Устройствата с iPhone OS 3.0 загряват прекалено при работа

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Устройствата с iPhone OS 3.0 загряват прекалено при работа

Мнение от GVB »

Изображение

Продажбите на iPhone 3GS вече са факт, но скоро след старта им в Мрежата започнаха да се появяват оплаквания, свързани с прекаленото загряване на телефона. По-интересното е, че оплакванията идват и от потребителите на iPod touch и iPhone 3G, които са обновили софтуера на устройствата до новата версия iPhone OS 3.0. Проблемът е толкова сериозен, че дори води до промяна на цвета на корпуса, ясно видима при белите варианти на телефона. Загряването не засяга само задния панел на устройствата, но и предната част, като потребителите се оплакват, че на моменти (при игра, работа с GPS, сърфиране в мрежата през Wi-Fi) топлината става нетърпима и прави невъзможно ползването им. Както обикновено, от Apple запазват мълчание.

Вие имате ли такива проблеми?

Източник: MobileBulgaria
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
Blurry

Re: Устройствата с iPhone OS 3.0 загряват прекалено при работа

Мнение от Blurry »

Аз тези проблеми още от 2.2 ги имам. Залепил съм заден протектор (картинка) и в долната й част, там където се намира батерията, тя е променила цвета си.
Apple iPod Touch 2G 32GB 3.1.2 Jailbroken with blackra1n
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

Абсурд... Имам 3G и нито с 2.2 нито сега с 3.0 съм имал проблеми с загряване. Изобщо за да има такива проблеми трябва или да има лоша вързка във хардуера или да се промени работната честота на компонентите, което епъл или който и да е няма да си позволят да направят, без множество тестове.
П.С.
Да не говорим че е абсурд белия капак да се зачерви от топлината xDD
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
tchav

Мнение от tchav »

А дали не е свързано с това, че тази ОС излезе в разгара на лятото.
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

При мене 2G загряваше повече от 3G -то при зареждане.
iPhone 4
lpetrovbg

Мнение от lpetrovbg »

И при мен загрява и бързо се източва батерията, когато съм на 3G
bobiikonomov

Мнение от bobiikonomov »

И при мен загрява и изтощава много батерията. И май действително е от OS 3.0.
Аватар
roland

Мнение от roland »

За изтощаването на батерията - инсталирай някоя програма със Push notification - след това ще ти се появи в сетингс под Carrier - Notifications дай OFF и си готов. Моя телефон така спря да му се харчи батерията - а със загряване - нямам проблем
unrealnet

Мнение от unrealnet »

2G с 3.0 - проблеми с загряване няма ;) Единствено загравя, когато синхронизирам с iTunes, но не всеки път става (примерно като го оставя на кабел се загрява)
gocmen
Обратна връзка:

Мнение от gocmen »

Има нещо в новата операционна система наистина много загрява телефона.Въобще не сам доволен от новото.А и най-лошото нещо се побърка тела. Понякога не получавам обажданията от среща, макар че съм със Глобул карта.Което е много страннен проблем за мен.Някой ако знае нещо по въпроса моля да ми пише
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

roland написа:За изтощаването на батерията - инсталирай някоя програма със Push notification - след това ще ти се появи в сетингс под Carrier - Notifications дай OFF и си готов. Моя телефон така спря да му се харчи батерията - а със загряване - нямам проблем
Коя програма и от къде да я кача? Моля, дай пример за такава програма , че не съм наясно.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
roland

Мнение от roland »

gorgior написа:
roland написа:За изтощаването на батерията - инсталирай някоя програма със Push notification - след това ще ти се появи в сетингс под Carrier - Notifications дай OFF и си готов. Моя телефон така спря да му се харчи батерията - а със загряване - нямам проблем
Коя програма и от къде да я кача? Моля, дай пример за такава програма , че не съм наясно.
Ами IM+ 3.1, Beejive, AIM... някои от тези Instant Messenger-и :)
В нета ги има кракнати :)
Аватар
plamen5rov
Обратна връзка:

Мнение от plamen5rov »

Според тази статия - въпросният проблем е само за новия модел.
Blogatstvo.com - шътокуа за богатството, успеха и...нещата от живота
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

roland написа:
gorgior написа:
Ами IM+ 3.1, Beejive, AIM... някои от тези Instant Messenger-и :)
В нета ги има кракнати :)

Благодаря. Инсталирах Beejive от Installous, пък ще видя дали има ефект.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
cveto

Мнение от cveto »

