iPhone 3.0b прави по-добри снимки от 2.2.1?!

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

iPhone 3.0b прави по-добри снимки от 2.2.1?!

Мнение от GVB »

Серия от тестове и сравнения доказват, че снимките от iPhone 3.0b са със значително по-добро качество от 2.2.1. За да бъдете убедите сами можете да погледнете снимките по-долу в темата.

Изображение

ИзображениеИзображение

/Кликнете върху втората двойка от снимките, за да ги видите по-големи/
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
mirkov
Обратна връзка:

Re: iPhone 3.0b прави по-добри снимки от 2.2.1?!

Мнение от mirkov »

Определено е интересно да се видят още снимки и тестове.
$me is not a complete idiot... Some parts are missing :D
Sciende

Мнение от Sciende »

За мене тия два примера са пълна глупост. Моя телефон никога не прави размазана снимка, когато снимам статични обекти. Единствено, когато няма светлина се разваля качеството на образа, но не се размазва.
iPhone 4s 32gb
iOS 5.0.1
Modem Firmware 1.0.14
Jailbreak Absinthe 1.0.0
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Ще почакаме и ще видим :).

More Info
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

А и като гледам отражението,снимките са правини със светкавица....Моят няма,а за вашите незнам :D
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Това стана като:
С нови фирмуеър няма да отчита разговорите - ще говорим безплатно ;)
L-)
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
ReCcA

Мнение от ReCcA »

Аз пък се надявам това да е истина , няма нищо по-хубаво от снимки с перфектно качество 8->
Apple iPhone 3G 16GB black jailbroken
GLD
Обратна връзка:

Мнение от GLD »

ReCcA написа:Аз пък се надявам това да е истина , няма нищо по-хубаво от снимки с перфектно качество 8->
А дали е перфектно качеството зависи повече от оптиката, и много малко от софтуера с който се изчиства снимката след като бъде заснета, така че ако ще и фирмуеър 20.0.0 да излезе, докато камерата му е 2м.пиксела няма как да очакваме чудеса :|
Powered By:
Nokia E51 Black Steel + 4gb Micro SDHC
iPhone 3G 16gb White FW 2.2.1
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

GLD написа:
ReCcA написа:Аз пък се надявам това да е истина , няма нищо по-хубаво от снимки с перфектно качество 8->
А дали е перфектно качеството зависи повече от оптиката, и много малко от софтуера с който се изчиства снимката след като бъде заснета, така че ако ще и фирмуеър 20.0.0 да излезе, докато камерата му е 2м.пиксела няма как да очакваме чудеса :|
Точно пък оптиката няма нищо общо с големината на матрицата. Стига се се правили на философи. И 1.3mpx да е, ако има читав фокус и хубава оптика може да прави прекрасни снимки. Всичко това обаче е доста по-обемно от сегашното решение. Аз лично не искам тухла като N95 само заради едни снимки, за снимките си имам Lumix.
Аватар
faire

Мнение от faire »

Тухла като н95 :D
На тебе iphone-a да не ти е по-лек и необемист?
А и ако се говори за камерафони, н95 не е най-ярък пример. Всичко е реклама просто ;)
Снимките по-горе ми изглежда, че някак си нарочно са направени едните много размазани, а другите - не.
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

faire написа:Тухла като н95 :D
На тебе iphone-a да не ти е по-лек и необемист?
А и ако се говори за камерафони, н95 не е най-ярък пример. Всичко е реклама просто ;)
Снимките по-горе ми изглежда, че някак си нарочно са направени едните много размазани, а другите - не.
Пич, ако твърдиш, че Н95 е необемист, или че iPhone не е по-тънък - значи си за някои специализирани здравни заведения. iPhone се носи свободно в джоба, а тухлата само на колан или със специален калъф.. в джоба забрави.
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

Не е проблема в размера, на телефони дебели колкото айфона слагат и читави 8MP камери.
NBT

Мнение от NBT »

И 2 MP са му много, всичко друго са детски щуротии (не искам да обидя никои) но е нужно единствено да си сложиш снимка за входящо позвъняване за останалото си има фотоапарати и камери. Много по-важно е останалото подобрение по телефона и FW като издружливост на батерията и работа с приложенията.
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

pixel написа:Не е проблема в размера, на телефони дебели колкото айфона слагат и читави 8MP камери.
Явно имаме различни критерии за 'читава камера' :) Аз не знам телефон дебел колкото айфон да има читава камера :)
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

NBT написа:И 2 MP са му много, всичко друго са детски щуротии (не искам да обидя никои) но е нужно единствено да си сложиш снимка за входящо позвъняване за останалото си има фотоапарати и камери.
Не мога да се съглася, човек носи фотоапарата или камерата си, само когато специално смята да снима. За всички останали ежедневни, непредвидени снимки телефона поема тази задача.
iFlashFreak написа:Явно имаме различни критерии за 'читава камера' :) Аз не знам телефон дебел колкото айфон да има читава камера :)
Примерно Omnia HD според мен има читава камера за телефон.
marto1914

Мнение от marto1914 »

pixel написа:
NBT написа:И 2 MP са му много, всичко друго са детски щуротии (не искам да обидя никои) но е нужно единствено да си сложиш снимка за входящо позвъняване за останалото си има фотоапарати и камери.
Не мога да се съглася, човек носи фотоапарата или камерата си, само когато специално смята да снима. За всички останали ежедневни, непредвидени снимки телефона поема тази задача.
iFlashFreak написа:Явно имаме различни критерии за 'читава камера' :) Аз не знам телефон дебел колкото айфон да има читава камера :)
Примерно Omnia HD според мен има читава камера за телефон.
А преди 10 година когато телефоните нямаха камери, фотоапаратът ти постоянно с теб ли беше???
NBT

