Ръководство за Untethered Jailbreak ползвайки QuickFreedom
- alexbigojin
Re: Ръководство за Untethered Jailbreak ползвайки QuickFreedom
Install Installer??? Няма ли Cydia???
iPhone 16GB 2.1
Mac OS X Leopard 10.5.3 Intel (Kalyway) on HP Pavilion DV 8000:
CPU: Intel Core 2 Duo T7200 2.0GHz / RAM: 3072MB DDRII / HDD: 120 GB / Video Card: Nvidia GeForce 7600 GO 256 MB /
Mac OS X Leopard 10.5.3 Intel (Kalyway) on HP Pavilion DV 8000:
CPU: Intel Core 2 Duo T7200 2.0GHz / RAM: 3072MB DDRII / HDD: 120 GB / Video Card: Nvidia GeForce 7600 GO 256 MB /
Има.alexbigojin написа:Install Installer??? Няма ли Cydia???
Добре, вече много се дразня. Всичко става точно както е описано, но на края като почвам да ресторвам с къстам фирмуера и явно става някакъв проблем защото айпода ту изчезва от айтунс, ту се появява и в крайна сметка след като приключи рестора си е както преди. Не знам какво трябва да е променено по интерфейса след джейлбрейк и как да разбера дали съм го направил.
Най-лесно е да провериш дали имаш иконки на Cydia и Installer (второто не задължетилно, зависи дали си го избрал преди това).swompmax написа: Не знам какво трябва да е променено по интерфейса след джейлбрейк и как да разбера дали съм го направил.
Пичове, не знам какво става, това е 3тия начин за "разбиване" който правя, но винаги когато стигна до иТуунс и трябва да си ресторна иПода с направения фирмуеър винаги ми дава грешка "an unknown error has accured ... 1604" .... почна да ми писва ... гледах в сайта на Аппле, но нищо не ми помогна, никой не може да ми каже къде е проблема.
Ако някой има някаква идея, защо е така да пише, плийз!
Ако някой има някаква идея, защо е така да пише, плийз!
iPod Touch 8GB 2g / Firmware 2.1.1
Смени usb порт-а/пробвай на друг компютър.

За това има ръководство.
Следваш стъпка по стъпка указанията и не би трябвало да имаш проблем!
Следваш стъпка по стъпка указанията и не би трябвало да имаш проблем!
iphone 3g 8GB - 2.2
моля помогнете направих сички стъпки на последната с DFU ми пише
[16:39:10] Put into DFU mode and press Start Pre-Jailbreak
[16:40:10] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[16:40:12] Applying Redsn0w patch... Please wait
[16:40:23] Successfully put into Pre-Jailbreak mode

[16:39:10] Put into DFU mode and press Start Pre-Jailbreak
[16:40:10] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[16:40:12] Applying Redsn0w patch... Please wait
[16:40:23] Successfully put into Pre-Jailbreak mode

Много благодаря! Работи перфектно!
Направих всичко както е описано и работи безупречно.Единственото нещо което ме издразни (може би само при мен) е, че музиката,клипчетата и снимките ми изчезнаха някъде и немога да ги върна
П.П. Направих 'Back up'-а от 1. точка . Всичко си зареди без проблем и iPod-а се включи , слайднах за да се отключи и дадох 'Restore from back up'.Рестартира се и клипчетата,музиката,картинките изчезнаха. Има ли начин да ги върна ?

Направих всичко както е описано и работи безупречно.Единственото нещо което ме издразни (може би само при мен) е, че музиката,клипчетата и снимките ми изчезнаха някъде и немога да ги върна

П.П. Направих 'Back up'-а от 1. точка . Всичко си зареди без проблем и iPod-а се включи , слайднах за да се отключи и дадох 'Restore from back up'.Рестартира се и клипчетата,музиката,картинките изчезнаха. Има ли начин да ги върна ?
iPhone 5 

Защо когато натисна Install LIBUSB и след уж инсталацията накрая ми изписва LIBUSB - not installed кьде ми е грешката?
Няма грешка.След като го инсталираш пак пише "not installed",но е инсталирано.Ако затвориш програмата и я пуснеш пак ще ти пише "installed".marcinko написа:Защо когато натисна Install LIBUSB и след уж инсталацията накрая ми изписва LIBUSB - not installed кьде ми е грешката?

iPhone 5 

Ами следвай инструкциите от 12) стъпка.alkaida написа:Искам да благодаря на човека които я превел ! програмата тръгна аз съм с 16гб новия модел в чужбина сам най новия е и програмата работи успех и на др те
Пъсни iTunes и си синхронизирай под-аr3b1LLi0n написа:Много благодаря! Работи перфектно!

iphone 3g 8GB - 2.2
Някои ако може да ми помогне с моя проблем....
На стъпка 11 където пода трябва да стане "бял" при мене си седи с изключен дисплей и толкова.Компютъра си издава звука за включено устройство след което дава звука за изключено и толкова.
[9:26:20 PM] Put into DFU mode and press Start Pre-Jailbreak
[9:27:01 PM] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[9:27:23 PM] iPod connected in DFU mode, press Start Pre-Jailbreak
[9:27:33 PM] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[9:27:54 PM] iPod connected in DFU mode, press Start Pre-Jailbreak
Tова е което ми изписва след няколко опита....
Моля ви се помогнете и благодаря предварително
На стъпка 11 където пода трябва да стане "бял" при мене си седи с изключен дисплей и толкова.Компютъра си издава звука за включено устройство след което дава звука за изключено и толкова.
[9:26:20 PM] Put into DFU mode and press Start Pre-Jailbreak
[9:27:01 PM] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[9:27:23 PM] iPod connected in DFU mode, press Start Pre-Jailbreak
[9:27:33 PM] Starting Pre Jailbreak. Please wait...
[9:27:54 PM] iPod connected in DFU mode, press Start Pre-Jailbreak
Tова е което ми изписва след няколко опита....
Моля ви се помогнете и благодаря предварително

