаранцията в България нека каже да знаем със сигурностhorror написа:Приципно гаранцията трябва да ти важи в цяла европа. Стига да си пазиш гаранционната карта и/или касовата бележка.
Can I get my iPhone serviced outside the country of purchase?
No, service for eligible repairs is only available in the country where your iPhone was originally purchased.
http://www.apple.com/support/iphone/ser ... q/#repair3

@Vlado_, това важи ли и ако преждевременно си си прекратил договора?

16. Апаратите заключени ли са към мрежата на GLOBUL?
Да. Апаратите, закупени с програмите i250, i500, i750, i1000 и i2000, могат да се използват само със SIM карта на GLOBUL.
Това го пише в сайта на глобул в често задаване въпроси.
Означава ли, че ако си закупя iphone с предплатена карта, той е отключен?
Да. Апаратите, закупени с програмите i250, i500, i750, i1000 и i2000, могат да се използват само със SIM карта на GLOBUL.
Дай 120 лв отгоре и няма да се чудишferomen написа:16. Апаратите заключени ли са към мрежата на GLOBUL?

- gothicmanbg
питах в Германос....с предлатена сим карта също е заключен за година
егати простотията

голяма простотия, но се пак е "САМО" за година
ми нали за това си го зимаме с FW 3.0 да си вземем iBEC и iBSS фаиловете при рестор, и от там нататък unlock и jailbreak са ни "осигорени"
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
Средна заплата в Германия - 1800 Евро.SAN написа:Цената е нормална. Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Но...
Предплатеният пакет е малко по-скъп от UK например за 16 Gb (526€>516€), но пък е по-евтин за 32 Gb (618€<631€). Не ми се смята сега, но предполагам, че договорното обвързване ще е по-неизгодно в UK, в България излиза малко повече от предплатения пакет.
А в сравнение с Германия българите могат да се чувстват направо привилигеровани, защото тука с договорно обвързване най-евтиния вариант (след всички месечни такси) излиза около 730 евро.
В Италия без симлок 16 Gb струва около 620€, а в Швейцария около 700€.
Тъй че не се оплаквайте, ами ходете да си го купувате![]()
Аз ще погледна като излезе HTC Hero-то и ако не съм впечатлен септември месец живи и здрави като се прибера в България ставам част от сектата iPhone
Средна заплата в България - 350 евро.
Я пак ни посъветвай да не се оплакваме.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Много добре казаноzviaraD написа:Средна заплата в Германия - 1800 Евро.SAN написа:Цената е нормална. Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Но...
Предплатеният пакет е малко по-скъп от UK например за 16 Gb (526€>516€), но пък е по-евтин за 32 Gb (618€<631€). Не ми се смята сега, но предполагам, че договорното обвързване ще е по-неизгодно в UK, в България излиза малко повече от предплатения пакет.
А в сравнение с Германия българите могат да се чувстват направо привилигеровани, защото тука с договорно обвързване най-евтиния вариант (след всички месечни такси) излиза около 730 евро.
Аз ще погледна като излезе HTC Hero-то и ако не съм впечатлен септември месец живи и здрави като се прибера в България ставам част от сектата iPhone
В големите градове е 350 евро... В по-малките като моя се плаща 350 ЛЕВА ! И на тази заплата са доволни, защото има хора, които работят за 280-300 ЛЕВА 

