Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
MadM@X

Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G/3GS 3.0.x с RedSn0w 0.8

Мнение от MadM@X »

източник - iclarified

Понижаване (downgrade) 3.1 -> 3.0 iPhone 2G/3G/3GS

Алтернативно ръководство: Отключване на iPhone 2G (04.05.04_G) чрез Bootneuter

ВИДЕО

ИНСТАЛИРАНЕ НА ВЕРСИИ 3.0 И 3.0.1

ТОВА РЪКОВОДСТВО СТАВА И ЗА IPHONE 3GS ! Прочетете тук!
За iPhone 3GS вижте ако желаете алтернативен метод тук

Препоръчително е да извършите това упътване под ХР а не под Виста, на възможно по-нов настолен компютър или препоръчително лаптоп. Сменяйте портовете и компютрите и чак тогава се оплаквайте от проблеми. Оказа се че повечето проблеми идват от вашите компютри и омазаните ви операционни системи!

Преди да започнете спирайте всички останали програми които работят на вашите компютри! Все пак ще извършвате деликатни действия и не искате ВИЕ да сте причината да си прецакате телефоните!

Преди всичко - направете САМО И ЕДИНСТВЕНО БЕКЪП НА КОНTАКТИТЕ СИ! След инсталацията
настройте профила за телефона като нов !!!
и върнете САМО КОНТАКТИТЕ (синхронизирайте с адресната ви книга)! Всички други програми, игри и приложения се качват наново, но все още не са проверени и няма гаранция, че ще работят безпроблемно на 3.0!!!
Тов ръководство е във ваша услуга, а не вреда, затова моля четете внимателно, за да нямате главоболия!

Как да отключим и активираме iPhone 2G/3G/3GS OS 3.0 чрез RedSn0w (Windows).

Това са инструкции как да отключите и активирате 3.0 (3.0.1) iPhone firmware с помощта на RedSn0w за Windows.

Това упътване може да се използва за jailbreak на iPhone 3G/3GS преди да се разкодира с помощта на UltraSn0w.
Собствениците на фабрично заключени телефони Iphone 3G/3GS могат да използват този метод!!! След това е нужно да инсталират и Ultrasnow!!!

Трябва да сте сигурни, че имате инсталиран iTunes с версия не по-ниска от 8.2...

Първа стъпка
Направете папка на работния плот с името Pwnage

Изтеглете RedSn0w от горепосочените линкове и го поставете в папката Pwnage. Също така изтеглете в същата папка последната версия на софтуера 3.0 (и 3.0.1) за вашия модел на iPhone от линковете горе.

Разархивирайте RedSn0w в папка Pwnagе.
Изображение

Втора стъпка
Свържете вашия iPhone към компютъра и стартирайте iTunes.

Изберете вашия iPhone от списъка в ляво. Сега задръжте "shift" и щракнете на бутона Restore. Restore е за предпочитане, понеже няма да заеме допълнително място от вашата памет.на iPhone.
Изображение

Намерете папката Pwnage на работния плот и изберете правилната версия на софтуера за вашия телефон (ipsw). Натиснете бутона Open за да продължите.
Изображение

Трета стъпка
След като завърши обновяването на версията на софтуера на вашия iPhone може да стартирате redsnw0w.exe от папката Pwnage.
Само за фабрично отключени 3G/3GS: След като iTunes успешно е направил Restore, освен да го изчакате да се активира през iTunes, влезте поне веднъж и в YouTube от вашия телефон, за да се активира и той.

Четвърта стъпка
След като се отвори RedSn0w натиснете бутона Browse
Изображение

Пета стъпка
Изберете файла с разширение ipsw, който поставихте по-рано в папката Pwnage и натиснете Open
Изображение

Шеста стъпка
След като програмата провери файла натиснете бутона Next за да продължите.
Изображение

Седма стъпка
Проверете дали е избрана Cydia (и/или Icy) и натиснете бутона Next.
(За потребителите на iPhone 2G поставете отметка и на Unlock за активиране на телефона)
Изображение

Само за iPhone 2G ако сте избрали Unlock
Ще ви бъдат поискани следните два файла, може да ги изтеглите от тук:
3.9BL и 4.6BL

Осма стъпка
Свържете първо телефона към компютъра и след това го спрете. След това натиснете бутона Next
Изображение

Девета стъпка
RedSn0w сега ще ви дава насоки докато сте в режим DFU.
Изображение

Натиснете и задръжте Home и Power бутона за 10 секунди.