Трябва ли да си ъпдейтвам айпода до 2.2.1 преди джейлбрейка или може просто да сваля фърмуера без да го ъпдейтвам. В момента съм с 2.2
Едит: Няма значение, оправих се. Поздравления за гайда =)
Едит: Няма значение, оправих се. Поздравления за гайда =)
отдава имам Ipoda но неразбирам нищо може ли малкко разяснение какво е ?
"bakcup"
пп:
1) Направете си bakcup от iTunes. Aко вече сте направили джейлбрейк ползвайте АptBackup от Cydiа за да запазите част от настройките,
"bakcup"
пп:
1) Направете си bakcup от iTunes. Aко вече сте направили джейлбрейк ползвайте АptBackup от Cydiа за да запазите част от настройките,
Здравейте,аз съм с ipod touch 1g 16gb и със софтуер 1.1.5.Ако направя тази процедура,но с 2.2.1 (1G) - iPod1,1_2.2.1_5H11_Restore.ipsw дали ще ми се ъпдейтне ipod-a и да си качвам вече така чаканите applications.Моля да ми кажете ако има някакъв начин.Благодаря предварително
!!!

А нищо не ти пречи и да пробваш, нали?Все пак, по-добър учител от опита няма 

iPod Touch 2nd Generation - Jailbroken
Здравейте. От три дни съм горд собственик на iPod Touch 16 GB 2nd gen. Дойде си с инсталирана версия 2.2.1. Прочетох много внимателно каква е процедурата за Jailbreak-ването, но когато стигна до Create Firmware и кликна, QuickFreedom мисля че забива. Чаках над 40 минути, а прогрес бара така и не помръдна да покаже някой процент. Гледах филмчета в нета, че не отнема повече от 10-15 мин. а и прогрес бара показва текущото състояние. От версия 1.2 на QuickFreedom минах на 1.1.1 но имам абсолютно същия проблем - не мога да създам Custom Firmware. Ако някой се е сблъсквал с подобно забиване и има идеи как да подкарам нещата нека сподели.
Благодаря предварително.
PS: (Аз съм на Vista Ultimate 32bit)
Edit: Оправих се. Просто самата програмка позаспива когато трябва да започне да създава файла. Кликане с мишката върху прозореца я накара да "захапе". Всичко е чудесно. Пачна се без проблеми. Вече накачих сума ти неща:) Май няма да се спи тая нощ
Много благодаря за изчерпателното ръководство. Успех на всички, които ще го пробват. Няма да съжаляват.
Благодаря предварително.
PS: (Аз съм на Vista Ultimate 32bit)
Edit: Оправих се. Просто самата програмка позаспива когато трябва да започне да създава файла. Кликане с мишката върху прозореца я накара да "захапе". Всичко е чудесно. Пачна се без проблеми. Вече накачих сума ти неща:) Май няма да се спи тая нощ

Значи се получи някакво омзване заради тази тъпа програмка LogoMe. Пробвах да си сложа ново буут лого с нея, уж се флашна, ама като спрях Айпода после въобще не искаше да се включи. Та тази сутрин ми се наложи да го джейлна наново. Джейлнах го, сложих му хакерсдотнл, мобайл инсталейшън, за всеки случай го бутнах и през SSH мобайлинсталейшъна, но въпреки това не мога да си кача старите приложения на айпода, въпреки че ги качва в лайбрарито на айтюнс. Също така и май ми заемат място на Айпода, след като ги SYNC-НА успешно, но въпреки това на самият Айпод няма и помен от тях. Единствено Скайп ми се показва, другите все едно ги няма, а ми заемат място на Айпода ...
някой има ли идея защо по дяволите се получава така?Преди ползвах категорис, всичките ми апликации и игри бяха сложени в съответните папки. Това дали бърка по някакъв начин, макар че не виждам как.
ПП:точно категорис са правили бъгнята. Оправих се.

ПП:точно категорис са правили бъгнята. Оправих се.
Ще има ли някакъв проблем,ако от 1.1.4 мина директно на 2.2 ?
Препоръчително е първо да се премине през 2.0.x, защото при някои потребители преминали директно от 1.1.x до 2.2 или 2.2.1 се забелязват проблеми с wi-fi или други подобни бъгове. Така че най-добре първо до 2.0.x и след това нагоре. Нищо не ти коства, ще загубиш 10 минути повече. 

iPhone 4GB,FW 2.2
А като съм с iPod 1gen 2.2,мога ли да сложа фирмуеър за iPod 2gen 2.2.1,защото Quick Freedom прави проблеми.Ако не,моля ви кажете как точно да го джейлбрейкна.
П.П.Видях,че има за теглене firmware 2.2.1 за iPod 1gen ,но не мога да го изтегля.
П.П.Видях,че има за теглене firmware 2.2.1 за iPod 1gen ,но не мога да го изтегля.