iPhone 6 16GB Silver 8.1.2 (Telenor BG)
iPad 2 + WiFi + 3G + 16GB White, FW 7.0.4 Jailbreaked with Evasi0n 1.0.0
iPad 2 + WiFi + 3G + 16GB White, FW 7.0.4 Jailbreaked with Evasi0n 1.0.0
zviaraD написа:Средна заплата в Германия - 1800 Евро.SAN написа:Цената е нормална. Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Но...
По тая логика да се обадим и в Порше и да им кажем да произвеждат по-евтин Cayenne-а щото в България се харесва, пък хората имат ниски заплати.
- чукча писател?Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Последно промяна от SAN на 31 Юли 2009, 18:05, променено общо 1 път.
Някой да ви е опрял пистолет в челото и да ви е накарал да си купувате Айфоун?!Може би защото в България заплатата е ниска телефона трябва да се продава за 5 лева.Това не е стока от първа необходимост,а и не съм видял цената на други продукти да се съобразява със стандарта на живот в България.Да не би автомобилите, телевизорите или каквато да е друга техника да са по евтини тука?senator4o написа:В големите градове е 350 евро... В по-малките като моя се плаща 350 ЛЕВА ! И на тази заплата са доволни, защото има хора, които работят за 280-300 ЛЕВА
Bekov написа:Някой да ви е опрял пистолет в челото и да ви е накарал да си купувате Айфоун?!Може би защото в България заплатата е ниска телефона трябва да се продава за 5 лева.Това не е стока от първа необходимост,а и не съм видял цената на други продукти да се съобразява със стандарта на живот в България.Да не би автомобилите, телевизорите или каквато да е друга техника да са по евтини тука?
Мога единствено да добавя, че ние сме си виновни за стандарта ни на живот и за това, че се мъчим в жалката България. Който не му отърва и иска по-висок стандарт и да може да си позволи iPhone без да мрънка - мястото му не е в Бг.(точка(по въпроса))SAN написа:По тая логика да се обадим и в Порше и да им кажем да произвеждат по-евтин Cayenne-а щото в България се харесва, пък хората имат ниски заплати.
много ме мъчи един въпрос дано някой ми отговори какво ще стане ако си взема ипхоне от глобул +сим карта и не плащам месечната такса кво може да направят познавам един приятел направил същото за да вземе по евтин апарат и досега още не са го потърсили
И аз бих искал да знам,защото един приятел от Испания може да ми донесе iPhone безплатен,обаче само ако се подпише договор. Всъщност въпроса ми е може ли да се подпише договор и да се изхвърли картата без да стане нещо ?
Ми питай приятеля си, тука говорим за Глобул.MagiX написа:И аз бих искал да знам,защото един приятел от Испания може да ми донесе iPhone безплатен,обаче само ако се подпише договор. Всъщност въпроса ми е може ли да се подпише договор и да се изхвърли картата без да стане нещо ?
Не знам каква точно е политиката на фирмата, въпреки, че ако трябва да се правят на коректни биха си искали всичките месечни вноски до края. Накратко - ще получиш писмо по пощата от някоя финансово-събирателна комисия, наета от Глобул, които най-невинно те приканват да си платиш задълженията към Глобул с намек да го направиш скоро, че после не се знае какво ще последва (могат по съдебен път да си търсят правата, те и без това го правят постоянно - ухапала ги муха ако и с тебе се съдят).
Относно сумата обаче не мога да ти гарантирам дали наистина ще ти искат всички вноски до края, никъде не се споменава "early termination fee", въпреки, че на думи всички обясняват горепосоченото... Мога да кажа на мен какво ми се случи преди 3-4 години: купих си промоционално LG с едногодишен договор с мес.такса 5лв. Използвах 3 месеца, обаче не си платих последната месечна сметка и спрях да ползвам картата. След две-три седмици получих писмо, че им дължа 19лв - последната ми сметка и толкова. Нито оставащи месечни такси, нито нищо. Даже и нямам лошо досие в Глобул в момента

За Германия не знам, но в България средната заплата е 132 евро, казаха по БТВ миналия денzviaraD написа: Средна заплата в Германия - 1800 Евро.

България над всичко!
Здравейте,
искам да си купя 3G S ot Globul и да го jailbreak & unlock, за да си го ползвам с М-Тел. Интересува ме трябва ли да направя някакъв backup преди тези процедури, за да мога след година като поискам да ми го unlock-нат официално да нямам проблеми. Колегата по-горе говори за някакви iBEC и iBSS файлове и restore -та как да го направя най-правилно?
Благодаря предварително за отговорите
искам да си купя 3G S ot Globul и да го jailbreak & unlock, за да си го ползвам с М-Тел. Интересува ме трябва ли да направя някакъв backup преди тези процедури, за да мога след година като поискам да ми го unlock-нат официално да нямам проблеми. Колегата по-горе говори за някакви iBEC и iBSS файлове и restore -та как да го направя най-правилно?

