xGPS
Re: xGPS
Абе пичове, аз да ви питам сега за тази програма..... някой въобще успял ли е да я подкара да работи, тоест да те намери каде се намираш, защото мен си ми дава на сателитчето eдно ясно червено "NONE" (тоеяст че сателити няма) и това си му е..... каде ли не съм бил, на открито, на покрива дори..... еми нема.... не знам дали проблема е в GPS-a на телефона или в програмата, но...... sucks отвсякъде..... GPS-a без интернета не е за никаде. Абсолютно съм сигурен че всички опций са ми както трябва. Помогнете ако ви е по силите, или дайте някакъв съвет....
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
- johnnybravo
- Обратна връзка:
Еми сега вече ти uазвам че опцийте ми са точно както на картинката, но отново нищо. Но пък забелязах че на картинката wireless-a е пуснат....?? И колко горе долу трябва да се изчака докато намери връзка със сателит?
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
izoant, пусни Maps.app и дай да те локализира от там. След като те локализира отвори xGPS.
На мен много често ми се случва xGPS да запецне и да ми показва местоположението на което последно съм бил преди да го затворя и го лекувам по горния начин. Естествено трябва да си на открито.
На мен много често ми се случва xGPS да запецне и да ми показва местоположението на което последно съм бил преди да го затворя и го лекувам по горния начин. Естествено трябва да си на открито.
- The Shaman
- supporter
Да попитам, след като съм изтрил файла xGPS_map.db от var/mobile/Library, няма как да е останал в телефона нали ?!?
Няма как да е останал!The Shaman написа:Да попитам, след като съм изтрил файла xGPS_map.db от var/mobile/Library, няма как да е останал в телефона нали ?!?

Също така може да го изтриеш и от xGPS->Settings->Maps->Delete downloaded maps!
- The Shaman
- supporter
След изтриването през WinSCP там автоматично изписа 0.0, но нещо ме усъмни заетото ми място, затова попитах.skypro написа:Няма как да е останал!The Shaman написа:Да попитам, след като съм изтрил файла xGPS_map.db от var/mobile/Library, няма как да е останал в телефона нали ?!?![]()
Също така може да го изтриеш и от xGPS->Settings->Maps->Delete downloaded maps!

Error
No driving direction can be computed usin your query.

