xGPS

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Публикувай отговор
th3_0n3

Re: xGPS

Мнение от th3_0n3 »

Хора и на мене след качването на картите, ми крашва. Реинсталирах xGPS, но пак е така. Някой да го е излагал :)
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

Изтрий картата както си я сложил, върни се 2-3 мнения назад и виж това което е написал skypro.
Аватар
mad_max

Мнение от mad_max »

Някой има ли проблем със силата на звука за гласовата навигация? При мен се чува много тихо, трябва да поставя говорителчето до ухото, за да чуя, а звука е на мах. Също така скоростомера не работи изрядно, тоест обновява се на 2-3 секунди, а понякога и скача до над 200км/ч. Самото позициониране е доста неточно и изоставащо, при maps нещата са много по-добре. За да направи маршрута му трябва интернет, тоест не е напълно функционално приложението без достъп до мрежата. Като цяло има доста да се оправя и се надявам, че разработчиците ще продължат да работят по приложението.
iPhone 3G 16Gb 3.0
Аватар
skypro

Мнение от skypro »

mad_max написа:Някой има ли проблем със силата на звука за гласовата навигация? При мен се чува много тихо, трябва да поставя говорителчето до ухото, за да чуя, а звука е на мах.
Музикалния плеър трябва да ти е усилен до край!
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Всичко е много добре в новата версия, само дето искам да питам трябва ли да имам WIFI за да сложа картата на телефона. Тъй като нямам WIFI ползвам нет през УСБ и като въведа IP адреса не намира устройството.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Може да я качиш и с iFunBox например. Нужен ти е само кабел, програмата и картата.
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Пак ли я качвам където беше преди var/mobile/library?Днес след като ъпдейтнах, пуснах програмката и ми пишеше, че картата не става за тази версия и я изтри.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Аватар
Stinkle

Мнение от Stinkle »

Аз въобще немога да инсталирам програмата на телефона.Тръгва да се инсталира и като спре ми изписва POSIX: Operation timed out. Това ми го изписва поне 10 пъти.
iPhone 6+ 64GB 10.1
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

skypro написа:Картата със зуум 17 я качих по-следния начин:

1.Преди да започнете процедурата трябва да изтриете картите от телефона (var/mobile/Library - xGPS_map.db) и от папката на вашия компютър (My Documents/xGPS Manager - xGPS_map.db)!
2.Инсталирате xGPS Manager - Maps на вашия компютър и в My Documents ви се появява папка - xGPS Manager.
3.Там слагате картата със зуум 17 или 16 (по-ваше желание).
4.Стартирате xGPS Manager - Maps и след това кликвате на Manage maps.
5.Появява се нов прозорец и отдолу в ляво натискате Retrieve device maps като под него е показано и големината на картата (1 379,23MB).
6.Стартираме xGPS на телефона.
7.Влизаме в Settings и стартираме - Wireless Transfer.
8.Въвеждаме IP адреса си и след това натискаме Connect ГРЕШКА След което натискаме Send to device и след това следва IP адреса, потвърждаваме .

Изображение

Надявам се да съм бил полезен!
Времето за качване на картата е както при iFunBox, не давате на телефона да загасне и не излизате от Wireless Transfer.

Edited by Grievous
Аватар
skypro

Мнение от skypro »

Grievous написа:

1.Преди да започнете процедурата трябва да изтриете картите от телефона (var/mobile/Library - xGPS_map.db) и от папката на вашия компютър (My Documents/xGPS Manager - xGPS_map.db)!
2.Инсталирате xGPS Manager - Maps на вашия компютър и в My Documents ви се появява папка - xGPS Manager.
5.Появява се нов прозорец и отдолу в ляво натискате Retrieve device maps като под него е показано и големината на картата (1 379,23MB).
8.Въвеждаме IP адреса си и след това натискаме Connect ГРЕШКА След което натискаме Send to device и след това следва IP адреса, потвърждаваме .

Изображение

Времето за качване на картата е както при iFunBox, не давате на телефона да загасне и не излизате от Wireless Transfer.

Edited by Grievous
Благодаря за корекцията!Точно така е!
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

А бе то че така ама при мене пак крашва де...а. :(
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Мерси за подробните обяснения. Само да питам трябва ли да имам WIFI, за да я ъплоадна картата или става само през USB кабела?Аз пробвах без WIFI, но като въведа IP адреса не може да открие телефона.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Само да попитам нали "Offline mode" означава, че няма да точи от М-тел?
May The Force be with You!
Аватар
bobbyggx

Мнение от bobbyggx »

Аз нещо не схванах работата с качването на картата? Слоих старата карта, която имах, във папката documents/xgsp.... (ползвам Мас) но не я изкарва в мениджъра. Опитах се да генерирам карта на България, очертавам я давам даунлолд пиша име какви зоомове искам давам даунлолд и програмата става нереагираща. Когато обаче избера по-малък участък, като натисна даунлолд ми казва, картата ви ще е толкова и толкова голяма, искате ли да продължите, давам да и си я сваля. Та ако някой има идея къде бъркам, да свирка. Попринцип ми трябва карта на цяла Б-я.
Apple iPhone 4 FW 4.1
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
Аватар
Stinkle

Мнение от Stinkle »

Искам да попитам дали всички имат този проблем.Включвам си аз програмата,локализираме,и като дам Driving directions вкарвам си аз всичко (номер на улицата,име на улицата,града в който е улицата) и не ми изкаржа маршрута.Иска ми интернет шибаната програма.Има ли оправяне това или не?
iPhone 6+ 64GB 10.1
Аватар
milia

Мнение от milia »

Здравейте,

реших и аз да напиша нещо по темата.

