Български Проект бета тестване
Re: Български Проект бета тестване
Абе как може от една нюнюнка да направите тема сто километра!??!
Който иска си го купува, който не иска не си го купува. За всеки влак си има пътници. Какво се карате тука и се убеждавате кой прав и кой крив.
(Аз ще си го купя, защото за мен така е правилно.)
Който иска си го купува, който не иска не си го купува. За всеки влак си има пътници. Какво се карате тука и се убеждавате кой прав и кой крив.
(Аз ще си го купя, защото за мен така е правилно.)
Аз също бих си купил софтуера.Нещата,които предлага ще са ми от полза,освен това - така е правилно!(не знам някой да работи на вересия...)Да не говорим,че сумата е съвсем,съвсем приемлива.И най-вече си заслужава!
Ако на някой му се струва скъпо,да си седне на трите букви и да направи пиратско копие или пък да модифицира програмата,колкото и фантастично да звучи!(това правят потребители по света,на които не им се плаща,вместо да стоят и да се оплакват)
ПС: Аз искам да науча повече за начнините за покупка и кога ще може да се извърши?
Ако на някой му се струва скъпо,да си седне на трите букви и да направи пиратско копие или пък да модифицира програмата,колкото и фантастично да звучи!(това правят потребители по света,на които не им се плаща,вместо да стоят и да се оплакват)
ПС: Аз искам да науча повече за начнините за покупка и кога ще може да се извърши?
iPhone 8GB 3.0
Изчакай малко и ще бъде публикувано в сайтаiphoneG1 написа: ПС: Аз искам да науча повече за начнините за покупка и кога ще може да се извърши?

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Искам да съм Бета тестер
:lol:

iPhone 5 16GB 8.1.3 Фабрично отключен
с най голямо удоволствие бих платил за това!!!!!време е да се научим че не всичко се дава безплатно,казвайте колко и как и да тестваме!!!!!!!!!!! 

Чета и се чудя какъв ви е точно проблема, че човека иска 30 лева за труда си ? Нещо да ви е карал насила ? Или той не заслужава да получи нещо за времето, което е посветил на този проект ? Отделно, че дарява половината от прихода за благотворителност. Отделно, че остават безлатните приложения.
Аз пък бих платил. Не мисля, че някой е в положение да му държи сметка какво и защо прави. Не става само да влачиш и после да квичиш като настъпан, че видиш ли е нарушен онзи дух на взаимопомощ дето другите всичко правят пък ти си вземаш каквото ти трябва.
Аз пък бих платил. Не мисля, че някой е в положение да му държи сметка какво и защо прави. Не става само да влачиш и после да квичиш като настъпан, че видиш ли е нарушен онзи дух на взаимопомощ дето другите всичко правят пък ти си вземаш каквото ти трябва.
- Grievous
- Обратна връзка:
Аз съм за БАААН.Евалата на Атанас. 

Няма нужда от бан, нека се изказват хората.
Проектът се бави поради многото варианти за jailbreak на 1.1.3, което изисква различни подходи за инсталация. Тази седмица ще има раздвижване...
Проектът се бави поради многото варианти за jailbreak на 1.1.3, което изисква различни подходи за инсталация. Тази седмица ще има раздвижване...
Аз също бих платил 30 лв. Иначе някои изказвания по-горе са типично по "БЪЛГАРСКИ". Купуваш телефон за около 800 - 1000 лв, за да се правиш на ГЪЗАР или нещо повече от другиите ИЛИ защото много ти харесва и си готов и да си плащаш, за различен софуер...
... Давай Наско, на този свят няма БЕЗПЛАТЕН ОБЯД
... Давай Наско, на този свят няма БЕЗПЛАТЕН ОБЯД
iPhone 8GB 1.1.2 OTB (04.02.13_G) --> рестор до 1.1.4 iTunes (04.04.05_G) --> Unlock (1.1.4) [ZiPhone 3.0] --> Български проект = iPhone 8GB 1.1.4 (04.04.05_G)
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
добре де ... ама всички викате аз същ БИХ платил .. .защо до сега никои не каза аз ПЛАТИХ ?
много сте ми странни вие хора много ...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Български ПроектAdamov написа:добре де ... ама всички викате аз същ БИХ платил .. .защо до сега никои не каза аз ПЛАТИХ ?
