Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
След като прочетох горния пост реших да пробвам и аз xGPSUtil. При мен няма такава грешка, но колкото и да чакам не ми показва географските координати (дължина и ширина). Всички ми стоят UNKNOWN. Показва че гпс не е конектнат, а той е!!Ползвам iGPS360.Някой може ли да хелп?
Опитах да инсталирам xGPS, но ми още към края на download ми изписа съобщение Size mismatch! и не стана. Някой имал ли е този проблем и има ли друго repository с xGPS?
Последно промяна от Backo на 14 Фев 2009, 12:42, променено общо 1 път.
Backo написа:Опитах да инсталирам xGPS, но ми още към края на download ми изписа съобщение Size missmatch! и не стана. Някой имал ли е този проблем и има ли друго repository с xGPS?
Няма ли да им мине за малко на епъл лакомията и да пуснат истински offline навигационни системи за iphone? За резил ставаме с iphone да се правят хиляди еквилибристики за да пуснеш някаква бъгава offline навигация. На една мизерна Symbian Nokia за 200 лв. можеш да сложиш поне 3 превъзходни офлайн навигационни програми и да си свиркаш. Толкова ли приходи успяват да усвоят от трафика на онлайн навигиращите? В САЩ мрежата е доста рехава и има огромни територии, където онлайн навигацията не би ти вършила никаква работа. В Европа роуминг тарифите за данни са убийствени не само за нашият джоб.
Напоследък това толкова ме нервира, че вероятно този iphone ще ми е последният. Превъзходна машинка, създадена от лакома компания.
(знам, че им е през оная работа на Apple за 1 полулегален юзър от една зачукана балканска република.)
Няма ли да им мине за малко на епъл лакомията и да пуснат истински offline навигационни системи за iphone? За резил ставаме с iphone да се правят хиляди еквилибристики за да пуснеш някаква бъгава offline навигация. На една мизерна Symbian Nokia за 200 лв. можеш да сложиш поне 3 превъзходни офлайн навигационни програми и да си свиркаш. Толкова ли приходи успяват да усвоят от трафика на онлайн навигиращите? В САЩ мрежата е доста рехава и има огромни територии, където онлайн навигацията не би ти вършила никаква работа. В Европа роуминг тарифите за данни са убийствени не само за нашият джоб.
Напоследък това толкова ме нервира, че вероятно този iphone ще ми е последният. Превъзходна машинка, създадена от лакома компания.
(знам, че им е през оная работа на Apple за 1 полулегален юзър от една зачукана балканска република.)
Имаше някакъв слух, че TomTom щяли да направят приложение от такъв тип специално за iPhone-a.
П.П. Аз не я ползвам тази навигация, но ако някога ми потрябва, мисля, че този xGPS ще свърши работа.
Apple iPhone 4 FW 4.1
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
От сайта http://xgps.xwaves.net/ може да си свалите софтуер, с помощта на който можете да си направите карта. Може и директно на телефона, но отнема доста време
Някой да е имал проблеми с подкарването на мениджъра под windwos? Пробвах и на Vista, и на 7, все едно и също - компютърът не реагира при опит да стартирам приложението.
1.Преди да започнете процедурата трябва да изтриете картите от телефона (var/mobile/Library - xGPS_map.db) и от папката на вашия компютър (My Documents/xGPS Manager - xGPS_map.db)!
2.Инсталирате xGPS Manager- Maps на вашия компютър и в My Documents ви се появява папка - xGPS Manager.
3.Там слагате картата със зуум 17 или 16 (по-ваше желание).
4.Стартирате xGPS Manager - Maps и след това кликвате на Manage maps.
5.Появява се нов прозорец и отдолу в ляво натискате Retrieve device maps като под него е показано и големината на картата (1 379,23MB).
6.Стартираме xGPS на телефона.
7.Влизаме в Settings и стартираме - Wireless Transfer.
8.В новия прозорец на xGPS Manager - Maps натискаме Connect to an undiscovered device.
9.Въвеждаме IP адреса си и след това натискаме Connect.
Надявам се да съм бил полезен!
Последно промяна от skypro на 03 Мар 2009, 14:51, променено общо 2 пъти.