Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
asto_kz

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w (Windows)

Мнение от asto_kz »

ок , с фабрично отключен ипхоне 3г съм , правя всичко както е описано и програмата ми изписва че всичко е ок , пускам телефона , и нямам обхват и апликациите ми не тръгват ??
kambala

Мнение от kambala »

kambala написа:Направих всичко како е описано и го отключих.
ОБАЧЕ, като си отворя контактите пише no contacts !?!? Моля, кажете това временна грешка ли е и как да я оправя, защото ако си загубя контактите заради глупавия ъпдейт ще е доста тъпо !

P.S. Телефона е от САЩ купен => за сега ще бъде заключем от към карта. Надявам се това да е проблема :-w

P.S. Като пусна itunes ми дава тази грешка и никъде не става дума за старите ми данни :( Помня, че преди имаше, мисля, опции да го ресторна като нов iPhone или да го ъпдейтна без да трия .. този път никои не ме пита нищо ... pls help
Изображение

моля ви дайте идеи как да си върна контактите +:)
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Простил си се контактите си. Като не четете ръководството внимателно.... Така ще е.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
asto_kz

Мнение от asto_kz »

asto_kz написа:ок , с фабрично отключен ипхоне 3г съм , правя всичко както е описано и програмата ми изписва че всичко е ок , пускам телефона , и нямам обхват и апликациите ми не тръгват ??
ами на мен някои ще ми помогне ли :)
victor11

Мнение от victor11 »

asto_kz, май си пропуснал да си активираш телефона. Фабрично отключените 3G-та трябва да бъдат активирани през iTunes преди джейлбрейка.
asto_kz

Мнение от asto_kz »

Мисля че е активиран , изписвало ми е Ипхоне ис активейтед . И съм го ползвал и с други сим карти така че ...

Като го джейлбрейкна не трябваше ли да изтегля нещо от сидия
menabg

Мнение от menabg »

излезе redsn0w-win_0.7.2 :)
axl4o

Мнение от axl4o »

zviaraD написа:Когато качвате с редсноу на 3.0, правете чиста инсталация, сетнете телефона като нов в Айтюнс, и си върнете само бек-ъпа на телефонните номера. Всичко останало води до краш на телефона!!!!
ПРАВЕТЕ ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ - РЕСТОР, НЕ ЪПДЕЙТ! Преди това бекъпнете САМО контактите. Всичко останало се загубва. Ще трябва да прецените сами - нов и по-стабилен софт с по-добра батерия и малко (засега) работещи приложения и игри срещу старият софт и всички качени игрички и приложения.

След успешен рестор и нов фърм 3.0, качете от Сидия задължително Icy, и ползвайте за инсталиране САМО и ЕДИНСТВЕНО един от двата метода за инсталация (по мое скромно мнение Icy е по-добре за 3.0) - Ici or Cydia!
Cydia>Manage>Sources>Edit>Add>http://apt.ripdev.com>Add source>Done>тап-нете на RipDev>инстал Icy

Всичко, което съм инсталирал през Icy, работи без никакви проблеми на 3.0.

Качени и работят:
- МСleaner
- BossPrefs
- Icy
- WinterBoard (+ пакети за нея - работят: звуци и картинки)
- Leopard Theme 2.0 (вероятно всички теми работят, затова няма да ги изброявам)
- Open SSH
- Clear Cam - 15-дневен период, не работи функцията "5 снимки за 2,5 сек."
- Tower Bloxx Deluxe 3D

iBluetooth - крашва, 15-дневен трайъл период, не приема и не изпраща
Аз моя го направих с Restore , но след това в iTunes не го сетнах като нов телефон , ами му дадох да ми върне всичките контакит,бележки и тн. и си работи без проблем.Също така за програмките му сложих installd на xsellize(за сега тествани и работят : Facebook , OfflineMaps , Skype , Need For Speed:Underground,The sims 3)
Много съм доволен от новия FW, само съм разочарован от това че за 2G няма MMS :|
iPhone 2G 8GB FW 3.0
kambala

Мнение от kambala »

Само на мене ли ми се струва или от Apple са направили 3.0 по-тежък, така че да може да си кажеш бреей, гледаи ти ! Моя телефон къв е бавен, пък тоя 3GS сигурно ще лети ?
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
DNA

Мнение от DNA »

Моето 2G oт 2.2.0 го Ъпдейтнах с Shift+Update и всичко изглежда нормално, даже си запази ънлока, джейлбреакнато с редсноу. Всички приложения които не са поддържани от ос 3.0 изчезнаха, това което остана работи нормално, а то е:
iSteam
Wobble
Mancala FS5
ForeFlight
Drinks
iTie
Fake-A-Call
Mafia Wars
Car Care
Tangram Pro
Topple
AircraftGuide
Google Earth
Maze Finger
BubbleWrap
WeDictPro
Facebook
eBay
Translator
Flight(flight of the hamster)
X Plane airliner
SB3 Lite
Tower bloxx
Virtual pool lite
discover
AeroWeather
Darkroom
iShoot
Seadragon
FlightPlan
Payback
Trapster
iPhone 2G 8GB 1.1.2OTB->1.1.4->2.0->2.2.0->3.0 Perfectly working
iPhone 2G 8GB 2.2.1 not working home button
CuMEoH

Мнение от CuMEoH »

Искам да попитам в крайна сметка след "jailbreak" кое точно да инсталирам - appsync или installd ? Tъй като за 3ти път правя въпросната процедура днес (сега го правя с redsn0w 0.7.2) & все нещо се "омазва"...
axl4o

Мнение от axl4o »

CuMEoH написа:Искам да попитам в крайна сметка след "jailbreak" кое точно да инсталирам - appsync или installd ? Tъй като за 3ти път правя въпросната процедура днес (сега го правя с redsn0w 0.7.2) & все нещо се "омазва"...
Аз от снощи съм с installd и нямам никакви проблеми за сега
iPhone 2G 8GB FW 3.0
kambala

Мнение от kambala »

Собствениците на фабрично заключени телефони ДА НЕ ПРАВЯТ ТОЗИ МЕТОД!!! За тях ще излезе Ultrasnow!!!
Tова какво трябва да означава ?
Аз за момента не държа телефона да ми е отключен, така че го ъпдейтнах до 3.0. Когато излезе ултра сноу нали няма да имам проблеми с разпознаването на картата ?

