iPhone няма звук, когато звъни.

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
iGaba

iPhone няма звук, когато звъни.

Мнение от iGaba »

Цялата история тръгна от страничното копче за звука, един ден се завирах в едно много тясно помещение и от тогава копчето се разкачи и се движи свободно. Започна да ми прави проблеми като от време на време вибрацията се включваше сама. Отворих го, но тук си трябват инструменти като за часовникар и спокойни ръце, за това се отказах. Интересното бе че след затварянето му нямах проблем с копчето, то не се бе оправило, но поне не се включваше само.
Мина много време от тогава, но ето тези дни стана нещо ново и странно – сега когато ми се обади някой, телефона няма звук само вибрацията работи . Другото странно нещо е че като отида на рингове за да си избера дадена мелодия ги прослушвам без проблем или пък като си настроя алармата за събуждане, той си звъни ….единствено ,когато някой ме търси няма звук.
Бях с версия 2.1 когато стана проблема, реших да направя ъпгрейт на 2.2.1 да видя дали ще се оправи, но проблема си остана :-/
Помогнете ми дайте някакъв съвет какво да направя, благодаря Ви предварително.
Изображение
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: iPhone няма звук, когато звъни.

Мнение от Bloody »

Ползваш ли хендсфрито или някакви слушалки, ако да пробвай да ги вкараш и изкараш няколко пъти в жака на телефона и виж дали няма да се оправи проблема със звука... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Bloody написа:Ползваш ли хендсфрито или някакви слушалки, ако да пробвай да ги вкараш и изкараш няколко пъти в жака на телефона и виж дали няма да се оправи проблема със звука... ;)
Така е. При мен се е получавало при Нокия и на един лаптоп. Просто нещо се прецаква в буксата. Един приятел ме посъветва точно това, което предлага @Bloody и нещата се оправиха.
Аватар
naB4o

Мнение от naB4o »

Или имаше - Reset all settings или нещо такова... при мен от това се оправи.
iPhone 2G 8Gb
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
Аватар
iGaba

Мнение от iGaba »

Благодаря ви за вниманието и желанието да ми помогнете,значи пробвах със слушалките в жака, падна голямо ръчкане, но не се получи.
Относно другия варянт - Reset all settings, има ли смисъл след като ъпдейтнах ОS и проблема си остана, или това не е от значение?
Чувствам се като болен от рядко срещана болест b-(
Изображение
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Не е рядко срещана. От слушалките е. Духай яко в дупката. Или си купи спрей със сгъстен въздух и духай с него.
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Сложи слушалките в телефона, пусни си музика и ги извади (без преди това да спираш музиката).
Случвало ми се е само веднъж и го излекувах така.
Аватар
iGaba

Мнение от iGaba »

Пробвах с духане, освен че почервенях нищо не се промени, остава ми да си взема спрей със сгъстен въздух и пак да пробвам. -> Пробвах и това, но не се оправя.
Сложих си слушалките и пуснах музика, когато ги извадя плейъра спира на пауза ( без слушалки когато го пусна има звук) та и това не помогна.
Също на 98% от игрите няма звук, единственото спасение са слушалките за момента
Отново ви благодаря за отделеното време и съветите Ви, но лек още не съм намерил. +:) Ако нещо друго се сетите, споделете го, пък почерпката от мен просто е задължителна ;)
Изображение
venchitoo

Мнение от venchitoo »

iGaba, имам същият проблем като твоя. вибрацията ми се включва, когато си поиска и някой, като ми звъни, iphone само вибрира и не чувам нищо. ти как го оправи твоя? някой, ако има идея, да помага, плс........
tchav

Мнение от tchav »

Оправя се в сервиз, защото без да се отвори, не става.
Аватар
iGaba

Мнение от iGaba »

При мен се оказа че всичко идва от страничното копче за вибрацията, изглежда съм го прецакал. Наложи се да го отворя и да го разчопля за да спре, но проблема съм си го решил временно, не се знае кога пак ще почне старите номера, а за сервиз не знам къде има читав, пък и не искам да ми махнат главата и да ме правят на балък и да ми вземат един джоб пари.
Изображение
Публикувай отговор