Iphone 3G fw 2.0.2.1 and D-Link DI - 524
Iphone 3G fw 2.0.2.1 and D-Link DI - 524
Здравейте на всички,
от доста време чета форума, но от скоро съм регистриран и реших да попитам, за да видя дали ще намеря решение на проблема си:
(рових се доста из нет-а, питах "чичо гугъл" но уви нищо...)
У дома ползвам кабелен интернет чрез безжичен рутер D-Link DI - 524 (http://www.dlink.com/products/?pid=316" onclick="window.open(this.href);return false;), чрез който лаптопа ми се включва безжично, а настолният компютър е включен към един от портовете на рутера с кабел.
И на двата компютъра си има интернет, но съществува един особено неприятен проблем.
От 1 седмица съм горд собственик на "Iphone 3G 16GB" И първото нещо което исках да пробвам, бе да го вържа към домашната мрежа през моя безжичен рутер. До тук всичко ОК, в първите няколко минути обхвата е на макс -и страници, приложения, даунлоуд - всичко хвърчи. НО след по-малко от 10 мин обхвата става на 1 чертичка и всичко става много тромаво (пинга става непостояннен)! Като се има предвид, че стаята ми е 15 на 3 метра и няма как да се заглуши сигнала на рутер-а.
Та въпроса ми е ако някой може да ми помогне с настройките на рутер-а (може би) за да подобря нещата!
Телефонът е нов, от магазин с гаранция и на други места нямам такъв проблем с интернета!
Благодаря предварително на всеки отзовал се...
от доста време чета форума, но от скоро съм регистриран и реших да попитам, за да видя дали ще намеря решение на проблема си:
У дома ползвам кабелен интернет чрез безжичен рутер D-Link DI - 524 (http://www.dlink.com/products/?pid=316" onclick="window.open(this.href);return false;), чрез който лаптопа ми се включва безжично, а настолният компютър е включен към един от портовете на рутера с кабел.
И на двата компютъра си има интернет, но съществува един особено неприятен проблем.
От 1 седмица съм горд собственик на "Iphone 3G 16GB" И първото нещо което исках да пробвам, бе да го вържа към домашната мрежа през моя безжичен рутер. До тук всичко ОК, в първите няколко минути обхвата е на макс -и страници, приложения, даунлоуд - всичко хвърчи. НО след по-малко от 10 мин обхвата става на 1 чертичка и всичко става много тромаво (пинга става непостояннен)! Като се има предвид, че стаята ми е 15 на 3 метра и няма как да се заглуши сигнала на рутер-а.
Та въпроса ми е ако някой може да ми помогне с настройките на рутер-а (може би) за да подобря нещата!
Телефонът е нов, от магазин с гаранция и на други места нямам такъв проблем с интернета!
Последно промяна от CuMEoH на 14 Фев 2009, 01:00, променено общо 1 път.
Re: Iphone 3G fw 2.0.2.1 and D-Link DI - 524
Имам странното чувство, че iPhone и рутерите на D-Link не се обичат много. Имал съм проблеми с рутери на тази фирма и стабилната им връзка с телефона ми (iPhone 2G). С Linksys и Buffalo не съм срещал затруднения при свързване и използване.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Ебаси, за да използваш противният знак & трябва да натистнеш цели два клавиша, докато за буквата "и" е достатъчен само един. Не мога да си го обясня. Дали ще бъдеш така добър да ни светнеш защо го правиш, освен за да ме вбесиш? Не знам Сиско как те подмина. Аз лично загубих желание да ти дам съвет.
Никога не съм предполагал, че този знак "&" би бил толкова голям проблем за някого, за да ми казва чак, че бил загубил желание да ми помогне! Като не искаш недей - лично твой проблем! Щом се дразниш, бих казал пак - лично твой проблем, НО за да не се заяждам ги поправих ! Ще ти кажа, че просто много обичам да използвам знака в обръщенията си, и това е причината да го предпочитам пред буквата "И" - абсолютно никога не съм искал да се правя на интересн на някой с писането си или пък да се заяждам! За което се извинявам...
ЕДИТ: (с червено съм ги написал, за да се види на колко места съм го употребил - заради забележката)
наИстина искам някой да даде съвет за проблема ми, а не да се заяждам!
ЕДИТ: (с червено съм ги написал, за да се види на колко места съм го употребил - заради забележката)
наИстина искам някой да даде съвет за проблема ми, а не да се заяждам!
Последно промяна от CuMEoH на 14 Фев 2009, 01:12, променено общо 1 път.
Ами не, не е лично мой проблем, а изцяло твой. Има си правила на форума и писането на кирилица е едно от тях. Като цяло си грамотно момче, но такава изгъзица не бях виждал. А това, че си направи трудът да ги поправиш с червено, вече си е подигравка към нас. Би ли обяснил какво подчертаваш с различния цвят?
Някои поправки в червено са мои, заради правописа.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
По принцип D-Link са доста акани рутери. Единственото, което може да направиш е да пробваш да качиш последна версия на фърмуера на рутера. Може и да помогне. Също така не си казал нищо с каква енкрипция го ползваш. Поиграй си и с криптирането малко. Ако обаче фърмуера не фиксне нещата, сменяй го.
Тъй като не знам точно за какво криптиране става дума (абе не разбирам грам от рутери) - настроил съм рутер-а с помощния диск, който върви с него! Там всичко беше елементарно: въведох му моите настройки от мрежовата карта, смених (копирах) мак адреса; другото, което съм направил е "WPA-PSK / WPA2-PSK" за парола! Друго не съм пипал...
Ако някой прояви желание да помогне, ще правя скрийн-шотове - за да показвам всичко как е на него...
Ако някой прояви желание да помогне, ще правя скрийн-шотове - за да показвам всичко как е на него...
- The Shaman
- supporter
Аз съм с д-линк с настройки под дефаут и стар фирмуеър. Няма проблем и го открива нормално. Сега пиша от телефона, но довечера като се прибера ще снимам настройките за криптирането и ще пиша пак. (взех и интервал да слагам несъзнателно, мерси за което учители наши)CuMEoH написа:Тъй като не знам точно за какво криптиране става дума (абе не разбирам грам от рутери) - настроил съм рутер-а с помощния диск, който върви с него! Там всичко беше елементарно: въведох му моите настройки от мрежовата карта, смених (копирах) мак адреса; другото, което съм направил е "WPA-PSK / WPA2-PSK" за парола! Друго не съм пипал...