И все пак продължавам да нахалствам : има ли начин да си върна контактите след като съм ъпдейтнал вече ?
kambala

Мнение от kambala »

Да се похваля !!!
Оправих си контактите. (както обикновенно никои не ми помогна за проблема който имах ..)
В случай, че някои друг си изпати като мен - аз се справих по следния начин:
След като вече бях ънлокнал всичко по стъпките описани горе и нямах контакти, защото изобщо не бях гледал айтюнс ами директно си пуснах редсноу след рестора, пуснах на ново рестор, като този път специално внимавах какво ще ме пита Туньо. След като си приключи рестора въпроса е като нов телефон ли да го сетне или да си бек-ъпне данните. Тук в първия пост е описано да се избере първото, но при мен си стана всичко точно като си върнах старите данни (контакти, смс-и и снимки). Сега вскичко ми работи идеално, само чакам да пуснат ултра сноу и съм готов.

Хайде .. със здраве и дано съм бил полезен
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

kambala написа:Да се похваля !!!
Оправих си контактите. (както обикновенно никои не ми помогна за проблема който имах ..)....
Как искаше да ти помогнем? Да дойдем у вас да ти пробваме дали си имал бекъп на данните и дали с тях ше стане. Все пак е логично преди да правите такива основни ъпгрейди на телефона да си синхронизирате контактите и бекъп по възможност ако е съвместим.

Иначе браво че си се сетил и това да пробваш.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

kambala написа:Само на мене ли ми се струва или от Apple са направили 3.0 по-тежък, така че да може да си кажеш бреей, гледаи ти ! Моя телефон къв е бавен, пък тоя 3GS сигурно ще лети ?
Не ти се струва, ами си е така...за съжаление! :( Моя взе да работи много по-бавно и обмислям вариант да си го сетна като нов след рестора, ама после не знам как да избегна 3-те дена инсталации... o_O Някой ще ми даде ли съвет как да си запазя контактите, бележките и смс-ите? Друго всичко съм прежалил... :-w
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
zviaraD

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w 0.7.2 (Windows)

Мнение от zviaraD »

Направи си бекъп на нещата, които искаш да запазиш - бележки (не съм сигурен, че може), контакти и др. Но без игри, и му дай сет аз ню - все пак качваме нов фърм, колеги, разбирам желанието ви да излъжете Епъл и софтуера, и да се опитате да запазите всичко по старому, но когато изникне проблем, не искам да чувам оплакване от новия фърмуер 3.0. Всеки прави всичко на добра воля и собствено усмотрение, казано ви е - на нов фърм - чиста инсталация (за мирна глава). Всеки да си преценява сам и да си носи последствията. Май забравихте за предишните преходи от 1.1>2.0>2.2>3.0... как всеки път се инсталираше всичко наново, за да работи безотказно телефона и софтуера. И още нещо - не забравяйте, че ние сме с кракнати устройства и няма никаква гаранция на 100%, че всичко ще е по мед и масло - всичко е на наш риск.
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

iTunes 8.2 вече синхронизира и бележките, но на мен са ми много важни смс-ите... :-/
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Препиши си ги на ръка,а гаджето ти е щастливка C:-)
kambala

Мнение от kambala »

@Sleepy След като се опарих един път вече тая тема ми е на фейвъритс :)
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... кти#p83676
CuMEoH

Мнение от CuMEoH »

Искам да попитам някой има ли проблем с "iREALsms" при 3.0 ОС ?
Става дума за версия 2.0.7.2 - при мен се получава много странно нещо - пиша смс, изпращам го НО няма никакъв признак че се праща...преди имаше звук и отиваше в папка изпратени, а сега нищо! Отговарят ми на смс-ите & след това иконката от статус бара не се маха след като отворя смс-а през "iREALsms", а с обикновенното приложение за смс-и няма проблем!
Аватар
izzy

Мнение от izzy »

Сложих 3.0 на моя iPhone 2G и всичко мина гладко като следвах инструкцийте на първия пост.
Засега всичко работи нормално, но се появи отново Call Forwarding, а и не може да се вкл/изкл. WiFi от BossPrefs.
Дали има някакви решения за тези проблеми?
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Защо качвате смс-програми, след като има оригинана такава в 3.0? Версията на софтуера е съвсем нова, и дайте малко време на разработчиците (преди всичко тези, които правят всичко без пари), да напаснат работещи приложения и програми, не бързайте да качвате като невидели 100000 неща, и после ама защо телефона ми не работи =:)

Проблема с Call Forwarding се решава така (за целта ви трябва програма за достъп до файловата система на телефона):

* > Отваряте /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle

* > Във файла carrier.plist променяте
от
<key>ShowCallForwarding</key>
<true/>

на
<key>ShowCallForwarding</key>
<false/>

* > Рестартирайте.

Воала. Няма проблеми (макар че на 2Г нямам този проблем)
victor11

Мнение от victor11 »

Е, ако си на Глобул, това съобщение го няма - техният Carrier bundle се поддържа - излиза като TMobile_bg.
Публикувай отговор