redsn0w - jailbreak за iPodTouch 2nd Generation

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Публикувай отговор
Аватар
faire

Re: redsn0w - jailbreak за iPodTouch 2nd Generation

Мнение от faire »

Всичко е така както си изброил.
Знаеш ли, и аз си мислих, че ще е много неудобно и тн. Обаче го направих джейла и съм доволен, че се реших. Просто вече си държа под-а по-често на стенд-бай, а не го изключвам. Батерията почти не се използва..
А пък ако случайно ми потрябва да го изключа или му падне батерията процедурата по 'съживяването' му трае 10 сек. :)

Айде, дано съм те убедил и ти да го направих джейлбрейка ! :)
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

Мисля, че успя :) сега се захващам да чета и почвам ;) Ако има нещо да сте насреща ;)
Само да се уверя...след като го джейлна...ще ми се затрият всичките приложения, музика, видео и тн. от лайбрарито на айтюнс, нали? И след като ги кача наново, нали няма да ми се налага да ги качвам пак и пак след всяко спиране на под-а и изпълняване на крачки 5-7? Знам, че няма ама да се уверя, щото ако трябва, да не го правя.
Биг шит стана.
Значи като инсталирах либусб спряха да ми бачкат всичките усб-та на лаптопа. Стигнах до стъпка 3 за влизане в дфу, изпълних инструкциите, екранът стана черен, но след като дадох ъплоуд дфу файл и ъплоуд оун пач, извадих кабела и екрана не стана бял (как и да стане като не ми бачкат усб-тата). Реших да ънинстална либусб и ми тръгнаха юсб-тата, но сега като вляза в айтюнс, ми иска рестор на айпода, а като му дам рестор ми казва "Software for this Ipod is not currently available, make sure you have the latest version of Itunes and try again". Пише ми, че Айпода е в рекавъри моуд и тр го ресторна, преди да мога го ползвам. Като му дам от Айтюнс горе хелп/чек фор ъпдейтс ми казва, че съм с кърънт вършъна на айтюнс - 8.0.2. Някаква идея? С виста съм. 32 битова.
Сега като задържа паур и хоум ми изкарва ябълката и това е.
ЕДИТ:
Хах, ебаси смеха, оставих го няколко мин включен в усб-то и той сам се пусна, че и си запази всички неща от преди.
Та ако може сега да ме светнете защо се получи така и влезе в рекавъри, а не в ДФУ, след като изпълних всичко написано. Натисках хоум и пауър в продължение на 10 сек заедно, после само хоум 7-8 сек. След ваденето на кабела екрана не стана бял. И това либусб ми прецака усб-тата на компа, предполагам заради него и ваденето на кабела нямаше ефект, все ка не работеха усб-тата.
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
Аватар
yovet0
Обратна връзка:

Мнение от yovet0 »

Тва за USB-тата на Vista, 5 пъти съм писал, прегледай темата и ще разбереш защо не бачкат.
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

yovet0 написа:Тва за USB-тата на Vista, 5 пъти съм писал, прегледай темата и ще разбереш защо не бачкат.
ако ползвам patchedFW пропускам стъпка 1 с инсталирането на либусб, така ли. Заповам направо от правенето на IPSW файла? И после всичко си е същото, както в ръководството?
Да знам дали да опитвам с пачнатия или да се мъча с либусб-то...
Toзи файл patchedFW се ползва вместо iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore ли? Щото като пробвам така не може да ми създаде IPSW файла: дава ми Hashing SPW в конзолата и се скрива веднага самата конзола.

Сега пробвах друго.
Сложих и пачнатияФW, и iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore в папката redsnow2
стартирах редсноу, скипнах стъпка 1, на стъпка две дадох старт мейкинг ИПСВ, използвайки iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore, направи ми го, след това на стъпка 3 влязох в ДФУ (чух двете кликвания от компа), ъплоуднах, но след като изкарам кабела от под-а и го вкарам, не ми изкарва бял екран, а си остава черен...
Последно промяна от aiwara на 12 Фев 2009, 21:42, променено общо 3 пъти.
tempuser

Мнение от tempuser »

