Jailbreak на iPhone 2G/3G 2.2.1 с PwnageTool (Mac)

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Аватар
nikoz
Обратна връзка:

Re: Jailbreak на iPhone 2G/3G 2.2.1 с PwnageTool (Mac)

Мнение от nikoz »

Аз съм с фърмуер 2.1. на фабрично отключен 3Г телефон. Работя на МАК. Опитах се да ъпдейтна телефона на 2.2.1 но като стигна до рестора с айтун ми излиза грешка 1600. Иначе айтуна ми разпонзава телефона в DFU mode, създал съм си къстъм фърмуера с пинадж туул, но не става. Някой ако има идея? Важно е да кажа, че мак/а ми е с 10.5.6. но връзвам телефона през хъб и нямам проблем с разпознаването на DFU...
15" Macbook Pro-C2D 2,4 / RAM 4GB DDR3 / Seagate 320GB HDD-7200 / 1TB time capsule / magic mouse / 3Gs 32GB white iPhone
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

А като си с фабрично отключен, защо не му дадеш просто update?
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Пробвай с оригиналният в Silent DFU Mode.
May The Force be with You!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

ML16 написа:Пробвай с оригиналният в Silent DFU Mode.
?! И защо са тези сложни врътки?!
Какво е Silent DFU Mode?
Аватар
nikoz
Обратна връзка:

Мнение от nikoz »

ammcfc написа:А като си с фабрично отключен, защо не му дадеш просто update?
ама аз не само искам да мина на 2.2.1 но и да го джейлбрейкна. Чета в гугъл и там пише да пробвам като вкарам телефона в рековъри мод...някой пробвал ли го е?
15" Macbook Pro-C2D 2,4 / RAM 4GB DDR3 / Seagate 320GB HDD-7200 / 1TB time capsule / magic mouse / 3Gs 32GB white iPhone
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

На някой от предишните updates на мен ми направи проблем и така го оправих.
А той е писал, че с update не тръгва.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

nikoz написа:
ама аз не само искам да мина на 2.2.1 но и да го джейлбрейкна. Чета в гугъл и там пише да пробвам като вкарам телефона в рековъри мод...някой пробвал ли го е?
Ами след това ще му пуснеш просто quickpwn.
Аватар
nikoz
Обратна връзка:

Мнение от nikoz »

ammcfc написа:
nikoz написа:
Ще пробвам и ще пиша по късно какво е станало...
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

ML16 написа:На някой от предишните updates на мен ми направи проблем и така го оправих.
А той е писал, че с update не тръгва.
Май не прави това, щом ползва кастъм рестор файл. Не ми отговри за "Silent DFU" ;)
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Adamov написа:Влизане в Silent DFU Mode - включвате USB кабела в телефона и го гасите (Slide to power off).Пускате iTunes. Натискате Sleep/Wake и Home едновременно отброявате ТОЧНО 10сек, след което пускате Sleep/Wake и продължавате да държите Home за още ТОЧНО 10сек. През цялото време екрана на телефона ви ще бъде черен но това не трябва да ви притеснва по никакъв начин. След минаването на вторите 10сек, пускате Home бутона и iTunes ще ви засече телефона в Silent DFU Mode (и тъй като отброяването трябва да е много точно моя съвет е да си пуснете часовника от компютър или да си вземете някой под ръка и да засичате)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

А сега ми кажи само "DFU" какво е ;)
Има само три режима - нормален, рекавъри и ДФУ. Тези епитети отпред нищо не означават :)
Както и това с отброяването е мит. Просто до тези секунди със сигурност ще приключи процеса. Ако си следиш дивайс мениджъра, не ти трябват никакви часовници, броене и секунди. Само звука да си пусна на компа и ще вкарам всеки телефон в рекавъри или дфу, със затворени очи ;)
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

Ok, my mistake don’t blame me! :))
sergeynik

Мнение от sergeynik »

Направих jailbreack на фабрично отключен3G с QuickPwn но първо трябва да се опраwи един бъг на MAC OS 10.5.6 които касае DFU mode:

Fixing DFU mode on 10.5.6

1. направи си account в http://developer.apple.com/mac/ .
2. направи доунлоад на диск имидж “IOUSBFamily-315.4-log.dmg” for Mac OS X 10.5.5 Build 9F33” от http://developer.apple.com/hardwaredriv ... debug.html
3.изключи всиюки външни USB устроиства които не са ти нужни освен клавиатурата и мишката.
4.инсталирай IOUSBFamily-315.4.1.pkg от диск имиджа
5.рестартирай компютъра.
6.направи jailbreack с QuickPwn или PwnageTool
7.направи доунлоад на диск имидж “IOUSBFamily-327.4.0-log.dmg” for Mac OS X 10.5.6 Build 9G55” от http://developer.apple.com/hardwaredriv ... debug.html
8. инсталирай IOUSBFamily-327.4.0.pkg от диск имиджа.
9. рестартирай компютъра и си готов

П.П. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Ако ползвате Mac OS не ъпдейтвайте до 10.5.6
Аватар
nikoz
Обратна връзка:

Мнение от nikoz »

nikoz написа:
ammcfc написа:
nikoz написа:
Ще пробвам и ще пиша по късно какво е станало...
Успях да мина на 2.2.1 през ъпдейт на айтунс но не мога да ползвам quickpwn. Всичко си е ОК до момента в които не вляза в DFU, там програмата зависва и се губи връзка с телефона. Не знам какво да правя, предполагам че пробелма ми е заради МАК ОС 10.5.6. въпреки че компютъра ми разпознава DFU режима, тоест дава ми съобшение в айтунс.
sergeynik