(soon)
... как се плаща нещо, което го няма още???
iPhone 8GB 1.1.2 OTB (04.02.13_G) --> рестор до 1.1.4 iTunes (04.04.05_G) --> Unlock (1.1.4) [ZiPhone 3.0] --> Български проект = iPhone 8GB 1.1.4 (04.04.05_G)
Щото нема кво да се плаща, специално за българския проект.
Иначе съм плащал и ще продължавам да плащам за всичко, което ми се струва стойностно.
Иначе съм плащал и ще продължавам да плащам за всичко, което ми се струва стойностно.
Подкрепям...Jako написа:Щото нема кво да се плаща, специално за българския проект.
Плащал съм разни неща за iPhona-a (хардуерни) които ми тряват и искам да ползвам!!! Същото се отнася и за софуера...
Българският проект ми харесва като идея и както казах, бих платил за него. За скайп не бих платил, по простата причина, че няма да го ползвам и няма да има смисъл от 25$ за него!!!
п.п. Много разводнихме темата ми се струва... Нека излезе БГ проекта и ще видим, кой платил - кой не!!!
Моля всички, които твърдят, че ценят труда на другите и си плащат за софтуер и услуги да вземат и да дарят някой лев на Bloody за да може този форум да го има. Не може един да плаща за всички нас. Има доста разходи по подръжката на един сайт, дори без да отчитаме времето и трудът. Надявам се това да е последният оффтопик.
- Grievous
- Обратна връзка:
При мен положението е подобно,платих си скайп за 1г.поръчах си някои неща от ebay,но понапълня ли картата бих си платил.
- Grievous
- Обратна връзка:
Ще има и за Bloody и за чудесния сайт но в момента от по горе става ясно че съм на червено.
Не съм визирал теб конкретно, просто говоря по принцип. Ще ми се да не забравяте тези неща, защото утре сайтът може и да го няма. При 1500 посещения на ден да няма почти никакви дарения е направо срамота.
Много сте разбирачи всичките за това кое да е платено и кое не. Браво за старанието на автора (или авторите), но има два проблема. Първо, малко не е честно да ползва форума и сайта за комерсиални цели. Някъде другаде из същия форум четох, че не се позволява използването му за такива цели. Явно за едни може, за други не.
Това хубаво, правете пари (ако някой се излъже да ви ги даде), но поне предлагайте качество. По други въпроси не знам, но що се отнася до локализация съм малко по-компетентен от повечето (най-вероятно от всички) вас. Хвърлих един бърз поглед и резултатът е отчайващ. И няма как да бъде иначе. Работя често по проекти за Нокия и Моторола и мога да ви кажа, че хората хвърлят много големи пари за локализацията на софтуерите си. И се минава през доста хора и агенции, за да се стигне до крайния продукт. Тук дори не може да става въпрос за сравнение.
И в този ред на мисли, едно предложение към автора - ако за теб 5000 лева са около една заплата (за много хора в България това са много повече заплати), то аз поне си вадя извода, че работиш нещо друго (при това добре платено) и разработването на тези "продукти" е нещо като хоби, при това незаконно хоби. Някога (може би) от Apple ще стъпят и на нашия пазар официално и когато това стане със сигурност ще пригодят продукта си за нашия език и условия по правилния начин. Не е редно да взимаш пари за пиратски софтуер, защото той е точно това (независимо от факта, че го разработваш ти самия - факт е, че основата на това, което правиш е собственост на Apple) поне докато не получиш официално благословията на Apple. Решението с Donations е единственото приемливо възнаграждение за този вид дейност, защото не те обвързва пряко с твоя "продукт". А и все пак оставя нещата в ръцете на потребителите.
Успех!
Това хубаво, правете пари (ако някой се излъже да ви ги даде), но поне предлагайте качество. По други въпроси не знам, но що се отнася до локализация съм малко по-компетентен от повечето (най-вероятно от всички) вас. Хвърлих един бърз поглед и резултатът е отчайващ. И няма как да бъде иначе. Работя често по проекти за Нокия и Моторола и мога да ви кажа, че хората хвърлят много големи пари за локализацията на софтуерите си. И се минава през доста хора и агенции, за да се стигне до крайния продукт. Тук дори не може да става въпрос за сравнение.
