Български Проект бета тестване

Как може да използвате интерфейс за управление, преведен на български език, да добавите виртуални клавиатури за писане на кирилица. Всичко за превода и локализацията на iPhone, ползването на кирилица в различни приложения и други важни неща за нашите регионални особености.
atanas

Български Проект бета тестване

Мнение от atanas »

Скоро ще излезе първата версия на платено решение за българизация на iPhone: Български Проект от ripdev.com
В програмата са включени познати приложения, които ще останат безплатни: българска клавиатура, локализация и регионални настройки, шрифтовете Deja Vu и Marker Felt.
Другите приложения, които няма да имат безплатни версии са търсене на кирилица в контактите, логотипи на трите български оператора и автоматични настройки за мрежите на Mtel, Globul и Vivatel.
Освен това има някои подобрения в българската клавиатура, която няма да се представя повече за руска и ще има възможност да се избира между фонетично и БДС разположение от настройките.
Всяко от приложенията ще може да се инсталира индивидуално. Пример: ако искате бг клавиатура, но не ви е нужна локализация или настройки за бг оператор, инсталирате само клавиатурата.
Купувайки Български Проект ще получите активационен код, който важи за един iPhone. Програмата е обвързана със серийния номер на устройството, така че можете да я преинсталирате колкото си искате и тя пак ще работи на същия телефон. Можете също така да правите преинсталация на фирмуер-а без да въвеждате отново активационен код.
Цената ще е около 30 лв (15 euro) и ще с плаща с Visa/Mastercard или през PayPal
В момента програмата се тества от Bloody и GVB. Работи се върху подобрения на превода, документация на български и интегриране в разплащателната схема през esellerate.

Ето малко картинки предоставени от GVB:
Инсталация:
Изображение

Търсене в контактите на кирилица:
Изображение

Регионални настройки
Изображение

Клавиатура БДС
Изображение

Превключване на алтернативна клавиатура (БДС/Фонетична)
Изображение

Фонетична клавиатура
Изображение
zviaraD

Re: Български Проект бета тестиране

Мнение от zviaraD »

Мисля, че 30 лева е малко за програмата. Що не я направите 90? Кво ще кажете, а? Даже искам да ви платя 200 лева, може ли?
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
atanas

Re: Български Проект бета тестиране

Мнение от atanas »

Програмата струва 30 лв, а ако искаш да плащаш повече дари парите на http://www.save-darina.org
Аз там ще дарявам половината от своята печалбата, което няма да е много.
zviaraD

Re: Български Проект бета тестване

Мнение от zviaraD »

Да, съгласен. Благодаря, Наско :)
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
tashev
Обратна връзка:

Мнение от tashev »

Евала само Балкански мантилет може да създаде такова нещо.

Представете си ако GEOHOT и DEVTEAM правиха всичко платено. - > никога нямаше да имате тази платформа

Разбирам да внесеш телефон и да го продадеш.

Ама да напишеш приложение за Хакната система и да искаш пари - Шапка ви свалям - Balkans !
menabg

Мнение от menabg »

пфф без думи !!!!!!!! смешна работа !!!!!!!!! българска работа !!!!!!! ей тва е ! ти им направи софт за unlock (free) за iphoneр, а те пари ще правят после
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Нещо не мога да разбера имате проблем, че софта е платен или не съм разбрал правилно?
Защото ако е така получавате един хубав голям БАН от сайта!

Човека се труди да направи нещо полезно и взима пари не за себе си, а за благотворителна цел, а вие го сравнявате с Dev Team и т.н. Вие за 30лв ли сте...лелеее купили си телефон за 900лв и се циганят за 30лв...
Я се замислете малко...защо не напишете вие софт....

Не неговата е Балкански манталитет, а вашето.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
huri
Обратна връзка:

Мнение от huri »

Това което прави Атанас, е наистина похвално!!!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЪДИ ТОЗИ ЧОВЕК, ЧЕ ИСКА ПАРИ ЗА НЕЩО НАД КОЕТО СЕ ТРУДИ!!!