Изображение

Пуснете само Power докато продължавате да държите Home бутона натиснат докато RedSn0w засече устройството.

Изображение

Десета стъпка
Вашият телефон сега ще се рестартира.
Изображение

Стъпка единадесет
RedSn0w ще започне да качва новия модифициран RAM Disk.
Изображение

Ако екрана на телефона ви остане черен а на програмата продължи да изписва "waiting for reboot", изкарайте УСБ кабела и го поставете пак, без да спирате програмата или телефона. Така червения сняг ще засече коректно телефона.

Стъпка дванадесет
Като завърши ще излезе съобщение, че RedSn0w е свършил. Натиснете бутона Finish.
Когато се рестартира iPhone-а (за около 5 минути), той ще е отключен и активиран (за iPhone 2G) с инсталирана Cydia.
Изображение

Благодарности на http://www.iclarified.com

Отключване на iPhone 3G/3GS с Ultrasn0w за fw 3.0
Последно промяна от MadM@X на 15 Сеп 2009, 21:52, променено общо 50 пъти.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iphoneman

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 Using RedSn0w (Windows)

Мнение от iphoneman »

Здравейте.Изпълних всички стъпки, с iPhone 2 G съм, но когато тръгна да следвам стъпките за DFU mode, всичко е OK, но щом се появи екрана "Waiting for reboot" така си седи и телефона не се рестартира и не започва никакво качване.
Ужас, телефона ми умря, а сега даже не мога да го върна към 2.2.1 , за да работи.Къде епроблема?Какво да правя?Наистина е спешно.Мерси
Аватар
metalicer

Мнение от metalicer »

iphoneman написа:Здравейте.Изпълних всички стъпки, с iPhone 2 G съм, но когато тръгна да следвам стъпките за DFU mode, всичко е OK, но щом се появи екрана "Waiting for reboot" така си седи и телефона не се рестартира и не започва никакво качване.
Ужас, телефона ми умря, а сега даже не мога да го върна към 2.2.1 , за да работи.Къде епроблема?Какво да правя?Наистина е спешно.Мерси
Пробвай така:
metalicer написа:Сваляш този custom firmware - http://4storing.com/lumvcm/6b8470edbca0 ... 96e6c.html /10x to Bloody/, вкарваш телефона в DFU mode, включваш iTunes, и даваш Restore с натиснат Shift. Трябва да ти се появи прозорец от който да избереш горесваления вече файл. Избираш го, изчакваш процедурата 15 - 20 мин и си готов.
Аз моя, железния :) го update-нах по този начин сутринта /преди червения сняг да се появи/и всичко работи на 6.
iPhone /first gen/ 8GB - updated to firmware 3.0
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

iphoneman написа:Здравейте.Изпълних всички стъпки, с iPhone 2 G съм, но когато тръгна да следвам стъпките за DFU mode, всичко е OK, но щом се появи екрана "Waiting for reboot" така си седи и телефона не се рестартира и не започва никакво качване.
Пробвай да извадиш кабела от USB порта на компютъра и пак да го сложиш

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

Тва чудо става за JailBreak за iPhone 3G 3.0 OS така ли? Защото в сайта на quickpwn още не е излязла версия за JailBreak. Тва на друг Team ли е, или какво? Сори, ама съм нов в сферата и не съм много на ясно.
vvk_alien

Мнение от vvk_alien »