Имам същия проблем точно с тази марка,ама му теглих една майна и не се разправям вече с него.Купих го за 52.47лв.,чисто нов/още един пример,как евтиното излиза скъпо/.С други марки нямам проблеми
Trans penem mihi est
- The Shaman
- supporter
Да ти кажа, не са от най-пробитите...CR65 написа:Имам същия проблем точно с тази марка, ама му теглих една майна и не се разправям вече с него. Купих го за 52.47лв., чисто нов /още един пример, как евтиното излиза скъпо/. С други марки нямам проблеми
Така ето инфото :
Current Firmware Version: V2.04
Firmware Date: Fri, Apr 28 2006
Ето настройките за WEP Encryption: http://img5.imageshack.us/img5/6114/1234wh5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Това са настройките на филтрите: http://img165.imageshack.us/img165/6678/123cv2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако те са по MAC, смятай, че нищо освен устройството на което е мака, не може да се кънектне! Аз съм по IP с парола. Общо взето всичко е по DEFAULT, но работи перфектно. А на д-линка имам навързани и два лаптопа.
Последно промяна от The Shaman на 14 Фев 2009, 13:37, променено общо 1 път.
WEP паролата се разбива за няколко минути. Ползвай задължително WPA, ако искаш защита.
- The Shaman
- supporter
WPA ползва същото криптиране като WEP с разликата, че сменя кея през определено време, но не е непробиваема. Говори се за AES, с която не съм запознат въобще, и казват, че там е истината, но няма какво толкова да крия, а и само да потърся у нас, и ми се навръзват около 10 мрежи, половината от които незащитени...anthony написа:WEP паролата се разбива за няколко минути. Ползвай задължително WPA, ако искаш защита.

Пунткуацията! Следва предупреждение!
zviaraD
Няма смисъл да спорим, но ако успееш да ми пробиеш WPA2-PSK ще ти купя Бентли. А WEP с пробива с най-обикновен sniff. Явно не си от София, защото тук на 20 мрежи и една отключена е рядкост. Извън София нямам наблюдения.
- The Shaman
- supporter
Прав си, не казвам, че е лесно да стане и едва ли аз ще мога да го направя. Просто така съм чел, нищо лично. Поздрави и да видим дали ще помогнем на човека.anthony написа:Няма смисъл да спорим, но ако успееш да ми пробиеш WPA2-PSK ще ти купя Бентли. А WEP с пробива с най-обикновен sniff. Явно не си от София, защото тук на 20 мрежи и една отключена е рядкост. Извън София нямам наблюдения.

