Terminal достъп с root

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
emmimen

Terminal достъп с root

Мнение от emmimen »

Иска ми се като си пусна Мобиле Терминала от Сидия, да си влиза като роот а не като мобиле юзър. Странно е, но по форумите пише, че не можело, за да не можели програмите да позволяват един айпод да управлява друг айпод.. което ми звучи странно на мен... ако от терминала си влезна с ssh <ssh root@localhost> ми дава, че някакъв key не е адднат, адвам го, пиша си паролата и влизам в роот.

Въпросът ми е:
Има ли начин да го накарам да си влиза с роот по дефаулт, или по някакъв начин да си напиша нещо като bat файл (разбирам от windows предимно), който при всяко включване на терминала да се пуска сам или поне да се пуска само с една команда, а той пък да ме логва като роот на свой ред?

EDIT:
Намерих още два начина за роот достъп
1. Пишеш <su> и после root паролата и те вкарва с root привилегии в mobile акаунта
2. Пишеш <login>, после root, после паролата
Ама все още не намирам начин това да става само. Моля някой ако има идеи, да сподели :)

EDIT 2:
Намерих решение :D
Ако сметнат модераторите/админите, да изтрият темата, ама все пак някой ако има моето желание, ето как ставало:

Отваряте си PuTTY и си правите SSH към iPod-а или iPhone-а и пишете

Код за потвърждение: Избери целия код

nano /etc/profile
Тази команда ще отвори файла /etc/profile за обработка
Ако нямате nano можете да си дръпнете от Сидия БорнАгайнШел или самото нано ако го има(макар че май си е вградено)
В отворения файл най-долу пишете:

Код за потвърждение: Избери целия код

if [ "`whoami`" != "root" ]; then
/usr/bin/login root
fi
Ctrl+O за сейване и Ctrl+X за изход от нано

Сега всеки път като пуснем мобиле терминала, директно иска парола и ви логва като роот. Надявам се да е полезно това за някой :)
Аватар
crypticbastard

Re: Terminal достъп с root

Мнение от crypticbastard »

Яко :-B Напиши още хакерлъци за Терминала ако не те мързи :О
Публикувай отговор