Проблем със силата на звука

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
lafs

Проблем със силата на звука

Мнение от lafs »

Преди няколко дена намокрих тел-а(1во поколение, 8Gb). Веднага го подсуших и се опитах да го изключа, но не успях. Бутона за изключване просто гасеше дисплея и не стигах до плазгача за turn off. HOME бутона също не работеше. Телефона беше тотално блокирал. С кабела също - никаква промяна. Дори не показваше батерията и това че е в режим на зареждане. Единственото което се сетих да направя е да го оставя да му падне батерията и по този начин да го "рестартирам". Това и направих и всичко тръгна. Остана обаче един проблем и точно той ми е болката ;-)...телефона е усилен докрай и въпреки това чувам адски слабо. Поне 3-4 пъти по-слабо от това което беше досега. Напрактика едвам се чува и всяка 2ра реплика ми е "не те чух, повтори"
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Re: Проблем със силата на звука

Мнение от GVB »

Аз имах извесно време такъв проблем, ползвах телефона с блутут слушалка. След време се оправи от самосебе си. До колкото разбрах на лентовият кабел за говорителят има един кристал, който играе роля на усилвател. Понякога дава дефект точно той. Проблема идва от там, че този усилвател го няма в комплекта с лентовият кабел и не вярвам някой сервиз да се навие да го лепи наново. Много работа, за които не могат да ти вземат много пари.

Съвета ми е или си край така (и чакай да се оправи евентуално) или си купи една слушалка или хендсфре.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
lafs

Мнение от lafs »

:( така не мога да карам, защото нищо не чувам, а хендсфри съм пробвал но не ми допада и не искам да се принуждавам да го ползвам.
Трябва ми друго решение. Възможно ли е да е още мокър и да се пробвам някак да го подсушавам. Ако натоваря малко телефона с някоя игра или приложение - той загрява доста сериозно. Има ли начин тази "топлина" да изиграе положителна роля или има опастност още повече да оакам нешата
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Ако искаш реално да бъде почистен от остатъчната вода трябва да го занесеш на сервиз и там да го отворят да го почистят добре и може след това да проработи.
lafs

Мнение от lafs »

мерси за отговорите. Препоръчай ми сервиз в който могат да ми свършат работа без да ме карат да се замислям дали да не го сменям с друг, като чуя цената.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Аз знам само този на Бушона. Пиши в google и ще ти излезне адресът.
Публикувай отговор