Google Maps и външен GPS
-
- Обратна връзка:
Google Maps и външен GPS
Преди време съм използвал навигационни програми с карти на смартфон (Sony Ericsson P910) изпълзвайки външен GPS приемник, който се свързва с телефона през Bluetooth. Така навигационната система работеше перфектно, като ми даваше иструкции по време на пътуване с кола.
Тъй като iphone също няма вграден GPS модул се чудя дали google maps/iphone може да работи с такъв външен GPS?
Тъй като iphone също няма вграден GPS модул се чудя дали google maps/iphone може да работи с такъв външен GPS?
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Re: Google Maps и външен GPS
За момента няма възможност.
Единственото устройство, което се връзва към bluetooth-a на iPhone е слушалка..
Гледам, че приготвят някакъв модул, който да се връзва към телефона директно:
http://iphone-bulgaria.com/news/iphone- ... и-догодина
Единственото устройство, което се връзва към bluetooth-a на iPhone е слушалка..
Гледам, че приготвят някакъв модул, който да се връзва към телефона директно:
http://iphone-bulgaria.com/news/iphone- ... и-догодина
-
- Обратна връзка:
А дори и към други устойства/компютри ли не може да се свързва през блутуут? Не бях чувал за телефон, към който не може да ползва всички възможности на блутуут интерфейса.
Iphone 16GB v.1.1.3 -> v.2.1. (JonnyBravo custom firmware); Mobileinstalation patch
Еми и аз не бях чувал за телефон, който не може да праща файловете през блутут, но е факт.
За момента само блутут слушалката успях да закача за телефона.
За момента само блутут слушалката успях да закача за телефона.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Bluetooth функционалността на iPhone за момента е софтуерно ограничена до поддръжката единствено на моно хендсфриита, при това не работи с всички модели, а само с някои. Като хардуер е налично всичко необходимо за трансфер на файлове, използване на външен GPS или рабора със стерео хендсфрии, но просто все още липсва софтуерната поддръжка за тези функции. Естествено надяваме се от Apple да решат този проблем със софтуерен ъпдейт във вид на нова версия на фирмуера...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Само искам да вметна, че на адрес go.bgmaps.com можете да ползвате услугата за търсене на адреси в София и май някои от по-големите градова в България. Става през браузъра на телефона и се активира с код, който получавате след изпратен SMS. В зависимост от това дали искате услугата да е достъпна за седмица или месец цените съответно за 1 и 2лв.
GPS за iphone излиза на пазара февруари'08. работи с googlemaps. ще струва $89
http://partfoundry.com/iphonegps.html
-
- Обратна връзка:
89$ ама без доставка и в Америка! И без ДДС. Така излиза двойно повече, от колкото блутут GPS-ите, които вършат същата работа, а и са универсални за всички телефони. Решението е да чакаме да отключат блутут-а!regime написа:GPS за iphone излиза на пазара февруари'08. работи с googlemaps. ще струва $89
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Няма да е нужен GPS за локализация!!! Благодарение на една нова функция на Google Maps телефонът ще ви локализира според GSM предавателите http://www.youtube.com/watch?v=v6gqipmbcok
- sashodeboy
- Обратна връзка:
Ще ви локализира ако оператора го позволи. Тази функция съм я пробвал няколко пъти досега на своята Nokia E60 и мога да кажа, че Мтел явно не я поддържа - истината ще е в отключването на bluetooth на iPhone защото не само GPS ами и много други неща ще станат достъпни през него.
to Mac or not to Mac ...
Надявам се да го направят скоро (отключването на Bluetooth-a) - Apple вече поотпуснаха малко примката с ringtones, така, че си мисля в скоро време може да имаме късмет ;-)
Въпреки, че идеята с googlemaps не ме кефи много (все пак това е online приложение и си дърпа бая трафик)...
Въпреки, че идеята с googlemaps не ме кефи много (все пак това е online приложение и си дърпа бая трафик)...
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Не съм съгласен с вас.
Локализацията, чрез новата бета услуга на Google Maps се извършва и чрез доброволци, които имат мобилни устройства с GPS, GMM и HSDPA. Те предават точни координати за географски области, които биха искали да бъдат по-акуратни за потребители без GPS. След това с iPhone или други поддържани устройства можете да бъдете много точно лекализирани благодарение на тази налична информация.
Относно трафика, предполагам знаете, че Google Gears е програмата за офлайн ползване на повечето програми и услуги от Google. Очаква се офлайн версия и на Google Maps Mobile.
Локализацията, чрез новата бета услуга на Google Maps се извършва и чрез доброволци, които имат мобилни устройства с GPS, GMM и HSDPA. Те предават точни координати за географски области, които биха искали да бъдат по-акуратни за потребители без GPS. След това с iPhone или други поддържани устройства можете да бъдете много точно лекализирани благодарение на тази налична информация.
Относно трафика, предполагам знаете, че Google Gears е програмата за офлайн ползване на повечето програми и услуги от Google. Очаква се офлайн версия и на Google Maps Mobile.
Последно промяна от xotspot.com на 28 Дек 2007, 14:03, променено общо 1 път.
Пичове, на Български се казва "Локация", а "Локализация" е съвсем друг термин.
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Chavi,
Ако ще се хващаме за запетайките виж това.
LOCALIZE
['loukəlaiz]
1. локализирам, ограничавам
2. определям местонахождението на
3. придавам местен колорит на
4. локализирам (разказ и пр.) в дадено място/област
Ако ще се хващаме за запетайките виж това.
LOCALIZE
['loukəlaiz]
1. локализирам, ограничавам
2. определям местонахождението на
3. придавам местен колорит на
4. локализирам (разказ и пр.) в дадено място/област
Да прав си, както произходът така и коренът на думата е свързан с определяне на местонахождение. Аз говоря само и единствено за думата "Локализация", която поне в компютърните среди вече е придобила съвсем ясен смисъл. Лично аз когато прочетох горните постове се обърках за смисъла на разговора, затова и коментирах. Няма значение.
- xotspot.com
- Обратна връзка:
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Navizon-а обаче е само с 15-дневен тестов период, поне пълната версия, макар, че има и напълно безплатна Lite. Разликата е, че при Lite версията се използват само координатите на клетките на мобилнте оператори, но не и информация за безжични точни за достъп. Всъщност тази функционалност изглежда е добавена и в новия фирмуер като част от приложението Maps...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Новият firmware включва и faux-GPS с WiFi и cell locator.
Друг телефон с ограничена блутут функицоналост е Blackberry. Те са номер едно по продажби в САЩ (номер 2 е Епъл) за смартфони. Всичко е в името на сигурността, въпреки че за мен това е глупаво. Могат и да те хакнат през wireless.
Един приятел ми каза че е гледал тия дни по някоя немска телевизия,как свързват iPhone-то с някакъв GPS модул в кола и работел перфектно.Някой да знае нещо по въпроса?
iPhone 4GB,FW 2.2