Мнение от NBT »

Не исках да започвам спор, просто изказах мнение и да познавам хора които спят с фотоапаратите си :) просто е въпрос на лично мнение. Ако искаш хубава снимка си носи фотоапарат и понеже с това се занимавам знам за какво говоря и 10MP да направят камерата пак бих си носил фотоапарат за да направя снимки които да си заслужават. Камерата за телефона става за моменти в които наистина се е случило нещо необичайно и нямаш фотоапарат под ръка но това не ти се случва всеки ден и час за да се притесняваме и както казах за мен е много по-важно да му се подобри производителността и издръжливостта в сравнение с камерата :) И пак да подчертая не искам да ангажирам никой с моето мнение.

Поздрви.
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

marto1914 написа:А преди 10 година когато телефоните нямаха камери, фотоапаратът ти постоянно с теб ли беше???
Казах точно обратното, че нося фотоапарата, само когато специално планирам да снимам. Което при мен свежда носенето до тръгване на почивка или посещаване на специално събитие. Това важи както за сега, така и за преди 10 години.
А за останалата част от живота ми бих искал мултифункционалното устройство(aka телефон) в джоба ми, да ми позволява да запечатвам интересни моменти и да правя прилични снимки. Никой не търси професионални снимки в телефон, но не ги и търси в масовите сапунерки.
И ми се иска новия айфон, да има малко по-добра камера, защото на сегашната какви и ъпдейти да правят, ще остане прекалено посредствена.
NBT

Мнение от NBT »

pixel написа:Казах точно обратното, че нося фотоапарата, само когато специално планирам да снимам. Което при мен свежда носенето до тръгване на почивка или посещаване на специално събитие. Това важи както за сега, така и за преди 10 години.
А за останалата част от живота ми бих искал мултифункционалното устройство(aka телефон) в джоба ми, да ми позволява да запечатвам интересни моменти и да правя прилични снимки. Никой не търси професионални снимки в телефон, но не ги и търси в масовите сапунерки.
И ми се иска новия айфон, да има малко по-добра камера, защото на сегашната какви и ъпдейти да правят, ще остане прекалено посредствена.
Уважавам мнението но се надявам подобрението да не е за сметка на по-използваните функции на телефона иначе лошо няма да има по-хубава камера, поне за тези които я ползват.
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

@pixel
Съгласен съм с теб донякъде. Наистина камерата на айфон можеше и може да е по - добра. Но за определението читава камера - не знам с какво си снимал и до колко разбираш (казвам го с най - добри намерения), но ако си виждал снимка правена с фотоапарат който не можеш да пъхнеш в джоба си - говорим за нещо с леща на обектива с диаметър повече от 15мм ще разбереш наистина колко "посредствени" са абосолютно всички камери на телефони. А това, че днес N95 има 5 мегапискела камера, Omnia имала 8mpx, а Idou има 12mpx няма никакво значение. Утре ще излязат и 20 мегапиксела и рано или късно хората ще се усетят че колкото и да са им големи снимките като имат обектив 2мм и през него не влиза светлина няма как да направят добра снимка.
Ако просто искаш мултифункционално устройство в джоба си просто си вземи едно швейцарско ножче Victorinox с камера вградена в него. :))
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
NBT

Мнение от NBT »

Още повече, че колкото повече MP-и на тези матрици толкова по-лошо, имам предвид, че колкото повече се повишават MP-е толкова повече има шум в снимката така че тези с по 8-12 MP си е чиста изгъзица и коклото и да ги правят няма как да стигнат качеството дори и на сапунерките. Иначе адмирирам да има авто фокус понеже някои приложения биха ми свършили работа.
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

Автофокус - да, би бил полезен. Но повече от 3.2мрх ще е кощунство и ненужно :)
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

Говоря за камери на телефони. И съответно "читави", спрямо предлаганото от останалите камери на телефони. Отчитайки момента всъщност
колко миниатюрни са и каква част от телефона заемат. И все пак успяват да направят не чак толкова лоши снимки, с поносимо различими детайли , шум, цветове.(спрямо това което представляват, а не спрямо DSLR камерите) ;)

И освен маркетинговото вдигане на мегапикселите, реално и самите камери си стават по-добри. Някоя от сегашните “читави” 8МР камери снимат по-добре примерно от 5MP-овата на N95, тя пък снима по-добре от 3MP-овата на N73/K800 , те от своя страна по-добре от K750 , който обаче снима по-добре от айфона ;)
Горното не значи, че са нужни много МР, а че камерите се развиват. И няма да е никак лошо ако сложат прилична камера в новия айфон. За да можеш поне да снимаш една страничка с текст, някой движещ се обект. ... без да се получи мазало.
Чичко-Жичко

Мнение от Чичко-Жичко »

pixel написа:... И няма да е никак лошо ако сложат прилична камера в новия айфон. За да можеш поне да снимаш една страничка с текст, някой движещ се обект. ... без да се получи мазало.
O**O
Именно. Та - надявам се да има някаква истина в заглавието, подобрена камера няма да е никак излишна. Но няма как да стане съвсем без авто фокус, уви.
БЕЗ ПАНИКА
Публикувай отговор