redsn0w - jailbreak за iPodTouch 2nd Generation

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Публикувай отговор
Аватар
skeleton

Re: redsn0w - jailbreak за iPodTouch 2nd Generation

Мнение от skeleton »

моля те дай го тоя линк :(( :(( :(( :((
iPhone 3GS 32GB Neverlocked JB 3.1 [/color]
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

и като го сваля този къстъм фирмуър да отида на рестор и да натисна шифта и да избера този къстъма ли :(( :(( :((
Аватар
yovet0
Обратна връзка:

Мнение от yovet0 »

skeleton написа:и като го сваля този къстъм фирмуър да отида на рестор и да натисна шифта и да избера този къстъма ли :(( :(( :((
http://appldnld.apple.com.edgesuite.net ... store.ipsw

Изтегли това.
Това е оригиналният рестор, като го нарправиш всичко ще е наред, но няма да е джейлбрейкнат.
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

много ти благодаря човек дано стане ти си гении много много много ти благодаря помислих че от ай пода ми нищо не ставаше когато нищо не се показваше O:-) но ще излезне ли по лесен начин за джейлбрейкване от този ?:-/ който самата програма да си прави
Аватар
skeleton

Мнение от skeleton »

стана много ти благодаря длъжник съм ти само кажи с нещо някога ако мога да ти помогна [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< голямо благодаря отново на yoveto
aggressor

Мнение от aggressor »

Най-накрая и аз успях <:-P <:-P <:-P <:-P yovet0 е най-големият !!!
Аватар
faire

Мнение от faire »

yovet0 написа:
faire написа: А този бекъп откъде се прави L-) ... През itunes?
И го правя преди да почна процедурата, нали?
Връщаш бекъп след като преключи всичко, iTunes ще те попита за това.
Не ме разбра.. Имах предвид самия бекъп файл кога и откъде се прави? Иначе ми е ясно, че след процедурата през itunes ще го върна.
bronc

Мнение от bronc »

Преди процедурата - десен бутон върху айпода в айтунс и даваш на бекъп. Имай предвид, че запазва само настройки - без музиката, видеото и приложенията(въпреки че им запазва настройките).
Аватар
faire

Мнение от faire »

Т.е. всичката ми музика, видео и т.н. заминава?
Ако е така засега няма да го джейлвам.. След това 1 ден ще ми отнеме да си качвам нещата наново.. А и да не говорим колко видео имам конвертирано, а файловете на компа не ги пазя. Ще си чакам май final release на този джейлбрейк.
bronc

Мнение от bronc »

Мда, всичко заминава ;)
bronc

Мнение от bronc »

1 click boot

Програмата се ползва след като сте си спрели айпода, вместо да пишете 10 реда команди. Вкарвате кабела в айпода пускате dfumodehelper.bat, ако не сте в DFU Mode или ако вече сте - 1clickboot.bat. Перфектна е!
Аватар
faire

Мнение от faire »

И аз да се присъединя към jailbreak-натите ipod-и !
Благодарско на yovet0 за ръководствата и на bronc за съветите ;)

пс. сега ми остава да разучавам тая пуста cydia :D
swompmax

Мнение от swompmax »

Значи ползвам втория описан метод за джейлбрейкване и още на първата стъпка, като инсталирам libUSB и вистата ми дава проблем и неще да се стартира и трява през сейф мода да го ънинсталирам. Два пъти пробвах и нестава. От там реших да опитам без него, но като дам start making ipsw file и отново нищо не става. Кажете моля защо може да се получава така.
Аватар
yovet0
Обратна връзка:

Мнение от yovet0 »

swompmax написа:Значи ползвам втория описан метод за джейлбрейкване и още на първата стъпка, като инсталирам libUSB и вистата ми дава проблем и неще да се стартира и трява през сейф мода да го ънинсталирам. Два пъти пробвах и нестава. От там реших да опитам без него, но като дам start making ipsw file и отново нищо не става. Кажете моля защо може да се получава така.
Натискаш Ctrl + Shift + Enter за да ти излезе терминала и пишеш следното:
bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS натискаш Enter.
Рестартираш компа и си щаслив libUSB ще ти тръгва вече.
swompmax

Мнение от swompmax »

Инсталацията минава добре този път но пак остава проблема, че като инсталирам libUSB ми се изключват сички неща свързани през усб оттам и мишката и става много трудно навигирането та се чудя ако успея без мишка да довърша джейлбрейка дали ще е проблем, ако махна libusb-то след това
Аватар
pc_maniqka

Мнение от pc_maniqka »

Хораа, някой може ли да качи OneClickBoot-a наново, защото в RapidShare не ми дава да го дръпна. :)
Мерси предварително. :P
iPod Touch 2nd Generation-16GB *jailbroken* FW-->3.0.0
bronc