И в този ред на мисли, едно предложение към автора - ако за теб 5000 лева са около една заплата (за много хора в България това са много повече заплати), то аз поне си вадя извода, че работиш нещо друго (при това добре платено) и разработването на тези "продукти" е нещо като хоби, при това незаконно хоби. Някога (може би) от Apple ще стъпят и на нашия пазар официално и когато това стане със сигурност ще пригодят продукта си за нашия език и условия по правилния начин. Не е редно да взимаш пари за пиратски софтуер, защото той е точно това (независимо от факта, че го разработваш ти самия - факт е, че основата на това, което правиш е собственост на Apple) поне докато не получиш официално благословията на Apple. Решението с Donations е единственото приемливо възнаграждение за този вид дейност, защото не те обвързва пряко с твоя "продукт". А и все пак оставя нещата в ръцете на потребителите.
Успех!
You see beauty I see pain
You see sky and I see acid rain
@Ashgan
Казваш доста глупости, честно казано. Ти по проектите за Нокиа без пари ли работиш? Ако си напиша програмка под уиндоус или МакОС и си я ползвам, това пиратсво ли е? Ако реша после да я продавам това пак ли е пиратство? Трябва ли да давам пари и отчет на Бил Гейтс за това? Човекът има право да използва този форум за да си предлага продукта (когато той е готов) след като е направил предостатъчно за този сайт и за цялото айфон общество в България, за разлика от теб. Ти къде видя крайният продукт, който ще се продава, та даваш оценки за него? Защо, след като си толкова печен и опитен в локализацията, не се хванеш да направиш една много по-добра версия и да я пуснеш безплатно за всички? Трябва ли да чакам няколко години Епъл да се сетят, че има България за да ползвам кирилица на телефона си? Ти на Уиндоус 98 каква кирилица ползваше и дали изчака Майкрософт да ти напишат такава? Флекс тайп пиратски софтуер ли беше? Стига май с въпросите. Ще чакаме отговори.
Казваш доста глупости, честно казано. Ти по проектите за Нокиа без пари ли работиш? Ако си напиша програмка под уиндоус или МакОС и си я ползвам, това пиратсво ли е? Ако реша после да я продавам това пак ли е пиратство? Трябва ли да давам пари и отчет на Бил Гейтс за това? Човекът има право да използва този форум за да си предлага продукта (когато той е готов) след като е направил предостатъчно за този сайт и за цялото айфон общество в България, за разлика от теб. Ти къде видя крайният продукт, който ще се продава, та даваш оценки за него? Защо, след като си толкова печен и опитен в локализацията, не се хванеш да направиш една много по-добра версия и да я пуснеш безплатно за всички? Трябва ли да чакам няколко години Епъл да се сетят, че има България за да ползвам кирилица на телефона си? Ти на Уиндоус 98 каква кирилица ползваше и дали изчака Майкрософт да ти напишат такава? Флекс тайп пиратски софтуер ли беше? Стига май с въпросите. Ще чакаме отговори.
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Като каза 98 на кирилица, та ми припомни за нещо отдавна позабравено... http://winbg.h1.ru/ :o
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Леле, Блъди, ти си бил пират още от малък. Как не те беше срам? Добре, че не си искал пари за това. Датекс взеха доста от Бил Гейтс за локализацията 

- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Т'ва 'щото тогава явно съм бил твърде малък или твърде тъп, как да не се сетя да искам и пари... ама то май акъла още не ми е дошъл... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Че кой си ти, та да искаш пари? Сега ще се намери някой, който работи по проекти на Yahoo! и Google да ти каже колко некадърно си направил сайтът и форумът. Само пък се осмели да искаш пари за нещо. Ще си чакаш дарения още дълго 

Веднага ги получаваш.anthony написа:@Ashgan
Не работя без пари, естествено, но точно защото Нокия плащат на толкова много хора (2/3 от които са редактори, тестери и други хора, които се грижат за високото качество) имат право да взимат пари за продуктите си. Ако си напишеш програма, няма никакъв проблем, но официално windows и MacOS се продават на официално одобрените и направени от самите производители езикови версии. Ако ти си локализираш windows-а, той ще е неофициален - пиратски, следователно губиш правата си върху всякакъв вид поддръжка от страна на производителя. Това е разликата между продуктите с отворен код и тези като windows, за които си плащаш. Не искам да ви се бъркам в политиката на сайта, ваша си работа, извинявам се, че изразих мнение по въпроса за комерсиалното ползване. Все пак AdSense не е малък източник на средства, така че да не се правим на каквито не сме, но ваша си работа.
