Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
uzera

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w 0.7.2 (Windows)

Мнение от uzera »

zviaraD написа:
uzera написа:Благодарности на форума едно 3G e вече с FW 3.0 и работи перфектно въпроса ми е мой познат има 2G с 1,1,2 може ли да се ъпдейтва директно на FW 3,0
Абсолютно, скачайте смело директно. И после отключваш с последната версия на снега - 0.7.2.
Благодарности на форума и специално на zviaraD от FW 1.1.3 директно на FW 3.0 и с указаните инструкции всичко премина нормално и работи перфектно.
iPhone 4 ФЗ 5.0.1 RedSnow Jailbreak
Gam3r43

Мнение от Gam3r43 »

Линковете за тези неща(3.9BL и 4.6BL) не работят
victor11

Мнение от victor11 »

Пробвай оттук: 3.9BL | 4.6BL.
Аватар
Soulraider

Мнение от Soulraider »

имам 2Г изпълних всички стъпки,но след рестарта телефона ми не се джейлбрейкна стой усб-то и айтун иконата... някакви идей
victor11

Мнение от victor11 »

(За потребителите на iPhone 2G поставете отметка и на Unlock за активиране на телефона).
Аватар
Soulraider

Мнение от Soulraider »

тва го направих пич скайп имаш ли да ми хелпнеш....
goodmood

Мнение от goodmood »

Здравейте, след изпълнение на описаната процедура върху 3G 16 фабрично отключен имам No Service. След Restore не съм активирал, а направо стартирах redsn0w - точно както е описано в тази тема. Предполагам, че проблемът е в активацията. Мога ли да го реша без отново да правя всичко отначало???
goodmood

Мнение от goodmood »

goodmood написа:Здравейте, след изпълнение на описаната процедура върху 3G 16 фабрично отключен имам No Service. След Restore не съм активирал, а направо стартирах redsn0w - точно както е описано в тази тема. Предполагам, че проблемът е в активацията. Мога ли да го реша без отново да правя всичко отначало???
ОК, разбрах, че няма друг начин, освен да направя всичко отначало.
MadM@X: Ще е много полезно ако добавиш тази особеност в указанията си в Трета стъпка. Ще спести няколко часа на такива като мен, които са с фабрично отключени апарати.

Поздрави.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

goodmood написа:Здравейте, след изпълнение на описаната процедура върху 3G 16 фабрично отключен имам No Service. След Restore не съм активирал, а направо стартирах redsn0w - точно както е описано в тази тема. Предполагам, че проблемът е в активацията. Мога ли да го реша без отново да правя всичко отначало???
Логично е, че след като имате фабрично ОТКЛЮЧЕНИ телефони, първо да си приведете телефона в действие (активиран) и след това ще го хаквате с червения сняг.
Само за фабрично отключени 3G: След като iTunes успешно е направил Restore, освен да го изчакате да се активира през iTunes, влезте поне веднъж и в YouTube от вашия телефон, за да се активира и той.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
pirocorp

Мнение от pirocorp »

Искам да направя на моя iphone само jailbreak той е фабрично отключен 3g коя програма да ползвам не искам да си едитвам фирмварето Защото обнових до 3.0 и всичко си седи дори хакнатите програми няма ги само нещата от cydia като конзолата SSH и други боклуци който ползвам пък и искам да мога пак да си инсталирам кракнати приложения да имам cydia и програмата за инсталиране на ipa направо от телефона има ли такъв вариант или трябва да изчакам още :) преди ставаше с winpwn!

P.S. Кофти кракнатите програмки вече не бачкат B-)
Последно промяна от pirocorp на 01 Юли 2009, 21:20, променено общо 2 пъти.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

pirocorp написа:Искам да направя на моя iphone само jailbreak той е фабрично отключен 3g коя програма да ползвам не искам да си едитвам фирмварето Защото обнових до 3.0 и всичко си седи дори хакнатите програми няма ги само нещата от cydia като конзолата SSH и други боклуци който ползвам пък и искам да мога пак да си инсталирам кракнати приложения да имам cydia и програмата за инсталиране на ipa направо от телефона има ли такъв вариант или трябва да изчакам още :) преди ставаше с winpwn!

P.S. Кофти кракнатите програмки вече не бачкат B-)
Прочети първия пост на темата и направи стъпките описани там.
Кракнатите програми работят след инсталация на пач от сидия.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

APPLE MAN написа:Здравейте в монта правя посочените стъпки, стигам до 8 ма и това е натам, не-става моля помогнете.
И как така нестава натам? Какво не става? Пише си после какво да правиш, толкова хора успяха. Чети внимателно.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
pirocorp

Мнение от pirocorp »

леле човек тотално съм се заблудил мерси оправих се :) описанието е като за малоумни ама кой да го прочете и да види! МЕРСИ пак

P.S. Помислих че с програмата си правиш само моднато копие на firmware и после с рестора от itunes тва моднато копие ! =;

p.s. Не слагайте ICY при опит за инстал на нещо от cydia може да даде error (2) Ако вече сте сложили ICY и имате проблеми пак процедурата по jailbreak с програмата ама този път не го слагайте иконката му седи но CYDIA вече бачка!
iinferno

