Custom ringtones за 1.1.3 на DevTeam - начин за качване
Custom ringtones за 1.1.3 на DevTeam - начин за качване
1. Изберете песничките или тоновете, които искате да качите (препоръчително е да са в mp3 формат).
2. Запишете ги някъде на диска в някоя папка
3. Изберете 30-секундна порция звук/песен и я отрежете с предпочитания от вас софтуер.
4. Запишете промените и изтрийте оригиналните (дълги) файлове.
5. Отворете iTunes, маркирайте желаните 30-секундни тонове и ги драгнете/провлачете в Library секцията с музиката.
6. Изберете рингтон, десен бутон на плъха - "Convert song to AAC". Ще забележите горе в панелчето как iTunes конвертира файла, докато го плейва, и след това го поставя най-отдолу.
7. Повторете процедурата с всички файлове.
8. Сега маркирайте всички изходящи файлове от списъка ви и ги изтрийте от библиотеката си (но не от хард-диска - натиснете функцията keep my files)
9. Маркирайте готовия рингтон, и с десен бутон на плъха изберете опцията "Show in Windows Explorer"
10. Ще ви се отвори папка C:\Documents and Settings\ВАШЕТО ИМЕ\My Documents\My Music\iTunes\iTunes Music\Ringtones
11. Всички файлове вътре са рингтоновете с разширения *.m4a. Преименувайте ги на *.m4r. Затворете настоящата папка.
12. Следващата стъпка може да се извърши по два начина:
12а) Маркирате всички преименувани файлове и ги драгвате/провлачвате в LIBRARY/Ringtones на iTunes
12b) Два пъти клик на избрания рингтон и той се адва в LIBRARY/Ringtones в iTunes. Повторете процедурата с всички тонове, които желаете да качите там.
13. Вече имате готови файлове в библиотеката. Върнете се в iTunes и маркирайте телефона си да е активен. Това става от DEVICES>Името на телефона ви.
14. Отидете горе в менюто на телефона, където са Summary/Info/Ringtones/Music/Photos/Video. Изберете посоченото в червения цвят.
15. Ще видите списък с качените от вас рингтонове. Маркирайте с чавка selected ringtones, маркирайте всички файлове, или само тези, които искате засега да се качат в телефона, след това маркирайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО synch ringtones и All ringtones, след което синхронизирайте.
16. Вече имате custom ringtones. Може да си ги намерите в settings>sounds>Ringtone, най-отгоре в списъка ви с рингтонове в бялото поленце Custom. Изберете някой от новите ви качени рингтонове, и шашкайте околните.
:mrgreen:
Custom SMS рингтонове.
Конвертирайте звука, който искате, във файлче с разширение .aiff
Преименувайте го в .caf
За да го качите, ползвайте iphonebrowser/ibrickr/winscp
Идете в директория /System/Library/Audio/UISounds
Направете си копие на оригиналните файлове, за да си ги имате за всеки случай.
Преименувайте избрания файл в някой от по-долу посчените 1:1. След което презапишете върху оригиналните тонове тези, които искате да смените:
sms-received1.caf = Tri-tone
sms-received2.caf = Chime
sms-received3.caf = Glass
sms-received4.caf = Horn
sms-received5.caf = Bell
sms-received6.caf = Electronic
Не забравяйте да зададете правата на файла на 755.
2. Запишете ги някъде на диска в някоя папка
3. Изберете 30-секундна порция звук/песен и я отрежете с предпочитания от вас софтуер.
4. Запишете промените и изтрийте оригиналните (дълги) файлове.
5. Отворете iTunes, маркирайте желаните 30-секундни тонове и ги драгнете/провлачете в Library секцията с музиката.
6. Изберете рингтон, десен бутон на плъха - "Convert song to AAC". Ще забележите горе в панелчето как iTunes конвертира файла, докато го плейва, и след това го поставя най-отдолу.
7. Повторете процедурата с всички файлове.
8. Сега маркирайте всички изходящи файлове от списъка ви и ги изтрийте от библиотеката си (но не от хард-диска - натиснете функцията keep my files)
9. Маркирайте готовия рингтон, и с десен бутон на плъха изберете опцията "Show in Windows Explorer"
10. Ще ви се отвори папка C:\Documents and Settings\ВАШЕТО ИМЕ\My Documents\My Music\iTunes\iTunes Music\Ringtones
11. Всички файлове вътре са рингтоновете с разширения *.m4a. Преименувайте ги на *.m4r. Затворете настоящата папка.
12. Следващата стъпка може да се извърши по два начина:
12а) Маркирате всички преименувани файлове и ги драгвате/провлачвате в LIBRARY/Ringtones на iTunes
12b) Два пъти клик на избрания рингтон и той се адва в LIBRARY/Ringtones в iTunes. Повторете процедурата с всички тонове, които желаете да качите там.
13. Вече имате готови файлове в библиотеката. Върнете се в iTunes и маркирайте телефона си да е активен. Това става от DEVICES>Името на телефона ви.
14. Отидете горе в менюто на телефона, където са Summary/Info/Ringtones/Music/Photos/Video. Изберете посоченото в червения цвят.
15. Ще видите списък с качените от вас рингтонове. Маркирайте с чавка selected ringtones, маркирайте всички файлове, или само тези, които искате засега да се качат в телефона, след това маркирайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО synch ringtones и All ringtones, след което синхронизирайте.
16. Вече имате custom ringtones. Може да си ги намерите в settings>sounds>Ringtone, най-отгоре в списъка ви с рингтонове в бялото поленце Custom. Изберете някой от новите ви качени рингтонове, и шашкайте околните.
:mrgreen:
Custom SMS рингтонове.
Конвертирайте звука, който искате, във файлче с разширение .aiff
Преименувайте го в .caf
За да го качите, ползвайте iphonebrowser/ibrickr/winscp
Идете в директория /System/Library/Audio/UISounds
Направете си копие на оригиналните файлове, за да си ги имате за всеки случай.
Преименувайте избрания файл в някой от по-долу посчените 1:1. След което презапишете върху оригиналните тонове тези, които искате да смените:
sms-received1.caf = Tri-tone
sms-received2.caf = Chime
sms-received3.caf = Glass
sms-received4.caf = Horn
sms-received5.caf = Bell
sms-received6.caf = Electronic
Не забравяйте да зададете правата на файла на 755.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Re: Custom ringtones за 1.1.3 на DevTeam - начин за качване
Звяр, а цяла mp3-ка може ли да се сложи като тон на звънене за 1.1.3?
- Tomi_m
- Обратна връзка:
за fw 1.1.3 НЕ не можеш, само (*.m4r) до 39 сек. Генерирано през iTunes.

iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Aз имам проблем като си качвам ringtones по тоя метод не става. Aко кача 5-рингa ми качва 5 ринга ама един и същ.
Kато бях с 1.1.2 нямах проблем?
Kато бях с 1.1.2 нямах проблем?
Синхронизирай ги през iTunes, не ръчно. Поне първия път. Ако ги качиш с iTunes-a няма да бъде 5 пъти една и съща мелодия, а ще са си 5 различни.
И при мен ги прави тези магарии при ръчното качване - затова ако се записват по вече от един рингтон трябва да е през iTunes 

iPhone 8GB - 1.0.2>>>1.1.1>>>1.1.2>>>1.1.4>>>2.0.2>>>2.1>>>2.2>>>2.2.1>>>iPhone 3G (8GB) - 2.2.1>>>3.1.2>>>iPhone 4G - 4.1>>>4.2.1>>>iPhone 4S -5.0.1
Направих, както ми каза, но в iphone не ги виждам...
През itunes се виждат, че ги имам на iphone, ама през настройка не мога да ги открия?
С 1.1.3 съм?
През itunes се виждат, че ги имам на iphone, ама през настройка не мога да ги открия?
С 1.1.3 съм?
- foolmastah
Да попитам:
1. Как се конвертира във формат .aiff
2. Какво значи "задайте правата на файла на 755" и как се прави.
1. Как се конвертира във формат .aiff
2. Какво значи "задайте правата на файла на 755" и как се прави.
Да отговоря:
1. Тук
2. Тotal Commander, WinSCP, програмки и от самия телефон да го направиш има, потърси.
1. Тук
2. Тotal Commander, WinSCP, програмки и от самия телефон да го направиш има, потърси.
Направих всичко по ред...
качих рингтоновете и през itunes ги виждам, че са на телефона, но през самия телефон не мога да ги открия.
Рестартирах, но пак не мога да ги видя?
Какво да правя?
Мерси предварително.
качих рингтоновете и през itunes ги виждам, че са на телефона, но през самия телефон не мога да ги открия.
Рестартирах, но пак не мога да ги видя?
Какво да правя?
Мерси предварително.
- foolmastah
Пробвай по този начин - http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 7938#p7938 . Става бавно, но работи.

Здравейте! Не се сърдете на въпросите на един новак във форума и в ползването на айфон, обаче имам един тъп въпрос- опитвам се да си направя мой рингтон и следвайки стъпките, стигам до там, че не знам как да си преименувам .m4a файла в .m4r. Може да е много просто, но не ми се е налагало досега да го правя. Благодаря предварително на добрата душа, която се отзове!
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
F2 в Windows Explorer...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аз го правая така: даваш rename на файла,триеш буквата "а",пишеш "r" на нейно място и сейваш.Това е!!! 

iPhone 4GB,FW 2.2
Всъщност става така, че като дам Show in Windows Explorer, не ми отваря папката с рингтонове, а друга папка с непознатите изпълнители и бъдещият ми рингтон е там.
При мен работи перфектно 
Туко що метнах 11 нови рингтона :mrgreen:

Туко що метнах 11 нови рингтона :mrgreen:
Здравейте моя проблем е също с преименуването не мога да промена типа на фаила каквото и да правя само се добавя в името, а разширението си остава m4a.
Ipod Touch 16 gb 2.2 > HTC Touch > Iphone 16gb 2.2
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Ако си с Windows XP сигурен ли си че от Folder Options в Control Panel е махната опцията да ти крие разширението на файловете? Най-често това е проблема с невъзможноста за преименуване.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Дам това е.
Просто променяш името, а не разширението.
Като си отворил експлорера си даваш на tools - folder option - view след това махни марка на hide extensions for knows file types.
Просто променяш името, а не разширението.
Като си отворил експлорера си даваш на tools - folder option - view след това махни марка на hide extensions for knows file types.
Ей, хора, живи да сте! Точно в това ми е бил проблема! Можех да променя името на файла, но не и разширението и никога нямаше да се сетя как да го направя. Признавам си, че не съм много на ти с компютъра и още се уча, но пък имам желание. Благодаря!
Колкото и да ги синхронизирам с iTunes ако има повече от 1 рингтон стават с еднакви имена... Има ли оправяне тоя бъг?menabg написа:аз имам проблем като си качвам ringtones по тоя метод нестава.ако кача 5-ринг. ми качва 5 ринга ама един и същ.
като бях с 1.1.2 нямах проблем
Виж тукКолкото и да ги синхронизирам с iTunes ако има повече от 1 рингтон стават с еднакви имена... Има ли оправяне тоя бъг?
Може би това би ти било от полза