И за това, че не съм видял крайния продукт, си прав - видях само отделни неготови неща, но фактът, че се показват, ми говори, че явно ще бъдат част от крайния продукт. Има нещо, което никой не спомена - в белите държави човек си плаща за даден продукт и ако не му харесва има определен срок, в който може да го върне. Как стои въпроса с този продукт? Като платиш 30 лева и видиш, че на някое меню има правописна грешка, трябва ли да я търпиш, защото вече си се дал парите или можеш да си ги поискаш обратно, за да дадеш урок на автора, че качеството е по-важно от претенциите?
А колкото до локализацията, аз мога да свърша само една много малка част от целия процес, за да си помисля дори, че мога да предложа необходимото качество, което потребителите биха очаквали. А и както вече казах, продуктът по начало е собственост на Apple и всяка негова промяна е риск на потребителя, който е избрал да го jailbreak-не, аз не се нагърбвам да нося такава правна отговорност, а ти? А автора?
Кирилизатора под windows - прав си, не беше пиратски и си искаха пари за продукта хората, но той се ограничава до клавиатурната подредба а не бърка в сорс кода на windows, което би било пиратство. Нямам против клавиатурите на кирилица, направени от Атанас, дори се опитах да си сложа една, но се оказа не много user-friendly и имаше известни бъгове, така че засега ще си разчитам на оригиналните. Ако "продуктът" се ограничи само до тези неща не би имало никакъв проблем. Обаче забелязвам точно обратното - нещата които би трябвало да са платени (и да им се обърне по-голямо внимание, за да са на необходимото ниво) са безплатни, а ще се искат пари за нещо незаконно, на което много трудно би могло да се гарантира качество и поддръжка.
You see beauty I see pain
Значи явно не си прочел какво казва Атанас в началото на темата и какво ще представлява самият продукт. Всичко, което го има сега ще си остане БЕЗПЛАТНО. И много те моля да спреш да употребяваш думата незаконно, нелегално или пиратско относно това. Просто това е огромна глупост, а да не говорим, че е обидно. Ако имаш юридическо образование, ще те помоля да ми цитираш кой закон точно се нарушава и как? Аз ще ти каже нещо за твое сведение, Еврокомисарят по защита на потребителите в Брюксел (Меглена Кунев се казва) оповести публично, че след закупуване на Айфон той се превръща във ваша собственост и може да си използва и модифицира както си пожелае собственика. Ти не заплащаш лиценз за ползване, както е в случаят с операционните системи и други софтуери, а купуваш цялостен продукт. Така, както мога да си сменя седалките в колата, по същият начин мога да си модифицирам телефона. Той си е мой и не подлежи на авторско право или лиценз. Толкова по тази част и се надявам, че ще се извиниш за обидите "незаконно", "пиратско" и т.н. или го докажи правно.
Колкото до бъдещи проблеми с продукта, Атанас обясни, че парите ще се плащат точно за съпорт на продукта. Ако има бъг ще получиш пач. Като намериш бъг в уиндоус например връщат ли ти парите? Чакаш ъпдейт. Освен това Атанас декларира, че дарява половината от печалбата си за болни деца на save-darina.org. Неговата идея беше да предоставя фонетичната кирилица само срещу доказателство за дарение във въпросният сайт дори и на 1 левче. За съжаление такива широки сърца не се намериха достатъчно и той я пусна безплатно. Не знам какво не и е user-friendly на клавиатурата. За да превключиш м/у кирилица и латиница се ползва само едно бутонче със земното кълбо. Явно за Нокиа експерт това е извънредно сложно.
Колкото до бъдещи проблеми с продукта, Атанас обясни, че парите ще се плащат точно за съпорт на продукта. Ако има бъг ще получиш пач. Като намериш бъг в уиндоус например връщат ли ти парите? Чакаш ъпдейт. Освен това Атанас декларира, че дарява половината от печалбата си за болни деца на save-darina.org. Неговата идея беше да предоставя фонетичната кирилица само срещу доказателство за дарение във въпросният сайт дори и на 1 левче. За съжаление такива широки сърца не се намериха достатъчно и той я пусна безплатно. Не знам какво не и е user-friendly на клавиатурата. За да превключиш м/у кирилица и латиница се ползва само едно бутонче със земното кълбо. Явно за Нокиа експерт това е извънредно сложно.