Мнение от bronc »

http://www.sendspace.com/file/y57gb3" onclick="window.open(this.href);return false;

Велика програма :x
Аватар
pc_maniqka

Мнение от pc_maniqka »

Мерси много. :x { } :D
iPod Touch 2nd Generation-16GB *jailbroken* FW-->3.0.0
mlgrozev

Мнение от mlgrozev »

Здравейте, направих джейлбрейка, но искам да попитам две неща:
1. Всеки път ли като рестартирам ipod-а ще трябва да ползва програмата Cyw00d V1.2 от стъпка 5 до 7(след като изпълних всички стъпки направих отново от 5 до 7 както е описано)?
2. След като инсталирах Hackers Dot NL и Patch MobileInstallation, пробвах да инсталирам някое приложение свалено от Itunes и ми дава следното съобщение: "The application "Super monkey ball lite" was not installed on the Ipod "Ipod" because you are not authorized for it on this computer", какво да направя?
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Да си оторизираш компютъра, то си пише и ще ти избоде очите. Ебаси!
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
faire

Мнение от faire »

bronc написа:http://www.sendspace.com/file/y57gb3

Велика програма :x
Имам малко проблеми с точното свързване. Не, че не успявам, но всеки път не става от първия опит.. Чак на 2-3-4. Кажете точно каква е процедурата стъпка по стъпка. Аз пускам през dfumodehelper.bat следвам инструкциите, вкарвам в ДФУ мод, давам след това enter, за да зареди 1clickboot и стига до cheking device (или нещо от сорта) и спира. След няколко опита става де, ама е дразнещо така по 3-4 пъти като явно би трябвало да става и от 1 :) .
bronc

Мнение от bronc »

Проблема според мен е, че не си влязъл в DFU Mode. По принцип най-точния метод да определиш кога си влязъл е да слушаш звуците на уиндоуса - при задържането на двете копчета издава звук на изваждане на усб устройство, а след задържането на хоум копчето - на вкарване. Просто слушай ;) Няма как програмата да ти вкара айпода в dfu mode.(или поне тази не може)
atlantian

Мнение от atlantian »

А сега последно си има Wifi след jailbreak-а, нали?
Аватар
faire

Мнение от faire »

bronc написа:Проблема според мен е, че не си влязъл в DFU Mode. По принцип най-точния метод да определиш кога си влязъл е да слушаш звуците на уиндоуса - при задържането на двете копчета издава звук на изваждане на усб устройство, а след задържането на хоум копчето - на вкарване. Просто слушай ;) Няма как програмата да ти вкара айпода в dfu mode.(или поне тази не може)
Махнал съм си всички звуци на Уин-а :) Иначе се оправих. Хванах му цаката.
Ако и други имат подобен проблем ето какво да правите:
1) вкарвате усб кабела в иПОД-а, докато ви изпише отдолу в систем трей-а "USB device not recognized..."
2) правите процедурата за влизане в ДФУ мод - а т.е.: задържате power + home бутони на иПОД-а за 10сек; след това пускате power бутона и държите само home бутона за още 7 сек.
3) стартирате 1clickboot.bat
4) изчаквате докато не се затвори cmd и не ви се покаже нахапаната ябълка на дисплея на иПОД-а.
Това е!

atlantian написа:А сега последно си има Wifi след jailbreak-а, нали?
Аз лично имам! jail-нах по последното ръководство на yovet0.
Последно промяна от faire на 04 Фев 2009, 12:53, променено общо 1 път.
Аватар
faire

Мнение от faire »

ЕТО КАК ДА СИ ЗАПАЗИТЕ ВСИЧКАТА ИНФОРМАЦИЯ СЛЕД ДЖЕЙЛБРЕЙК:

1) Направете си бекъп през itunes. (свързвате с кабел; дясно копче на "iPOD", или както ви се казва; Backup)
2) Инсталирайте от тук http://i-funbox.com/" onclick="window.open(this.href);return false; програмата "I FUNBOX" - безплатна е.
3) Свържете иПОД-а с компютъра и влезте в програмата (не са нужни инсталации).
4) Влезте в Raw File System
5) Селектирайте всички папки; дясно копче; Copy to PC; изчакайте докато всичко се копира.
6) джейлбрейквате
7) При успешен джейл itunes при първото стартиране ще ви попита дали да третира ipod-a като нов; избирате другата опция и си възстановявате бекъпа (отнема повече време отколкото очаквах).
8) Влизате отново през i-funbox в Raw File System/User/Media и давате дясно копче вътре в папката - Copy from PC. Селектирате всички папки, които бекъпнахте и давате Оpen. Те ще се припокрият и би трябвало всичките ви филми и музика да са си останали, както са били преди джейла.

При мен се получи! :) Даже музиката си е по плейлисти, снимките - по албуми и филмите са ми подредени така, както преди джейлбрейка.
Публикувай отговор