Излезе Safari 4 Beta
- Grievous
- Обратна връзка:
Re: Излезе Safari 4 Beta
Последно промяна от Grievous на 28 Фев 2009, 14:33, променено общо 2 пъти.
Единственото, което не ми харесва на сафарито е, че табовете са ги наредили най-горе, и е много неудобно. Иначе, като се замисля колко плагинове имам на Лисицата, едва ли бих я заменил скоро.
Мен най-много ме дразни, че нямам TabMix Plus (настройките които дава) и Gestures.. без тези, никаква убавиня и/или скорост не може да замени лиско 

MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
- deezel - download.bg
- Обратна връзка:
Gestures има, как да няма. Зависи дали MacBook-а ги поддържа. И на мен ми липсват на iMac-а, но на Air-а е супер.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
- deezel - download.bg
- Обратна връзка:
This is uuuugly. With a capital U.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Мен пък Chrome-ът ме радва мн:)
Но новото сафари забелязах че е побързо от старото, което е подобрение
Но новото сафари забелязах че е побързо от старото, което е подобрение

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
E някой път трябва да се опиташ да ме зарибиш. Аз за сега си ползвам Сафари и съм доволен.
VooDooTo, опция на Tab Mix Plus - екстеншън, който смятам за задължителен за всеки, който ползва Firefox (както и Mouse Gestures, макар че аз използвам All-in-One Gestures, защото го смятам за доста по-добър).

Adamov, по-добре не, че като те знам какъв си влюбчив, ще вземеш да се влюбиш във Firefox и да забравиш за ходенето на сафари.
п.п.
По-добре да се направи тема за потребителите на Firefox, за да може да се споделят такива екстеншъни и прочие. Предполагам, че голяма част от потребителите тук използват точно него. На мен би ми била полезна, защото при този браузър винаги можеш да научиш нещо ново.

Adamov, по-добре не, че като те знам какъв си влюбчив, ще вземеш да се влюбиш във Firefox и да забравиш за ходенето на сафари.

п.п.
По-добре да се направи тема за потребителите на Firefox, за да може да се споделят такива екстеншъни и прочие. Предполагам, че голяма част от потребителите тук използват точно него. На мен би ми била полезна, защото при този браузър винаги можеш да научиш нещо ново.
Моето творчество!
Моето творчество!
Мерси сложих до директно
. Много е добър 

Други коментари по Firefox ако има -> тук. Да не пълним тази тема с офтопик.
Моето творчество!
Моето творчество!
Извинявам се за повторния въпрос , но каk се "активират" или показват TOP SITES , обяснението горе в ляво има бутон не ме удоволетворява, защото при мен няма такъв , на скрииншота на предишната страница съм показал как изглежда при мен . Има ли някакво значение дали е Mac или Win и дали има някаква по нова версия ковто го поддържа, инсталирал съм Betata от саита на Apple ?
-
Пробвай от Edit > Preferences това:maniak55 написа:Извинявам се за повторния въпрос , но каk се "активират" или показват TOP SITES , обяснението горе в ляво има бутон не ме удоволетворява, защото при мен няма такъв , на скрииншота на предишната страница съм показал как изглежда при мен . Има ли някакво значение дали е Mac или Win и дали има някаква по нова версия ковто го поддържа, инсталирал съм Betata от саита на Apple ?

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Sisq0: Що бе мамин златен, няма лошо да се влюбя и да си остана на лисичето 

-
Този browser на мен ми прави доста проблеми: "зацикля" (някой път не мога да натисна и нищо друго - програма, папка, Start Menu...), много RAM ми гълта (стигал е до 300+ MB), CPU-то често скача (случва се да стои на 80+), проблеми с Flash (примерно http://www.southparkstudios.com/episodes/), някой път, когато трябва да се вкара текст/цифри, за да докажа, че не съм бот (примерно в
), не ми се зарежда картинката
(и трябва да бягам при друг browser).
Засега това е, за което се сещам.
Знам, че е BETA (просто споделям какви проблеми съм открил).
Аз съм си упорит и продължавам да го ползвам.
А Develop > User Agent > Mobile Safari много ме радва (за FireFox Add-on-a съм му забравил името).
В заключение (за мен) - бъгаво е доста browser-чето (все още). Дано скоро да излезе следваща BETA / Final и да му се радваме.
п.п.
Може ли някой да сподели дали (и как) има възможност да се спират всичките ad / banner-чета, flash-чета и други подобни глезотий (нещо от типа на Adblock Plus и NoScript при FireFox) - побъркват ме.

