Задава се новият firmware за iPhone и то версия 3.0.

Представянето ще бъде на 17 март, като ще има и нови инструменти за разработване на приложения (SDK).
Източник: Engadget
Да се посмеем с Епъл на наивността ни. Аз отивам да се кискам в ъгъла поне до края на годината по тази темаТова е опция за преминаване на всичко и всички процеси през Apple и ще подържа постоянна ип връзка с телефона чрез сървър от трето лице.Според Apple, услугата ще се запази живота на батерията и продължителноста на работата с телефона.
xotspot.com написа:Някой чете ли последната статия от ziphone.org. Какво мислите?
Притеснен съм.
Нещо, което изглежда толкога готино като опция,
може да се окаже наистина опасно.
Спирането на процесите, работещи на заден план
и опцията за преминаване на всичко през
Apple Push Notification Server
е нещо, което Джордж Оруел си е представил вече.
Представете си как всичката ви информация
минава през Apple и ще започнете
да се досещате за какво иде реч.
Добавено към mobileme, друг "голям брат"
запазва абсолютно всички данни за вас.
Това би било много добре ако беше
избираема опция. Но не е.
Това е единствения начин.
С iPhone, Apple показват, че искат
да имат контрол върху всичко.
Надявам се индустрията да поеме по друг път
и да не поддръжава на Apple.
Всеки ден започвам да бъде повече заинтересован от
Google Android и повече отворени софтуери/фирмуеъри..
Ако това го има ще е супер, ама супер!cvalio написа:Mar 13, 2009 - 1:10 AM - by jhay
По нови сведения iPhone OS 3.0 ще поддържа MMS и ще има възможност за използване на телефона като модем чрез Bluetooth и USB.
Само да ти спомена, че PdaNet работи прекрасно, включително и през usb кабела (ако се досещаш, тогава проблема с батерията не съществува), както работи прекрасно и под Windows, и под Mac OS!iFlashFreak написа:.... И сега има решения, ама всичките малко или много не са оптимизирани, и съм сигурен че native ще харчи по-малко батерия и ще работи по-стабилно.....