Ти твоят труд би ли го дал за без пари?!
iPhone 5 16GB 8.1.3 Фабрично отключен
atanas

Мнение от atanas »

Повечето от съставляващите програми ще останат безплатни. Плаща се за удобната инсталация, за търсенето в контактите на кирилица и за удобното превключване на клавиатурата. Аз нямам никакъв принос за тези разработки, които са изцяло на ripdev.com Плаща се и за поддръжката, която няма да е тук-таме по форумите, а на нивото на стабилен търговски продукт.
А тия дето дават за пример Geohot и DevTeam нека да кажат с колко пари ги подкепиха когато почваха работа през юли 2007 и никой нямаше идея дали ще има jailbreak и unlock.
Аватар
Nikaru

Мнение от Nikaru »

Искането на пари не е коректно според мен.
В България има около 3000айфона, половината да си платят програмата....това не е символична печалба.

Да сте забелязали, че повече програми за айфон се правят с доброволно плащане и тн донейт?
Това е така, защото един път свалена програмата, кода и може да се пусне и под формата на фрйуер, тоест трябва да помислите за някаква добра защита, против копиране на скрипта.
Хаквам сигнатури...
...съобщението е оставено от Администратора!!!
atanas

Мнение от atanas »

Ами хайде да смятаме:
1500 x 7 лв, колкото ще е моята печалба след приспадане на всички разходи и данъци, това прави 10500 лв.
Половината за save-darina.org - 5250 лв
На мен ми остава по-малко от една заплата. Ихаа, чудо! Ще си сменя мебелите в хола, жената ще е доволна ;-)
Само че 1500 продажби са много, мноого оптимистичен вариант.
А за защитата не се безпокой, нивото на интегрираните в системата приложения е такова, че ще трябва да ривърсваш поне 200 часа, за да добиеш представа как работят.
Неинтегрираните приложения нямат нужда от защита, защото ги има в безплатен вариант.
Аватар
Nikaru

Мнение от Nikaru »

atanas написа:Ами хайде да смятаме:
1500 x 7 лв, колкото ще е моята печалба след приспадане на всички разходи и данъци, това прави 10500 лв.
Половината за save-darina.org - 5250 лв
На мен ми остава по-малко от една заплата. Ихаа, чудо! Ще си сменя мебелите в хола, жената ще е доволна ;-)
Само че 1500 продажби са много, мноого оптимистичен вариант.
А за защитата не се безпокой, нивото на интегрираните в системата приложения е такова, че ще трябва да ривърсваш поне 200 часа, за да добиеш представа как работят.
Неинтегрираните приложения нямат нужда от защита, защото ги има в безплатен вариант.
7лв е твоята печалба? Данъците и разходите са ти 50% от приходите....айде де, не падаме от луната.
Както и да е, не ме интересува, твоя работа...доста неща трябва да вкарате в програмата, за да реша да платя....вие си преценявайте.

Успех ви желая.
Хаквам сигнатури...
atanas

Мнение от atanas »

За да паднеш от луната трябва да можеш да се качиш дотам.
Когато казвам 7лв. това значи 7лв.
Някои мечтаят за повече, за 1500 лиценза продадени, а може би 15000, а може би да го бяха измислили и направили те...
Та това е, плащайки 30 лв, 7лв ще влязат в моя джоб. Какво ще ги правя, аз ще решавам. Дали ще ми ги дадете, решавате Вие, дами и господа клиенти.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

пак спамите и почвате да ме вбесявате !!!
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Боже какви безумия чета... :arrow:

Безплатните "приложения" за локалицация на телефона си остават БЕЗПЛАТНИ и всеки желаещ може да си ги ползва...