-
- Обратна връзка:
Аз до колкто знам можеш да си вземеш телефона отключен от ГЛОБУЛ като доплатиш 150-200лв на цената за б-коннект. Също според информацията която имам ако го вземеш заключен после не съм чул да има опция да го отключиш. Така че провери добре защото отключването не iphone не е както на нормалните телефони с код и тн. или е отключен или заключен.kupe написа:Здравейте,
<<<-XcIt3->>>
В крайна сметка разрови из форума, има безброй теми и упътвания - първо, че не му е тука мястото на въпроса ти, второ като гледам отговора на колегата преди мен - без коментар... По-добре прочети, няма невъзможни неща.xcit3 написа:Аз до колкто знам можеш да си вземеш телефона отключен от ГЛОБУЛ като доплатиш 150-200лв на цената за б-коннект. Също според информацията която имам ако го вземеш заключен после не съм чул да има опция да го отключиш. Така че провери добре защото отключването не iphone не е както на нормалните телефони с код и тн. или е отключен или заключен.kupe написа:Здравейте,
Аз доста съм прочел и това за невъзможните неща специално с iPhone не е поне още така.
Много правилно е написал човека: или е отключен, или е заключен. Това още като го купиш трябва да ти е ясно защото след това хардуерно отключване на заключен iPhone няма или поне аз не съм намерил по света никъде, а вЕрвай ми, доста търся.
Един мой колега китаец, каза че май в Китай ги отключвали хардуерно, но не може да гарантира. Проверява де, ама за сега резулатат нула. Все пак произвеждат ги там де, има шанс.
Софтуерното отключване работи, но трябва след това да се внимава доста с тези ъпдейти и човек да чете непрекъснато за да не стават грешки, че дори и след четене стават грешки.
PS Моят телефон е заключен към AT&T. Лично съм говорил с тях по телефона 2 пъти, ходил съм в магазина им откъдето купих телефона, ходих в Apple Store и като кажеш отключване се правят, че не знаят за какво иде реч след като става дума за iPhone. Смятайте, след като ми препоръчват от Apple да търся 3rd party way за какво говорим.
Много правилно е написал човека: или е отключен, или е заключен. Това още като го купиш трябва да ти е ясно защото след това хардуерно отключване на заключен iPhone няма или поне аз не съм намерил по света никъде, а вЕрвай ми, доста търся.
Един мой колега китаец, каза че май в Китай ги отключвали хардуерно, но не може да гарантира. Проверява де, ама за сега резулатат нула. Все пак произвеждат ги там де, има шанс.
Софтуерното отключване работи, но трябва след това да се внимава доста с тези ъпдейти и човек да чете непрекъснато за да не стават грешки, че дори и след четене стават грешки.
PS Моят телефон е заключен към AT&T. Лично съм говорил с тях по телефона 2 пъти, ходил съм в магазина им откъдето купих телефона, ходих в Apple Store и като кажеш отключване се правят, че не знаят за какво иде реч след като става дума за iPhone. Смятайте, след като ми препоръчват от Apple да търся 3rd party way за какво говорим.
И кое му е добре казаното като в Германия водата струва 3-4 евро , а тук колко е? Аз незнам дали от там някъде има къде да си купиш тениска за 1 евро та даже и по-малко, така че не се знае какво е по добре. Ако си добре квалифициран няма значение къде работиш, защото и в България ще изкарваш много добри пари за съответния ни стандарт. Наистина тук ще караш нов модел опел вместо мерцедес, но не това е най-важното. Та не виждам за какво се оплаквате.След време предполагам стандарта ни ще се изравни с техния и токава ще видиме дали няма да се молите да се върнат старите времена.cveto написа:Много добре казаноzviaraD написа:Средна заплата в Германия - 1800 Евро.SAN написа:Цената е нормална. Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Но...
А защо трябва да се оплакваш? Като е толкова хубаво в Германия, е къде е... ставаш и ... знаеш как е. С плачене нищо не постигаш.zviaraD написа:Средна заплата в Германия - 1800 Евро.SAN написа:Цената е нормална. Ако вземем да сравняваме заплати и стандарт е естествено, че е висока.
Но...
Би ли обяснил какво точно значи "хардуерно заключване". Как хардуерът разпознава сим-карта?666 написа:Аз доста съм прочел и това за невъзможните неща специално с iPhone не е поне още така.

П.П. iPhone се произвежда в Тайван