Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
aeronheart

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w 0.7.2 (Windows)

Мнение от aeronheart »

Вчера се справих с джейлбрейка на телефона, ама уайфиту ми зацепва много слабо. На другите телефони хващам по 1000 мрежи, ама тоя ми хваща 2-3 и то слабо. Мрежатъа дето ми е у нас я хваща само с една черта..... Некви предложения?
uzera

Мнение от uzera »

Благодарности на форума едно 3G e вече с FW 3.0 и работи перфектно въпроса ми е мой познат има 2G с 1,1,2 може ли да се ъпдейтва директно на FW 3,0
iPhone 4 ФЗ 5.0.1 RedSnow Jailbreak
sekk

Мнение от sekk »

След Jailbreak-а на iPhone 3G се появи следния проблем с iTunes:
Изображение

Може и да има някъде решение, но не успях да го открия.

Някакви предложения ?
sniperbg

Мнение от sniperbg »

EDIT: Оправих се !

Ръководството е супер !
Iphone 3GS, 4.0, ФЗ, 05.11.07, vivacom
petar83

Мнение от petar83 »

Ъпдейта при мен мина без проблем. Инструкцията е супер. Както винаги тук се намира решение на всички...ъпдейти :).

П.С. Няма нищо сложно и проблемно при ъпдейта. Просто съветвам всички, които се чудят дали да го направят да следват стриктно инструкциите.
iPhone 4 16GB
iPad 2 3G 64 GB
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Така, като чета, от невежеството (или нежеланието на колегите да четат), мога да направя отлични кинти за морето и женички, и яхти дори... Отворете си очите, колеги и колеШки, целия масраф е не повече от 30 минути с всички инсталации на най-важните програми след отключването и активирането. Не искам да обиждам никого, просто отделете малко време, прочетете упътването, направете 1-2 сухи тренировки, и след това без да се прекръствате (защото НЯМА НАЧИН ДА НЕ СТАНЕ), изпълнете степ бай степ ръководството. Толкова ли е сложно, егати.....
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
zviaraD

Мнение от zviaraD »

uzera написа:Благодарности на форума едно 3G e вече с FW 3.0 и работи перфектно въпроса ми е мой познат има 2G с 1,1,2 може ли да се ъпдейтва директно на FW 3,0
Абсолютно, скачайте смело директно. И после отключваш с последната версия на снега - 0.7.2.
nako81

Мнение от nako81 »

Супер е ,при мен се получи много бързо 15 минутки. Големи благодарности =))
CR65

Мнение от CR65 »

Още един брой бачкащ Айфон.Евала на хората който са направили ънлока
Trans penem mihi est
sotirov12j

Мнение от sotirov12j »

при мен всичко мина ок,но след като си свалих няколко адс от сидия телефона ми изписва,че спрингборда е крашнал и горе на лентата вместо часовника сега ми показва exit safe mode и като wallpaper имам някаква картинка sad iphone
все едно е вирус
имате ли идея как да го оправя лесно без да давам рестор?
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Да, качил си някои приложения, които ЯВНО не бачкат на 3.0 и тела е влязаъл в СейфМод. нищо страшно.
Рестартирай телефона и си готов. После трий едно по едно, за да видиш кое ти прави проблема.
sotirov12j

Мнение от sotirov12j »

пробвах с рестарт и не става
как се трият приложенипта,качени от сидия и от айтюнс?
мерси
sotirov12j

Мнение от sotirov12j »

I've fix the problem it was caused by cydia adds named wake up me
danzel_bg

Мнение от danzel_bg »

Още в началните стъпки, при опит за рестор на къстъм фирмуера iTunes извежда грешка 1604. Рестартирах компа, сменях УСБ портовете, спрях файъруола... и не става. Бихте ли ме посъветвали какво да правя?
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Вкарай телефона в ДФУ режим, и ползвай оригиналния софтуер, не къстъм. Дай му РЕСТОР на телефона, а не Шифт+рестор.
zviaraD

Мнение от zviaraD »

sotirov12j написа:пробвах с рестарт и не става
как се трият приложенипта,качени от сидия и от айтюнс?
мерси
Какво значи "рестартирах, но не става"? Оракули ли сме, за да отгатнем КАКВО СТАВА?
Приложения, качени от Сидия, се трият от Сидия, а приложения, качени от Айтюнс - със задържане на пръст върху иконката на приложението, после се появява горе вляво Х, натискаш го и delete.
devilfromhell

Мнение от devilfromhell »

Здравейте колеги :)
с iphone 2G съм /2.2.1/, мисля да скоча на 3.0.0., а въпроса ми е:
Има ли значение кой от двата начина за jailbreak/unlock ще използвам - този на първа страница и този с custom firmware-а на bloody, или няма значение ... не ми трябва да ми се запазват игрите и програмите, ще ги сложа наново. мерси :)
zviaraD

Мнение от zviaraD »

За къстъм софта попитай Блъди, но щом той го предлага, значи няма проблеми. По принцип е добре да си сложиш чист и оригинален софт - рестор демек, и после със снега 0.7.2. Аз съм с 2Г и нямам грижи от 2.2.1 директно на 3.0 със снега 0.7.1. Давай смело - оставяш само контактите, всичко друго - в джаза.

На Блъди софта е готов имидж, нищо няма нужда да правиш след това, и има качени програми (по негово усмотрение, които е сметнал, че ще ни трябват за работа като минимум), и няма нужда от снегове, дъждове, али бали (предполагам, че така го е направил). В другия случай - обикновения, сам си правиш всичко и си го отключваш и активираш сам, и после си избираш ти кои приложения да качиш (при кофти избор на такива има опасност да ти бъгясва телефона и рестора ще е твоят нов приятел).
devilfromhell

Мнение от devilfromhell »

мерси звяр :) ще го заснежа, пък ще видим кво ще стане :)
danzel_bg

Мнение от danzel_bg »

danzel_bg написа:Още в началните стъпки, при опит за рестор на къстъм фирмуера iTunes извежда грешка 1604. Рестартирах компа, сменях УСБ портовете, спрях файъруола... и не става. Бихте ли ме посъветвали какво да правя?
zviaraD написа:Вкарай телефона в ДФУ режим, и ползвай оригиналния софтуер, не къстъм. Дай му РЕСТОР на телефона, а не Шифт+рестор.
ОК, но нали така ще си възстановя оригиналният софтуер, а идеята е да го Джейлбрейк-на. o_O . Телефонът ми е iPhone 3G от Globul версия 3.0
martinium

Мнение от martinium »

Здравейте отново,
искам само да споделя опита си за сега с FW 3.0 и съответно да попитам дали само аз имам такива проблеми?
1) при 95% от опитите да се свържат с мен глобул предава, че съм извън обхват или телефонът е изключен. И след като аз набера някой, чак тогава получавам 3-4 SMS-а за пропуснати повиквания понеже съм "бил" извън обхват. Но в същото време на мен телефона си ми дава, че си имам пълен обхват и аз мога да си набирам...
2) неясно защо батерията се изхабява 2-3 пъти по-бързо... или с дриги думи за 1 ден макс. Особено след като инсталирах разни apps и games. Ясно е, че NFS е много тежка и съответно хаби много бързо батерията, но дори след като изключа играта, телефона прадължава да е топъл като печка и батерията пада напълно до 30 мин след като съм спрял играта (и то не само NFS... така става и с някакво solitare и разни други). Просто ако стартирам някакъв app дори и да изключа веднага, мога да съм сигурен, че не му остава много време. (става въпрос за допълнителни апликации, а не за тези които си идват по default)

Сега ще го преинсталирам пак с 3.0 и се надявам че е станал някакъв бъг при предишния инстал... поне колкото се отнася до възможностите свързани с sim unlock (За апликациите не ми пука много стига батерията да се държи нормално без тях)
Ако някои друг също има подобни наблюдения или знае каква може да е причината ще е от полза!
BeCuTo

Мнение от BeCuTo »

IntelliScreen не работи на 3.0? :(
Някаква алтернатива понеже най-важното и удобно нещо ми беше IntelliDial
Също така и mCoolPhone и то ли не работи? ;(

Другия голям проблем ми е, че когато инсталирам нещо от Cydia, и ми иска да рестартира... Не го прави и постоянно върти кръгчето в средата на екрана и дотам,но проблема се оправи след като си сложих Icy.
Сега най-гадното е че когато активирам нещо в WinterBoard(или където и да е) и след принудителен Resping не ми отчита пръстите :(

По бъгава версия от тази никога не съм виждала!!!
kalin7

Мнение от kalin7 »

БЛАГОДАРЯ!!!

Перфектно ръководство. Сложих 3.0 точно за 16 мин., а четох 2 часа преди това :)
Нямах никакви проблеми с инсталацията отключването и др.
BeCuTo

Мнение от BeCuTo »

kalin7 написа:БЛАГОДАРЯ!!!

Перфектно ръководство. Сложих 3.0 точно за 16 мин., а четох 2 часа преди това :)
Нямах никакви проблеми с инсталацията отключването и др.
При мен беше същото... Бързо, лесно... Обаче когато започнах да качвам приложения и телефона започна да се бъгва и да ми прави адските номера и можеби трябва да изчакам да излезнат всички приложения за 3.0 и тогава да ги слагам! Можеби трябва да си Restore телефона отново и да слагам само новоизлезлите приложения
roshko

Мнение от roshko »

Благодаря за чудесното направеното ръководство и любезното съдействие на Адамов !
Да му е честит именния ден и все така да помага и да ни радва.
Наздраве Адамов (или може би Джак :)) )
Публикувай отговор