Написал си адреса неправилно за да ти изписва това!natedog написа:Error
![]()
![]()
![]()
![]()
1.Номер на улица.
2.Улица (ако е с номер улицата задължително - Ул. ........).
3.Запетая и Град.
Hmm, не знам как е при вас но на мен гпс-а на 3г-то ми е доста капризен. Понякога работи добре, понякога по 1час мин седи само на триангулация.mupo написа:izoant, пусни Maps.app и дай да те локализира от там. След като те локализира отвори xGPS.
Много рядко работи като нормален гпс- да опреснява през 1-2 сек позицията...
Може ли малко по различно въпросче?
Значи, направих простотията да си ъпгрейдна xGPS и всичко се прецака. Преинсталирах я, сложих картата(zoom x17) както сте описали заедно с всички команди и сега си върви както трябва.Но , прави ми впечатление,че в момента тези 1.4 GB ми се отразяват на паметта, а преди това пак ми работеше по същия начин но имах с 1,4 GB повече памет. Телефона го разкодира едно момче, като той беше сложил и xGPS. Имате ли идея какво е направил и евентуално ако е останала някъде старата карта къде е за да я изтрия.
Мерси предварително !
Значи, направих простотията да си ъпгрейдна xGPS и всичко се прецака. Преинсталирах я, сложих картата(zoom x17) както сте описали заедно с всички команди и сега си върви както трябва.Но , прави ми впечатление,че в момента тези 1.4 GB ми се отразяват на паметта, а преди това пак ми работеше по същия начин но имах с 1,4 GB повече памет. Телефона го разкодира едно момче, като той беше сложил и xGPS. Имате ли идея какво е направил и евентуално ако е останала някъде старата карта къде е за да я изтрия.
Мерси предварително !
А и ако има начин без да слагам 1,4 GB пак да си ми работи както трябва с някоя 100-тина MB няма да имам нищо против
-
В тази директория, която казахте (var/mobile/Library) има папки и 4 файла.
1. xGPS_map.db - въпросният който е 1.4 GB
2. xGPS_directions.db - пише,че е 35 кб.
3. .localized - 0 кб.
4. снимка за бекграунда ...
В Маps има само 1 файл History.plist ...
Не знам какво е правило момчето обаче тия 1.4 GB при 8 в наличност са си много ...
2. xGPS_directions.db - пише,че е 35 кб.
3. .localized - 0 кб.
4. снимка за бекграунда ...
В Маps има само 1 файл History.plist ...
Не знам какво е правило момчето обаче тия 1.4 GB при 8 в наличност са си много ...
Нищо не разбрах от поста ти.DjeFF написа:В тази директория, която казахте (var/mobile/Library) има папки и 4 файла.
...
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT
Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT
Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Какво има да разбираш? Момчето ме пита дали има някакъв файл .deb ... показвам какво има и установявам,че го няма.
В по горния пост казвам какъв е проблема... по подробно не мога да го направя, а и трябва да отбележа,че се занимавам от сумати време с компютри и някой работи с тоя телефон и мен ме затрудниха доста.
Така че да ме прощавате ако някой работи не мога да ги обясня както трябва
В по горния пост казвам какъв е проблема... по подробно не мога да го направя, а и трябва да отбележа,че се занимавам от сумати време с компютри и някой работи с тоя телефон и мен ме затрудниха доста.
Така че да ме прощавате ако някой работи не мога да ги обясня както трябва
Доколото разбирам paconaranjo иска .deb файла на xGPS, за да си го инсталира на телефона.
Как реши че пита теб за .deb файл във /var/mobile/Library след като е цитирал пост на johnnybravo?
А проблем при теб аз не виждам.
Нали си копирал картата в телефона, а тя е с размер 1.4Gb. Нормално е да след това да имаш с 1.4Gb по-малко свободно място.
Как реши че пита теб за .deb файл във /var/mobile/Library след като е цитирал пост на johnnybravo?
А проблем при теб аз не виждам.
Нали си копирал картата в телефона, а тя е с размер 1.4Gb. Нормално е да след това да имаш с 1.4Gb по-малко свободно място.
Може и да не съм го разбрал, няма значение.
Просто на мен ми е интересно как преди работеше без никакви проблеми а не беше с 1.4 ГБ карта ?
Доколкото си спомням , докато се ровех ми направи впечатление,че някой са си качвали карти по 30-40 мб , ама гледах и не можах пак да го открия .
Просто на мен ми е интересно как преди работеше без никакви проблеми а не беше с 1.4 ГБ карта ?
Доколкото си спомням , докато се ровех ми направи впечатление,че някой са си качвали карти по 30-40 мб , ама гледах и не можах пак да го открия .
По назад в темата пише, че номера с GPS става "offline". Демек без Wi Fi връзка ... някой може ли да ми каже как точно става, защото като цъкна "off" на Wi Fi и ми пише: "Error Unable to retrieve the driving directions from the server: no Internet connection" 

освен от xwaves , от друго място може ли да се инсталира програмата ? Тъй като репото на xwaves е празно . natedog
за да използваш навигацията трябва да имая интернет прочети темата и ще разбереш.
за да използваш навигацията трябва да имая интернет прочети темата и ще разбереш.
Аз не съм съгласен с това !!! ти прочети темата !!!strash0 написа:natedog за да използваш навигацията трябва да имая интернет прочети темата и ще разбереш.
ЪПСУРТ - не може да му се задава посока в offline режим ....
Djskinar като казвам навигация имам предвид да зададеш адрес и да бъде съствен маршрут, а не да пуснеш картата и само да те локализира!
Сега относно моя проблем , от къде мога да я инсталирам?
Sorry !!!strash0 написа:Djskinar като казвам навигация имам предвид да зададеш адрес и да бъде съствен маршрут, а не да пуснеш картата и само да те локализира!
Моя грешка
от каде да дръпна картата на българиа 17x 1.4ГБ. не мога да я открия
iPhone 6 64GB Space Grey
Macbook Pro Retina 15-inch Mid 2014
Macbook Pro Retina 15-inch Mid 2014