Като поразгледах внимателно базата (картата) се оказа, че разликата между стария формат на картата и новия се състои в добавянето на 3 нови таблици...

Та ако просто отворите старата карта (която си е супер) с някакъв клиент за SQLite например sqlite3Explorer.

1. Стартирате sqlite3Explorer.exe от File/Open Database избирате картата. Като я отворите отляво в дървото ще ви се появи само една таблица tiles.
2. В прозореца за SQL команди с Copy и Paste добавяте следните трите команди:

Код за потвърждение: Избери целия код

CREATE TABLE map_regions (regionsid INTEGER, mapid INTEGER, PRIMARY KEY(regionsid));
CREATE TABLE maps (id INTEGER, name TEXT, zoom TEXT, type INTEGER, PRIMARY KEY(id)) ;
CREATE TABLE regions_points (regionsid INTEGER, lat REAL,lon REAL, pos INTEGER, PRIMARY KEY(regionsid,lat,lon));
и натискате бутона Execute и си имате старата карта, която работи с новата версия.

3. Остава само да я качите във /var/mobile/Library и си я ползвате със здраве. :)
iPhone 3G 8GB 2.2 (Soft Unlock)
Аватар
Avelko

Мнение от Avelko »

milia написа:Здравейте,

реших и аз да напиша нещо по темата.

Като поразгледах внимателно базата (картата) се оказа, че разликата между стария формат на картата и новия се състои в добавянето на 3 нови таблици...

Та ако просто отворите старата карта (която си е супер) с някакъв клиент за SQLite например sqlite3Explorer.

1. Стартирате sqlite3Explorer.exe от File/Open Database избирате картата. Като я отворите отляво в дървото ще ви се появи само една таблица tiles.
2. В прозореца за SQL команди с Copy и Paste добавяте следните трите команди:

Код за потвърждение: Избери целия код

CREATE TABLE map_regions (regionsid INTEGER, mapid INTEGER, PRIMARY KEY(regionsid));
CREATE TABLE maps (id INTEGER, name TEXT, zoom TEXT, type INTEGER, PRIMARY KEY(id)) ;
CREATE TABLE regions_points (regionsid INTEGER, lat REAL,lon REAL, pos INTEGER, PRIMARY KEY(regionsid,lat,lon));
и натискате бутона Execute и си имате старата карта, която работи с новата версия.

3. Остава само да я качите във /var/mobile/Library и си я ползвате със здраве. :)
Работи перфектно =D>
0886 40 54 40
k_blondy

Мнение от k_blondy »

An error has occured during the sending process: The host did accept the connection within ime out of 10000ms....

какво трявба да означава това, правя всичко както трябва и ми изписва това по време на пращането на картата

Имайте из предвид че нета е Супер бавен и може да е от него (незнам до каква степен сам си отговарям на въпроса, кажете вашото мнение)

Другото което пробвах е това: с Total Comander изтрих предишната карта после с него сложих новата която съм изтеглил от линка на Сашо 17 zoom и след като приключи изпращането към телефона на новата карта, xGPS-а крашва още при стартирането показва ми началното лого със пътя и надписа xGPS и после крашва... дайте някаква идея
Благодаря

EDIT : Всичко е ТОК, явно преди нета е прекъснал и затова ми е показало това съобщение
Последно промяна от k_blondy на 08 Мар 2009, 15:54, променено общо 2 пъти.
Аватар
Blurry

Мнение от Blurry »

А тази програма xGPS само за iPhone ли става или може да се ползва и от тъч-а?
Apple iPod Touch 2G 32GB 3.1.2 Jailbroken with blackra1n
Аватар
bobbyggx

Мнение от bobbyggx »

Можеш, ако имаш външен GPS приемник, иначе ще ти върши същата работа като OfflineMaps.
Apple iPhone 4 FW 4.1
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Някой сложил ли си е GMAPS TERRAIN?Днес пуснах да се сваля за цяла България, но не ми е ясно дали са отделни самите файлове на двата вида карти?
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
natedog

Мнение от natedog »

skypro написа:
Grievous написа:

Изображение

такааа .... сега

1.во как да вляза в "var/mobile/Library"
2.ро Инсталирате "xGPS Manager Maps" което от къде да вземем ...
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Natedog кат ти гледам поста ти май 1.во обичаш да даваш заповеди и 2.ро не обичаш да четеш, а да губиш чуждото време. Прочети темата от първата й страница и ще разбереш кое как се прави.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
natedog

Мнение от natedog »

Човек мразя такива дето пишат празни постове, обаче я четох 2 пъти от начало до край (~~) плс просто ми обяснете тези 2 неща .....
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Ти се шегуваш ми се струва!Програмата я изтегляш от официалния сайт на XGPS.Пишеш в гъгул XGPS и първият сайт, който излезе влизаш и теглиш http://xgps.xwaves.net/" onclick="window.open(this.href);return false; След което следваш инструкциите на поста, който си копирал. Send-ваш картата в твоя телефон чрез IP-то и няма нужда да влизаш в var\mobile\library. За да разглеждаш какво има в телефона ти ползваш iFUNBOX. Без четене далеч не се стига.
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Публикувай отговор