Мнение от sergeynik »

Направи това което съм описал точка по точка и ще се получи. Не прави нищо през iTunes докато не направиш jailbreack с QuickPwn 2.2.5 за Mac.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

ammcfc написа:А сега ми кажи само "DFU" какво е ;)
Има само три режима - нормален, рекавъри и ДФУ. Тези епитети отпред нищо не означават :)
Както и това с отброяването е мит. Просто до тези секунди със сигурност ще приключи процеса. Ако си следиш дивайс мениджъра, не ти трябват никакви часовници, броене и секунди. Само звука да си пусна на компа и ще вкарам всеки телефон в рекавъри или дфу, със затворени очи ;)
Гъзе.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

ML16 написа:Ok, my mistake don’t blame me! :))
Screw you all. Blame mE! Fuckers.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
arnold38

Мнение от arnold38 »

аз съм с Мак(Хакинтош) и опитах тоя метод с Pwnage Tool от Икларифайд, но като по4не да ми билдва файла и дава грешка че не може... и въобще не стигам до там да ми иска двата буут файла. И въобще не мисли 10 минути а доста повече... опитх и под Уиндоус, ама там пък WinPWN изобщо не ми тръгваа дава няква грешка, а имам всичко инсталнато - .Нет 2 и .Нет3 фреймуорк. Това под ХР, а иначе МакОС-а ми е тайгър... някой да има някаква идея? или някой направо няма ли да качи някъде един готов къстъм .ipsw за 2.2 или 2.2.1
Аватар
nicknamebg
Обратна връзка:

Re: Jailbreak за 2G/3G 2.2.1 PwnageTool/QuickPwn 2.2.5 (Mac&Win)

Мнение от nicknamebg »

BLizZarD написа:Някой който е с 2.2.1 да вижда промяна в телефона? Приемрно бързина стабилност?
Според мен няма никаква разлика.Просто това 2.2.1 излезе заради yellowsnow-a.Не случайно промениха бейсбенда.Доста хора ще останат пак с закл тел.
Аватар
certomaz

Мнение от certomaz »

Имам един фабрично отключен 3G - далаверата е следната, дава се шифт+сърч ъпдейт, след което се избира който и да е .jpsw фаил... може и стар... веднага се дисконектва телефона, след това рестарт на компа - телефона си седи в режим за ъпдейт... включва се в кабела, ай-тюна писва, че телефона е за рестор... дава се опция упдейт и рестор - тогава компа сваля версията на софта на компа и флашва и ресторва телефона... след това, quikpwn вече открива сам софта, и се качва без проблем, телефона си остана отключен (той си е фактори ънлокед) - няма проблеми и ги има качени и сидия и инсталър...

П.С. - това цялото го пиша, защото, няма как иначе (поне аз незнам) да се изтегли фърмуера, при положение, че айфона е с последната версия... при мене по този начин сработи... наистина сам го открих, действах малко на сляпо и на късмет, но явно работи и няма пробле.. както и да е, може да е полезно на някой като инфо...
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

certomaz, така и не разбрах за какво ги правиш тия магарии? При такова вадене на кабела рискуваш да си скапеш телефона.
koko1855

Мнение от koko1855 »

Някой пробвал ли е новия снежец 0.9.8? Ако някой има впечатления да пише да знаем дали да ъпдейтваме. ?:-/
iPhone 3G 16GB White+Invisible Shield v3.0 Unlocked!
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Защо са ти чужди впечатления? Всяка нова версия досега е била по-добра от предишната. Едва ли в конкретния случай ще е много по-различно. Аз бих ъпдейтнал без грижи, ако бях със заключен 3G.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
koko1855

Мнение от koko1855 »

Далеч не е така, че по-високата версия е винаги по добра, 0.9.7 имаше доста бъгове в сравнение с 0.9.6, затова сега направиха 0.9.8 L-)
iPhone 3G 16GB White+Invisible Shield v3.0 Unlocked!
siromaha

Мнение от siromaha »

При мен след ъпдейта се получиха някои странни проблеми.

Първо при последните стъпки на PWN-ването за момент ми показа грешка в преминаването в DFU, след секунда предупреждението изчезна и показа съобщение, че всичко е ОК.

Успях на ресторна с новия firmware, но като почнах да си качвам обратно информацията ми даде многократно грешка, че телефона не е authorized. Както и да се... качих mobileinstallation, което май реши проблема, но се наложи да качвам информацията на порции - първо музиката, после програмите, после снимките и т.н., защото ако ги качвам наведнъж забива и дава грешка.

Накрая след като успях да си върна цялата информация забелязах, че са ми останали само 530 свободни MB, при положение, че преди това имах почти 3 GB. Още по-странно е, че iTunes показва 2.54 GB OTHERS, а няма от къде да са дошли.

Някой има ли идея как и от къде са дошли тези 2.54 GB OTHERS и как мога да си върна това място в телефона?

Мерси предварително!

EDIT: След като никой не отговори реших да ресторна наново... сега всичко е ОК... този път обаче още от началото започнах да качвам нещата едно по едно, а не наведнъж.
Последно промяна от siromaha на 16 Фев 2009, 01:41, променено общо 1 път.
iPhone 5, 64GB - 6.1.3
iMac (old)
iPad 2, 64 gb
iPod 20 GB - 2003 година :)
Публикувай отговор