Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
didotooo

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w (Windows)

Мнение от didotooo »

Insalld на xSellize ....търся в cydya но не намирам такова животно....някой да ме светне ако може (:|f :-/

оправих се това търсачката на сайта е голяма работа =))
Последно промяна от didotooo на 12 Юли 2009, 20:46, променено общо 1 път.
KurtiMakarov

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0 с RedSn0w 0.8 (Windows)

Мнение от KurtiMakarov »

Бъркаш името
iPhone 6
MacBook Pro 13" Apple Magic MouseApple TV2 iPad Air
Аватар
fatboy

Мнение от fatboy »

Някой да го е правил под виста и получава ли се? :)
Saimanp

Мнение от Saimanp »

ами как да го инсталирам след като компютъра ми отчита Iphone като фотоапарат вади ми само снимките
I4ko

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w 0.7.2 (Windows)

Мнение от I4ko »

zviaraD написа:Направи си бекъп на нещата, които искаш да запазиш - бележки (не съм сигурен, че може), контакти и др. Но без игри, и му дай сет аз ню - все пак качваме нов фърм, колеги, разбирам желанието ви да излъжете Епъл и софтуера, и да се опитате да запазите всичко по старому, но когато изникне проблем, не искам да чувам оплакване от новия фърмуер 3.0. Всеки прави всичко на добра воля и собствено усмотрение, казано ви е - на нов фърм - чиста инсталация (за мирна глава). Всеки да си преценява сам и да си носи последствията. Май забравихте за предишните преходи от 1.1>2.0>2.2>3.0... как всеки път се инсталираше всичко наново, за да работи безотказно телефона и софтуера. И още нещо - не забравяйте, че ние сме с кракнати устройства и няма никаква гаранция на 100%, че всичко ще е по мед и масло - всичко е на наш риск.
не е така на всеки един от предни упгрейди си давах рестор от стрия тел (вероятно съм един от малкото хора с мак тук) и всичко работеше перфектно до джейбриака след което времето за стартиране на телефона се скапваше от 20 сек на минута и половина но после всичко работеше (2.0.2 и 2.2 бяха доста бъгави по принцип, 2.2.1 беше готин, но най-готин си остана 1.1.4).

Освен това имам купени приложения които няма как иначе да си прехвърля
Последно промяна от I4ko на 14 Юли 2009, 03:26, променено общо 1 път.
I4ko

Мнение от I4ko »

izzy написа:Сложих 3.0 на моя iPhone 2G и всичко мина гладко като следвах инструкцийте на първия пост.
Засега всичко работи нормално, но се появи отново Call Forwarding, а и не може да се вкл/изкл. WiFi от BossPrefs.
Дали има някакви решения за тези проблеми?
Никога не съм разбирал какъв ви е проблема с това! Когато си сложите телефона на ухото навреме (още преди да е получил connect при набирането) или просто пръста върхи сензора за близост - това не се показва. Не разбирам какъв е смисъла да чакам да видя че са ми вдигнали при положение че мога да го чуя.
I4ko

Мнение от I4ko »

aeronheart написа:Вчера се справих с джейлбрейка на телефона, ама уайфиту ми зацепва много слабо. На другите телефони хващам по 1000 мрежи, ама тоя ми хваща 2-3 и то слабо. Мрежатъа дето ми е у нас я хваща само с една черта..... Некви предложения?
ами нормално, все пак това е ипръчка.. на всяка версия съм правил тест един до струг с нокия е51 - е ифона просто не лови добре и това е - слаб е
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

I4ko написа:...
Не си разбрал идеята за чиста инсталация - без рестор от бекъп, но акаунта ти в Аппстор си стои !! - и с него и всичко което си си закупил. Синхронизираш и пак си имаш всичко. Нищо от това което си си купил не губиш.

Затова правете чиста инсталация без позлване на бекъпи после! При мен е пушка така.

Saimanp написа:ами как да го инсталирам след като компютъра ми отчита Iphone като фотоапарат вади ми само снимките
хи хи, на всек иго намира като фотоапарат, но това какво ти пречи да си пуснаш iTunes-a и да си работиш с него? - Нищо.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
hackermania

Мнение от hackermania »

Здравейте на всички,

От 3 дни и аз съм с iPhone, преди това не се бях занимавал никога с "умен" телефон.
Последвах всички стъпки и си update/jailbrake-нах телефона на 3.0, обаче имам следния проблем:
Когато клавиатурата/екрана се заключи за повече от 2-3 минути и реша да си вляза в телефона или да приема обаждане,
светва екрана, показва се "Slide to unlock/answer call" и забива тотално, слайдера от долу, не се мести, дори не проблясва, който и какъвто бутон да натискам, промяна няма.
След рестарт(Power+Home) се вкючва и работи нормално 1-2 пъти максимум и после след зареждане на софтуера, ми дава черен екран.
Ясно ми е, че нещо аз не съм направил като хората, но въпроса е как да се коригирам.
Благодаря на всички предварително и се извинявам за дългия пост.
Последно промяна от hackermania на 15 Юли 2009, 15:12, променено общо 1 път.
Аватар
pApit0

Мнение от pApit0 »

БЛАГОДАРЯ !!!
"Една жена е на толкова години на колкото изглежда, а един мъж на колкото се чувства !"
nik4o27