Засега това е, за което се сещам.
Знам, че е BETA (просто споделям какви проблеми съм открил).
Аз съм си упорит и продължавам да го ползвам.
А Develop > User Agent > Mobile Safari много ме радва (за FireFox Add-on-a съм му забравил името).
В заключение (за мен) - бъгаво е доста browser-чето (все още). Дано скоро да излезе следваща BETA / Final и да му се радваме.
п.п.
Може ли някой да сподели дали (и как) има възможност да се спират всичките ad / banner-чета, flash-чета и други подобни глезотий (нещо от типа на Adblock Plus и NoScript при FireFox) - побъркват ме.
-
Нарочно пиша нов отговор (ако решите го свържете към миналия), за да се вижда.
За хората които не искат banner-четата да им пречат, когато ползват Safari Browser, ето един вариант:
1. Сваляте userContent.css от тук и запомняте къде сте го запазили.
2. В Safari, от Menu Bar > Edit > Preferences > Advanced > Style Sheet > Other > избирате сваления по-горе файл.
3. Затваряте прозорчето с настройките.
4. Сега можете да проверите до колко са ограничени вече banner-четата.
Преди:
След:
За хората които не искат banner-четата да им пречат, когато ползват Safari Browser, ето един вариант:
1. Сваляте userContent.css от тук и запомняте къде сте го запазили.
2. В Safari, от Menu Bar > Edit > Preferences > Advanced > Style Sheet > Other > избирате сваления по-горе файл.
3. Затваряте прозорчето с настройките.
4. Сега можете да проверите до колко са ограничени вече banner-четата.
Преди:

След:

На старото сафари като се зареждаше някоя страница се появяваше и запълваше полето в което се пише адреса, нещо като статус, сега обаче това го няма, някои знае ли как мога да го активирам
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Уиндолската версия наистина не работи както трябва.Затова пък на Тигърчето на iBook-а ми залепна перфектно.Много по-бързо от лисичето и определено нищо не ми липсва от него засега.
Предполагам,че негативните мнения по-горе като гледам десктопите ви са за бозавата версия на Сафари.Все пак не им се сърдете много - с такава некадърна основа не може да станат чудеса.
Под натуралната среда при мен дори на този ограничен хардуер върви завидно добре.
Предполагам,че негативните мнения по-горе като гледам десктопите ви са за бозавата версия на Сафари.Все пак не им се сърдете много - с такава некадърна основа не може да станат чудеса.
Под натуралната среда при мен дори на този ограничен хардуер върви завидно добре.
Да ти кажа нещата при мен не изглеждат такаmariankata написа:Пробвай от Edit > Preferences това:maniak55 написа:Извинявам се за повторния въпрос , но каk се "активират" или показват TOP SITES , обяснението горе в ляво има бутон не ме удоволетворява, защото при мен няма такъв , на скрииншота на предишната страница съм показал как изглежда при мен . Има ли някакво значение дали е Mac или Win и дали има някаква по нова версия ковто го поддържа, инсталирал съм Betata от саита на Apple ?

http://www.swoon.net/downloads/Safari%2 ... dy.app.zip
С тази програмка имате достъп до скритите настройки на сафари 4. Най-важното за мен беше, че с нейна помощ свалих табовете отгоре на мястото което им се полага
Програмката е за Mac OS.
С тази програмка имате достъп до скритите настройки на сафари 4. Най-важното за мен беше, че с нейна помощ свалих табовете отгоре на мястото което им се полага

Програмката е за Mac OS.
Страшно е това Сафари!
ВЪРХА Е!
ВЪРХА Е!

И аз съм много доволен от сафарито
Някой път се бъгва но това е много рядко такаче нямам проблеми. С нетърпение чакам пълната версия 

MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB