HOWTO: Jailbreak 3.0 за iPod Touch 1G/2G с redsn0w [Win]

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Аватар
crypticbastard

HOWTO: Jailbreak 3.0 за iPod Touch 1G/2G с redsn0w [Win]

Мнение от crypticbastard »

Започвам с добрата новина: този път е лесно!
Лошата новина: вероятно ще трябва да restore-вате. При процеса на restore цялата информация върху iPod-а се изтрива, или накратко - след restore той се връща в състоянието на току-що закупен (за жалост това не включва премахване на надрасканото по алуминия отзаде).
Тъй като версия 3.0 представлява съществен ъпгрейд на операционната система на устройството, надали е разумно да се възползвате от решенията за backup - тепърва предстои по-голямата част от приложенията в App Store да направят прехода към 3.0 Затова, ако сте важни клечки, които държат в iPod-а бележки, контакти, аларми, разписания, пускови кодове за ядрени бомби и прочее есенциални данни - препишете си ги някъде.

ВАЖНО 1: НЕОБХОДИМ Е ПОСЛЕДНИЯТ iTunes 8.2 !
и от тук нататък се приема, че в tutorial-а се работи с iTunes 8.2
Трябва и MS Framework 2.0 или нагоре.
Ако сте jail-вали втората генерация iPod, сигурно помните, че се изискваше инсталация на LibUSB. Сега това не е необходимо, но ако го имате инсталиран, не го премахвайте. Със или без - това няма значение.

ВАЖНО 2: ЗАРЕДЕТЕ СИ БАТЕРИЯТА ДОКРАЙ !

ВАЖНО 3: JAILBREAK ОТ 2.2.1 НЕ СЕ ПРАВИ !

За да изкъртачите 3.0, трябва предварително да сте update-нали към новия софтуер (което предполага, че добросъвестно сте се разделили с $10)
или
да сте restore-нали "на чисто" към 3.0 през iTunes, от .ipsw (с легитимно съдържание и нечист произход).

Тоест, независимо от случая, трябва да имате инсталиран, работещ OS 3.0.

Ако приемем, че още сте на 2.2.1 и нямате десет долара за ъпгрейд, то правите следното:

1) Сваляте си .ipsw с firmware 3.0 за вашата генерация iPod.
Не знам дали е разрешено да ги постна, но това са проверени и гарантирани торенти (в piratebay):

FW 3.0 за 1G
FW 3.0 за 2G

2) Свързвате iPod-а и го щракате в iTunes. Намирате бутона Restore, задържате Shift и го щракате. В прозореца избирате .ipsw-то, което свалихте и оставяте нещата в ръцете на Apple. Шансът нещо да се прецака тук е абсолютно минимален, но ако все пак се закучат, Apple са го предвидили и iTunes ще ви даде инструкции.

След успешен restore ще имате новия OS 3.0 Разцъкайте го, покефете се на сърча, copy/paste и bluetooth-а, който в момента признава само слушалки, ако имате подръка микрофон псувайте Apple и се запишете във voice memos и да продължим.. Сега.

Jailbreak:

ВАЖНО: Не изключвайте интернета !

1) Свалете redsn0w 0.7.2 направо от извора. Разархивирайте го.
забележка: аз направих jailbreak-а с 0.7.1, а 0.7.2 се появи минути след това. По принцип би трябвало да са абсолютно сходни.

2) Изключете iPod-а, но го оставете свързан към компютъра.

3) Минете в режим DFU. Помните ли тая акробатика ? Задържате Power и Home и броите до 10, след това пускате само Power и държите Home докато захапе. Ако iTunes се появи със съобщение за iPod в Recovery mode, просто я изключете.

4) Когато iPod-а е вече в DFU, стартирайте redsn0w. Вижте какво пише - Choose your CURRENT firmware ! От Browse изберете .ipsw файла, от който restore-нахме. Или ако сте от праведните - .ipsw файла, който си купихте от Apple. Когато redsn0w го идентифицира, дайте Next.

5) redsn0w ще изтегли малко данни от интернет и ще ви прехвърли към следващия прозорец. Очевидно ще искате Cydia. В 0.7.2 ви предлагат и Icy. Направете си избора и дайте Next.