Мнение от nik4o27 »

хора при мен забива още на първа стъпка,в смисъл,след като го конектна кам айтунс и ми излиза the sim card does not appear to be supported,а без такава не ме кънектва
прочетох че е препоръчително да съм с виста,но не вярвам това да е причината...
hackermania

Мнение от hackermania »

nik4o27 написа:хора при мен забива още на първа стъпка,в смисъл,след като го конектна кам айтунс и ми излиза the sim card does not appear to be supported,а без такава не ме кънектва
прочетох че е препоръчително да съм с виста,но не вярвам това да е причината...
Явно изобщо не си чел какво пише в темата:
Препоръчително е да извършите това упътване под ХР а не под Виста

А относно iTunes, можеш да прескочиш стъпката с Restore и директно да хакваш или през DFU режим на свързване да удариш един Restore.

P.S. Някой да има идеи за моя проблем?
nikolai4eff

Мнение от nikolai4eff »

Дбре де в крайна сметка защо програмата redsnow не може да види ресторе файла, два дена се мъча как да го преименувам той нали сие във ipsw формат.Със 3G съм ако има някъкав друг линк с ресторе.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

nik4o27 - вкарай го в ДФУ режим и тогава го свържи към иТунес.

nikolai4eff написа:Дбре де в крайна сметка защо програмата redsnow не може да види ресторе файла, два дена се мъча как да го преименувам той нали сие във ipsw формат.Със 3G съм ако има някъкав друг линк с ресторе.
Проблема е при теб. Оправи си разширението на файла - програмата с която си г отеглил го е оплескала и го е преименувала на .zip а трябва да е .ipsw
Ако незнаеш как да си смениш разширението на файла - намери някой да ти покаже. Или виж тук.

Линка и файла са си наред понеже са директно от Епъл.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
kasabov

Мнение от kasabov »

А след като имам вече инсталиран 3.0 от коя стъпка трябва да започна??
Мерси :)
Melir

Мнение от Melir »

Здравейте с айфон 3г съм, купен е от глобул. Реших да го отключа благодарение на този наръчник. До 7 стъпка всичко е ОК, но от 8 нататък не става нещо. Някой може ли да ми обясни точни значи включвам телефона към компа и после го изключвам ли? Как да го изключа от кабела или да изключа телефона и тос ДФУ режим немога да жлезна ж него ако някой може да помогне, просто не мога да схвана някои неща. o:|
Аватар
VaKY

Мнение от VaKY »

Добър ден, вечер, сутрин и т.н.

Последният джейбрейк го направих с QuickPWN, сега съм с 2.2.1, мисля да се закача на 3.0.
Телефонът ми е първо поколение - 2G/8G.
Ще имам ли проблеми ако сега използвам при отключването RedSnow?
Също, задължително ли е ако мина на 3.0 да направя един рестор.
Последният път минах на 2.2.1 без рестор, направо го лашнах с ъпдейта и нямаше проблеми.
Прочетох внимателно мненията тук, за съжаление има доста колеги които се оплакват от ъпдейта.
В общи линни, според вас, 3.0 заслужава ли си, или да задържа още малко на 2.2.1, питам, защото нямам 3.0 <):)
melissa88

Мнение от melissa88 »

Значи аз съм с Iphone 2G. След като инсталирам Redsnow ми се поямяма хардискчето и пише Downloading Jailbreak data и така чакам по половин час, но няма ефект, така си стои. Някой има ли идея какво трябва да се направи.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

melissa88 написа:Значи аз съм с Iphone 2G. След като инсталирам Redsnow ми се поямяма хардискчето и пише Downloading Jailbreak data и така чакам по половин час, но няма ефект, така си стои. Някой има ли идея какво трябва да се направи.
Пробвай на друг USB порт, ако не стане или си преинсталирай операционната система или пробвай на друг компщтър/лаптоп/.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Muhla

Мнение от Muhla »

Здравейте!
Направих всичко стъпка по стъпка три пъти, не ми е за първи път, но явно някъде бъркам!След като искам да кача разни приложения, синхронизира и за финиш ми изписва за всяко едно по отделно грешка Е8008001 и не качва нищо!
Как да процедирам?
(телефона е 3Г фабрично отключен)
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

Свали си от Cydia AppSync for OS 3.0 от сорса на Hackulo.us(http://cydia.hackulo.us/ ) .И не забравяй да си свалиш поне едно FREE проложение от AppStore
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
666

Мнение от 666 »

Аватар
go.0sh

Мнение от go.0sh »

МЕРСИ MANGAVAAAAAAAAAAAAAAAAA получи се, като да не повярваш! :Д:Д:Д :-*
elii

Мнение от elii »

Здравейте ,искам да попитам задължително ли е да си джайбрекнеш телефона с ултраснол 0.8 или може с по стара версиа за 3г 3.0 става въпрос понеже аз го направих с 0.7.1 понеже никаде не беше уточнено че трябва с ултраснол 0.8 и дали за windols,mac linuks или както там беше да се чудиш кое да дръпнеш и се оплетох и сега незнам да ресторвам ли наново
victor11

Мнение от victor11 »

Не бъркай Редсноу с Ултрасноу. Не е нужно да правиш нищо.
Публикувай отговор