Pelikanelul написа:Тва чудо става за JailBreak за iPhone 3G 3.0 OS така ли? Защото в сайта на quickpwn още не е излязла версия за JailBreak. Тва на друг Team ли е, или какво? Сори, ама съм нов в сферата и не съм много на ясно.
На същия [dev] team е, просто се казва по различен начин : http://blog.iphone-dev.org/
Tова не отключва iРhone 3g [поне така пише в сайта] !
1.GOLDEN RULE: If you are using a 3G iPhone with yellowsn0w and rely on yellowsn0w to obtain cellular service, then you should NOT use redsn0w right now. Ultrasn0w (the 3G carrier unlock) is not included with this release and therefore your baseband will be locked and unable to use an operator other than the official one it was bought for. UltraSn0w will be released via APT (cydia and icy) soon. If you have an original iPhone (1st generation) then 3.0 carrier unlock works with this redsn0w release.
2.Yellowsn0w in its current form will NOT work with the baseband version that is present in the 3.0
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

Ми на заглавието на темата пише iPhone 2G/3G. А и аз си ползвам телефона с официалната карта, с която се продава, (Глобул).
luscious

Мнение от luscious »

Здравейте , пробвах това на айфон 3Г , които е с легален оператор от Франция. Всичко мина уж добре , но ... но сървиз . сещам се че имаше някакви настроики .. допълнителни нещо се копираше някъде :) бихте ли помогнали мерси
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Pelikanelul написа:Ми на заглавието на темата пише iPhone 2G/3G. А и аз си ползвам телефона с официалната карта, с която се продава, (Глобул).
Това упътване може да се използва за отключване на iPhone 3G преди да се разкодира с помощта на UltraSn0w. (когато стане достъпен)
За момента може да се направи jailbreak само на фабрично отключени iPhone 3G без да се заключи телефона. Става и за телефони купени от Глобул и активирани през iTunes.

luscious написа:Здравейте , пробвах това на айфон 3Г , които е с легален оператор от Франция. Всичко мина уж добре , но ... но сървиз . сещам се че имаше някакви настроики .. допълнителни нещо се копираше някъде :) бихте ли помогнали мерси
Какво значи легално закупен от франция и къде искаш да го използваш, фабрично разкодиран ли е, с каква сим карта и в коя мрежа искаш да го ползваш?

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
luscious

Мнение от luscious »

Купен е във Франция , искам да го използвам във Франция , просто исках да го джеилбрейкна в описанието пишеше че става .. не е фабрично отключен . на договор е
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

MadM@X написа:
За момента може да се направи jailbreak само на фабрично отключени iPhone 3G без да се заключи телефона. Става и за телефони купени от Глобул и активирани през iTunes.
Ми моя е купен от Глобул, активирал съм го през iTunes 8.2. Ако случайно нещо се обърка, нали ще мога да си го ресторна, както си е бил?
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Pelikanelul написа:Ми моя е купен от Глобул, активирал съм го през iTunes 8.2. Ако случайно нещо се обърка, нали ще мога да си го ресторна, както си е бил?
Да, ако не стане прави рестор и после пак активирай и ще си пушка без джейл разбира се.

А за luscious - незнам какво се е объркало при теб , според източника би трябвало да става.... но нямам 3G за да пробвам.
Последно промяна от MadM@X на 21 Юни 2009, 00:23, променено общо 1 път.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
azsx

Мнение от azsx »

Много добро и полезно ръководство, сега единственото което остана за потребителите на първо поколение iPhone е mobileinstallation patch-a и може да се насладим на всички нови екстри, без да губим старите. Би било добре да добавиш начин за вкарване на Icy в ръководството. Може да се спести няколко излишни въпроса...
ps относно MI patch-a видях, че има някакво решение, но не знам дали е препоръчително да се използва то или се очаква по-добро..
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

MadM@X написа:
Pelikanelul написа:Ми моя е купен от Глобул, активирал съм го през iTunes 8.2. Ако случайно нещо се обърка, нали ще мога да си го ресторна, както си е бил?
Да, ако не стане прави рестор и после пак активирай и ще си пушка без джейл разбира се.

