Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
axl4o

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w (Windows)

Мнение от axl4o »

Благодаря за хубавото упътване!Всичко мина без пробелми само си слагате Insalld на xSellize за да работят програмите и игричките и телефона "заспива" <:-P
iPhone 2G 8GB FW 3.0
mrnk

Мнение от mrnk »

Здравейте.. имам проблем не зная какъв беше firmware-a ми имам iPhone 2g 8 gb само това знам.. работеше си чудесно до момента в които не реших че ми е скучно и трябва да го ъпдейтвам та... сложих му нещо с 3.0 и от там телефона си стои на Slide for emergency..така след като четох достатъчно във форума не открих решение. Относно тази тема съм изпълнила всичко с изключение на това че когато започва да качва drivers от на х10 Bloody 8-} със червеничкия сняг B-) стига до половината и след това програмата е Not Responding ..Освен това видях другото решение което не е решение и за мен... Отвори си iTunes маркирай си iPhone и дай Shift после Restore...Но при мен случая е че няма Restore във всякакъв вид ни DMFU или мдмдкфдсйкф :B така че и рестор нямаа тралала .Преинсталирах и iTunes който си е 8.2 и паааак НЕ СТАВА!! да го блъскам ли в стената сега е въпроса =))
mrnk

Мнение от mrnk »

извинете забравих да кажа, че вместо Restore в iTunes-а ми пише " The simcard inserted in this iPhone does not appear to be supported." И и и и и :-X
mrnk

Мнение от mrnk »

ох простете ,но и link-a ви за BL-46.bin е грешен и е от BL-39.bin Q:)
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

Здравейте,

един въпрос и от мен.

Телефона е 2G , по настоящем с фърмуер 2.0.2 инсталиран с custom firmware.
Сега искам да премина на FW 3.0. От всичко прочетено до момента реших ,че пак с custom FW na Bloody ще е най лесно.
Въпроса е следния:
Трябва ли да вкарам задължително телефона в DFU мод , за да инсталирам FW, или само го връзвам към PC ,давам SHIFT + Restore и чакам ?

Поздрави
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
mrnk

Мнение от mrnk »

трябва прочети си хубаво темата :P
Аватар
porosenoq

Мнение от porosenoq »

Всичко премина успешно за мен.
Следвах инструкциите и нямах никакъв проблем.
С Windows Vista направих операцияата :) телефона е 3g - фабрично отключен.
Apple Iphone 3G 8GB FW2.2 Neverlock
mrnk

Мнение от mrnk »

пфффф от 5 часа се занимавам и не откривам адекватно решение тук (:| :(( quickpwn показва 1,1–3.0 но пък самият quickpwn поддържал само версии 2.2.1.1....... което не ми върши работа после свалих quickpwn 3.0 beta и като се опитах да си отворя 3.0 рестора ми даде че не отговаряло на никакъв firmware баси шита
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

mrnk написа:пфффф от 5 часа се занимавам и не откривам адекватно решение тук (:| :(( quickpwn показва 1,1–3.0 но пък самият quickpwn поддържал само версии 2.2.1.1....... което не ми върши работа после свалих quickpwn 3.0 beta и като се опитах да си отворя 3.0 рестора ми даде че не отговаряло на никакъв firmware баси шита
сам си го написал - quickpwn 3.0 beta
mrnk написа:извинете забравих да кажа, че вместо Restore в iTunes-а ми пише " The simcard inserted in this iPhone does not appear to be supported." И и и и и :-X
махни си сим картата :) сега сериозно - сложил си си успешно новия фирмуеър, остава да си го отклщчиш с червения сняг, пише си подробно как.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
mrnk

Мнение от mrnk »

ами не ставаа нищо не става прочетох ви всичките теми и Desktopa ми е фрашкан с глупости всичко изпълнявам стъпка по стъпка.... ЙОК
ivosf

Мнение от ivosf »

някой знае ли кога ще излезне Ultrasn0w?
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

victor11 написа:Settings->General->Keyboard->Autocorrection->OFF.
Pelikanelul написа:Ми файла ми е като .зип, тва май не е редно?
Ми файла ми е като .зип, тва май не е редно?
Не е редно, прав си. ;) Преименувай го на .ipsw
Пробвал съм вече, дори и iTunes не вижда файла. Кажете от къде може да идва проблема?
galin_georgiev_87_vd

Мнение от galin_georgiev_87_vd »

Здр.
с IPhone 2G съм и го jailbreak-нах и unlock-нах с Redsn0w. Всичко си работи идеално, но нямам интернет през GPRS/EDGE. Въведох настройките в Settings->General->Network->Cellular Data Network и въведох следните настройки
APN internet.vivatel.bg
Username vivatel
Password vivatel
след като ги въведох го изключих и после пак го вкл. но нямаше ефект. Горе вляво до оператора ми излиза иконката за EDGE (която е "Е").
Някой има ли същия проблем? Ако имате идея как се оправя моля споделете :)
Благодаря предварително на всички, които се одзоват :)
ivosf

Мнение от ivosf »

питането ми е лседното телефона ми е с 2.2.1 и е заключен ако мина на 3.0 щте мога ли да го отключа със RedSn0w? мерси...
zviaraD

Мнение от zviaraD »

galin_georgiev_87_vd написа:Здр.
с IPhone 2G съм и го jailbreak-нах и unlock-нах с Redsn0w. Всичко си работи идеално, но нямам интернет през GPRS/EDGE. Въведох настройките в Settings->General->Network->Cellular Data Network и въведох следните настройки
APN internet.vivatel.bg
Username vivatel
Password vivatel
след като ги въведох го изключих и после пак го вкл. но нямаше ефект. Горе вляво до оператора ми излиза иконката за EDGE (която е "Е").
Не се разбира с каква версия на софтуера си бил преди това, не се разбира имаш ли пуснат интернет през GPRS от мобилният ти оператор и ако да - преди да качиш на 3.0, ползвал ли си интернет по този начин, и имаш ли интернет през Wi-Fi?
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
zviaraD