В пробвай при теб с WPA дали ще имаш грижи. Може от това да му е проблема. Аз все си мисля, че трябва да флашне фърмуера обаче.
-
Здравейте на всички, тъй като това е първият ми пост във фоума.CuMEoH написа:Здравейте на всички,
Аз имам много подобен проблем с моя 2G и рутер ASUS WL530g-V2. До скоро имах рутер на Belkin от най-евтините възможни(не мога в момента да си спомня модела), с който нямах никакви проблеми освен доста честото забиване, но по лошо стечение на обсотятелствата той изгоря и взех Асус-а преди няколко седмици. Двата лаптопа и настолния комп вкъщи много добре се разбраха с него, но 4 различни iPhona пробвах и на всичките нета върви със скорост, подобна на EDGE.
Какви ли не настройки пробвах на рутера - без парола, WEP, WPA2, AES encryption, b mode, g mode, auto mode, сменям ип-тата и каналите, изключвам всички други машини освен телефона, оставям телефона максимално близо до рутера, но никакъв резултат. Когато пусна wireless през някой от лаптопите нета на телефона хвръква направо. Явно проблема е някъде в рутера, но защо не прави проблем с компютрите, единият от които между другото е Apple.
Ако администраторите не са против, ще постна проблема си и в нова тема.
iPhone 2G 8GB FW2.2
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
Качи му нов фърмуер, а най-добре Линукс. DD-WRT е чудесен за този модел. Асус правят много добри рутери.
-
Качих му последния фърмуер преди 3 дена - никаква промяна освен цифричкитеanthony написа:Качи му нов фърмуер, а най-добре Линукс. DD-WRT е чудесен за този модел. Асус правят много добри рутери.

Искаш да кажеш да кача Линукс вместо фърмуера на рутера ли??? Не знаех че такива неща се правят. Гледай технологията колко напредна

iPhone 2G 8GB FW2.2
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
http://www.dd-wrt.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Обаче твоя модел не се подържа май. Трябваше да вземеш 520, това е някакв ч**ия, с извинение.
Обаче твоя модел не се подържа май. Трябваше да вземеш 520, това е някакв ч**ия, с извинение.
-
Да и аз го установих - и за поддръжката и за ч**иятаanthony написа:http://www.dd-wrt.com
Обаче твоя модел не се подържа май. Трябваше да вземеш 520, това е някакв чикия, с извинение.

Все пак ще се пробвам утре да го кача. Нищо не губя ...
iPhone 2G 8GB FW2.2
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
iPod Nano 1G 1GB Black
MacbookPro 15" late 2008
Здравей и от мен 
Вкъщи ползвам DI-524 rev. B и се сещаш, че и при мен е така.. Само, че измислих нещо друго
От нета ми предлагаха безплатен рутер при подписване на договор за 1 година.. В моя град е неизбежно да съм на друг интернет и следователно си взех рутер от тях NETGEAR WGR614 v7.
Двата рутера ги вързах, като оставих D-Link-а първи (т.е. той дава интернета на NETGEAR-а)
От както съм с новия рутер всичко е на пушка, няма претоварване на WiFi канала и развивам доста добри скорости

Вкъщи ползвам DI-524 rev. B и се сещаш, че и при мен е така.. Само, че измислих нещо друго

От нета ми предлагаха безплатен рутер при подписване на договор за 1 година.. В моя град е неизбежно да съм на друг интернет и следователно си взех рутер от тях NETGEAR WGR614 v7.
Двата рутера ги вързах, като оставих D-Link-а първи (т.е. той дава интернета на NETGEAR-а)
От както съм с новия рутер всичко е на пушка, няма претоварване на WiFi канала и развивам доста добри скорости

Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Здравейте отново на всички,
след няколко дни упорита борба с въпросния рутер нямам никакъв напредък - направо ще се побъркам!
Опитах да сменя фирмлеаър-а му с по-стар както ме посъветва @The Shaman по-горе, но уви след няколко пъти проба Д-линка продължа да ми показва това: Current Firmware Version: V3.12 Firmware Date: Thu, Jul 31 2008 !!!
Настройките ми са както той е показал и нищо не става....
Не знам какво да правя, обхвата ми продължава да стой на 1чертичка и започвам да съжалявам за 60те левчета които дадох за този рутер!
след няколко дни упорита борба с въпросния рутер нямам никакъв напредък - направо ще се побъркам!
Опитах да сменя фирмлеаър-а му с по-стар както ме посъветва @The Shaman по-горе, но уви след няколко пъти проба Д-линка продължа да ми показва това: Current Firmware Version: V3.12 Firmware Date: Thu, Jul 31 2008 !!!
Настройките ми са както той е показал и нищо не става....
Не знам какво да правя, обхвата ми продължава да стой на 1чертичка и започвам да съжалявам за 60те левчета които дадох за този рутер!
Виж какво пише в мнението над твоето. Ако вземеш нов рутер обаче, просто разкарай този. Не прави такива безсмислици да ги връзваш един след друг.
Единия е на едната тераса, другия на другата
Постигам по-добър обхват.. И не ми казвайте, че не мога.. Имам си антени и т.н. Около блока и малко по-далеч постигам обхват!

Полезни ръководства за iPhone тук