Аз съм 2Г.И моя прегрява...
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Понеже 2Г няма пластмаса отзад, а алуминиев панел, не си личи греенето, което го имаше от време на време през 2 годишната експлоатация, която му хвърлих. На мен екрана ми е прецакан по същия начин, както капака на това телефонче отзад на снимката в поста на GVB - т.е. следите от прегряване се отразиха отпред в две отвесни линии, почти стигащи до средата.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
walkabout

Мнение от walkabout »

Има нещо вярно в това!
Аз като играя Need for Speed и по някое време започва да се усеща топината отзад, но не е непоносима... Въпросът обаче е, че тогава играта започва да насича. В момента моят iPod Touch 1G е с OS 3.0. До колкото си спомяням с 2.2 нямах подобен проблем... играейки Hero of Sparta... :(
iPod Touch 1G, 16GB, OS 3.0 Jailbroken
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Понеже телефона няма активна система за охлаждане всяко продължително натоварване води до загряване - това няма нищо общо с коя версия на операционната система сте а само колко продължително играете. Съответно сега лятото телефона още по трудно се охлажда - а е нормално да се загрява докато се зарежда, като всички телефони, или докато се играе на него. Съвет - използвайте го продължително само в помещения с нормална температура и без да го държите с цели ръце - така пречите на охлаждането. Съветите които сте чували за употреба на лаптоп важат с пълна сила и за телефона - ипозлвайте в стая с климатик и регулирана температура, осигурете му охлаждане или поне да няма допълнително загряване.

Замислете се че дори вие загрявате телефона докато го държите - все пак натоварвате и ръцете си и температурата им се повишава почти до телесната ви температура така че и вие загрявате допълнително устройството по време на употреба/игра.

Престанете със спекулациите че друг ви е виновен - всичко идва от начина ви на експлоатация на телефона.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

MadM@X браво, един мислещ да има тука.. Аз отдвана го казах, ама като не слушат нека да играят с телефона в хладилника пък току виж им дошъл ума в главата.. :D
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

zviaraD написа:Понеже 2Г няма пластмаса отзад, а алуминиев панел, не си личи греенето, което го имаше от време на време през 2 годишната експлоатация, която му хвърлих. На мен екрана ми е прецакан по същия начин, както капака на това телефонче отзад на снимката в поста на GVB - т.е. следите от прегряване се отразиха отпред в две отвесни линии, почти стигащи до средата.
Истина е, имам и аз такава черта, но е само от лявата страна! b-( ...и вече внимавам да не го претоварвам, за да не се овеличи! :(
Искам също да отбележа, че повечето от думите на MadM@X са истина, но и аз не съм доволен от 3.0, батерията ми пада 1,5 по-бързо от преди! (без да има разлика в експлоатацията на телефона)
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Sleepy написа: Истина е, имам и аз такава черта, но е само от лявата страна! b-( ...и вече внимавам да не го претоварвам, за да не се увеличи! :(
Искам също да отбележа, че повечето от думите на MadM@X са истина, но и аз не съм доволен от 3.0, батерията ми пада 1,5 по-бързо от преди! (без да има разлика в експлоатацията на телефона)
Батерията ви свършва по-бързо просто защото нещо работи и я използва. Преди да се оплаквате ползвайте 3.0 без никакви допълнителни програми и т.н. Само отключване ако е необходимо и толкова. И ще видите че няма проблем с батерията. Мажете с софтуер който не поддържа 3.0 или не е оптимизиран и после ви е виновна операционната система. Всичко е проблем на настройки и програми.

Дефектите които вече сте си причинили сте ги направили вие с неправилна експлоатация. Това е.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

това няма нищо общо с коя версия на операционната система
Миличък,запознай се първо с клокването на процесора при различните версии на iPhone OS.За всичко останало си прав.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Alxx написа:
това няма нищо общо с коя версия на операционната система
Миличък,запознай се първо с клокването на процесора при различните версии на iPhone OS.За всичко останало си прав.
Не съм ти миличък, и ос 3.0 не клоква допълнително процесора спрямо предните версии на 2.х !
ето едниственото клокване което някога е имало, и то е минимално (3%).
Изображение

CPU Original & 3G: Samsung 32-bit RISC ARM 1176JZ(F)-S v1.0[7]
620 MHz underclocked to 412 MHz[8]

3GS: ARM Cortex-A8
833 MHz underclocked to 600 MHz

И двата са на по-ниска честота за да греят по-малко и да не изсмукват бързо батерията.

източник - Wikipedia
Последно промяна от MadM@X на 05 Юли 2009, 19:06, променено общо 2 пъти.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Щом казваш...
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Alxx написа:Щом казваш...
Ако греша ще се радвам да науча нещо ново - дай информация да видя ти какво имаш в предвид.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Публикувай отговор