А за Pelikanelul - незнам какво се е объркало при теб , според източника би трябвало да става.... но нямам 3G за да пробвам.
Тва последното, за мен, или за luscious трябваше да е? Защото хем ми отговаряш с едно изречение, хем после пишеш "за Pelikanelul..."
Аватар
azsx

Мнение от azsx »

за Pelikanelul с тази програма не може да отключиш телефона за работа с други карти, но на теб това не ти и трябва. Става въпрос за джейлбреак, същото нещо за което питаш и ти. Следвай стъпките както са описани за 3Г и всичко ще е както трябва. Не се притеснявай ако все пак нещо се обърка винаги може да му направиш рестор.
Успех и кажи се похвали ако всичко е станало както трябва.
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

Мерси за инфото и подкрепата, сега се захващам.

//ЕДИТ:
azsx написа:за Pelikanelul с тази програма не може да отключиш телефона за работа с други карти, но на теб това не ти и трябва. Става въпрос за джейлбреак, същото нещо за което питаш и ти. Следвай стъпките както са описани за 3Г и всичко ще е както трябва. Не се притеснявай ако все пак нещо се обърка винаги може да му направиш рестор.
Успех и кажи се похвали ако всичко е станало както трябва.
Мерси за инфото и подкрепата, сега се захващам. ;)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Относно mobileinstallation - в сорса на appulo.us има решението - AppSync 3.0
Инсталираш и си готов после да си слагаш с него нови програми.

update: И xsellize пуснаха в репото си mobilinstallation за 3.0 под името Installd.
Последно промяна от MadM@X на 21 Юни 2009, 00:57, променено общо 1 път.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
anri4

Мнение от anri4 »

Ако си със фърмуер 2.30.03 на 3G има ли начин да се отключи телефено софтуерно? ?:-/
Или трябва да се чака Ultrasn0w.
Ако някой знае /?) начин за софтуерно отключване на 3G 8gb Modem Firmware 02.30.03.
Ще се радвам ако пусне линк. C:-)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

anri4 написа:Ако си със фърмуер 2.30.03 на 3G има ли начин да се отключи телефено софтуерно? ?:-/
Или трябва да се чака Ultrasn0w.
Ако някой знае /?) начин за софтуерно отключване на 3G 8gb Modem Firmware 02.30.03.
Ще се радвам ако пусне линк. C:-)
Няма начин.

Само когато излезе Ultrasn0w и той ще отключва само новия baseband firmware който върви с 3.0 .

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Pelikanelul

Re: Jailbreak/Unlock iPhone2G/3G 3.0 с RedSn0w (Windows)

Мнение от Pelikanelul »

Защо програмата не може да шиди iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw? Свалих го, от тук и едно друго място и пак не го вижда.
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Pelikanelul написа:Защо програмата не може да шиди iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw? Свалих го, от тук и едно друго място и пак не го вижда.
Зависи как го гледа? При мен го вижда :) Пробвай пак....

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
Pelikanelul

Мнение от Pelikanelul »

Ми файла ми е като .зип, тва май не е редно?
iphoneman

Мнение от iphoneman »

Windows Vista се оказа най-точната платформа за ъпдейт към 3.0 - сега вече всичко е точно, но пак има това гадното в смс-ите, което ти предсказва думите, един вид T9 - как се изключваше?
Мерси
victor11

Мнение от victor11 »

Settings->General->Keyboard->Autocorrection->OFF.
Pelikanelul написа:Ми файла ми е като .зип, тва май не е редно?
Ми файла ми е като .зип, тва май не е редно?
Не е редно, прав си. ;) Преименувай го на .ipsw
kambala

Мнение от kambala »

Направих всичко како е описано и го отключих.
ОБАЧЕ, като си отворя контактите пише no contacts !?!? Моля, кажете това временна грешка ли е и как да я оправя, защото ако си загубя контактите заради глупавия ъпдейт ще е доста тъпо !

P.S. Телефона е от САЩ купен => за сега ще бъде заключем от към карта. Надявам се това да е проблема :-w

P.S. Като пусна itunes ми дава тази грешка и никъде не става дума за старите ми данни :( Помня, че преди имаше, мисля, опции да го ресторна като нов iPhone или да го ъпдейтна без да трия .. този път никои не ме пита нищо ... pls help
Изображение
Последно промяна от kambala на 21 Юни 2009, 08:24, променено общо 3 пъти.
Публикувай отговор