Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
PunkoHead написа:Единия е на едната тераса, другия на другата Постигам по-добър обхват.. И не ми казвайте, че не мога.. Имам си антени и т.н. Около блока и малко по-далеч постигам обхват!
Е не съм предлагал да минеш на по стар фирм! А за това с двата рутера anthony е прав, безмислица е.
При мен никакъв успех.
Не мога да кача dd-nrt, тъй като моят asus работи с чип на Marvell, a не на Broadcom. Убих се да търся из нета без резултат. Днес вързах телефона в публична мрежа и нета литна. Като се прибрах на моя рутер нета едвам креташе.
Интересно беше, че ping-a към публичния нет беше 2 пъти по-бавен от този на моя рутер. Не мога да си го обясня и това ме побърква
iPhone 2G 8GB FW2.2
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
В случай че някой се изправи пред моя проблем случайно намерих решение:
Изключих DHCP и зададох на всичките си устройства статични IP-та. Нета на компютрите и на телефоните тръгна много по-бързо
iPhone 2G 8GB FW2.2
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
и аз си взех D-Link DI - 524, понеже ми казаха, че той добре работи с Гигабит и ми се получи същият проблем ,като твоя. Сега вече си взех един Linksys и вече дори и пред блока имам добра връзка и предаване. Моят съвет е да не пестиш а да смениш рутера с Linksys и да премахнеш проблема.Цялата тази драма се разигра при мен вчера днес вече съм щастлив, но по лек с 130лв.
Здравей, аз използвам същия рутер D-link 524.
Към него с кабел е вързан настолният ми компютър.
Към него сe вързват безжично iphone и конзола nintendo wii.
Нямам проблеми с губенето на сигнал , но 100% не е толкова натоварен като у вас.
Предложението ми е да си си спреш Wi-Fi-то на лаптопа и да видиш дали ще ти пада пак сигнала, ако се оправи значи рутера не може да издържи толкова много техника. Ако обаче всчко е ок е нещо в настройката.
anthony написа:В пробвай при теб с WPA дали ще имаш грижи. Може от това да му е проблема. Аз все си мисля, че трябва да флашне фърмуера обаче.
Няма проблеми да се разбие. Aко е по-проста става сравнително бързо с речник или с gpu accelarated brute-force (освен ако не е 63 random printable ASCII characters), но пак не е невъзможно.
Привет отново на всички които следят темата ми и се опитват да ми помогнат...
Пиша с голямо закъснение тъй като бях на командировка (там нямаше WiFi), сега се прибрах и веднага във форума! Както гледам нещата определено клонят към смяна на рутера тъй като найстина се разви някъква мелодрама с опитите ми да го пусна да работи както трябва. Найстина не знам дали проблема е в настройките или в самия рутер тъй като едно приятелче дойде преди малко за да тества на неговият iPhone 3G дали нещата ще са по същият начин и всичко е абсолютно идентично (2-3мин бърз нет и после крааааш, загуба на пакети и всичко останало). Тъй като видях, че @varty е писал че няма никакви проблеми искам да го помоля да ми направи няколко подробни скрийншота на настройките му за да ги направя като неговите...другото ми въпросче как държи антената...благодаря на всички които опитаха да ми помогнат.
Преди да правиш нещо ще те попитам.. Отзад на рутера виж има една лепенка.. Там трябва да има нещо Revision, Rev... Нещо такова.. Кажи ми точно какво пише.. Дали е Rev B, Rev C и т.н.
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Имам същия рутер, ползвам iPhone 2G и със стария jailbreak (1.1.4) ми влезе веднага в мрежата, а сега не иска да влезе въобще ( след като го ресторнах и го джейлбрейкнах с 2.2.1). Някой да знае как да го оправя ? Мерси
Здравей, аз имам същия рутер, ревизия В4 фирм 2.07 . Нямам проблеми, към него са вързани 2 лаптопа и ифона.
Твоя проблем го имаше един познат, 2-3 мин нет и го дисконект, пробва какво ли не но никакъв ефект, оказа се че самия рутер бил дефектен и понеже беше в гаранция му го смениха. Ако ти е още гаранционен ти препоръчвам да направиш същото.
iPhone 2G 8GB 1.1.2OTB->1.1.4->2.0->2.2.0->3.0 Perfectly working
iPhone 2G 8GB 2.2.1 not working home button
Или от това (много вероятно) или от версията на фирмуера Моя като беше стара версия ми правеше глупости. Откакто го смених на 2.06 руската версия, нямам проблеми
За да приключа тази тема, ще кажа че от днес си реших проблема - пуснах си интернет към...бТК които любезно ми предоставиха техен рутер и нещата се оправиха...моят го разкарах набързо за 40лв на един приятел и всички доволни! Благодаря на всички които найстина опитаха да помогнат, но явно найстина не се разбират Iphone & D-Link !!!
CuMEoH написа:За да приключа тази тема, ще кажа че от днес си реших проблема - пуснах си интернет към...бТК които любезно ми предоставиха техен рутер и нещата се оправиха...моят го разкарах набързо за 40лв на един приятел и всички доволни! Благодаря на всички които найстина опитаха да помогнат, но явно найстина не се разбират Iphone & D-Link !!!
Е от тяхните рутери пък по големи ла**на незнам дали има !!!
Конфликт възниква там, където се съберат две различни мнения за един предмет
Достатъчни са ми проблемите, които NETGEAR-а ми направи...
P.S Моля, всички спам мнения да се изпратят в кошчето...