абре знаете ли, че е излязла неква нова версия на джейлбрейка, 102 се води ( http://www.redsn0w.com/" onclick="window.open(this.href);return false; )
Аватар
bmf

Мнение от bmf »

И аз да се присъединя към jailbreak-натите.
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

абе освен от http://johnnybravostore.data.bg/" onclick="window.open(this.href);return false; и от Installous и от Cydia откаде другаде да си слагаме приложения не че изброените са малко :)) :)
iPhone 3GS 32GB Neverlocked JB 3.1 [/color]
bronc

Мнение от bronc »

tempuser написа:абре знаете ли, че е излязла неква нова версия на джейлбрейка, 102 се води ( http://www.redsn0w.com/" onclick="window.open(this.href);return false; )
Изглежда интересно.. тея дни може да го пробвам ;)
marto0116

Мнение от marto0116 »

като го пробва някой да сподели за какво става въпрос :)
Аватар
faire

Мнение от faire »

Е щом още е лайт, значи пак след рестарт ще трябва да се правят стъпките.. Кел файда.. Някой ако разбере какви са нововъведенията, да казва ;)
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

Айде някой да помогне...
Малко обяснение как да джейлна с patchedFW, че с iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore при инсталирането на либусб всичко се преебава:
Натискаш Ctrl + Shift + Enter за да ти излезе терминала и пишеш следното:
bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS натискаш Enter.
Рестартираш компа и си щаслив libUSB ще ти тръгва вече.
а в резултат на това след рестарта на компа не ви трябва да знаете какви каши стават (сини екранчета на поразия) =:)
Вистата маже яко.
Аватар
yovet0
Обратна връзка:

Мнение от yovet0 »

aiwara написа:Айде някой да помогне...
Малко обяснение как да джейлна с patchedFW, че с iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore при инсталирането на либусб всичко се преебава:
Натискаш Ctrl + Shift + Enter за да ти излезе терминала и пишеш следното:
bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS натискаш Enter.
Рестартираш компа и си щаслив libUSB ще ти тръгва вече.
а в резултат на това след рестарта на компа не ви трябва да знаете какви каши стават (сини екранчета на поразия) =:)
Вистата маже яко.
Описаният от мен метод, за инсталация на libusb, е изпробван лично от мен, на машина с 32 дитова Vista, след това безпроблемно джейлнах iPod-a си пак на същата машина с Vista 32 бита.Според ме проблема е в твоя телевизор.
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

Най-вероятно е така. Но не мога да разбера защо не става, след като го правя точно по описанието. както и да е. Как да процедирам с patchedFW? При него се пропуска инсталирането на либусб, нали?
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

Такаа много се извинявам че пиша така но прейнсталирах 2 пъти win днес заради прекрасният втори туториял на yovet0.
Начи пич ... супер мега яко е че си се постарал да го направиш и явно за хората работи НО при мен като почнах да го правя, btw с Vista 64bit съм , нещо се бъгна и като реснах ми пишеше че нямам networl and audio devices и след 10-15 секунди компа се ресваше ... мачех КВО ЛИ НЕ не се оправи и прейнсталнах. Ей сега след прейнстала нещо не ми се появяваше програмата ( Realtek нз си кво ) с която си нагласям колонките и викам а бе я да инстална аз пак дриверите ( които по късно усетих че са и за Нета от където идва проблемът описан по долу). Инсталнах ги реснах и воала звука тръгна. Инсталвах квото инсталвах аз и после дойде време на nVidia. Реснах и ... WTF същият проблем като преди прейнстала само че тоя път само ми пишеше че нямам network device ... е да го Е** lvp става тука. Търсех настройки и кво ли не 1 час и нещо докато НАЙ НАКРАЯ намерих шибаните network адаптер които бяха станали 2 ... затрих 2-рият и нета тръгна. Та това беше предистория, да си дойдем на думата ... та, НЗ какво правят програмите които беше дал снощи но ЯВНО имат подобен ефект ... създават ми нови network адаптери ли кво НЗ но прейнсталирането ( или наслагването ) на дриверите ми за звука и нета имаха подобен ефект като тези програми които беше дал. Таа някъде някои написа че нещо не бачкало под Vista. Еми с Vista 64bit-а съм, прочетох всичките 8 страници до тук и или сам чел с ушите си или наистина никoй не е обяснил дали всичко бачка под виста. Та сега като за бавните хорица те У М О Л Я В А М да ми помогнеш да си оправя iPod-a и да изясним аджеба къв е тоя проблем с network and audio devices. Някъде ти беше дадем skype-а ще го намеря и ще ти пиша въпреки че в 1:30 не мисля че си тук :).