6) ДРЪЖТИ СА. Чупенето започна ! А вие няма да пипате абсолютно нищо, защото процесът е изцяло на автопилот. iPod-а ще мига в бяло и ще се рестартира и по някое време на екрана ще се покаже Ананаса. Ананаса, както казва един вече бивш съученик, е много голям. Аз се съгласявам.
Когато ананаса си свърши работата, iPod-ът ще се рестартира ииии честито !

Изображение

Ако не ви се получи от първия път, БЕЗ ПАНИКА ! При мен iPod-а загасна точно на финалната права. Просто го включих в DFU (може да се наложи да извадите и отново да вкарате кабела. Въпросът е Windows не да дава device not recognised, а да разпознае DFU-то). И започнах Jailbreak-а отначало. На втория опит всичко е 6.

Отново да благодарим на dev team за неуморния, упорит труд и огромното търпение.
Последно промяна от crypticbastard на 22 Юни 2009, 17:04, променено общо 2 пъти.
gamer4eto

Re: HOWTO: Jailbreak 3.0 за iPod Touch 1G/2G с redsn0w [Win]

Мнение от gamer4eto »

Имали за сега някакви засечени бъгове защото аз едва преди 1 седмица си JAILBROKEN 2.2.1 with QuickFreedom ( iPod Touch 2G ) и сега се чуда да го ъпдейтвам с 3.0 или не ... кажи си мнението ( безопасно ли е , има ли бъгове , има ли други освен тебе които са го правили точно това ??? )
iPod Touch 2G 8GB 4.0 Jailbroken
iPod Touch 4G 32GB 5.0 NOT Jailbroken
Аватар
kalata1

Мнение от kalata1 »

Много полезна тема брави на crypticbastard , си е направил труда я напише :) :) :)
Аватар
crypticbastard

gamer4eto написа:Имали за сега някакви засечени бъгове защото аз едва преди 1 седмица си JAILBROKEN 2.2.1 with QuickFreedom ( iPod Touch 2G ) и сега се чуда да го ъпдейтвам с 3.0 или не ... кажи си мнението ( безопасно ли е , има ли бъгове , има ли други освен тебе които са го правили точно това ??? )
Бъгове по самия firmware - ми няма такива, които да не си виждал вече в коя да е от старите версии.
Малка част от хората се оплакват, че Cydia им крашва. Вероятно това е въпрос на update. Аз още не съм го разцъкал както трябва, като си подам носа навънка до някой hotspot вече ще се види.

По самия jailbreak няма бастунки. Като изключим възможността iPod-а да заспи или да се рестартира в recovery режим, абсолютна пушка е. Дори и тогава няма проблем просто да опиташ пак с минаване в DFU, или да ресторнеш стар фирм.

Освен мене някой да е къртил - ей ти цял форум. За жалост повечето там са панирани 13-14 годишни с безумно тъпи въпроси, но това винаги си е било част от играта xD

Друг обнародван и проверен метод за jail съм 99% сигурен, че няма. Честно казано не е и необходим, толкова е елементарно.

мерси, kala :>
Alehandro

Мнение от Alehandro »

Изкъртен успешно! Мерси за описанието и линковете. Всичко работи.
След инсталиране на Hackers Dot NL и Patch Mobileinstallation 3.0 от Cydia си прави рестор на бекъпа през iTunes и си ви връща всичките неща както са си били. Доволен съм - от раз.
Аватар
kalata1

Мнение от kalata1 »

А как да оправя това с Cydia -та защото и на мен ми крашва ?
delstam

Мнение от delstam »

Имам проблем с jailbreak-a - изчаках да се появи ананасът и в крайна сметка не се появи.Единственото беше черния екран.Извадих кабела и нищо,пробвах всичко наново (няколко пъти) - същата работа.
iPod Touch 2G 3.1.2 pwned
Аватар
crypticbastard

kalata, излязъл е ъпдейт ако не се лъжа. Проверявай при всяка възможност.