Това, че се появява и комерсиален проект, които има за цел да предостави "професионално" решение за пълна локалилизация на българские език на телефона да се приема като негативна тенденция?!? А някой замисля ли се колко хора участват в това наичнание и за наиписването на софтуера и за локализацията и т.н. и колко време отнема и колко труд е положен, особено като се има предвид че и това е интернационално начинание? Още повече, че никой не задължава, който и да е да си купи лиценз за Българския проект... или да използва платеното решение, при положение, че са налични и безплатните продукти (за ползване без комесриални цели).

Но какво ли се учудвам, българина е свикнал всичко да получава наготово и разбира се напълно безплатно... така де, защо да плаща за изхабените стотици и защо ли не хиляди часове труд на някой, като може да получи всичко наготово и дори да не каже най-малкото едно благодаря за това!!!

Веднага всичко се обръща на печалба и кой какъв кяр ще изкара от това... ето на това му се казва чист неподправен балкански манталитет. А защо никой не се замисля колко би му струвало на него, ако разбира се има необходимите познания и възможности, да направи сам даден проект или продукт?
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Аз не мисля, че дискусията трябва да бъде дали толкова да струва, кой колко взема и други подобни, а кога ще излезе от бета статут :) Аз имам и един въпрос предложение - има ли някакъв вариант да се направи времево ограничена версия, както при клавиатурите преди, така, че всеки да види за какво става дума и сам да прецени дали да допринесе за 1500-те лиценза ;) Ако има такава възможност ще бъде супер, ако ли не - то бета тестерите ще отговарят на въпроси (надявам се) :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Sladichuk

Мнение от Sladichuk »

Игнорирайки благотворителната част – спор не би следвало да има – безумно и меко казано, некоректно е да се приема, че трудът и ентусиазмът на когото и да е било следва да са безплатни за всеки желаещ. т.е. "Полегнала е Тодора за които я пожелаха". Друг, и в случая определящ е въпросът, че неминуемо ще се появявят търговски експлоатиращи безплатния продукт субекти. Е, тогава, не е ли по–нормално да се плати на създателя, а не на нерегламентирно ползващия го за печалба......
Оше повече, че в случая платени са само тези компоненти, които са екстра безплатните,които всички вече свикнахме да приемаме за status quo....
atanas

Мнение от atanas »

А субекти не липсват. Продават превода за 40 лв без да им мигне окото в разни GSM магазинчета...
Аватар
huri
Обратна връзка:

Мнение от huri »

http://ripdev.com/

Нека който го интересува, да погледне кои знамена има на страницата!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Как може да говорите, че Dev team нищо не получават за труда си? Защо не се разровите в чуждите сайтове и да видите колко хора даравят (donate) пари на тях и други, които си правят труда да ви улеснят живота. Колко от вас (с ръка на сърцето) са дарили някога нещо? Защо искате за вас всичко да е безплатно и на готово, след като вие никога не сте дали нещо безплатно на някой? Защо не пробвате да работите без заплата например? Или само вашият труд има стойност? Ако го нямаше точно вашият балкански манталитет, програмата щеше да е безплатна и да разчита на даренията на доволните потребители. Аз лично нямам никакво участие в разработката и предлагането на продукта, но ще си го купя, ако сметна, че ми е необходим. И не говоря само за конкретния случай. И последно - защо не се сърдите на Стив Джобс, че продава телефона, а не го подарява? Или хардуерът има цена, докато софтуерът не?
Аватар
huri
Обратна връзка:

Мнение от huri »

anthony написа:Как може да говорите, че Dev team нищо не получават за труда си? Защо не се разровите в чуждите сайтове и да видите колко хора даравят (donate) пари на тях и други, които си правят труда да ви улеснят живота. Колко от вас (с ръка на сърцето) са дарили някога нещо? Защо искате за вас всичко да е безплатно и на готово, след като вие никога не сте дали нещо безплатно на някой? Защо не пробвате да работите без заплата например? Или само вашият труд има стойност? Ако го нямаше точно вашият балкански манталитет, програмата щеше да е безплатна и да разчита на даренията на доволните потребители. Аз лично нямам никакво участие в разработката и предлагането на продукта, но ще си го купя, ако сметна, че ми е необходим. И не говоря само за конкретния случай. И последно - защо не се сърдите на Стив Джобс, че продава телефона, а не го подарява? Или хардуерът има цена, докато софтуерът не?
Точно казано, и на място!!!
Аватар
Nikaru

Мнение от Nikaru »

Само ви се моля да не обвинявате балканския манталитет за това, че хората не искат да плащат. Това е толкова тънко измъкване, че направо е смешно, като довод.