Мнение от iinferno »

Здравейте,
бях с 2.2.1 jailbreak-нът, направих всичко стъпка по стъпка.... но не ми намира ultrasnow.... след това рестартирах телефона и ми зарежда само до ябълката ..... какъв може да е проблема?
pirocorp

Мнение от pirocorp »

Какво си слагал от CYDIA-та
iinferno

Мнение от iinferno »

ами започнах наново процедурата и на рестора от itunes ми дава грешка 9, опитах 3 пъти до момента и все тази грешка ми дава... :)

P.S. сажалявам грешката е моя. работех с Redsn0w 7.2....
последният път всичко мина по вода!
pirocorp

Мнение от pirocorp »

Браво и на теб [-o<
NOP
supporter

Мнение от NOP »

Изчетох сайта на дев тийм, няколко блога и прочие.
Честно казано никъде освен в тая тема не видях да пише да не си връщаш бекъпа с настройки, смс-и и прочие?
Даже не пише Restore, a:
To use redsn0w simply upgrade the device in iTunes to firmware version 3.0 and run redsn0w to activate and jailbreak the device (and if you are using an original iPhone 2G, it will unlock it too!)

Може ли да ми покажете откъде ги четете тези вуду заклинания ;)
pirocorp

Мнение от pirocorp »

Имам проблем да питъм има ли друг подобен като моя! Значи минах на 3.0 и всичко е наред уж! Сложих NFS undercover и тя насича ужасно рестартихар но пак го има проблема а с 2.2 нямах проблеми с играта вървеше перфектно! С iphone 3G съм фабрично отключен!
victor11

Мнение от victor11 »

@NOP: Никой не е казал, че е задължително, но е препоръчително. Ето ти няколко причини:
- За ъпдейта - ако преди ъпдейта телефонът е бил джейлбрейкнат, след новия джейлбрейк ще имаш дублиращи се директории, останали от предишния, които най-малкото ще заемат излишно място;
- За бекъпа - ако си ползвал, да речем, Categories, всички скрити от него приложения ще си останат скрити; ако си имал проблеми от някакво естество, ще си ги върнеш; ще си върнеш и предишни настройки за приложения, които по една или друга причина вече нямаш; телефонът ще разполага с по-малко свободно място заради мястото, заето от всички тези остатъци.
NOP
supporter

Мнение от NOP »

victor11 написа:@NOP: Никой не е казал, че е задължително, но е препоръчително. Ето ти няколко причини:
- За ъпдейта - ако преди ъпдейта телефонът е бил джейлбрейкнат, след новия джейлбрейк ще имаш дублиращи се директории, останали от предишния, които най-малкото ще заемат излишно място;
- За бекъпа - ако си ползвал, да речем, Categories, всички скрити от него приложения ще си останат скрити; ако си имал проблеми от някакво естество, ще си ги върнеш; ще си върнеш и предишни настройки за приложения, които по една или друга причина вече нямаш; телефонът ще разполага с по-малко свободно място заради мястото, заето от всички тези остатъци.
Ами донякъде звучи логично но не съвсем. Въпроса е как работи бекъпа?
Дали бекъпва цялата файлова система или само данните които са му познати - бележки, смс, снимки, настройки и прочие.
Според мен много по вероятно е да прави второто.
Когато ъпдейтнах към 3.0 очевидно ми останаха нещата от 2.1 които съм качвал през сидия понеже имах 2.1 Г Other на Capacity. От тия неща със сигурност едното е била картата на бг :)

После обаче като ресторнах и върнах бекъпа Other стана 234 Мб - точно колкото е голям фърмуера.
Демек - очевидно бекъпа не връща всички файлове. И това е съвсем логично, ако го правеше щеше да трае 1 час и при спрян ОС, а той си го прави докато телефона работи!
ares777

Мнение от ares777 »

Всичко е перфектно. Мерси.
victor11

Мнение от victor11 »

NOP написа:Дали бекъпва цялата файлова система или само данните които са му познати - бележки, смс, снимки, настройки и прочие.
Това бекъпва, да.
NOP
supporter

Мнение от NOP »

Не слагайте Icy и Cydia едновременно. Прецакват се и двете и не може да се слагат никви пакети после ...
Препоръчвам Cydia, Icy макар и доста доста по-бързо и с готин( частично ) интерфейс не работи много добре.
Аз първоначално сложих и 2те понеже бях люопитен.. Кто резултат и 2те започнаха да дават dpkg sub-process returned error code 2 или нещо от рода ... Понеже бях още без терминал и ссх трябваше да jb пак...

Ето и малко външно инфо

http://www.hackint0sh.org/forum/f206/76151.htm
BeCuTo

Мнение от BeCuTo »

И аз бях сложила icy, можеби от там ми доидоха проблемите... Не бях я виждала досега и в началото ми хареса понеже е много бърза :)
Обаче ми се наложи повторен рестор и сега съм само с Cydia и съм доволна най-накрая от 3.0
Публикувай отговор