Малък проблем с GPRS?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Ronaldinho

Малък проблем с GPRS?

Мнение от Ronaldinho »

Имам един малък проблем свързан с GPRS-a (според мен). Значи от вчера съм с новия фирмуер 3.0 и нещо ми взима пари. Изтеглил съм си SBSettings от Cydia и от там съм си спрял 3Г-то и EDGE, но имам точката за GPRS, коята според мен генерира трафик. Бях си пуснал 3Г и също ми правеше някакъв трафик и ми взимаше пари и си мислих, че като го спра проблема ще се реши, но НE! Нещо ми генерира трафик! Ето и скрееншотове. Турсих в Setting -> Gerenal -> Network -> APN или каквото беше там, за да въведа някакви настройки, но то просто липсва! Help!

iPhone 3G 3.0FW отключен с ultrasn0w

ИзображениеИзображение
Последно промяна от Ronaldinho на 24 Юни 2009, 18:50, променено общо 1 път.
victor11

Re: Малък проблем...

Мнение от victor11 »

Изключи всичко и опитай да отвориш нещо в Сафари. Ако ти даде грешка, значи всичко е наред и не би трябвало да ти генерира трафик.
Ronaldinho

Мнение от Ronaldinho »

Спрял съм всико, и не ми отваря нищо в Сафари-то, но ето виж, че трафика ми се е увеличил (само на получения)...

Изображение Изображение Изображение
victor11

Мнение от victor11 »

Да, така е. Наистина статистиката се променя по някаква причина, но не ми отчете трафик при проверка на сметката. Явно наистина си е изключено, просто има някакъв проблем в отчитането на телефона.
Ronaldinho

Мнение от Ronaldinho »

Обаче при мен отчита и при смтката, и ми взима пари... Има ли някой с подобен проблем и с евентуалното му решение (:|
victor11

Мнение от victor11 »

Влез си в телефона в /System/Library/Carrier Bundles/ и потърси бъндъла на твоя оператор (примерно за Глобул е ТMobile_bg.bundle), вътре трябва да има един Carrier.plist, отвори го и след първия стринг <dict> добави следното:

Код за потвърждение: Избери целия код

<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>
Сега рестартирай телефона и в Settings вече ще имаш достъп до APN в менюто за настройки и ще можеш да си въведеш грешни такива.

Edit: Така въведените настройки се запазват и след рестарт на устройството.
Edit 2: В сорса на Bigboss от Cydia се появи APN Editing, който прави същото и работи за всички оператори. Да не се инсталира, ако вече имате APN меню.
Ronaldinho

Мнение от Ronaldinho »

Мерси много! Май това спасява положението.

P.S: Не май, ами за сега няма от какво да се оплача и не мисля, че ще се. 10x again! :}
maiz
Обратна връзка:

Мнение от maiz »

victor11 написа:Влез си в телефона в /System/Library/Carrier Bundles/ и потърси бъндъла на твоя оператор (примерно за Глобул е ТMobile_bg.bundle), вътре трябва да има един Carrier.plist, отвори го и след първия стринг <dict> добави следното:

Код за потвърждение: Избери целия код

<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>
Сега рестартирай телефона и в Settings вече ще имаш достъп до APN в менюто за настройки и ще можеш да си въведеш грешни такива.

Edit: Така въведените настройки се запазват и след рестарт на устройството.
Edit 2: В сорса на Bigboss от Cydia се появи APN Editing, който прави същото и работи за всички оператори. Да не се инсталира, ако вече имате APN меню.
С какъв текстови редактор го едитваме, пробавх с нано мс ... промених правата на 777 и пак нещо не се справих.
Nokia 5110 Началото
Nokia 3310
Nokia 7110
Nokia 6600
Nokia E51
Nokia 5800
Jailbreaked/Neverlocked Iphone 3G 8GB FW 3.1.2
HTC Wildfire S
HTC One X Tegra 3 International 32 GB Black , Stock Android 4.2.2
Factory Unlock Iphone 5s 16 GB iOS 9.2
victor11

Re: Малък проблем с GPRS?

Мнение от victor11 »

Вариант 1. Сваляш файла на компютъра и го конвертираш от двоичен в XML формат примерно оттук, след което можеш да го редактираш с Notepad или Wordpad.
Вариант 2. Ползваш iFile от Cydia и го редактираш директно на телефона.
tchav

Мнение от tchav »

А някой пробвал ли е да инсталира APN Editing? При мен няма ефект.
Аватар
Code7

Мнение от Code7 »

APN и при мен нямаше ефект гледам, че в тези файлове навсякаде има MMS, аз съм слагал Activate MMS и можеби затова не работи при мен, но когато го промених файла на глобул с iFile сега си имам настройките.
Just Keepin' It Real...
Dexter

Мнение от Dexter »

Наскокоро излезе сметката ми за месец юни и се оказа, че съм направил GPRS трафик от около 30МВ. Забелязах, че при изключени 3G и EDGE в SBSettings стои активно Data IP на Глобул. Редактирах currier файла и изтрих APN-а на Глобул и си реших проблема с постоянната връзка. Така не се генерира трафик но се яви нов проблем - телефонът загрява и батерията пада за 4-5 часа.

Някакви идеи?
iPhone 3G 8GB 3.0 Unlocked
victor11

Мнение от victor11 »

Моите наблюдения са, че SBSettings практически спира само достъпа на приложенията до мобилния интернет, без да влияе на Push Notifications и на възможността за получаване и изпращане на MMS. При въвеждане на грешни настройки батерията наистина пада по-бързо, вероятно заради опитите за свързване.
За да не ви се генерира трафик при правилни настройки за EDGE, инсталирайте някое приложение, ползващо Push Notifications (примерно AIM), и изключете новопоявилата се опция Notifications в Settings. Също така от настройките за мейл задайте ръчно изтегляне на пощата.
Dexter

Мнение от Dexter »

Направих какви ли не опити през подледните дни, но без успех. Установих, че тази аномалия се случва само с карта на Глобул. Подобни неща не се случват с карта на М-Тел примерно. Кондултирах се с приятел, който работи в Глобул и той ми каза, че наистина са провили промени по системата и се установяват GPRS сесии с iPhone и всъщност се генерира трафик единствено за поддържането на тези сесии при изключени 3G и EDGE. Този трафик обаче се оказва, че е между 300-600КВ на ден и месечно това означава доста стабилно количество, което при цена 2,40 лв/МВ си е направо рекет.
iPhone 3G 8GB 3.0 Unlocked
karaolan

Мнение от karaolan »

здр значи и аз имам сищия проблем, и от скоро имам телефона някой можели да ми обясни по подробно например това /System/Library/Carrier Bundles/ немога да го намеря (казах ви нов сам )
Публикувай отговор