Мнение от zviaraD »

ivosf написа:питането ми е лседното телефона ми е с 2.2.1 и е заключен ако мина на 3.0 щте мога ли да го отключа със RedSn0w? мерси...
Остава да кажеш 2Г или 3Г ти е телефона, от Глобул ли е купен, но понеже имам кристална топка, виждам, че е 3Г. И след като е заключен - прочети първото мнение по темата и особено частта със сини букви.
Аватар
azsx

Мнение от azsx »

Към mrnk погледни нещата, които са ти необходими и продължи от 4 стъпка. Нещо бъркаш от там. Ако не става пробвай пак може да изтърваш режимите с натискането на бутоните....Аз както съм го ресторвал моя суматлък и пъти първия път го изтървах....
Пиши къде е бил проблема като успееш.
Успех!
ivosf

Мнение от ivosf »

zviaraD написа:
ivosf написа:питането ми е лседното телефона ми е с 2.2.1 и е заключен ако мина на 3.0 щте мога ли да го отключа със RedSn0w? мерси...
Остава да кажеш 2Г или 3Г ти е телефона, от Глобул ли е купен, но понеже имам кристална топка, виждам, че е 3Г. И след като е заключен - прочети първото мнение по темата и особено частта със сини букви.

ами телефона ми е 3G не е от Глобул
galin_georgiev_87_vd

Мнение от galin_georgiev_87_vd »

zviaraD написа:
galin_georgiev_87_vd написа:Здр.
APN internet.vivatel.bg
Username vivatel
Password vivatel
Не се разбира с каква версия на софтуера си бил преди това, не се разбира имаш ли пуснат интернет през GPRS от мобилният ти оператор и ако да - преди да качиш на 3.0, ползвал ли си интернет по този начин, и имаш ли интернет през Wi-Fi?
Здр. zviaraD
Преди това бях с 2.2.1 и ползвах интернет през GPRS/EDGE. През Wi-Fi няма проблем, но през оператора не става :(
Защо се получава така? :(
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

ivosf написа:ами телефона ми е 3G не е от Глобул
Щом имаш заключен 3G трябва да чакаш да излезе Ultrasn0w и тогава ще можеш да го исползваш с 3.0
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Мнение от dastorm »

Да споделя и аз.

Четох четох и както се разбра метода с къстъм фърмуерите ми се стори най удачен.
Бекъпнах си всичко нужно по ръчния метод с копирането.
След това обнових Tune-a , вързах телефона, SHIFT + Restore с къстъм фърмуера.
След по малко от 10 мин вече имах Iphone 2G FW.3.0
После малко играчка падна с пермишъните на Phone Book-a и Notes.
В крайна сметка - Happy End !

Благодаря на Bloody за къстъмите.
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
mrnk

Мнение от mrnk »

Добре справих се донякъде ..с Vista съм проблема ми е че ако се опитам да върна iTunes в задни версии от 8.2 след като предварително изтрия в. 8.2 не иска да ги стартира като ми излиза мсг. че има нови версии на програмата.Освен това със 8.2 пробвах с няколко firmware-са но ми дава този error 1600 или 1601 .С телефона си не мога изобщо да оперирам нито пък с iTunes и сега? :((
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

При мен всичко мина супер, само че на ХР, пробвах на един лаптоп и един комп с виста и не стана, и треаше да лаптопа на майка ми да го правя :))
mmmilooo

Мнение от mmmilooo »

здр.
С ipod touch 2nd gen. съм. Днес инсталирах Itunes 8.2 и 3 о.с и я хакнах по съответния метод направен за ipod touch и се получи от първия път. Про блемът е ,че старите хакнати игри и програмки в Itunes не искат да се инсталнат при синхронизацията. Пише error.Старата версия на О.С. -2.2.1 я хакнах с Ultrasnow.Има ли някакво решение на проблема? Мерси предварително.
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Когато качвате с редсноу на 3.0, правете чиста инсталация, сетнете телефона като нов в Айтюнс, и си върнете само бек-ъпа на телефонните номера. Всичко останало води до краш на телефона!!!!
ПРАВЕТЕ ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ - РЕСТОР, НЕ ЪПДЕЙТ! Преди това бекъпнете САМО контактите. Всичко останало се загубва. Ще трябва да прецените сами - нов и по-стабилен софт с по-добра батерия и малко (засега) работещи приложения и игри срещу старият софт и всички качени игрички и приложения.

След успешен рестор и нов фърм 3.0, качете от Сидия задължително Icy, и ползвайте за инсталиране САМО и ЕДИНСТВЕНО един от двата метода за инсталация (по мое скромно мнение Icy е по-добре за 3.0) - Ici or Cydia!
Cydia>Manage>Sources>Edit>Add>http://apt.ripdev.com>Add source>Done>тап-нете на RipDev>инстал Icy

Всичко, което съм инсталирал през Icy, работи без никакви проблеми на 3.0.

Качени и работят:
- МСleaner
- BossPrefs
- Icy
- WinterBoard (+ пакети за нея - работят: звуци и картинки)
- Leopard Theme 2.0 (вероятно всички теми работят, затова няма да ги изброявам)
- Open SSH
- Clear Cam - 15-дневен период, не работи функцията "5 снимки за 2,5 сек."
- Tower Bloxx Deluxe 3D

iBluetooth - крашва, 15-дневен трайъл период, не приема и не изпраща
Публикувай отговор