@del

И аз имах този проблем, само че в края на ананаса.
- Дадох finish на снежеца.
- Опитах да вляза в DFU. Излезе ми USB Not Recognised.
- Извадих кабела и пак го вкарах. Този път захапа и наново с redsn0w.
bronc

Мнение от bronc »

delstam написа:Имам проблем с jailbreak-a - изчаках да се появи ананасът и в крайна сметка не се появи.Единственото беше черния екран.Извадих кабела и нищо,пробвах всичко наново (няколко пъти) - същата работа.
Пробвай с др. компютър. И аз го имах този проблем. Не искаше да ми качи ramdisk-а и изобщо не се джейлбрейкваше, ама като пробвах на лаптопа всичко беше 6.
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

kalata1 написа:А как да оправя това с Cydia -та защото и на мен ми крашва ?
в началото бачкаше добре, сега постоянно ме изхвърля...не мога да си инсталирам повечето неща...
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
Аватар
STUFFF

Мнение от STUFFF »

Тези които имат проблем с Cydia - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 954#p84954

разгледайте тук...
iPod Touch 16GB 2nd Generation - Jailbroken fw 4.0.
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

При мен като че ли се оправи от самосебе си. Сега си работи пак нормално, дано си остане така, че не ми се прави всичко наново.
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
Аватар
kalata1

Мнение от kalata1 »

Може ли някой да ми помогне дава ми някъв error пише Sub-process /usr/bin.dpkg returned an error code (2) каквото и да се опитвам да си изтегля ми дава тоя еррор има някакви ъпдейти но пак дава еррора като ги инсталирам помогнете
Последно промяна от kalata1 на 24 Юни 2009, 11:07, променено общо 1 път.
Аватар
STUFFF

Мнение от STUFFF »

Виж ткакво постнах малкопо нагоре ...
iPod Touch 16GB 2nd Generation - Jailbroken fw 4.0.
gamer4eto

Мнение от gamer4eto »

така Jailbreak - а мина по вода обаче после като като тръгна да качвам апликация ( игри ) ми дава този еррор

The application "TunnelV" was not installed on the iPod "NumB" becaouse an unknown error occurred (0xE8008001). :(( :((
iPod Touch 2G 8GB 4.0 Jailbroken
iPod Touch 4G 32GB 5.0 NOT Jailbroken
Аватар
crypticbastard

Инсталирай си MobileInstallation пач 3.0 от Cydia. Гледай да имаш поне едно безплатно приложение инсталирано преди това.
kristiyan0104

Мнение от kristiyan0104 »

И аз го хакнах моя с редснол.Просто перфектен джайбреке.Всичките игри за 2.2.1 ми трагнаха и на 3.0!Никакви проблеми (само дето го преинсталирвах 3-пати :Д)
Аватар
Torero

Мнение от Torero »

на мен в redsn0w ми изписва waiting for reboot и не мърда повече, какъв е проблема ? :-O
iPod Touch 8GB 1G FW 3.0 JailbrokeN
Аватар
crypticbastard

Коректен DFU mode, проблем с USB, проблем с компютъра ти изобщо.. съветвам те да пробваш от друго USB или друг компютър.
TerryBle

Мнение от TerryBle »

Предварително се извинявам ако въпросът ми е глупав!
Минаване от 2.2 на 3.0 ще го бъде ли, или трябва да мина през 2.2.1 преди това?
Аватар
eminem4eto779

Мнение от eminem4eto779 »

направо 3.0 :)
IPOD TOUCH 16 GB SECOND GENERATION
NOKIA 5800 XpressMusic RED LINE 8 GB MEMORY STICK
VAN DER SAR 4EVEEEEER
neshto_si_tam

Мнение от neshto_si_tam »

и защо ми спря интернета на айпода ?:-/ буквално спря никва връзка
ipod touch 2G 8GB
Аватар
DeluxBG

Мнение от DeluxBG »

Едно приятелче ми даде iPod-a си, но не мога да разбера дали е 1g или 2g. 16gb е.
Кажете как да разбера?
Аватар
crypticbastard

Ако има бутони за звука вляво - 2G.
Аватар
DeluxBG

Мнение от DeluxBG »

Благодаря много и на двама ви !
Публикувай отговор