А да и още нещо. Не мислите ли че доста нещо се изписа из тия 8 страници и няма ли да е по добре да се синтерзира всичко най важно, ново , добро и update-нато някъде тук ... всмисъл за backup-а как става за хакването ( вторият ти tutorial) и т.н. за да може хората да не разцъкват като луди и \" а тук малко инфо, а там файлче а на 5-та страница линкче \" ... съберете всичко на едно място напишете го правилно и четливо иии да се създаде едно ПЪЛНО ново ръководство ... а пък ако ви мързи и нещете аз ще го направя АКО някой ден най накрая го jeilbreakna :D !

BTW след малко ще пробвам всичко на ново и ако пак компа замре ще се пръсна от кеф :D ... предният път помня че просто iTunes не ми отчиташе iPod-a аз реснах компа и БАААМ ... стана онова описаното по горе :). MAY THE FORCE BE WITH MEEEee !

Лелее и ето че 10 мин по късно се случи снощният случаи ... инсталвам програмките които си дал, ресвам и no network and audio devices found ... хубаво че вече имам тренинг и се оправих ... а преди прейнсталнах заради това ... направо ще се ИЗЯМ ! Извода е че с Vista 64bit-а по този начин не става... очаквам свежи идеи =)) !!

Mod Edit: Що-годе ти оправих поста (оставих ти правописа :) ), но занапред знай, че като пишеш мнение горе в дясно си има кирилизатор!
mupo
bronc

Мнение от bronc »

faire написа:Е щом още е лайт, значи пак след рестарт ще трябва да се правят стъпките.. Кел файда.. Някой ако разбере какви са нововъведенията, да казва ;)
Разликата е, че като си пуснеш айпода буутва без джейлбрейк и по този начин няма как да не тръгне просто. Самия джейлбрейк го 'пускаш' като правиш нещо от пс-то. Нещо такова.. ;)
Аватар
faire

Мнение от faire »

Еее това е добър ъпдейт тогава!
А може ли някак си да се сложи пак по начина на yovet0 (последния гайд)?
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

aiwara написа:Най-вероятно е така. Но не мога да разбера защо не става, след като го правя точно по описанието. както и да е. Как да процедирам с patchedFW? При него се пропуска инсталирането на либусб, нали?
ани айдия? :P
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

А някакви идеи относно моя проблем :) ?!

BTW защо ми затрихте старият пост който беше същият като този само, че на английски ?
swompmax

Мнение от swompmax »

BenJi написа:BTW защо ми затрихте старият пост който беше същият като този само, че на английски ?
"Ако потребителя не се е постарал да го опише достатъчно подробно според възможностите и познанията си, не е писал разбираемо на кирилица или е нарушил нормалния тон..." !
Аватар
BenJi

Мнение от BenJi »

Значи заради английският, ясно :). Е дано скоро ми кажете как да се справя защото вече наистина нямам повече пари за да копувам неща от iTunes b-( !
Аватар
shtobe

Мнение от shtobe »

Jailbreak-нах Ipod-a на жена ми днес!! :-B

Много хубав туториал! Бравос!

Кофти обаче че след рибут трябва да повтаряш стъпките! :( :(
iphone 3g 8GB - 2.2
trad1

Мнение от trad1 »

помощ хора направих това но след като натиснах хоме бутона и рестарт бутона и влезна в там някакъб резим сега не мога да излезна от него и все едхо ипод ми не бачка как да го оправя
bronc

Мнение от bronc »

чети
oliver

Мнение от oliver »

оправих се мерси въпреки че пак не сполучих с jailbreak :(
Аватар
Mita4i

Мнение от Mita4i »

Не разбрах само стъпките от 5-7 кога трябва да ги повторя? Веднага след като го джейлбрейкна ли?
Публикувай отговор