iGPS360 Върши ли работа?

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Аватар
MaTPukC

iGPS360 Върши ли работа?

Мнение от MaTPukC »

От скоро го гледам тва готино аксесоарче, но никъде не видях из форума коментар! Някой тествал ли е го и ако не все пак знае ли дали трябва интернет и дали може да се използва като истински GPS, тоест да ми казва "Завийте следващата в дясно" (не да казва, а поне да показва)? Благодаря предварително!
PS: С Firmware 2.1 Iphone 2G

http://www.dice.bg/item1245" onclick="window.open(this.href);return false;
Iphone 16GB->FW:1.1.4->2.1!!!Няма такъв луд телефон! :D
ssh2
Обратна връзка:

Re: iGPS360 Върши ли работа?

Мнение от ssh2 »

Здравей,
наскоро се сдобих с такъв модул и съм нямал време да го тествам по-обстойно. Но от това което до момента съм правил с него мога да споделя, че засега работи както трябва. В началото му трябва малко повече време докато си свали необходимите данни от сателитите (при cold start), но след това се свързва доста бързо. Разбира се трябва да си на открито и да имаш добра видимост към небето (забрави да ползваш GPS у дома - Няма да хванеш нито един сателит).
Ползвам го с програмата xGPS и работи както трябва. Ще отбележа само, че за да работи навигацията (това за което питаш: "Завий надясно" и т.н.) ще ти е необходим интернет (не прави много трафик), макар и да си си свалил предварително карти и да работиш в offline режим.
Аватар
faire

Мнение от faire »

Добре, гледам, че темата е пусната в 'Всичко за iPod touch' раздела. Това значи ли, че този гпс приемник ще бачка на под-а? Все пак има софтуер, сега като има и хардуер...?
ssh2
Обратна връзка:

Мнение от ssh2 »

faire написа:Добре, гледам, че темата е пусната в 'Всичко за iPod touch' раздела. Това значи ли, че този гпс приемник ще бачка на под-а? Все пак има софтуер, сега като има и хардуер...?
Абсолютно! Устройството работи на iPhone и iPod Touch.
Циатат от сайта на производителя: "Our state-of-the art GPS module brings you full GPS capability for your iPhone and iPod touch."

ПС. Искам само да отбележа, че ми се струва, че цената на устройството в Дигитален (199лв) ми се струва доста висока. Аз лично купих моя модул от eBay и цената му беше 40$ + 12$ за доставка = 52$ общо, което е около 75-80 лв (за суми под 150 евро не се заплащат митнически такси, ддс или подобни).
Аватар
Staikov

Мнение от Staikov »

Здравейте. Днес се сдобих и аз с това гпс утройство и сега като конектнах към компа започна да пищи (телефона), т.е. ту зарежда ту не.И това за 1 секунда.И така е вече няколко минути.Не зарежда постоянно, а ту зарежда ту не и тела пищи. Това нормално ли е?
Iphone 2G 16GB, FW 2.2.1
Публикувай отговор