Програмите и всички 3ed парти апликейшанс за айфон, въобще трябва да бъдат безплатни (каквато е и практиката) и да се плаща, само ако това изисква ежечасен съпорт, подръжка на сървар и техника или нещо друго. Труда го полагате доброволно и никой не ви кара да го вършите. Не е въпроса, че сме стиснати и нямаме 30лв, (това ви е другото измъкване и оправдание). Който има 1000лв за телефон има и 30лв в джоба да ги даде и за по-голяма глупост а не за софтуер.

Докажете, че софтуера е добър, поснете фрий бета версия, направете го напълно.
Така, още ненаправено, неизлязло, с 90% безплатни функции в него, пък и със сложена цена вече....къде дават така.

едит: Пък и да ми казва автора, че на 30лв той взима само 7.....брех, голям капитализъм върлува в интернет...пак казвам, не падаме от луната и подобни изявления че 5000 са ти няма и една заплата и стигат за една мебелната гарнитура в хола ееееее....нямам думи.

едит2: гледам единия модератор, нещо се поти, и даже в червено пише.
пак спамите и почвате да ме вбесявате !!!
Приятел, да знаеш, не сме кучета, не сме и деца....това някаква заплаха ли е какво...айде по-спокойно, само си дискутираме темата.
Хаквам сигнатури...
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Спирам дискусията по темата, защото преминава добрия тон.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
atanas

Мнение от atanas »

Ами не са безплатни. Това е положението. Заради такива като твоя милост не са. Хората се делят на съзидатели и консуматори, но първите са малко и за да не ги изядат вторите, има ценови ценз.
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Nikaru, а теб някой кара ли те да ги даваш тия 30 лева на сила, да ти е опрял пистолет в главата?

Повтарям, че този проект далеч не е единствено работа на Атанас... така че всъщност автора и хората, които поемат по-голямата част от товара в действителност не са българи, а са руснаците от Rip Dev...

Когато ти или някой друг отдели толкова време, за да направи той нещо напълно безплатно за iPhone, да си отделя доста от личното време да помага на хората как да кирилизират телефона си и други неща, а отсреща да не получава дори едно БЛАГОДАРЯ за това, тогава ще приема обиден коментар от теб или от някой друг. Обаче само да кавате че всичко трябва да е безплатно, защото едикакво си, бе вземете го направете вие и го предлагайте безплатно да видим тогава!!! Повтарям, че локализацията на интерфейса и клавиатурите продължават да си съществуват като напълно безплатни приложения, които всеки може да си ползва с некомерсиални цели... не ми се коментира как някои хора вземат пари за тяхната инсталация, все едно са разработени от тях (при това и много повече от 30 лева).

А това, че iPhone общността на запад пуска повечето неща безплатно е именно, защото там МАНТАЛИТЕТА НЕ Е БАЛКАНСКИ, и не е нужно да искаш пари на хората за нещо, защото там не само че се сещат да ти благодарят за това, което правиш за тях. Там просто истинската благодарност се изрязява и във вид на дарения, които помагат за поддържането на даденото приложение... нещо, което тук го правят брой хора, които могат да се преброят на пръстите на ръцете!

И не знам Атанас как продължава да търпи подобни коментари, от хора, които са направили много по-малко от него за iPhone общността в България (ако и да са направили нещо полезно въобще), но аз не мисля да продъжавам да търпя подобен обиден тон!!!

От тук натакък не модераторите, а аз ще раздавам наказания, на който не му харесва да си намери друго място...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Заключено